כפייה חילונית

בבחירות למדינה (לא באגודת הסטודנטים)

אסור לך לעשות מצעד פטריוטי ליד הקלפי כי זו תעמולת בחירות. הטיעון שלך ממש לא תופס. לגבי שאר המצעדים, שאכן אינם קשורים לבחירות, אתה צודק. חוץ מזה שהטיעון שלך כרגע הוא: טענה א. בחירות דמוקרטיות אמורות לא להיות נתונות למניפולציות רגשיות. טענה ב. מצער פטריוטי מותר בכל מקום אפילו אם הוא מניפולציה רגשית. טענה ג. לא אכפת לי שיש סתירה. לא ממש טיעון שמחזיק מים. תגובות לדברים שכתבתי: א. אתה מוציא מההקשר. אתה שאלת מה הבעיה עם מצעד פטריוטי ביום הבחירות (שזו שאלה לא קשורה לאם תרצו). פרט לכך - אם זה היה הדבר היחידי שאם תרצו עושים בכיוון הזה לא הייתי טוען שהם לאומנים. בנוסף אני לא מכיר זכות לחופש שנקראת "חופש הדמוקרטיה". אני כן מכיר חוק שאוסר (בבחירות למדינה) לעשות תעמולה מחוץ לקלפי (מסיבה טובה) ושם לא מכירים ב"חופש הדמוקרטיה". חוץ מזה שאני לא בטוח שאכן צריך לאסור עליהם לעשות מצעד פטריוטי ביום הבחירות, היחידי שטען את זה הוא אתה. ב. אם אתה לא מכיר את הקשר תשאל. ראשית אנחנו מדסקסים על הבחירות לאגודת הסטודנטים ולא הבחירות לכנסת. הסטודנטים הערבים החרימו במשך שנים את הבחירות לאגודה, עד שקמו כמה תאי סטודנטים והחלו לפעול להצבעתם בבחירות אלו. כל זה קרה בבחירות האחרונות, וכשאם תרצו עושים מצעד פטריוטי ביום הבחירות המשמעות של המעשים היא הדרה של אותם סטודנטים ערבים ששוכנעו להצביע על ידי יצירת אווירה עויינת. אני לא בטוח שאם תרצו התכוונו לזה במפורש, אבל אין ספק שהם ידעו כינושא הצבעת סטודנטים ערבים חם. אז עכשיו הוצאת דיבה של מרצים באוניברסיטה?
אני באופן אישי לא הייתי תובע אף אחד על שום דבר שנאמר בפורום באינטרנט. הנקודה שלי שאם מתחילים אם תביעות כאלו אין לזה סוף, ואני מאמין שיהיה אפשר לתבוע כל אחד על משהו.

Sophalin

New member
מאחר ואתה בוחר בכח

להכניס לי מילים לטקטס שלא כתבתי כל שאוכל להגיד לך זה קרא את דברי שוב ואל תנסה להוציא משמעויות שמתאימות לקונספירציות ההזויות שלך. א. אני לא מכיר שום חוק כזה. אתה טוען שביום הבחירות אסור למועמדים לבצע קמפיין בחירות? כשאתה אומר מחוץ לקלפי למה אתה מתכוון? ואני לא טענתי שאסור לעשות מצעד פטריוטי ביום הבחירות - אני מבקש ממך להפסיק לטעון טענות שקר בנוגע לדברי. ב. אני לא מבין למה זה שאדם א' דוגל ברעיון מסויים אמור למנוע מאדם ב' להצביע לבחירות דמוקרטיות. זה דבר מטופש ואדיוטי לכשלעצמו. אדם שעושה כן הוא פשוט טיפש. זה כמו המקרה שקרה לפני כמה ימים שבו כמה רבנים אמרו שאם לא יעשו הפרדה של גברים/נשים בקלפי, אז הם יגידו לאנשיהם שלא ילכו להצביע. מה זה נותן? רק את איבוד הקולות שלך וחיזוק הצד שאליו אתה מתנגד. כאמור התנהגות מטומטמת לכל הדעות. אז עכשיו הוצאת דיבה של מרצים באוניברסיטה? זוכר שאנחנו תמיד אומרים פה - סייג לחכמה שתיקה? - על מי בדיוק הוצאתי דיבה? תן לי שם של מישהו בבקשה. שם ספציפי של אדם שאת דיבתו הוצאתי. אני מסכים איתך בנוגע לתביעות. זה שאתה לא היית מגיש תביעה לא אומר שמישהו אחר לא היה עושה את זה...

מנווה

New member
בתגובתך מצאתי סיבות ללמה אם תרצו

הם: דמגוגים,דוגמתיים וצעקנים. לא מצאתי שום טיעון לפאשיזם.

