להגיב עניינית

M a r U s k A

New member
בסדר,

אבל אני גם לא יהודיה

Vrock

New member
אהמ אהמ.....

1) הגיור הנורמלי היחידי הוא אורתודוקסי.....למרות שרוב הנוצרים שבאו ממדינות ברה"מ לשעבר אינם נוצרים אדוקים-להמיר את הדת זה טיפשי, ונוגד עקרונות. חומזה-זה לא שהיא תהייה יהודיה באמת. 2)אם הנוצרים יקראו יהודים איך זו לא התבוללות?! אתה מציע למהול את החברה היהודית בנוצרים-זה, כמוב, רעיון גאוני...

Vrock

New member
אתה שוגה...

כי זה גרוע מבחינתנו. אנחנו נהיה מלאים ביהודים מזוייפים-ע שבסוף יחליטו שישראל היא מדינת כל אזרחיהה ובכלל לא יהיה חוק שבות.

Dynamo1929

New member
ברגע זה הוכחת שיהדות איננה לאום

ברגע שאפשר להפוך מישהו שאין לו שום קשר ליהודות ליהודי זה שולל את האפשרות שיהדות היא לאום.

Vrock

New member
לא נכון...

לפי הדת היהודית היהדות היא לאום וכל מי שנהייה יהודי נהפך לבן הלאום.

SupermanZW

Well-known member
דת לא יכולה להגדיר לאום

הלאום הוא הגדרה בינלאומית ואינו תלוי בדת זו או אחרת.

SupermanZW

Well-known member
מה אתה אומר?

אז בוא נחליט שמעכשיו לאומים הם דתות, אז נמחק את כל הלאומים הידועים בעולם ונחליט שמעתה הלאומים הם: נוצרי, מוסלמי, הינדואיסטי, בודהיסטי, שינטואיסטי, יהודי, וכו'. אולי במקום לכתוב שטויות תפתח מילון ותבדוק מה זה לאום?

ברור שזה יותר מורכב מזה

אם באמת חשוב להם, לכל המשפחה, להגיע לארץ, ולא מסיבות כלכליות, הם צריכים להבין את החשיבות שבשמירה על אופיה היהודי של המדינה. ניקח מקרה של אמא לא יהודיה ואבא יהודי...במקרה והיא לא נוצריה אדוקה, אני לא חושב שתהיה לה בעיה להמיר את דתה. אף אחד לא מבקש שתשמור שבת או שתלך לבית כנסת בכל יום שישי וערב חג, פשוט שתיחשב יהודיה. אין מה לעשות. הברירה השניה היא לא לעלות לארץ. בעיקרון, החוק אמור להגן על יהודים בכלל, ומפני התבוללות בפרט. לא הגיוני שנכניס במו ידינו את ההתבוללות פנימה...

Drunk Bullet

New member
בטח! להמיר את הדת זה דבר שולי..

תגיד אתה קורא את מה שאתה כותב?! לא תיהיה בעיה להמיר את הדת? למה שבן אדם שרוצה סה"כ להשאר מאוחד עם משפחתו במדינה זרה, צריך להמיר את דתו? זאת הפרה גסה של זכות בסיסית! ואם אתה אומר שלא-יהודים שמגיעים לארץ צריכים להמיר את דתם, אני אומר שכל מיליוני יהודי ארה"ב+כל יהודי אירופה (ושאר היבשות) צריכים להתנצר, להפסיק לחגוג את החגים היהודיים ולהפסיק לבקר בבתי כנסת..מה תגיד?

שזו שטות מוחלטת

כי המדינות בהן חיים היהודים האלה לא שמות בראש מעייניהן את אופייה הדתי של המדינה, אלא את הדמוקרטיה וערכי זכויות אדם אוניברסליים. זה ההבדל היחיד והבולט. כשארה"ב תחליט שהיא מדינת דת נוצרית אדוקה, דין היהודים שם יהיה כדין הנוצרים כאן- לא לגרש אותם ולא להפלות אותם, אבל למנוע הגירה נוספת של אנשים כמוהם. שהנוצרי החביב ומשפחתו ישמרו בכיף על דתם- לא במדינה היהודית היחידה בעולם. שיעשו את זה באחת מעשרות המדינות הדמוקרטיות והנאורות שיש בעולם. זכותם להיות נוצרים- זכותינו לשמור על צביונה היהודי של המדינה.

