לגבי אנרגיות...

white-raven

New member
שרקיה יקרה

ובכן טעית בהגדרתך למאגיה ההגדרה הנכונה הבסיסית היא עבודה אנרגטית כישוף הוא חלק מתוך המכלול הזה שכולל בחובו גם אמונות ודתות אז אפשר להגדיר מאגיה בתור אמונה בזמן שאת ושכמותך למדתם לקבל את מה שאתם לא רואים בעיניים אני ושכמותי למדנו לראות ולשלוט ברמה שמעבר אני ועוד רבים אחריםרואים במאגיה וכישוף כרמה ההתפתחותית הבאה של האדם ובקשר לקסם קסם הוא להטוט לפעמין זול לפעמים יקר תלוי בקוסם אבל עדיין לא יותר מלהטוט שלך WHITE-RAVEN

sarkia

New member
וויט-ראוון יקרה...

הגדרתך למאגיה אינה סוטרת את דבריי, להיפך, מחזקת את דעתי שמדובר בכישופים. האם את עוסקת בכישופים? אבוי לאנושות אם היא תלך להתפתחות כזו.אני מאמינה שההתפתחות היא לרמת האור והשמחה וזה ייקח עוד הרבה זמן. אני מאמינה שאסור לאדם לשלוט על אחרים, גם לא על הקרובים לו, השליטה אך ורק על עצמו ולכן לעוסקים בכישופים הכל חוזר אליהם כבומראנג והחיים שלהם על הפנים. לגבי הקסם נכון: מאג-קוסם,להטוטן בפיזי ובלא נראה - מאגיה, כשף. אגב, אני רואה ועוזרת, לא מכשפת. שתהיה לך בהצלחה הדרך הביתה.

שרקיה,מה רע בכישופים?

מההודעה הזו אני רואה השקפה של ימי הביניים! "אבוי לאנושות"? את יודעת כמה כישוף,<הגדרה כללית מדי,אבל שיהיה> הפך אותי ליותר ליבראלית,ומאוזנת <משהו שמאוד הייתי צריכה> ? אם מישהי הייתה אומרת לך שהיא "מכשפה" היית חושבת שהיא יצור מרושע שיושב בבית ומתכנן איך לפגוע באנשים? לכישוף יש הרבה צדדים<שוב,"כישוף" זה כללי מדי> ואת כנראה לא בדקת אותם!

Justin Angel

New member
חחח

לסקירה. מההודעה שלך אני יכול להבין שאת קשקשנית בצורה מפחידה. ומהשורה הזאת: "אני רואה ועוזרת, לא מכשפת" אני יכול להסיק שאת בעצם כלום. אז את פשוט קשקשנית ותו לא יותר?

