להגיב עניינית

SupermanZW

Well-known member
לא הבנת

דתם של כל בני משפחתי לפני 3 דורות היתה יהודית, אך הם הגיעו ממדינות שונות, בתקופת השואה חזרו אבותי בשאלה וויתרו על דתם, עכשיו הבנת?

SupermanZW

Well-known member
מוצא דתי ולא מוצא לאומי.

משמעות המילה מוצא הרבה יותר נרחבת וגמישה ממשמעות המילה לאום או משמעות המילה דת.

M a r U s k A

New member
אוקיי... מה קשה להבין../images/Emo35.gif

אין לי דת כי למעשה לאמא שלי אין דת
אבא שלי הוא יהודי.... מבחינת אמונה אני אטאיסטית לחלוטין, לא מאימינה.

גמני אטאיסטית

אתזה החלטתי ע"פ עצמי כמובן אני החלטתי לא להאמין בכלום כמו אבא שלי.. אבל אני מאמינה שיש אלוהים. אבל פיזית אני יהודיה כי אמא שלי היא יהודיה.

SupermanZW

Well-known member
פיזית?!

דת אינה פיסית, אלא מאפיין אמוני, אין שום מאפיין יהודי בגוף שלך. ד"א אם את מאמינה באלוהים אבל לא בדתות את דאיסטית, לא יהודיה. אמך היהודיה הופכת אותך לבת מוצא יהודי אבל לא ליהודיה כי אינך מאמינה ביהדות.

צודק!

פשוט האוצר מילים שלי היה מצומצם בשביל לומר את זה כך אז השתמשתי במושגים"קצת" שגויים... אז מה? ביטאת בדיוק את מה שאני רציתי לומר!

נצרות זה לפי האב אבל בישראל

קובעים דת לי האם אז אם אימא של מישהו נוצרייה אז הילדים שלה יהיו נוצרים ולא משנה מה הדת של אבא שלו

עכשיו בכלל לאף אחד לא רשום כלום

בלאום.... בת.ז אצלי לא רשום כלום בלאום למרות שאני יהודייה מכל הצדדים פשוא בלאום יש לי איזה כמה כוכבים..

M a r U s k A

New member
חחח מאיזה עץ נפלת../images/Emo35.gif ../images/Emo122.gif

אתה רוצה אולי שאני אסרוק לך את התעודת זהות שלי
ככה תראה שגם ללא יהודים יש כוכביות בלאום

Drunk Bullet

New member
האמת שהוא צודק חלקית..

לכל אחד יש כוכביות בת.ז ולכן לכאורה לא יודעים את הלאום, אבל ליהודים מצוין תאריך לידה עברי, ואילו ללא-יהודים יש רק תאריך לידה לועזי, כך שאפשר לדעת אם את לא יהודיה או לא (בלי לדעת את הלאום עצמו במקרה ואת לא יהודיה).

M a r U s k A

New member
אתה לא מחדש כלום....

אבל הוא חשב שבסעיף של הלאום למי שאינו יהודי לא כותבים כלום וזה לא נכון....

למעלה