כפייה חילונית

Sophalin

New member
איך אמרת את זה?

שומריני אל מידידי... עם אויבי אסתדר בעצמי. חזק! הא ותזכור את מישה...

deathcaster

New member
תגובה

גם לי אין בעיה להגיד שבת שלום.. אבל זה תמיד משעשע לכתוב או להגיד את זה ואתאיסטים שלא מכירים את זה מתלהבים מזה

someboddy

New member
אבל "שבת שלום" מצלצל יותר טוב...

גם בראשי תיבות - "שב"ש" מצלצל יותר טוב מ"סש"נ"

ברוסיה הבולשביקית, למשל, הקומוניזם הפך לדת

אומנם האידאולוגיה השלטת לא כללה "אלוהים", אבל ההנהגה/המפלגה/המולדת בהחלט נתפסו כאלוהים. זאת לא חילוניות אמיתית. זוהי אותה פאנאטיות שקיימת גם בדתות.

שילת של,יקירתי,

הבנתי שאת דתיה,לכן שלחתי לך פרחים(יום שישי היום,לכבוד שבת קודש, לא ככה אומרים?)ואני מכבדת כל אדם באשר הוא אדם,כל אדם הוא עולם ומלואו. את נכנסת בפורום הזה לאין כניסה.מה את רוצה ?למה נכנסת לפורום הזה שהוא גוב אריות בשבילך,את רוצה להחזיר אנשים בתשובה?להגיד שהחילונים "לא מפותחים,לא משכילים"ואתם הדתיים נאורים? יקירתי,כל אנשי הפורום הזה, כולל אותי "מקולקלים" אנחנו מחפשים דברים שרואים בעיניים,חיים את הרגע,תתעוררי רגע ותראי באיזה מציאות הדתיים חיים,לא חבל לך על החיים שאת חיי בהם,חושך ממש חושך,לא בא לך לפעמים ללכת לים לשחות בשבת,מה יש ,שבת נועדה לחופש,כל השבוע מתרוצצים ועד שבאה השבת ,לנוח ,לא בא לך לקרוא עיתון בשבת (כן בשבת מה-יש)לראות מה קורא בעולם ,באיזה מציאות את\אנחנו חיים, את יודעת למשל שאירן רוצה לחסל אותנו?חבל לך, הצטרפנו אלינו לפורום הזה ואני מבטיחה לך בשמי ובשם כל האנשים כאן בפורום ננקה לך את הראש,ואת עוד תברכי אותנו ,תשאלי שאלות ואנחנו נענה לך,תתחילי לחיות חבל על כל יום שהולך,היום אנחנו כאן ומחר יוכלו אותנו התולעים תאמיני לי,תלמידי להנות מהחיים,הדתיים רק יחשיכו לך את החיים ,תחשיבי מאמי,חבל עליך

אסננוש15

New member
גם אני ב"גוב האריות"

זה למעלה משנה... נותרתי שלמה, אף אחד לא טרף אותי, אולי רק זוהר לפעמים...
(סתם.. סתם...) הפורום הזה לא "אין כניסה". ממש לא. לא אחת הבעתי את דעותיי החרדיות לצד דעותיי האנטי-חרדיות. זה לא נכון להכליל בצורה כזו. יש דברים שאני מסכימה איתם במגזר, ויש דברים שלא. אני לא רואה אף אחד כ"מקולקל" או "מושלם" , אני פשוט רואה אנשים עם דעות שונות והווי חיים שונה. זה הכל. ולא הבנתי מה הבעיה עם לקרוא עיתון בשבת? או לחזור על הלימודים? או לישון? או סתם לטייל רגלית? כל אילו מותרים בשבת.... מי אמר שחיים דווקא ביום שבת ללכת לים ודווקא ליסוע עם רכב?? הדתיים לא יחשיכו את החיים לאף אחד. זו הכללה גסה ולא נכונים יש הרבה מהם שיודעים להינות מהחיים ועם זאת לחיות ע"פ אורח חיים דתי. וסליחה שהתערבתי בתוך "מכתב אהבה" שלא יועד לי. היייתי חייבת.

Parmozio

New member
מעניין מה "שילת של" תגיב לזה..

