לכל איש יש שם

אטיוד5

Active member
לא

לא לנסות למגר את הזנות - זה נסיון חסר תוחלת, וגם לא קביל אתית. לנסות למגר את התופעות השליליות הנלוות אליה. מי את שתגידי לאישה מה לעשות בגופה? במקום לנסות לשנות סדרי בראשית נסי להתמודד איתם. ובכל מקרה - מיסוד זנות היא בדיוק זה - נסיון לכריתת הענף עליו מתלבשות הרעות החולות הנלוות.

Idan91

New member
יש איזו נקודה

שאתה לא מפנים. במקום שמתקיימת זנות, הרבה יותר קל לקיים את התופעות הנלוות. המצב עליו אתה מדבר, בו נאפשר לאותה אישה לשבוחרת בכך, לעסוק בזנות בלי "לפגוע בה", הוא אינו מיסוד. הרי העבירות הנלוות הן הבסיס למכוני הליווי... המצב שאתה רוצה בו הוא שזנות תהיה חוקית, אך העבירות הנלוות לא יהיו חוקיות (מצב כמו בישראל, רק שלא כ"כ דואגים לאכוף אותו) - משמע: למכוני ליווי אין מקום להתקיים.

Idan91

New member
אתה רומז

שמיסוד הזנות מאפשר לנשים להיבדק באופן חוקי ולשמור על בריאותן? כי אם כן, אתה טועה. (לפחות לפי מה שקורה במדינות בהן יש מיסוד)

אטיוד5

Active member
תארי לך ..

גם אף אחד לא בודק את מצבו הנפשי של רופא המשפחה שלי. (אם כן, תמהני באשר לשווין של הבדיקות האלה, חחחחחחח). ואפילו לא בודקים אם הוא במקרה מדביק את כולם בצהבת - מה שכן עושים לגבי ציבור הזונות. אז לפחות דואגים לבריאות הציבור - מה שנקרא בלשון המבטחים ביטוח חובה. זה כבר הרבה יותר ממה שעושים לגבי בעלי מקצוע אחרים הבאים במגע עם הציבור. מעבר לזה - אינני משוכנע שהנתונים שאת מוסרת נכונים.

Idan91

New member
אטיוד,

אין מה להשוות. זנות זה המקצוע היחיד בו חודרים לך לתוך הגוף ופוגעםי בך פגיעות פיזיות ופנשיות כ"כ קשות. למה שלא יבדקו את הלקוחות, למשל, כדי להגן על הזונות? לא די שהן נאנסות באופן קבוע?

אטיוד5

Active member
מצידי שיבדקו

אבל אם כבר צריך להחליט מה קודם - אז שלום ציבור הלקוחות קודם. ולו רק מטעמי כמות. הרי על כל זונה יש מספר קליינטים.

אז ככה

כמו שכבר אמרתי , גם אם אדם מגיע לעיסוק מסויים בגלל שאין לו דרך אחרת לפרנס את עצמו זו עדיין בחירה אישית. מה את מציעה? שאני אפרנס אותו? לא תודה. בכל מה שקשור לנושא הסחר והעבדות כבר הגבתי. בתופעות האלה צריך להלחם, אבל אני לא רואה צורך להתערב במה שנעשה מבחירה חופשית. אני לא יודע מאיפה שאבת את הנתונים על עליית הפשע בהולנד ובאוסטרליה, אני לא בקי בנתונים האלה ולכן תרשי לי לא להגיב עליהם כרגע. גם אם הם נכונים, אני לא בטוח שאפשר לקשר את זה ישירות לנושא מיסוד הזנות, ובוודאי ישנם סיבות רבות אחרות לעניין וזה מצריך ניתוח מעמיק יותר. לגבי המכונים הלא חוקיים - תמיד לצד האנשים הפועלים במסגרת החוק יהיו כאלו שיפעלו מחוץ לחוק. בכל תחום ובכל עיניין. אבל אם לא נתיר שום פתח חוקי, אזי כל המכונים לא יהיו חוקיים ויותר בנות ינוצלו.אם הצלחנו למנוע ולו מחלק קטן של הנשים לעבוד באותם מכונים לא חוקיים , דיינו! לגבי יצרים, זה כבר ויכוח אחר. אני טוען שכן, מין זה יצר. כמו אוכל שתייה או שינה. ניתן לפרוק את היצר הזה ביותר מדרך אחת. אבל זה לא העיקר. כל עוד יהיה מי שמוכן לספק את הסחורה, יהיה מי שיקנה אותה ולהיפך. ואם נשכיל לתת לבנות הללו , שבוחרות, מרצון או מחוסר זה ברירה זה היינו הך, להתפרנס כך, את הכלים הנאותים כדי לשמור על עצמן ובמקביל נלחם באלו הרוצים לסחור בהן ולנצל אותן , אולי נצליח להציל כמה נפשות. והרי כל המציל נפש אחת , כאילו הציל עולם ומלואו.