מעבר לכך אינך מכבד את בחירתם ואמונתם של

השונים ממך" - לצערי אתם מאמינים ברבנים שפוסקים הלכה כזו או אחרת ולא מה שבורא עולם אומר. הביא לך דוגמא: בתורה כתוב שבורא עולם העניש את האיש והאישה (כן העניש את האדמה,והנחש- אבל לא עליהם אני שואלת) ואמר לאדם שהפרנסה תהיו לו קשה, ולאישה ,ההריונות לא יהיו קלים. אז מה קורה היום, האישה נענשת פעמיים ,היא מביאה את הפרנסה (בעלה האברך יושב בכולל לומד,סיגריות,קפה\תה ,ארוחות,)והיא המסכנה מתרוצצת בין העבודה בחוץ לבין העבודות בבית עם הילדים הקטנים שמתרוצצים ,לה בין הרגליים, ואין לה מנוח ומה בעלה עושה,יושב בכולל לומד. לא נראה לי שבורא עולם הסכים לדברים כאלו לקרות,ורק אחרי שהאישה נופלת ונעשת חולה אז במהרה האברך תופס נקבה אחרת תחת הפסוק "לא טוב האדם לבדו"

Sophalin

New member
בפעם המליון

שימי רווחים!, אחרי פסיק, שימי רווח אחרי שלושה משפטים תכניסי אנטר. לא ברור לחלוטין מה את כותבת. בין נושאים שונים תכניסי אנטר כפול שנדע שסיימת נושא אחד ועברת לנושא אחר. מה? לא עברת שיעורי חיבור בביצפר?

Sophalin

New member
דבר ראשון אפשר לשים פסיק אחרי סימן קריאה

דבר שני במקרה הזה זו הייתה התפלקות. מודה...

deathcaster

New member
ממממ....

האקדמיה ללשון עברית פרסמה בשנת תשנ"ג בחוברת "לשוננו לעם" את כלליה, והם נמצאים באתר האקדמיה ללשון העברית, בצירוף הדגמות. אחד מכללי הפיסוק: "אין לסמן פסיק או נקודה אחרי סימן שאלה או סימן קריאה." למרות שגם אני חוטא בזה

Parmozio

New member
עוד פעם הניסיון המגוחך ליצור סימטריה

הדת כופה חוקים, סנקציות ודוגמות בשם היפותזה מדעית שלא זכתה אף לא לאישוש אחד (!) - קיומו של אלוהים. מדובר באמונה, לא עובדה. מכך שעלינו להתייחס לאמונה דתית בדיוק כמו לדעה אישית של אדם ולא מעבר לזה. אין לאף קבוצה זכות לכפות את דעתה בצורה כזו בוטה על האחרות. הדת היא שקר. תתמודדו. אין מבוגר אחראי וזו חוצפה מצידכם לבכות שאשלייתכם לא זוכה לכבוד. מה זה כפיה "חילונית"? האם לחילוניות יש אג'נדה? עקרונות? למעשה, לפי הגישה של הערך המגוחך הזה, העדר כפיה דתית הוא כפיה חילונית.

כח הכפיה המוסמך נמצא בידי המדינה ולא בידי הדת

המדינה למשל כופה עלי להיות רשום בסעיף הלאום כיהודי למרות שלשיטתי אני לא רוצה להשתייך ללאום יהודי שמוגדר ע"י מדינה ,צבא, חיל אוויר

שילת של

New member
אתה טועה, סעיף הלאום הוצא מתעודת הזהות

וזאת כדי ש-400.000 עולים נוצרים ירגישו שאינם יוצאי דופן מהיהודים שלמענם הוקמה המדינה.

deathcaster

New member
לא רק, אבל טוב שכך

והיה טוב אם סעיף הלאום היה מוצא גם מרישומי משרד הפנים ולא רק מתעודת הזהות.

שילת של

New member
אני דווקא חושבת שכפו עלי ושללו ממני את הזכות

להירשם בסעיף הלאום כיהודיה. כפייה חילונית תרתי משמע.

deathcaster

New member
סבבה

קחי טוש שחור ותרשמי יהודיה... סגרנו את הסיפור... אבל אם תחזרי אחורה... ותסתכלי בדפי ההיסטוריה, ההחלטה להסיר את ערך הלאום מתעודת הזהות התקבלה ברוב דמוקרטי בכנסת שבעדו הצביעו גם ח"כים דתיים וחרדים כאחד, גם הם הבינו שערך הלאום אינו ערך מקודש שרישמו בתעודת הזהות יכול להוות פתח לאפליה ע"ב דת (לחיוב או לשלילה). כך שאם את חושבת שכפו עלייך, ייתכן שאת טועה ו/או גזענית, בדגש על ייתכן.

Sophalin

New member
אולי כפיה אבל בהחלט לא חילונית

כי בדת אין שום הגדרה ללאום למשל או דברים כאלה. איפה יש איזשהו פסק הלכה או פסוק שבו מוגדר לאום?

מנווה

New member
אי אפשר לכפות דבר שלילי. אף אחד לא מנע

ממך להיות יהודיה. כפייה יכולה להיות אך ורק פוזיטיבית-ניתן לכפות עלייך <לעשות פעולה> או למנוע ממך בכוח לעשות פעולה. זה לא המצב-מה שכן עשו זה ביטלו כפיה על אחרים. מזכיר לי חבר שטען שהעובדה שבחורות מסתובבות ברחוב עם שרוולים קצרים זאת כפיה חילונית.

שילת של

New member
מה אתה אומר, אי אפשר לכפות דבר שלילי?

עוד חכמה מבית היוצר "חופש" וסלח לי כשבקשתי במשרד הפנים שיכתבו בסעיף הלאום יהודיה, התגובה היתה כבר אי אפשר. אמור לי לבוש נשות הטאליבן אינו צורם לך? אני חושבת שאיראן הגיעה לישראל לבושן נראה להרבה מאד חילוניים ככפיה דתית שמפריעה לראות את הנוף בצורה בהירה יותר.

למעלה