morning star

New member
ואני אגיד

שרייקי הוא דרך לשעבד אנשים ולהוציא מהם כסף, לדוגמא. את לא תסכימי עם דברי (ואולי תתרגזי) ותנסי לסטור אותם ואני אוכל להביא דוגמאות נגד. אך אמונותי בקשר לרייקי אינן רלוונטיות כרגע, ואני לא רוצה להשמיץ את הרייקי ואת העוסקים בו. את בעצם משמיצה כמות לא מבוטלת של אנשים ברחבי העולם - על סמך איסורים מספר עתיק יומין (שגם ניתן להבין ממנו שאוסר על רייקי) אשר לא כולו עומד במבחן הזמן (אם כי ישנם בו דברים נצחיים ואוניברסליים +/- לגבי האדם) ועל סמך אגדות עם ודברים הנכצבים בעיתונים. מדוע שלא תעשי מחקרון קטן ו אובייקטיבי לגבי מאגיה וכישוף? נוח לתקוף - אך קשה יותר לברר ולחקור. לימוד רייקי, עם כל הכבוד, כמעט ואינו דורש השקעה לעומת למידת מאגיה (ומי שאומר לך אחרת הוא שרלטן ואין לו מושג ולו קלוש במהי מאגיה) שאורכת שנים (במסדרים שונים נהוגה שיטת "דרגות" - היה צורך להשקיע זמן קבוע מראש, לעבור בחינות רבות וכן הסכמת בכירים במסדר בכדי לעבור מדרגה אחת לזו שמעליה). המאג הוא אדם השואף לאיזון פנימי - ואם הוא הולך ל"אור" או ל"חושך" זוהי בחירתו האישית - המאגיה לא מכתיבה לו באיזה נתיב עליו ללכת - האדם בוחר בנתיבו הוא. כישופים ומאגיה הם לא בהכרח על אחרים, אם כי יש המשתמשים בכך. אם את תשתמשי ברייקי בכדי לרפא אדם אחר ואני אעשה זאת בכישוף (לדוגמא), מה ההבדל? והחיים שלי ממש לא על הפנים, הם דווקא משתפרים מיום ליום ולבסוף אגיד - את הולכת לאור - טוב ויפה, רק תזהרי, האור יכול לסנוור ומי שעומד קרוב מדי לא יכול לראות מה קורה מסביבו. שלך הנווד

white-raven

New member
זה WHITE-RAVEN יקר...

כמו שאין שאלות טפשיות ישנם אנשים טפשים (לא מכוון לאף אחד) אין גם כישוף רע אלא אנשים רעים שמשתמשים במהות שלהם בכדי לפגוע ולשרת מטרות אנוכיות ללא התחשבות בסביבה אני לא רואה כשף שחור כרע בלבד מכיוון שגם דרך כך ניתן לעזור לאנשים וגם כשף לבן לא ניתן לראות כטוב בלבד מכיוון שהוא עלול לפגוע שלא במודע במישהו ההבדל היחיד שמאפשר לחלק הוא ידע לגבי פגיעה. גם אני מרפא ולא ברייקי אלא בכישוף. אני לא מתקן הילות אלא מטהר לחלוטין את האדם מן המחלה שבו לא התפתחות? שלך עם הבדלים פיזיולוגיים קלים WHITE-RAVEN ונא לא לנסות לעברת את השם בבקשה

Justin Angel

New member
לא בהכרח

תגובה לעורבי. מה כל כך מסובך לקלוט שלקסם היא מילה עם דו-משמעות? 1) עבודה עקיפה עם אנרגיות. 2) להטוט. כמו Orange...

Justin Angel

New member
משעשע

תגובה לסיקי על "מיסטיקה ומאגיה". מאגיה זה עבודה ישירה עם אנרגיות. קסם זה עבודה ישירה עם אנרגיות. כישוף זותי עבודה בעזרת טקסים ,פולחנים וכדומה. (מצוטט בערך מהספר "מקשוף - הבסיס) למאגיה וקסם לא צריך אמונה. צריך לדעת את מה שאתה עושה, ואיך לעשות את זה טוב. לכישוף על הצד השני שזה סגידה\עשיית-פולחן לישות כלשהי כן נדרשת אמונה. בלי להעליב בהבנה העמוקה שלך על מדע , את בבקשה מוכנה להסביר את זה: "טוענים המדענים טענות שונות ומשונות ע"מ להראות לאנושות את חוכמתם אבל רבים מהם (והיום יותר ויותר) מסכימים שדברים קיימים ואין הסבר." כי אם את התכוונת לזה פשוטו כמשמעו אז אתה סתם מקשקשת :) "דרך אגב, היום האסטרונומים מוכיחים את האסטרולוגיה" לפחות אל תמצאי עובדות! זה המינימום שאת יכולה לעשות! אני קורא על בסיס שבועי את העיתון Science News שמציג על תאוריה שהוא מוצא בפיזיקה העיקר שתעשה סנסציה, ואין מילה אחת על מה שאת מדברת. אם תרצי לחלוק איתנו תזה\עבודה-סמנריונית אני אשמח מאוד, אבל עד שלא תעשי כך אשאר די בטוח בזה שאת סתם מקשקשת. "והם אכן קוראים לגרמי השמים בשמות האסטרולוגים" זה כבר שטויות. הייתי פעמים בהאבל (הטלסקופ הכי טוב בעולם) ופעם אחת בטלסקופ האנגלו-אוסטרלי וראיתי בערך 500 מפות כוכבים עד היום, ולא פעם אחת ראיתי כוכב שהשם שלו לא היה כמו שקראו לו שמצאו אותו.

