להגיב עניינית

Dynamo1929

New member
פשוט וקל

למי שמוגדר בן לאום היהודי יש בתעודת הזהות תאריך לידה עברי, וללא יהודים אין.

M a r U s k A

New member
חחחח זה הרבה מעבר לכך...

שלא רושמים כלום בלאום, מי שאבא שלו יהודי והאם לא לא נחשב יהודי בארץ הזאת

M a r U s k A

New member
עניתי..

הוא חשוב. .אבל לא הבנת את הנקודה שניסיתי להבהיר.. שאלתי על עניין דתי יותר מאשר פוליטי....

Vrock

New member
בסדר, אז עניתי לך....

חוצמזה-נק' חשובה להבנה. מבחינת היהדות יש זהות בין דת ולאום.

Vrock

New member
אז אין פה שום פרדה בין דת ולאום.

הפרדה שאת מנסה לייצר בצורה מלאכותית...לכן לא הבנתי מה שאמרת, ולא הבנתי ממה שאמרת שאת יודעת את זה.

Vrock

New member
נכון....זה חוק השבות...

כל יהודי זכאי לחיות בישראל כאזרח!

M a r U s k A

New member
../images/Emo4.gif כבר סיבכת את עצמך...

אומר דברים מנוגדים אחד לשני.... אני גם עליתי לפי חוק השבות אבל לפי הסעיף הקטן שבו כתוב שכל יהודי רשאי להביא לארץ את אישתו וילדיו גם עם הם בני דת אחרת.

../images/Emo13.gif

תעשי מה שאת רוצה. כמו שאמרתי, את אישית לא רלוונטית לויכוח, כי את לא חלק מקבוצת האנשים שאני מדבר עליה. מבחינתי ומבחינת החוק את ישראלית שוות זכויות לכל דבר ועניין, וטוב שכך. סגרתי את זה פה.

M a r U s k A

New member
../images/Emo13.gif

אבל אני עדיין לא מבינה.. האם זה פייר שמדינת ישראל תצמצם פתאום בחוק השבות

../images/Emo13.gif

אם זה כדי להגן ולשמר את המטרה שלשמה הוקמה, בהחלט כן. אנחנו לא בגן, אין כאן "פייר ולא פייר"...מדינה, במיוחד מדינה בסיכון כמו מדינת ישראל, צריכה לדעת להגן על עצמה ועל האופי שלה. כשימחק פה הרוב היהודי, מקבלי ההחלטות במדינה לא יהיו יהודים, וההחלטות שיתקבלו כאן יהיו לא-יהודיות במקרה הטוב, וממש אנטי-יהודיות במקרה הגרוע. אם נמשיך עם חוסר הפיקוח הזה, היום הזה לא רחוק. קצת קשה להאמין עכשיו, אבל אף אחד גם לא ממש האמין שתהיה שואה, את יודעת..

M a r U s k A

New member
חחח נו אליאור....

אני מנסה להתבטא בצורה הפשוטה ביותר
פייר...
אין לי דעה מגובשת אם זה טוב או לא... מצד אחד אתה צודק ומצד שני לא כי חוק השבות לא נכתב סתאם כך, אם רצו להחמיר איתו היו צריכים להחמיר מהתחלה או שאולי לא..
בקיצר אני לא רוצה לקבוע דעות בנושא הזה, רק שאלתי אם אתה מאמין שזה נכון...

Drunk Bullet

New member
בלי להתייחס לאופי הדתי של המדינה..

עדיין יש זכות לכל אזרח המדינה להאמין במה שבא לו. אי אפשר לפתור את העניין הזה בלהגיד שיש להקשות את חוק השבות, מה תעשה עם חציי יהודים? ומה תגיד לילד, שאחד ההורים לא יהודי, שמחליט שהוא הולך לפי הנצרות (או מה שלא יהיה)? תגרש אותו? שהנוצרי החביב ומשפחתו ישמרו בכיף על דתם- לא במדינה היהודית היחידה בעולם. במשפט הזה אתה נותן לגיטימציה לכל הארגונים הימניים-קיצוניים בכל מדינה כלשהי, כי מדינה כלשהי באירופה (או יבשת אחרת) היא הרי לא מדינת היהודים, ולכן כל נוצרי שם יכול לטעון שאין ליהודי מה לעשות שם אלא אם הוא מפסיק לשמור על זיקתו ליהדות (כן כן, למרות שהמדינה היא לא בעלת אופי דתי, אבל כמו שאמרתי- היא גם לא מדינה היהודים..). וחוץ מזה, לאן חותרת הדעה שלך? סגירת כנסיות / מסגדים? מזכיר לי נושא כאוב ליהודים..

