לכל איש יש שם

Idan91

New member
אותו "ייבוא" בא כתוצאה

ממיסוד הזנות. ואם אתה כ"כ מסכים - אני אשמח אם תספר לי אתה מהן התוצאות הכ"כ חיוביות של מיסוד הזנות שם.

קודם כל,

אני מאמין בזכותו של אדם לבחור את עיסוקו. בחורה שבוחרת לעבוד במקצוע העתיק בעולם - שיבושם לה. אני לא חושב שהיא צריכה לברוח ולהסתתר מאף אחד. כל סחורה שיהיה לה ביקוש , תמיד יהיה מי שיספק את הביקוש הזה. לא משנה כמה תאסרי את זה, מים גנובים תמיד ימתקו. כל עוד זה יהיה אסור זה תמיד ילווה בפשיעה, בסמים, באלימות. המיסוד מצמצם את כל התופעות האלה בצורה ניכרת. נקודה נוספת - הזונות צריכות לקבל רישיון, ולצורך כך הן עוברות בדיקות רפואיות תקופתיות, ויש עליהן פיקוח סניטרי. זה לא עדיף מנרקומניות שיכורות, חולות במי יודע כמה מחלות מין שעושות את זה באוטו או בחצר של איזה חורבה? נו באמת, עידן. את יצר האדם אי אפשר לשנות. אז למה לפחות לא לצמצמם את הסיכונים , ולהוריד את רמת הפשיעה?

shellyland

New member
זה לא המקצוע העתיק בעולם ../images/Emo46.gif

וכמו שאמרת: מים גנובים תמיד ימתקו. לכן - ככל שתמסד את הזנות כך ירבו מקרים של זנות בלתי חוקית, סחר בנשים, קטינות, אונס וכיו"ב.

אטיוד5

Active member
גם אותך נשלח לארה"ב שנות ה-20

במכונת זמן. אולי תצליחי להחדיר להם למח ש- Prohibition זה דבר מצוין שאסור בשום אופן לבטלו.

shellyland

New member
אתה מנסה לרמוז

ששמירה על הזכות לחירות, כבוד האדם והזכות על גופן של מיליוני נשים בעולם הינה שמרנית? שאלוהים ישמור אותי מהליברליות שלך, אם כך.

אטיוד5

Active member
אני רוצה להאמין שאת לא סומכת ...

על חסדים מהקבוצה הריקה. גם שמרנים וגם ליבראלים טוענים שהם שומרים על כבוד האדם וחרותו. זה לא שייך בכלל.

Idan91

New member
אהמ, אהמ.. ../images/Emo187.gif

"אני מאמין בזכותו של אדם לבחור את עיסוקו." - ומה בנוגע לאדם שהגיע לעיסוק מסוים מחוסר ברירה? בן אדם שאין לו שום אפשרות לפרנס את עצמו? ומה בנוגע לבן-אדם שחשב ש"לא נורא, 1000 דולר בחודש וקיום יחסי מין 5-6 פעמים ביום, כמו עם החבר רק עם אנשים אחרםי וקצת יותר.." אבל בדיעבד נאלץ להתמודד עם כ-30 לקוחות ביום, לעתים לא קיבל כסף כלל בגלל "חובות הבאתו" וכיוצא בזה? מה עם בן אדם שבהתחלה חשב שזה לא יהיה כ"כ נורא, וכשהבין למה הוא נכנס, התחרט? מעטות הן הבחורות שמתוך רצון חופשי אכן יבחרו לעסוק במקצוע הלא-הכי-עתיק-בעולם (שמעת על מיילדות, חקלאים...?). "כל עוד זה יהיה אסור זה תמיד ילווה בפשיעה, בסמים, באלימות. המיסוד מצמצם את כל התופעות האלה בצורה ניכרת." אז איך קרה דווקא בהולנד ואוסטרליה, שתיים מהמדינות בהן הזנות מוסדה והסחר בנשים משגשג, עלה גם כוחם של המאפיה והפשע המאורגן בצורה ניכרת? "נקודה נוספת - הזונות צריכות לקבל רישיון, ולצורך כך הן עוברות בדיקות רפואיות תקופתיות, ויש עליהן פיקוח סניטרי. זה לא עדיף מנרקומניות שיכורות, חולות במי יודע כמה מחלות מין שעושות את זה באוטו או בחצר של איזה חורבה?" אולי אתה לא מודע לזה, אבל במדינות בהן מוסדה הזנות, ישנם מכונים שאכן עובדים ברישיון, אבל ישנם המון מכונים אחרים שעובדים במחתרת, כי זה הרבה יותר זול והרבה יותר רווחי. אני לא יודעת על סמך מה אתה קובע שרוב הזונות שעובדות בלי שהזנות תהיה ממוסדת, הן נרקומניות שיכורות שחולות בככה וככה מחלות מין. ובעצם, למה שגם הלקוחות לא יעברו בדיקות תקופתיות של מחלות מין? הרי גם הם מהווים סיכון, במקרה הזה... "את יצר האדם אי אפשר לשנות" - אתה קובע שקניית שירותי מין זהו יצר? מין זהו יצר, לאו דווקא מין קנוי. זהו אינו צורך שחייבים לספקו, כמו אוכל, שתייה או שינה, למשל. לי באופן אישי יותר חשוב שנשים וגברים לא ינוצלו בצורה כה מחפירה, מאשר שלכמה אנשים שלא מצליחים להשיג מישהי שתספק אותם (או: כמה אנשים שיש להם רצון עז לשלוט באדם אחר/ כמה אנשים שמתעקשים לממש את הפנטזיות החולניות שלהם), יהיה מין בכל זאת.