Rensuare

New member
חלקית ביותר

מה שחורה לי בתגובתך הוא שאתה מקשקש ומתפלסף על דברים ידועים מראש. מן הסתם להודעות "כוחות הקסם/רייקי שולטים בעולם* לא תהיה שום התייחסות רצינית מכל מבין עניין. דבר נוסף הוא, שחלק מטענותיך לא רלבנטיות "לדעתי את לא צריכה להיות מנהלת פורום" לדוגמה. אולי במקום לנסות להתנסח גבוה בעזרת "ינוקא" ושאר מילים בסגנון, כדאי שתטרח להגיב לנושא המדובר ולא למה שמסביב. אם אתה רוצה להאמין לקשקושים (קשקושים, לא תאוריות) זו זכותך, אבל אל תאשים אחרים שיעדיפו להמנע מהם. כמובן שתאוריות הקונספירציה עומדות לצידך, כפי שעומדות לצידם של כל המקופחים באשר הם - "התאוריה שלי נכונה, אבל הממסד אטום." וישויות, אישי הקט, ניתן לשלול, אולי לא בצורה כוללת, אך כל ישות בפני עצמה שתיתן לי ויהיו לה אי אלו מאפיינים, אני אוכל להפריח את המאפיינים הנ"ל ועמם את הישות. נ.ב. - אל תדאג, ישנם רבים כמוך.

Black-Sphere

New member
אוי אנשים...

אתם רבים פה מי צודק ומי לא אבל אין פה וויכוח, הרי לא משנה מה תגידו לא תשנו במצב הנתון את הדעות של "חבריכם"... והמשפט "איש באמונתו יחייה" הוא אידיוטי, הרי מפריע לנו שמישהו לא מאמין לנו... עכשיו, נפטיס ורנסואר (מה זה השם הזה?), אתם טוענים שהם מקשקשים וטוענים דברי שקר... שאלה, האם בדקתם ב-ע-צ-מ-כ-ם את הדבר? אני חושב שלא. ונניח ובדקתם ויצא לכם שלא הצלחתם ולכן זה לדעתכם לא נכון, האם חשבתם שאולי הם הצליחו ואתם לא כי לכם יש מחסומים פסיכולוגיים? מה גורם לכם לחשוב שמה שנאמר זה קשקוש?! בגלל העובדה שזה "לא הגיוני" עפ"י תפיסתכם?! אם כך אתם יודעים כמה אנשים יגידו שמאגיה זה קשקוש?! ולכל משמיצי המיסטיקה באשר בהם: המילון הלועזי עברי המורחב של דן פינס וקפאי פינס בהוצאת עמיחי בכרך מ-ת בעמוד 379 המילה הראשונה ואני מצטט: "מיסטיקה (י´ mystika = טקסים סודיים, סודיות) דרך הסוד, מיסתורין. תורת הסוד והנסתר, תורת הכוחות הסודיים האלוהיים שבטבע." לא יודע מה איתכם, אבל נראה לי שמאגיה נכנס להגדרה הזו ב-ק-ל-ו-ת... שלכם Black Sphere

Rensuare

New member
ננעלנו קצת, הלא כן?

