האבחון שלנו משניידר
גם איתנו התפנה מקום והם הצליחו לעשות הכל מאוד מהר, מבחינה זו כל הכבוד להם, בכל זאת זה בית חולים ציבורי. מבחינת האבחון עצמו, ובכן, היינו שם אצל כמה אנשי מקצוע, וכל אחד אמר משהו אחר, הם לא ממש חיכו לשמוע דיעה אחד של השני, וזה לא היה מקצועי. קיבלנו אבחון מאוד מהוסס של "ילד מבלבל" , כשהאמיני לי שהילד שלי לא מבלבל ולא נעליים, הוא לגמרי אוטיסט. גם על האבחון לחצנו, כלומר אמרנו שמעדיפים אם הוא מבלבל שיתנו לנו אבחנה חד משמעית (הם בהתחלה סירבו, ונתנו רק מן נייר עם כותרת "חשד ל פידידי". רק אחרי שהלכנו גם לפסיכולוגית פרטית שאיבחנה נתנו לנו אבחנה חד משמעית, והתעקשנו על זה כי היינו צריכים לדאוג לגן תקשורת. בדיעבד זה מגוחך בעיני שהילד שלי בילבל אותם, כיום הוא ילד שאנשים ברחוב מזהים שהוא אוטיסט, ומצד שני - הוא היה אז יותר קטן ומאז ועד היום גם היתה נסיגה מסוימת, אם כי לא דרמטית ומאוד הדרגתית. כמובן שכשגדלים הפערים גדלים ונעשים ברורים יותר. . מנסה לומר שהם לא עושים אבחון בכלים מדעיים מאוד מרשימים, זה הכל היה נראה כמבוסס על שילוב בין סטיגמות לאינטואיציות, אני לא אשכח כשמרפאה בעיסוק אמרה לי תוך כדי אבחון שהוא לא בספקטרום כי הוא הכניס כלב למקום בפאזל אחרי שהיא אמרה לו שהכלב עצוב. זה לגמרי סטיגמה, הרעיון הזה שאוטיסטים לא מגיבים לרגש ואם הילד מגיב לרגש הוא לא אוטיסט. עד היום הנושא של "עצוב" ו"חולה" מאוד מפעיל את הקטנטן שלי, הוא ממש מתקשה להכיל את זה.... הוא ילד רגיש רגיש ועדיין - אוטיסט. זו בכלל לא סתירה, כמו שאני מבינה כיום. אך אז לא הבנתי ואני מודה שההיסוס שלהם והאמירות לכאן ולכאן הכניסו לי המון בלבול מיותר למערכת. אני שמחה שלמרות הרצון שלנו להאמין שהוא לא אוטיסט, הבנו איפשהו שהוא כן, והתעקשנו לקבל אמירות כתוב חד משמעיות שיאפשרו לנו לשלוח אותו לגן המקסים בו הוא נמצא כיום. וגם, איפשרו לנו כמובן להבין ולעבד... בקיצור, לכי לאבחון, אך אל תראי בו סוף פסוק, הקשיבי לעצמך ואל תהססי לקבל עוד דיעה אם את מקבלת אמירות שהן לא החלטיות. יש מקומות שמאבחנים בצורה יותר מקצועית ובכלים יותר רציניים משניידר.