לארי יוז חי וקיים!

somone44

New member
הכל לא נכון

הניקס רצו להיפטר מהחוזה שלו ל-2010, כמו קרופורד, שחקן אדיר לכל הדעות. לא היה לזה שום קשר ליכולת שלו על המגרש ומחוצה לו. לראנדולף אין מחוייבות להגנה? אני ראיתי אותו דופק גג ענק לבוש ועושה עליו עבודה מעולה, עד כמה שאפשר. אם הווארד הגדול נתן לו לקלוע 35, זה אומר שדוויט חרא של שחקן הגנה? ראנדולף לא משחק לבד, כנראה צריך להזכיר לכם את זה בכל הודעה. מארק גאסול הוא בדיחה מהלכת בצבע, אולי כשתאביט ישחק יהיה אפשר לראות את ההבדל. מארק אפילו יותר רך מאחיו, דבר מדהים שלעצמו. אם הוא בממפיס, עובדה שקבוצה אחת כן רצתה אותו. הוא יכל לחבור לאנטואן ווקר, מארברי וכל אלה שיושבים בבית. והדובים העדיפו אותו על אפשרות לצרף כוכב גדול בקיץ הבא. כנראה ידעו למה.

עידו17

New member
נו באמת

תמיד אפשר לתלות החלטות בעניינים כספיים, אבל הניקס הגיעו להחלטה להפטר ממנו לאחר שנואשו מהרעיון שהוא יהיה שחקן מרכזי בקבוצה שלהם. רנדולף, כמו קרופורד, הוא שחקן של מספרים ולא של נצחונות, וזו הסיבה שהוא נידון כנראה לבלות את שארית הקריירה שלו בקבוצה שלא נאבקת על שום דבר משמעותי. ייכנס לאול-סטאר או לא ייכנס לאול-סטאר, הוא ימשיך לשאול את עצמו, ולפי זה תימדד הקריירה שלו כנראה. הגנה לא מודדים רק במספרים ובכמה זה קלע על זה. רנדולף היה מאז ומתמיד שחקן שלא מעוניין להשקיע אנרגיה בהגנה, וזה שהוא "דפק גג ענק" על בוש - למה זה קשור בכלל? אם אכן ראית אותו עושה עבודה מעולה על בוש (לא ראיתי את המשחק), כנראה שזו הפעם הראשונה שזה קרה ואני עוקב אחרי רנדולף עוד מהימים במכללה. רנדולף לא יכל לחבור לווקר ומארברי כי הוא חתום על חוזה והם לא. וממפיס אכן רצתה את רנדולף, מאותה סיבה שהיא רצתה את אלן אייברסון - במקום בלי שיטה ובלי עתיד, כל אחד לעצמו וכל האמצעים כשרים כדי למלא את האולם ולהצליח לקלוע 100 נק' במשחק. העובדה שראנדולף לא מקבל הערכה למרות המספרים המפלצתיים שהוא רושם בכל מקום, היא רק עדות לזה שמדובר בשחקן בינוני, שכל מה שהוא נותן לך בצד אחד של המגרש, הוא לוקח בצד השני, ואני לא מאמין שגם בממפיס בונים עליו שייקח אותם לאנשהו.

carmelo

New member
לא ברור לי למי אתה מתכוון כשאתה אומר "הניקס"