למה אתה חושב שלא משנה מה נאמר לא נשנה את דעתם של אחרים ולהפך? הצהרה כזו מעידה דווקא על מידה של אטימות מצדך, האדם שבא על מנת להגיד את דעתיו אבל ללא הסיכוי הקלוש ביותר שחברך לדיון דובר אמת ואתה שוגה. חשבנו גם חשבנו (לפחות אני חשבתי), אבל מן הסתם אני לא אקבל כל דבר מתוך ההנחה שאולי הם הצליחו אני לא, עד שלא תהיה לי הוכחה קבילה להצלחה או לפחות הסבר מתקבל על הדעת לטענה שלהם, להזכירך, לא קיבלנו אף אחד מאלו עד כה. אני איני משמיץ מיסטיקה דווקא, לא ככלל המיסטיקה. ועכשיו, אליך - מה שאתה לא לקחת בחשבו, זה שאני האל הגדול (או הישות הגדולה) מיקי רייקיקי ואם לא תאמין לטענות שלי, אני אוריד ברק גדול מהשמים שימחק אותך ואת בני ביתך. אני צופה שתאמין לדברי, או לפחות תתייחס אליהם ברצינות, שכן אולי הסיבה שלא נתקלת באל שכמותי עד כה היא מחסום פסיכולוגי או העובדה שפשוט לא היית ראוי. אה ובקשר לשם, רנסואר הוא כלי מלחמה מוזר שמקורו בימי הביניים, אני אשמח להרחיב על זה בזמן ובמקום הנכונים.

Black-Sphere

New member
חחח...

אוי, טעות גסה. כשאנשים נכנסים לדיון והוא הופך להיות דיון אישי על אידיאולוגיות (כמו שקורה פה) תגובה מידית של אדם היא להראות שהוא צודק. כשאדם מנסה להראות שהוא צודק הוא אטום לדעות של אחרים, הוא לא מקשיב אלא לעצמו. מפה בא במשפט: וויכוח, שני אנשים שמדברים אל עצמם. שוב פעם, מרוב נסיונות להראות שאתה צודק אתה אוטם את עצמך לדעות אחרים. אמרתי שמי שלא מאמין לדברים בלי סיבה יוצר מחסומים, נכון. אך אם תסתכל למה שאמרתי לנפטיס, יש פה גם את הגבול של לא להפוך לפטי. בוא נלך ככה, יש אנשים שהולכים לטיפול ברייקי, נכון? עכשיו בניגוד לדת שאתה מאמין במשהו ואתה לא מצפה לתוצאות ישירות אלא רק בעולם הבא, פה ברייקי אתה מצפה לתוצאה ישירה: הרגשה יותר טובה, הרפאות וכו´. אז אמור להיות בזה מן האמת. חוץ מזה שחברי הקרובים ביותר הלכו לטיפול ברייקי ואשרו את השפעת הדבר, בנוסף לכך אני הולך ללמוד רייקי בעוד שבוע בדיוק אז אני אוכל גם להגיד דעה אישית שלי על אמיתות הדבר. שלך Black Sphere

Rensuare

New member
אז האידאולוגיה שלך שגויה

אני נכנס לויכוח מתוך כוונה ללמוד וללמד, וכשאני קורא או שומע את דבריו של השני אני בודק האם יש בהם לחדש לי. בהנחה שהתכוונת לפתטי, מי אתה שתקבע מה הגבול? לפי דעתי רייקי עבר את הגבול. איך הגעת לזה שאם יש כאן תוצאה ישירה זה אמור להיות מן האמת? ו.. אני אשמח לשמוע את דעתך האישית, למרות שאני מזהיר מראש שאני לא בהכרח אקבל אותה.

