להגיב עניינית

SupermanZW

Well-known member
אני ממליץ לך לקרוא את חוק השבות

מה שלימדו אותך ב"תרבות ישראל" לא נכון (בלשון המעטה).

SupermanZW

Well-known member
לא

חוק השבות מגדיר כל מי שיש לו לפחות סב יהודי או סבתא יהודיה כבעל זכאות להתאזרח בישראל, זה הכל.

אני מאמינה במשהו אחר למרות שאני

יהודייה אז מה אני לא נחשבת כאזרחית?????? איזה שטות!

M a r U s k A

New member
אה אז אין לי זכות להיות אזרחית../images/Emo35.gif

רק תושבת
כמה נחמד מצידך.. אולי אבא שלי בכלל היה צריך להשאר אותי ואת אמא שלי ברוסיה ולעלות לכאן לבד, באמת למה לא
לא הגזמת, הא
יש לי זכות להיות אזרחית בדיוק כמו לך
אבל לי יש פחות זכויות מאשר לך, ולצערי הזכויות האלו מתקשרות לדת כמו שלדוגמה אני לא יכולה להתחתן בארץ... חבל שאין דבר כזה חתונה אזרחית בארץ, כי בכל מקרה לא הייתי מתחתנת עם חופה, אפילו אם אמא שלי הייתה יהודיה לא הייתי משנה את הגישה שלי לדת, הייתי נשארת אטאיסטית כמו שאני
תבין שאם אמא שלי תחליט להתגייר עכשיו, אני אהפוך להיות יהודיה לכל דבר, לאחר שנחשבתי כמעט 18 שנה כגויה

Dynamo1929

New member
אפשר להתחתן בארץ חתונה אזרחית

פשוט יהיו מלא בעיות לאחר מכן כיוון שכמעט שום מוסד ממשלתי לא יכיר בברית הנישואין הזאת.

שמעתי שהממשלה רוצה לקבל

בארץ חתונה אזרחית... ניראה מה יהיה בטח זה עוד הבטחות של התגשמו!

M a r U s k A

New member
החתונה זה לא עניין גדול....

אין לי שום בעיה להתחתן גם מחוץ לארץ... (וגם לעומר אין
) אני עדיין בשוק.. מזה שהבן אדם טוען, שצריך לקחת ממני את הזכות להיות אזרחית בארץ

ממך ומכל שאר הלא-יהודים שעלו הנה

תפסיקי להפוך את זה לעניין אישי, להעלב ולהגיב בדרמטיות. [ורק הוספתי על מה שהוא אמר, אני לא חושב כמוהו.]

M a r U s k A

New member
מה אתה קשור בכלל../images/Emo35.gif

נראה לך שכל הלא יהודים שעלו לארץ על סמך חוק השבות (אבא יהודי או סבא יהודי) יסכימו שיקחו מהם את האזרחות כי איזה ילד בן 15 לא יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו
זה לא נראה לך מוגזם מדי
ואני לא נעלבת.. חלאס.. אני שומעת את התגובות האלו יומויום ... אבל לדעתי זה לא צודק.. ואני לא יודעת לסתום את הפה כשאנשים מגזימים.. אני מסכימה עם העובדה שלא יהודים לא צריכים לרוץ לממשלה כי אחרת מה יהיה עם ההנהגה היהודית
אבל לא להיות אזרחית בארץ
איפה אני יהיה אזרחית אם לא בארץ

זה פורום, למקרה שלא שמת לב

ובפורום כולם קשורים לכולם. הלאה... >>>"אני מסכימה עם העובדה שלא יהודים לא צריכים לרוץ לממשלה כי אחרת מה יהיה עם ההנהגה היהודית"<<< כלומר, את מסכימה שצריך להטיל הגבלות ולשלול זכויות מסויימות [הזכות לבחור ולהבחר] מלא-יהודים? ברגע שאת לא יכולה לרוץ לבית הנבחרים, את כבר לא אזרחית, אלא תושבת ארעית או משהו כזה. את תהיי אזרחית בארץ, מבחינתי. ההודעה שכתבתי קודם הייתה ביאור של ההודעה שהגבת עליה.

Vrock

New member
אני מצטער....אבל אין את אותה זכות

לאנשים שאינם יהודים להיות אזרחים פה כמו לאנשים שהם יהודים!!! אחרת אין בכלל טעם במדינה הזאתי! הזכות שלך להיות תושבת אולי שווה לשלי, כי את בת ליהודי וגם אותך עלולים לרדוף. אבל אם אין לך את אותם אינטרסים כמו שיש לעם היהודי אין לך זכות זהה להיות אזרחית-כלומר לבחור ולהבחר. ואני אל אומר את זה מתוך גזענות אלא מתוך רצון להמשך קיום המדינה כמדינה יהודית, כי אני רואה את הצורך בכך. אני חושב שמי שלא יהודי לא יראה את הצורך בכך, ויחליט על ביטול חוקים למיניהם כמו, למשל, את חוק השבות. ובקשר לחתונה האזרחית-זה מה שנקרא ציביון יהודי. כשעליתם לארץ קיבלתם את המוסכמות שלה, והציביון היהודי זה חלק מהן,למרות שבמקרה הזה אני באמת לא רואה למה כל חתונה צריכה להיות דתית.

M a r U s k A

New member
לא אתה בכלל לא גזען../images/Emo70.gif

אני בת לאב יהודי ואין לי את האינטרסים שיש ליהודים! ואהמ אהמ כשאני עליתי לארץ הייתי בת 7 אני לא קיבלתי על עצמי שום מוסכמות

Vrock

New member
לרובם אין אותם אינטרסים כמו שיש לעם

היהודי. וזה בגלל שהם לא רואים את עצמם גחלק מהלאום היהודי אז מן הסתם אין סיבה שיהיו להם אינטרסים כמו ללאום היהודי. אם את יוצאת דופן באינטרסים אז זה מקרה מאוד יוצא מהכלל ובלתי ניתן לחיזוי.

למעלה