Vrock

New member
../images/Emo45.gif לפסקה ראשונה ../images/Emo31.gif לפסקה שנייה

M a r U s k A

New member
אבל אליאור....

אני לא נוצריה בארץ אבל גם לא יהודיה..... אני גויה כאן אבל בכל ארץ אחרת אני יהודיה לכל דבר =/ יש לך רעיון לאן לשלוח אותי
או שיש לי את האישור של כבודו להשאר בארץ ולבנות את החיים שלי כאן
מותר לי בכלל להתחתן עם יהודי
הרי אני יכולה לגרום להתבוללות ולסכנת היכחדות
ה-צ-י-ל-ו את היהודים

Vrock

New member
שאלת הבהרת עמדה, ברשותך.

האם את רואה את חשיבות חוק השבות או שאת מאמינה שניתן לתת לכל מי שרוצה להתאזרח, בגבולות מסויימים?

M a r U s k A

New member
לכל מי שרוצה לא...

אבל אבא שלי יהודי.... תחשוב על ז , אני לומדת בבית ספר ש 60 אחוז ממנו רוסים
עשרים אחוז מהרוסים האלו יהודים בקשר אליהם אין ויכוח. נשארים 40... 20 אחוז מהם כמוני גויים אבל אבא שלהם יהודי. ו20 אחוז מהם יהודים אבל אבא שלהם גוי
עכשיו תגיד לי למה אני אויבת המדינה ואחד הידים הכי טובים שלי שיהודי למחצה כמעט כמוני הוא יהודי בארץ לכל דבר
למה הוא יכול להשאר כמו שהוא
ואני צריכה להתגייר
במה הוא טוב ממני שיש לו את כל הזכויות לחיות בארץ הזאת, ואני תלויה בחוק השבות
זה משהו בדם שלו
או שאולי זה משהו באוכל שלו
כי גם אני רוצה...

אבל את מסרבת להבין ש

אנחנו לא מדברים פה במושגים של "טוב או רע" או "מועדף או נחות" או מה שזה לא יהיה. מדינת ישראל הוקמה כדי להוות בית לאומי ליהודים. כדי שתהיה להם ריבונות משלהם, בית מוגן, רחוק מכל אותם העמים שהם חיו בקרבם במשך אלפי שנים. המדינה הזו היא תוצאה של הבנה שכדי שליהודים יהיה מנוח, הם צריכים מדינה בה הם יהיו הרוב הדומיננטי, להחליט החלטות בשביל עצמם, שיסייעו בהגשמת האינטרס היהודי. חוסר בקרה על ההגירה לתחומי ישראל, וחוסר פיקוח על חוק השבות והאנשים שמסתננים לארץ בעזרתו, נוגדים את המטרה שלשמה הוקמה המדינה, ועשויים להביא בסופו של דבר למחיקת הרוב היהודי [בואו לא נשכח שיש לנו כאן עוד 20% ערבים אזרחי המדינה..] ולהפיכת היהודים למיעוט במדינתם שלהם. ועם כמה שנוצרים\שאר הגויים יכולים להיות נורא נחמדים, ואנשים שקטים שמתפרנסים בכבוד ולא מזיקים לאף אחד...זו לא המדינה שלהם. אנחנו לא חיים בעולם ורוד ועוד לא הגענו לאחרית הימים- עדיין יש איום על העם היהודי ואנחנו עדיין לא חיים בעולם שאין בו גבולות או לאומים. כשזה יקרה, והאנושות תהיה כולה עם אחד, אני מטיס לפה את כל ברה"מ לשעבר על חשבוני.

למעלה