אייזיאה תומאס הביא את זי-בו תמורת החוזה של פרנסיס שהיה קצר בשנתיים והסתיים בקיץ האחרון, וצ'אנינג פריי שגם כן היה אמור לסיים חוזה רוקי בקיץ האחרון או הבא. שנה לאחר מכן, דוני וולש נכנס לנעליו, כשהוא מסמן לעצמו כמטרה מס' 1 את קיץ 2010. לכן, כמו שאני רואה זאת, עם וולש בתפקיד GM וד'אנטוני על הקווים, זי-בו מעולם לא נועד להיות שחקן מרכזי בתקופה שלהם בניקס. כנ"ל קרופורד אגב, שמעבר לחוזה הארוך שלו, הוא לא בדיוק שחקן שמתאים להתקפה ד'נאטונית כפי שאולי נדמה בגלל הגאנריות שלו. הוא דווקא אוהב "להעמיד" את המשחק ולהחזיק בכדור הרבה. אני לא חושב שזי-בו לגמרי לא מוערך על יכולתו ברחבי הליגה, אבל החוזה מקס שלו מרתיע, לצד הפציעות וסימני השאלה סביב האופי. נראה בקיץ 2011, איזה קבוצות יחזרו אחריו...לדעתי, בסיטואציה המתאימה הוא בהחלט מסוגל להיות החוליה החסרה. אתה מגזים בירידות על ההגנה שלו, היא בינונית-מינוס ואפשר לספוג את זה אם יש לו את החיפוי המתאים, ובהתקפה הוא מתפקד כמו שצריך - לי דווקא יש יותר בעיות איתו בצד הזה של הפרקט. הוא סוג של חור שחור, אבל שוב - האחוזים שלו עד כה מעודדים (וגם בקליפרס הוא קלע באחוזים טובים).

עידו17

New member
לטס פוט איט דיס וויי...

הניקס שוולש קיבל היתה קבוצה עמוסה בחוזים מיותרים, והשיקול הכלכלי היה מרכזי בכל החלטה שהוא קיבל, אבל כמה שחקנים בליגה יכולים לרשום מספרים כמו של רנדולף? עכשיו, כמה שחקנים יש בליגה שירשמו כאלה מספרים, ועדיין יועברו לקבוצה אחרת תמורת כמעט כלום? הפואנטה היא לא המדיניות של הניקס או ההתאמה של רנדולף לסגנון של דאנטוני, אלא העיקרון שהמספרים של רנדולף הם לא אינדיקציה לתרומה שלו לקבוצה, ובסיטואציה הנוכחית, גם אם הניקס לא היו קבוצה בבניה עם מטרה מוצהרת לנקות את השטח, אף אחד לא היה מהסס לוותר על רנדולף ברגע שצץ הפראייר שיהיה מוכן לקחת. אייזיאה החתים אותו על כזה חוזה, מה עוד צריך יותר מזה? זי-בו אכן לא מוערך, אבל לזכותו ייאמר שהוא הרוויח את אי ההערכה ביושר - מדובר בשחקן שמשדר חובבנות, רב עם כל העולם, ומתעניין בסטטיסטיקות שלו יותר מאשר בנצחונות. הפציעות הן עניין נפרד, אבל עניין האופי הוא מזמן כבר לא סימן שאלה אלא סימן קריאה גדול ומהדהד. בסיטואציה המתאימה רנדולף מסוגל להיות החוליה החסרה, אבל העניין הוא שהסיטואציה היא בהכרח סיטואציה כמו של ממפיס - קבוצה שלא הולכת לשומקום, כיוון שקבוצה קצת יותר רצינית תדרוש ממנו את מה שהוא לא מסוגל או לא רוצה לתת. בהנחה ששינוי מהותי כבר לא נראה ממנו בגילו, אז הסיטואציה האפשרית היחידה היא אחת - עלייה מהספסל. בדומה למקרה אייברסון או מארברי, רנדולף לא יסכים לעלות מהספסל אלא אם זו הברירה היחידה, ולכן מאד לא סביר שאיזושהי קבוצת פלייאוף תסתכל לכיוונו מתישהו בקרוב. לא חושב שאני מגזים לגבי ההגנה - גם אם יש לו גוף גדול, מדובר אולי בשומר הקבוצתי הגרוע בליגה בעמדה 4.

carmelo

New member
אז בוא קודם נסדר את העובדות...