Vrock

New member
אתה טועה.

אם הילד מחליט ללכת עם דת אחרת אני לא רואה למה צריכים לקבל אותו. כרגע אנחנו מחוייבים לפי חוק השבות-אבל אני לא רואה סיבה לכך. שיחיה עד גיל 18 כתושב, ובגיל שמונה עשרה שימצא מה לעשות עם עצמו. ישראל מעולם לא יועדה להיות מדינת כל אזרחיה. היא יועדה להיות מדינת היהודים! המדינה שתציל את העם נרדף ותפסיק את הרדיפה. למה שלא-יהודים יעברו אליה? יש להם אינסוף מדינות שלא אכפת להן מלאום.המדינה שמכריזה על עצמה מדינה שלא מגבילה את אזרחיה לפי שום קריטריון לא יכולה לאסור על פולחן דתי. עם זאת-האירופאים טעו בכך שלא שמרו על אחדות לאומית ועכשיו הם הולכים לשלם על זה. ואתה לא יכול להגיד שזו היא סיבה לגרש את היהודים-כי ליהודים לא הייתה מולדת, לכן הקמה של מולדת כזאת היייתה אמורה להתבצע ע"י מדינה שבה גרים היהודים כדי שתוכל להגיד שיש להם מולדת אחרת. חוצמזה, אני לא מדבר על גירוש אלא רק על אי-קבלה. לאזרח יש זכות להאמין במה שבא לו, אבל למי שמאמין במה שבא לו אין זכות להיות אזרח.

Drunk Bullet

New member
זה מעניין..

אם הילד מחליט ללכת עם דת אחרת אני לא רואה למה צריכים לקבל אותו. סליחה? איך אתה יכול לומר שילד (אזרח! וציינתי את זה בהודעה הקודמת) שמחליט שהוא הולך לפי הנצרות, לא יכול להתקבל במדינה? מה תעשה? תגרש אזרח שלא הולך לפי הדת היהודית? אם כך אז אפשר לגרש אלפי אתאיסטים? הרי הם גם חסרי זיקה ליהדות! יש להם אינסוף מדינות שלא אכפת להן מלאום טעות גדולה,הרבה מדינות אכן לא מייחסות חשיבות לדת, אבל ללאום כל המדינות מייחסות חשיבות, עובדה שגם היום בימי האיחוד האירופאי, אם צרפתי עובר לחיות באנגליה, הוא נשאר עם דרכון אירופאי ועליו סמלה של צרפת, למרות שהוא יכול להשאר באנגליה עד סוף חייו. נכון, ישראל היא לא מדינת כל אזרחיה אבל היא גם לא מדינת דת (לכאורה), לכן יש כאן חופש פולחן ואתה לא יכול למנוע ממאות אלפי לא יהודים לחיות כאן לפי דרכם. אמרת שלא הייתה סיבה לגירוש יהודים מאירופה ושאר המדינות כי לא הייתה מדינה יהודית? בסדר! אבל עכשיו כשיש אחת כזאת, הדעות שלך עדיין נותנות לגיטימציה לימין הקיצוני בכל מדינה, לדרוש גירוש זרים ובתוכם גם יהודים! למה? כי המדינות נוצריות ויהודים לא משתייכים אליהן! (זה לא שאני מסכים עם זה, זה פשוט התאמת הדעה שלך לדעות של לאומנים/גזענים אחרים בעולם). למי שמאמין במה שבא לו אין זכות להיות אזרח במשפט הזה חיסלת את חופש הדת והפולחן שמופיע במגילת העצמאות, ואת אחד מעמודי הדמוקרטיה שישראל כ"כ מתגאה בה (ולשווא). חפירה רצינית יצאה לי, אבל נו מילא..

Vrock

New member
לא..

אני התכוונתי שאם המשפחה שבה האב יהודי והאם לא יהודיה והילד רואה את עצמו כנוצרי מחליטה לעלות אנחנו צריכים לתת לו מעמד של תושב ולא של אזרח. אי אפשר לגרש אזרח. אי אפשר לגרש אזרח. אי אפשר לגרש אזרח. אבל כן אפשר לקבל אזרח. מי שמאמין במה שבא לו לא יכול להיות אזרח בישראל-זה חלק מחוק השבות. אם הוא כבר אזרח שיהיה-למרות שעדיין לא תמיד יש לו זכות, או זכות עקיפה. מי שרוצה להצטרף והוא לא יהודי-אין לו זכות להצטרף, או שיש לו זכות עקיפה-בתור בן משפחה של זה שיש לו זכות. המדינה לא חייבת לקבל כל אחד.

למעלה