Black-Sphere

New member
שוב אתה מתעלם ממה שאני רושם

אם אתה לא רוצה לקרוא את מה שאני רושם ולהגיב בהתאם אל תקרא פשוט! אני אמרתי, שכשאנשים נכנסים לוויכוח על אידיאולוגיות, הם נותים לאטום את עצמם, ושוב הראת זאת בשורה האחרונה שאמרת שאתה לא בהכרח תקבל אותה. למה שלא תקבל אותה?! איזה מן סיבה בעולם יש לך לא לקבל אם אני אלך ואגיד לך: ניסיתי, פועל. מה קשה בלהאמין שאתה יכול לרפא עם אנרגיה?! אם אתה מסוגל לגרום למישהו סבל וכאב בעזרת אנרגיה, אם אתה מסוגל לגרום למישהו להתאהב בך בעזרת שליחת אנרגיות, למה שלא תוכל גם לרפא או לגרום לתחושות טובות בעזרת אנרגיות?!

Rensuare

New member
קורא גם קורא

למה לא? כי ההסבר שלה והרעיון מאחוריה לא מקובל עלי, זה למה. שים לב שאמרתי "לא בהכרח" לא "לא לגמרי", אז לא הוכחתי כלום. עוד סיבה, היא שאין לי שום הבטחה שאתה לא תגיד דברים סתם, לכן אני חייב להסתמך על התאוריות שמאחורי הרעיון. לפי דעתי בעזרת הטכניקה של הרייק אתה לא יכול לרפא אף אחד, לא יכול לגרום למישהו סבל וכאב ואפילו לא לגרום לאף אחד להתאהב בך.

Black-Sphere

New member
שוב פעם לא קראת.....

דיברתי על אנרגיות בכלליות לא רייקי בפרט. אמרתי שעם אנרגיות אתה יכול לעשות הרבה דברים, אז למה לא לרפא?

Rensuare

New member
מאותה סיבה

שאתה לא יכול לעוף בעזרתה ולירות ברקים מהעיניים בלא כל מכשיר עזר.

Justin Angel

New member
:))))

למי שלא סופר תוצאות, אז אני רק אציין שלריני יש מספר תלת ספרתי עד עכשיו ולספירי מינוס :) רק לציין שתי דברים: 1) ריני צודק בכל מה שהוא אמר עד עכשיו. 2) ספירי טועה. ספירי ,אתה פשוט מקשקש ומקשקש ואני לא רואה באמת שלהודעות שלך יש תוכן חוץ מניתוחים פסיכולוגיים ואידאולוגים של אנשים שסותרים אותך. בכל מקרה אפשר לרפות עם מקשוף ,אבל כדי שזה יגיע לרמה של אפילו פצע קטן אז צריך להתאמן לפחות כשנה על זה. וכל מפגר ששילם 1000 ש"ח על קורס רייקי, שהוא למעשה רק שלוש מפגשים, אז הוא גם מפגר וגם נטול 1000 ש"ח ,אבל את היכולת לרפא אין לו.

Black-Sphere

New member
ג´סטין, תפסיק כבר... זה מבחיל

תגיד לי אתה בן-אדם שפוי? (אל תענה אל זה...) אתה חושב שאני מנהל דיונים בשביל לצדוק או לטעות? אתה חושב שאני מנהל דיונים כדי להראות כמה אני צודק? אז אתה טועה. רק אדם שחושב שהוא תמיד צודק (גם כשהוא טועה ויודע) בכלל יכול לחשוב על דיון נחמד עם איש כל כך מעניין בדרך כמו שאתה רואה... אני פה מנהל דיונים כדי ללמוד דברים, ועם לא דברים אז לפחות דעות של אנשים. ומי אמר שראן צודק? ראן אמר שהוא לא מאמין, וזהוי בהחלט זכותו. אני כן מאמין שאתה יכול לרפא בעזרת שיטת הרייקי (כי זו עבודה אנרגטית, כמו שאתה יכול לרפא בכישוף אתה יכול לרפא ברייקי). מי מאיתנו צודק? אולי נדע ואולי לא. אבל ללכת ולנתח דיון עפ"י תוצאות זהו הדבר הכי מעורר רחמים שראיתי... שלך Black Sphere

למעלה