לא אייזיאה החתים את זי-בו על חוזה המקס שלו, אלא ג'ון נאש שהיה GM בפורטלנד לפני שפטרסון ואח"כ פריצ'ארד מילאו את מקומו. אין ספק שאם היה מדובר בשחקן שמתאים יותר לשיטה של הניקס, שנותן אימפקט בהגנה, במילים אחרות - ששווה את חוזה המקס שלו - הניקס היו מחפשים תמורה משמעותית יותר מקאפ ספייס טהור עבורו. הבלייזרס למשל, נתנו אותו בתמורה לפרנסיס - המהלך המרכזי שלמעשה פינה לנו קאפ ספייס לקיץ האחרון - פלוס צ'אנינג פריי שאז עוד נחשב פרוספקט מעניין שנתן עונת רוקי מוצלחת בניקס ואז לקח צעד אחורה, אבל עם אייזיאה כמאמן זה מובן...אה, וההפרש במשכורות שבטרייד הזה, יצרו חריגת טריידים שבה הבלייזרס השתמשו כדי לקחת מפניקס את העול שבחוזה של ג'יימס ג'ונס, ובתמורה...לקבל את הזכויות על רודי :) זי-בו ממש לא חובבן, הוא דווקא סוס עבודה שמשקיע הרבה באימונים אישיים, תאמין או לא. הקליעה שלו מחוץ לקשת למשל, לא סתם צצה מעצמה לפני שנה. מבחינת ריבים, היו לו כמה תאקלים בתקופת הג'ייל בלייזרס ומאז כלום. עכשיו, לתת אגרוף לרובן פטרסון זה לא מעשה חכם, אבל לך תדע מה קרה שם...שלא לדבר על זה שהוא היה אז ילד. אגב, קראתי לאחרונה שבעקבות האגרוף ההוא, הוא נאלץ להסתתר בביתו של דייל דייויס למשך הלילה (; ממש לא ברור לי למה המסקנה שלך היא שהוא צריך לעלות מהספסל. זה כאילו הפתרון הקל עבור קל שחקן שנחשב אגואיסט ובעייתי - אבל ברור שהפתרון הזה רק יחמיר את המצב. הוא שומר קבוצתי גרוע, אבל יש לו מאסה לשים בצבע שגם מאפשרת לו לקחת כל ריבאונד הגנה אם הוא רק רוצה. שים לידו סנטר נייד וחוסם, לצד באק קורט הגנתי טוב, ואתה במצב סביר. מודה שכרגע אין קבוצה שהוא הכי מתאים לה...אולי הווריורס, אם אפשר היה להתעלם מנוכחותם של אליס, בייבי ראנדולף וסטיבן ג'קסון (ממנו האמת אפשר יהיה להתעלם בקרוב...). בליין אפ עם קרי, מורו, אזובוקי וביידרינס, אפשר יהיה לשרטט סכמה התקפית מצויינת, ואם תצמיד לצעירים שם מאמן הגנתי טוב, אז תהיה במצב טוב. קרי ומורו הם שני חוטפים מצויינים שיכולים לספק גם שמירת לחץ און דה בול; אזובוקי מחזיק בנתונים להיות סטופר הגנתי; ביידרינס הוא כבר שוט בלוקר נייד שצריך לשפר את השמירה האישית שלו, אבל לפחות זי-בו יספק לצדו מאסה בסוויצ'ים הגנתיים. בהתקפה, כשהכדור בידיים של זי-בו אז יש לך שלושה איומים מחוץ לקשת, פלוס אזובוקי שהוא גם יותר סלאשר; ואת ביידרינס הנייד שנהדר בתפיסת מסירות תוך כדי חיתוך לסל. כמו שאמרתי בעבר, אפילו אפשר לרוץ בליין אפ כזה - זי-בו לוקח את הריבאונד ומיד מוסר לקרי שאיכויות הפוינט גארד שלו באות לידי ביטוי בעיקר במגרש הפתוח; אזובוקי, מורו וביידרינס נהדרים במגרש הפתוח; וזי-בו יוכל להגיע כטריילר על קשת שלוש או אף לסיים בריבאונד התקפה ו/או דאנק מהדהד.