מארסו

New member
שורה תחתונה - עניין של היצע וביקוש

את צודקת. זה אינו צורך שיש חובה לספק. אבל זה עדיין צורך. ובמקום שקיים צורך, באופן טבעי מתפתחים פתרונות לצורך הזה. זנות היא אחת מהפתרונות לצורך.

מארסו

New member
לצערנו, כן

זה בלתי חוקי ובלתי מוסרי - אבל גם הצרכים האלה נענים. הכל במחיר המתאים.

giulietta

New member
לא מבינה

אז מה המקום שלנו כחברה בסיטואציות כאלה? כחברה דמוקרטית שבוחרת את נציגיה אחת לכמה זמן ובכך מנסה להשפיע על הנורמות בתוכה. אמירות כגון "זזה הכל עניין של היצע וביקוש" הן אמירות שמטילות ספק ביכולת של האזרחים לשנות את המציאות שלהם. אני ממש ממש לא מסכימה לגישה תבוסתנית ומבהילה זו.

Idan91

New member
פתרון רע מאוד,

בעייה הרבה יותר גדולה מאותו "צורך", שיש לספק לה פתרון, היא תעשיית המין עצמה.

shellyland

New member
אני רוצה לחדד את הנקודה

לגבי הבדיקות הרפואיות: הבדיקות הרפואיות אותן עוברות נשים העוסקות בזנות במדינות בהן היא ממוסדת דואגות אך ורק ללקוח, לא לאישה העובדת. הן נבדקות שאינן נושאות מחלות אשר יכולות להזיק לאלה שצורכים אותן, אך בשום מקום לא בודקים האם האשה כשירה להמשיך לעבוד, האם יש לה פגיעות גופניות כלשהן (חיצוניות או פנימיות) כתוצאה מן העיסוק וודאי לא אם ישנה איזושהי השפעה על מצבן הנפשי. אבל כל מה שקשור בשמירה על בריאותו של הלקוח נבדק בקפידה. נאורות.

Idan91

New member
שמעו סיפור, דווקא מישראל.

משרד הבריאות גילה שהרבה גברים שחלו במחלות מין, נהגו ללכת לזונות. מה עש המשרד? שלח צוות רופאים מלווה בשוטרים למכוני ליווי ברחבי הארץ. הרופאים ערכו לנשים בדיקות דם וכדומה, כמובן בלי אישורן (ובניגוד לחוק), ויצאו. באילת, אחד המכונים פרסם את עצמו, בין היתר, במשפט: "הבנות שלנו נבדקו ונמצאו נקיות מאיידס. אישורים ניתן לקבל ממשרד הבריאות." (לתפארת מדינת ישראל)

אטיוד5

Active member
נו .. אז מה המסקנה?

לא היית רוצה שבדיקות כאלו יערכו במסגרת החוק ולא בניגוד לו?

אטיוד5

Active member
יש פה עיניין ...

שאי אפשר לשרש. אפשר, לעומת זאת, לנסות למזער את הנזקים. ואם את חושבת שניתן לשרש - אצבור עלייך מיילים באותה מכונת זמן שהזכרתי קודם.

shellyland

New member
לנסות למזער את הנזקים

זה לנסות למגר את הזנות, לא לספק לה קרקע דשנה לגדול עליה.

למעלה