shellyland

New member
כפי שאמרתי:

אותה "בחירה חופשית" עליה אתה מדבר אינה בחירה חופשית אמיתי, שכן היא מתרחשת תחת תנאים מחמירים וקיצוניים של סבל פיזי ונפשי. זה כאילו לומר שאם מישהו בדיכאון בחירתו החופשית להתאבד ואנחנו לא צריכים לנסות לעזור לו לצאת מזה, רק שבמקרה שלנו זה הרבה יותר חמור, כי אנחנו מפיקים הנאה מההתאבדות שלו.

קראתי פעם ראיון

עם בחורה שעבדה במועדון הבורסה ברמת גן. ילדונת בת 20, ילדת שמנת. אני אחפש אחר ואנסה למצוא לך אותו. אולי אצליח למצוא את זה באינטרנט. אני זוכר בבירור שהיא טענה באותו ראיון שהיא עושה הכל מרצונה החופשי, אף אחד לא הכריח אותה, היא נהנית מזה ומרוויחה כמה עשרות אלפי שקלים בחודש. היא סיפרה שם שבחודש עבודה היא מממנת שנת לימודים באוניברסיטה , "איפה אמצא עוד עבודה כזו"? היא שאלה. מה שמוכיח שלא כולם רואים את המציאות דרך העיניים שלך, לא כל כל זונה מקבלת 30 לקוחות ביום ונאנסת על ידי הסרסור שלה, ולא כל אחת נדחפה לזה ממצוקה כלכלית , נפשית או אחרת.

Idan91

New member
לא כולן, אבל רובן המכריע.

לא חוכמה למצוא ראיון יוצא דופן ולנפנף בו. אתה יודע, אני קראתי הרבה יותר מפעם אחת ראיונות עם נשים בנות 20+ שהיו חסרות כל במדינה שלהן, הובאו ארצה (תמיד במרמה. חלקן הסכימו לעסוק בזנות, אך הובטחו להן תנאים אחרים לגמרי ממה שקיבלו, וחלקן בלי ידיעה, כאשר הובטח להן שיהיו מלצריות, מנקות וכד'..), נכלאו, נאנסו, הועבדו בתנאים מזעזעים, נוצלו ומה לא...

את מתפרצת לדלת פתוחה

כבר אמרתי לך שבתופעות הללו צריך להלחם מלחמת חורמה. צריך לתפוס את הנבלות הללו , אחד אחד, ולהושיב אותם מאחורי סורג ובריח ושלא יראו יותר את אור השמש.

Idan91

New member
סבבה, אז על מה בדיוק אתה מגן?

גם אני הסכמתי אותך שאותן נשים בודדות שעובדות באופן עצמאי לחלוטין או מתוך בחירה חופשית - לא צריך להקשות עליהן. מה עם כמעט-100% הנותרים?

אני לא יודע מאיפה

הסטטיסטיקה שאת מביאה, ולצערי אין לי ביד סטטיסטיקה נגדית כדי להפריך אותה , אבל אני מתייחס אליה בערבון מוגבל. אני מגן על זכותה של מי שבוחרת להתפרנס בצורה מסויימת, לעשות ככל העולה על רוחה ולקבל את מלא ההגנה והזכויות הקבועים בחוק. מי שבוחר לנצל את זה הוא פושע וצריך להלחם בו. גם בתחומים אחרים ישנם הפועלים ברשיון, ויש כאלה שלא. יש מי שקונה דיסקים מקוריים ב-80 ש"ח בחנויות המובחרות ושומר על זכויות יוצרים, ויש אשר קונה בתחנה המרכזית ב-15 שקלים בלבד, וישנם אלו אשר מורידים מקאזה ולא משלמים פרוטה. עבריינים לא חסר. אך התפתחות של תעשיית פשע סביב ענף חוקי מסויים לא צריכה לשלול את זכותו של אותו ענף להתקיים באופן חוקי במקביל למלחמה בלתי מתפשרת בפיראטים.

shellyland

New member
די לדבר בשם הגנה על הזכויות!