עידו17

New member
יאללה, אני איתך

לגבי החוזה - אתה צודק כמובן. ודאי שהחוזה לא נחתם בניו יורק, הכוונה שלי היתה שאייזיאה לקח את החוזה הזה, מה שכבר אומר לא מעט. המשפט השני שלך הוא בדיוק הפואנטה שלי - אם רנדולף היה כזה וכזה... העניין הוא, שהוא לא, ואני חוזר, שכל ההתייחסות התכוונה לדגש שאנשים שמים על המספרים כאינדיקציה בלעדית ליכולת של שחקן. לגבי דבר אחד אני אחלוק עליך - רנדולף לא ידוע כסוס עבודה, מה שנקרא "to say the least". רשימת התאקלים שלו מתחילה בתיכון ותיגמר הרבה אחרי רובן פטרסון, ובלי קשר לפירוש של כל אחד מאיתנו למונח "תאקל", בוא נגיד שרנדולף מעולם לא היה שחקן אהוד על חבריו לקבוצה, בעיקר משום שהוא לא שם את טובת הקבוצה לנגד עיניו, וגם זה אנדרסטייטמנט. אני לא אמרתי שהוא אמור לעלות מהספסל. המסקנה שלי היא שרנדולף לא שחקן יוכל להיות שחקן מוביל בקבוצת צמרת, ואם יהיה בסיטואציה כזו, זה בתנאי שיצטרך להתאים את עצמו למערכת, כי לשחקן כל כך חד מימדי, שום מערכת מובילה לא תסכים להתאים את עצמה. אכן, לרנדולף יש מאסה, זה הדבר היחיד שאפשר להגיד לזכותו בהקשר של הגנה, אבל מכאן ועד מצב "סביר" הדרך ארוכה. כל מאמן שפוי שרואה את רנדולף מולו תמיד יתחיל להריץ פיק-אנד-רולים שאיתם רנדולף לא יוכל להתמודד, אז מה שווה המאסה שלו? ואני אפילו לא מדבר על יריבים שיכולים לקלוע מטווחים בינוניים, ובעמדה 4 זה כולל לא מעט מהם. מה הוא יכול היה לעשות בקבוצה זו או אחרת זה לא רלוונטי, השורה התחתונה בעיני היא ששחקן כל כך אנוכי (ואני לא מתכוון לכמות אסיסטים) לא יוכל להיות בורג מרכזי בקבוצה ששואפת להיות תחרותית בליגה, כי קבוצה מהדרג העליון חייבת מחוייבות מוחלטת של המנהיגים שלה, ועד שיעשה סוויץ' רציני בראש, רנדולף לא יהיה כזה.

carmelo

New member
זה שהוא לא מתאים לסיסטמה של ד'אנטוני...

לא אומר שהוא לא מצויין עבור קבוצה שגם ככה משחקת בקצב איטי, ויש לה את השומרים המתאימים לשים סביבו, שבמקרה גם משלימים אותו בהתקפה. לא ברור לי הקשר בין רשימת התאקלים שהזכרת, למוסר עבודה. אני דיברתי על אימונים אישיים, תאמין לי שאחרי ניתוחים קשים בברכיים, קראתי דיווחים מהימנים על האימונים של זי-בו שבקושי עזב את החדר כושר והפרקט. מסכים איתך שהוא לא ינהיג קבוצת צמרת...אבל להיות אופציה שניה של נקודות בצבע? בהחלט מסוגל. הנה, כבר בממפיס הוא לוקח פחות זריקות גרועות לפי האחוזים שלו, ובכלל מעט זריקות במשחקים מסויימים (דנבר). הקאבס למשל, שקלו אותו כחיזוק. למה לא לקחו אותו? כי שאק הוא הימור נוח יותר, מבחינת החוזה שלו וקיץ 2010, וגם מבחינת הרזומה העדיף. אה, וגם מבחינת היכולת להתמודד עם דווייט בצבע. אם כי גם זי-בו הוא אחד הסוסים החזקים בליגה.

