אוקי -
"גם אם אדם מגיע לעיסוק מסויים בגלל שאין לו דרך אחרת לפרנס את עצמו זו עדיין בחירה אישית." אתה שופט את מי שהגיעה (יש גם גברים שעוסקים בזנות, אבל אני משתמשת בלשון נקבה מאחר שהרוב המכריע הוא נשים) לזנות בהתחלה מבחירה, רק עפ"י בחירתה הראשונית? ומה עם מי שהסכימה (קשה יל להגיד "בחרה") לעסוק בזה לפני שידעה מה זה אומר, וכשהתחילה רצתה להפסיק, אך הבחירה לעזוב כבר לא נתונה בידה? "מה את מציעה? שאני אפרנס אותו? לא תודה." לא מצעה שתפרנס אותו, רק מציעה שלא תעודד ניצול שלו (ואגב - תמיד אפשר לתת תרומות. לאו דווקא כסף, אם כבר העלית את הנושא...) "גם אם הם נכונים, אני לא בטוח שאפשר לקשר את זה ישירות לנושא מיסוד הזנות, ובוודאי ישנם סיבות רבות אחרות לעניין וזה מצריך ניתוח מעמיק יותר." אני בטוחה. "בכל מה שקשור לנושא הסחר והעבדות כבר הגבתי. בתופעות האלה צריך להלחם, אבל אני לא רואה צורך להתערב במה שנעשה מבחירה חופשית." ההפרדה בין הסחר והעבדות לבין זנות מבחירה חוקית היא מלאכותית, מאחר שבמקומות בהן יש זנות חוקית ו"נאורה", יותר קל לזנות בכפייה להתקיים. לא סתם אומרים שאיפה שיש זנות, יש סחר בנשים. זה אכן כך. הנשים שעוסקות בזנות מתוך בחירה והעיסוק לא נכפה עליהן והן לא מנוצלות וכו' וכו'.. הן מעטות מאוד, אם לא בודדות. אז כן, באותן בודדות גם אני לא מעוניינת להילחם. בניצול של השאר, כן. "לגבי המכונים הלא חוקיים - תמיד לצד האנשים הפועלים במסגרת החוק יהיו כאלו שיפעלו מחוץ לחוק. בכל תחום ובכל עיניין. אבל אם לא נתיר שום פתח חוקי, אזי כל המכונים לא יהיו חוקיים ויותר בנות ינוצלו." הבעיה היא שקיום מכונים חוקיים, עצם העובדה שאפשר להביא זונות, מקלה על קיום המקומות שאינם חוקיים. בעקבות זאת מספר הנשים שמנוצלות עולה, לא להפך. "לגבי יצרים, זה כבר ויכוח אחר. אני טוען שכן, מין זה יצר. כמו אוכל שתייה או שינה. ניתן לפרוק את היצר הזה ביותר מדרך אחת. אבל זה לא העיקר. כל עוד יהיה מי שמוכן לספק את הסחורה, יהיה מי שיקנה אותה ולהיפך." אנחנו, כחברה, לא צריכים לאפשר ניצול של אנשים ולהגיד "יהיה מי שיספק..." ובזה לכלות עם העניין. בסדר, אם כמה נשים באמת בוחרות לעסוק בזה באופן עצמאי, שיבושם להן. אבל במקרה שלנו,"יהיה מי שיספק את הסחורה" פירושו "יהיו חלאות שידאגו לסחור נשים, להתעלל בהן ולהעבידן בזנות", ואת זה אני לא מוכנה לקבל.