זה מעניין..
אם הילד מחליט ללכת עם דת אחרת אני לא רואה למה צריכים לקבל אותו. סליחה? איך אתה יכול לומר שילד (אזרח! וציינתי את זה בהודעה הקודמת) שמחליט שהוא הולך לפי הנצרות, לא יכול להתקבל במדינה? מה תעשה? תגרש אזרח שלא הולך לפי הדת היהודית? אם כך אז אפשר לגרש אלפי אתאיסטים? הרי הם גם חסרי זיקה ליהדות! יש להם אינסוף מדינות שלא אכפת להן מלאום טעות גדולה,הרבה מדינות אכן לא מייחסות חשיבות לדת, אבל ללאום כל המדינות מייחסות חשיבות, עובדה שגם היום בימי האיחוד האירופאי, אם צרפתי עובר לחיות באנגליה, הוא נשאר עם דרכון אירופאי ועליו סמלה של צרפת, למרות שהוא יכול להשאר באנגליה עד סוף חייו. נכון, ישראל היא לא מדינת כל אזרחיה אבל היא גם לא מדינת דת (לכאורה), לכן יש כאן חופש פולחן ואתה לא יכול למנוע ממאות אלפי לא יהודים לחיות כאן לפי דרכם. אמרת שלא הייתה סיבה לגירוש יהודים מאירופה ושאר המדינות כי לא הייתה מדינה יהודית? בסדר! אבל עכשיו כשיש אחת כזאת, הדעות שלך עדיין נותנות לגיטימציה לימין הקיצוני בכל מדינה, לדרוש גירוש זרים ובתוכם גם יהודים! למה? כי המדינות נוצריות ויהודים לא משתייכים אליהן! (זה לא שאני מסכים עם זה, זה פשוט התאמת הדעה שלך לדעות של לאומנים/גזענים אחרים בעולם). למי שמאמין במה שבא לו אין זכות להיות אזרח במשפט הזה חיסלת את חופש הדת והפולחן שמופיע במגילת העצמאות, ואת אחד מעמודי הדמוקרטיה שישראל כ"כ מתגאה בה (ולשווא). חפירה רצינית יצאה לי, אבל נו מילא..