עידו17

New member
לא מדבר על סיסטמות

רנדולף הוא שחקן פוסט, ושחקן כזה מתאים לסוג מסויים של קבוצות ומאמנים, זה ברור. אין קשר בין תאקלים למוסר עבודה. גם אין קשר בין כל ההסתבכויות הפליליות של רנדולף עם מוסר עבודה. לרנדולף יש מוניטין של שחקן עצלן - הוא עובד על תנועות וקליעות אבל לא על תנועת רגליים בהגנה או מציאת שחקן פנוי. אופציה שניה של נקודות בצבע? אולי. אופציה שלישית בכלל? גם אולי. להתרכז יותר בהגנה? בהחלט. אתה רוצה לספר את זה לרנדולף, או שאני? נושא שאקיל הוא עניין בפני עצמו, שלדעתי היה מוטעה. לא יודע אם הקאבס באמת שקלו את רנדולף, אבל הייתי מוכן להמר שצעד כזה היה נגמר בקטסטרופה מוחלטת, בהרבה מאד מישורים.

carmelo

New member
אתה מבלבל בין עבודה אישית לעבודה עם מאמנים

תנועת רגליים בהגנה ומציאת שחקן פנוי זה אלמנט שהמאמנים שלו אחראים להנחיל לו. לא ברור לי איך שחקן שעובד על האספקטים במשחק שלו, עליהם הוא מסוגל לעבוד בכוחות עצמו, יכול להיחשב לעצל. בכל מקרה, מוניטינים אינם תמיד מוצדקים בהכרח...

עידו17

New member
מוסר עבודה זה עניין של רצון ומחוייבות

זה בא לידי ביטוי בהרבה היבטים ונובע מהאופי של הבנאדם, עזוב אותך עכשיו מאלמנטים פרטניים של כדורסל, זה לא העניין. צודק לגבי מוניטין, הוא לא בהכרח נכון, בייחוד כשמדברים על דבר ערטילאי כמו אופי של שחקן, אבל במקרה של רנדולף - האינדיקציות רבות ודי מבוססות, וחובת ההוכחה על רנדולף לסתור אותן, לא על אף אחד אחר.

אתה גורם לי לסיוטים בלילה

אין לך בושה? מה זה רעיונות הזוועה שאתה מעלה פה? לא מספיק סבלתי 13 שנים בלי פלייאוף? לא מספיק סבלתי את מגטי, ג'קסון ומונטה? אגו אגו ואגו? אם תדקור אותי אני לא אדמם? אם תצבוט אותי אני לא אצתבט? אם תעביר את זאק ראנדולף לווריירס אני לא אמצא את הבית שלך ויוריד אותו עם RPG? יש רק ראנדולף אחד בווריירס, וטוב שכך. עמדה מספר 4 שייכת לו, וחסר שיביאו מישהו במקומו, בטח את זאקי. אנתוני שחקן של 7 פיט, עם חסימה, ניידות, מסוגל להוביל כדור, וקליעה מבחוץ. תן לו לנהל את החמישיה שהצעת, ואני מאוד אשמח.

carmelo

New member
הפעם דיברתי היפותטית...

אם אתה זוכר, כאשר זי-בו עוד היה בקליפרס אבל הם כבר זכו בלוטרי, אז באמת הצעתי טרייד לווריורס ברצינות, נראה לי בתמורה למגטי וקרופורד. עכשיו, פשוט הצגתי חמישיה שבה הוא יוכל לפרוח. עכשיו ברור שאנתוני הוא הראנדולף היחידי שאתם צריכים (;

asafsuf2

New member
מבלי להיכנס לדיון על רנדולף

אני לא מכיר את השחקן מספיק טוב כדי להביע דעה, אבל רק רציתי להתייחס לפסקה האחרונה שלך: אתה באמת חושב שלממפיס היה איזשהו סיכוי להחתים כוכב גדול (כלומר מישהו כמו לברון, ווייד, או אפילו בוש) בקיץ הבא?