זנות אינה חופש! הואיל וגוף האדם אינו מוצר צריכה החופש המיני אינו מופרד מן החופש הרוחני, שלמות הגוף וכבוד האדם! (מתוך האתר של מכון תודעה)

giulietta

New member
ההולנדים גם

מגנים על זכותו של נרקומן להיות נרקומן. אתה חושב שנרקומן בוחר להיות נרקומן? נהנה מהיותו נרקומן? עוד לא פגשתי אחד כזה. האם החברה צריכה להתערב בחייו הפרטיים ולסייע לו לצאת ממצבו? כן. האם החברה מחוייבת לפעולות מניעה כדי שלא יהיו נרקומנים? כן. אותו דבר הזנות.

אטיוד5

Active member
לא מדובר על הנאה.

מדובר על עבודה. אף אחד לא חושב שזונה נהנית מעבודתה. מה שלא שולל את נכונות הטענה שיש (מועטות) כאלה. רוב העבודות לא מהנות את העוסקים הבן. בזיעת אפך שמעת? אז מה את מציעה? שהחברה תעזור לאותם 90% מהעובדים שלא נהנים מעבודתם לצאת ממצבם?

giulietta

New member
עבודה. בוא נדבר על עבודה.

סחר בסמים זו גם עבודה. לשיטתך אין בה פסול אם הסוחר מספק סמים לאנשים מבוגרים שרשאים להחליט בעצמם איך לנהל את חייהם. אם הם בחרו לכלות את ימיהם ובבוא העת גם את חייהם, בהסנפת והזרקת חומרים נרקוטיים מי אנחנו שנפריע להם? ומה פתאם שנגזול מהסוחר את פרנסתו (המניבה שכר נאה, יש לציין). עבודה. אולי הוא בכלל לא נהנה מעבודתו. פרנסה, יו נואו. והמשתמשים בסמים, לשיטתך מדובר בצורך שלהם. כן, יש אנשים שזה הצורך שלהם, לטשטש את המציאות כדי שיוכלו לעבור את היום. זה אולי לא כבוד גדול, אבל זכותם. אני בכוונה מביאה את נושא הסמים כיון שכמו הזנות גם נושא הלגליזציה שלו עולה לדיון חדשות לבקרים. שני התחומים נוגעים בחרות הפרט לכאורה ובתופעות לוואי שליליות. לשני אלה הייתי מוסיפה גם את סוגיית הקאזינו החוקי.

אטיוד5

Active member
אנשים מסוממים מהווים ...

נטל על החברה. אנשים ששיחררו לחץ מיני אינם נטל על החברה. להיפך אפילו. ועכשיו תבוא שלי לומר שזה בכלל לא עיניין מיני. נו טוב, בואו נגיד שהזונות שם בשביל לספק את האגרסיות של הגבר משופע הטסטסטורון. ממש לא משנה לי לצורך הטיעון. וגם לך, שום דבר אישי - די לי מהדיון הזה.

אטיוד5

Active member
גוף האדם אינו מוצר צריכה?

ומה עם הסוור בנמל? ומה עם הראיס שלי שמנצל את הראש שלי? ומה עם השרברב שהיום ניצלתי את ידי הזהב שלו?

המוזרה

New member
לא

הסוור בנמל והשרברב בעל ידי הזהב לא מוכרים לך את גופם אלא את כישוריהם. גם אתה אינך מוכר את ראשך לראיס, אלא משתמש בראשך למען אותו ראיס. ויש הבדל בין הדברים. כשהשרברב משתמש בידי הזהב שלו כדי לתקן את הצנרת אצלך בבית, אתה לרגע לא חושב שהידיים שלו כעת שייכות לך ואולי בא לך למשוח לכה על ציפורניו או לעשות בהן ככל העולה על רוחך. ידיו נשארות שלו. המקרה אינו כך במקרה של לקוח וזונה.

למעלה