carmelo

New member
הנקודה היא שהם יכלו להחתים מישהו כבר הקיץ

שוב, לא ברמה של לברון/ווייד/בוש - אבל מגוחך בכלל להזכיר את השמות האלה בהקשר של קבוצה הנמצאת בממפיס, בטח במצבם הנוכחי כאשר מועמדים לדראפט מסרבים להתאמן שם, או דייויד לי מאיים בהטלת וטו על העברתו לשם. אבל הם יכלו ללכת על וילנואבה או מילסאפ הצעירים, אומנם עבור חוזים ארוכים מהשנתיים שנותרו לזי-בו, אבל גם במשכורת נמוכה יותר.

go lakers go

New member
צודק ....רק אל תשכח שנאש קיבל 2 MVP על צד אחד

ולגבי זאק ...... שחקן נחמד , לא פחות ... לא יותר ..... בטוח לא אפס ואנדרייטד כמו שסופרים אותו כאן בפורום , בטוח לא תותח כמו שאושרי עושה אותו ........ הכי מדהים אותי שכל אלה כאן בפורום שקוטלים מספרים וסטטיסטיקות , הם חיות פנטזי שמשתתפים ב 5 ליגות .....אם תעיר אותם ב3 לפנות בוקר הם ידקלמו לך אחוזי שדה , נקודות וריבאונדים של כל ליצן חצר בNBA

מה הקשר לפנטזי?

בפנטזי הסטטיסטיקות מדברות במשחק האמיתי יש פקטורים קצת יותר מגוונים וחשובים שנלקחים בחשבון. מי שלא יודע לעשות את ההבדל אז בעיה בקשר לזאק רנדולף : הוא שחקן הגנה רע שלא מתאמץ או מנסה (נאש לדוגמא מלבד היותו גאון כדורסל עם ראיית משחק של פעם בדור מנסה אבל הנתונים הפיזיים שלו בעוכריו) , סרטן סופני בחדר ההלבשה(רובן פטרסון עדיין בקושי רואה בעין שמאל ...) עם כל כך הרבה שערוריות מחוץ למגרש שאף קבוצה שמכבדת את עצמה ובעלת שאיפות לא מעוניינית בו, בטח במחיר החוזה הקיים שלו. זה שהוא שחקן התקפה מגוון שיכול לעשות סלים בצבע בהרבה דרכים אין ויכוח. ועדיין ,בשום שלב בקריירה שלו הוא לא היה מחמשת הפאוארים ההתקפים הטובים בליגה - ליד אבל לא שם אגב , יש שמועות בממפיס שהוא התבגר ואפילו נשאר קצת אחרי האימונים לעבוד עם הרוקיז והשחקנים הצעירים , לא מאמין ...

go lakers go

New member
אני אגיד לך מה הקשר

בספורט ( בכל ענף ) הכל סביב מספרים וסטטיסטיקה . כמובן שיש עוד פקטורים שנלקחים בחשבון , אבל המספרים הם הדבר החשוב ביותר . שחקנים מקבלים חוזי עתק ולהיפך לפי המספרים שלהם ..... שחקנים נבחרים בדראפט לפי המספרים שלהם , שחקנים נכנסים ל Hall of Fame לפי המספרים שלהם , שחקנים מקבלים MVP לפי המספרים שלהם........ ודאנקן/שאקיל/קובי לא היו מקבלים ריספקט כ'כ גבוה כל הקריירה שלהם אם במקום 25 נ'ק פייר ערב הם היו קולעים לדוגמה 15......... ושוב ...... מי שמתעלם לחלוטין ממספרים וסטטיסטיקות בכתיבתו , ולחלופין מתבסס בכתיבתו חדשות לבקרים על מושגים כמו בק-דור , הגנת פרימטר ופיק אנד רול , לא עושה אותו למבין גדול יותר בכדורסל ..... סתם לפלצן ........

אתה צודק ברמת העיקרון

אבל בפועל , יש פה כמה אנשים שלוקחים אך ורק את הסטטיסטיקה וממנה גוזרים מסקנות מרחיקות לכת שהקשר בינם למציאות מקרי בהחלט

למעלה