קלקלת לה את התמונה שהיא ניסתה לגבש על הפורום. ככה לתקוע סכין בגב? לא יפה

לא אחת הבעתי את דעותיי החרדיות

לצד דעותיי האנטי-חרדיות- מה פירוש מאמא שלי? - זאת לא סתירה? לדתיים אסור-לקרוא עיתון בשבת,אסור ללכת מעל קילומטר רגלי בשבת,לדתיים אסור לעשות דברים שעושים בחול -בשבת. מה נשאר סליחה לזיין מותר-כן, לאכול כמה ארוחות בשבת-זאת הלכה וחייבים אז כן ,להתפלל כל היום-זה כן ,זהו ולא יותר את מבינה למה אין להם דאגות-כי תמיד מרימים עיניים לשמיים-ומגיעה הישועה אני גם הרמתי עיניים לשמיים וחשבתי שיפול עלי איזה בוכתה של כסף
אבל במקום זה קיבלתי סליחה על הביטוי קקי של ציפור לכן מאז הפסקתי להרים את העיניים למעלה והבנתי שאם אין אני לי מי לי . אנשים דתיים תעשו טובה ותתחילו לחשוב בהיגיון- לכו לעבוד כמונו ואז באמת תגיע הישועה-מניסיון

אסננוש15

New member
תגובה

רואים שאת מוזנת לצערי משינאה עיוורת בלי לדעת בעצם את מה את שונאת. גם בהודעה זו את לא ממקדת את הנקודה עליה את מדברת, שימי לב. אז מתוקה שלי, כדאי שתכירי מציאות חיים אחרת. רבים מהחרדיים עובדים, משרתים בצה"ל, וגם שומרים על הווי חיים דתי -חרדי לצד כל אלו. זכותך לא להאמין, אך אין קשר בין : יציאה לעבודה- אמונה- קקי של ציפור- בוכתה של כסף- הגיון- וכו'..... גם חרדים נורמליים מבינים שכסף לא נופל מהשמיים וצריכים לעבוד עבורו. ואם אני מתפללת לאלוקים, זה לא אומר שאני חושבת שכסף או מטבעות יפלו עלי מן השנים, אני רק מתפללת ומקווה שיהיה לי ולבעלי הבריאות והכוח להמשיך לעבוד כדי להביא את הכסף הזה ולהגשים את חלומותיי.

לא קראת אותי נכון!

א. אין לי, כל שנאה ליהודים דתיים.ובטח שלא אהבה אליהם. ב. הכפיה של הדתיים ,מוציאה כל בנאדם נורמאלי,מדעתו. ג. לאחר,שקראתי בעיתון "ידיעות" - אייך שהרבנים מחליטים מי זו האישה "עקרה" ומי לא -הבנתי באיזה עולם חשוך הדתיים חיים,שהרי לא יתכן "פסק-הלכה" יקבע אם האישה פוריה או עקרה,זה טימטום בריבוע,כי אישה X שקבעו שהיא "עקרה מבחינה הלכתית" - למעשה היא פוריה ,רק שהיא מקיימת יחסים מין בזמן "שהרבנים קבעו לה " ד. תסבירי לי ,דבר פשוט, אייך זה שאברך לומד בכולל ומקבל סכום X ממשרד הדתות והוא נוסע עם מכונית ,כשיש לו כמה ילדים בבית ,מאיפה כל הכסף הזה?(אם זו לא קובינה- אז מה כן?) ה. תמשיכי להתפלל - אף אחד לא ימנע זאת ממך - אם זה עושה לך טוב.אני אישית למדתי שאם אין אני לי, מי לי - דבר שלדעתי הרבה דתיים צריכים לאמץ,מאשר להתפלל 15 תפילות ביום.

אסננוש15

New member
תיזהרי מדמוגוגיה נסתרת...

בכל כתבה שלא תהיה, מנסה הכותב להשחיל "בין השורות" נימה חבויה אותה מפנים הקורא. גם בכתבה עובדתית טהורה את עשויה למעשה לקלוט אותה כפי שרצה הכותב. אני קוראת כל כתבה שלא תהיה מאוד באובייקטיביות, אני לעולם לא ממהרת "לקנות" כל מה שמאכילים אותי. לא החרדים ולא החילוניים. קריאה ביקורתית היא דבר מבורך, כדאי לך לאמץ. גם לגבי הכתבה שקראת על ימי הביוץ של האישה. נתון אחד חסר בכתבה, (ואני אומרת לך את זה אפילו שלא קראתי את הכתבה אני פשוט מנחשת) והוא, שיש כיום בשוק תרופות טבעיות לסדר את זה, זה ממש לא "בעיה" כמו שעשו ממנה. הכפיה של הדתיים ,מוציאה כל בנאדם נורמאלי,מדעתו. נכון. ואני אוסיף, כל כפיה שהיא מוצאיה אדם מדעתו. תסבירי לי ,דבר פשוט, אייך זה שאברך לומד בכולל ומקבל סכום X ממשרד הדתות והוא נוסע עם מכונית ,כשיש לו כמה ילדים בבית ,מאיפה כל הכסף הזה?(אם זו לא קובינה- אז מה כן?) סתם הכללה מכוערת. אולי אישתו מתכנתת ומרוויחה הון? אולי יש לו ירושה? אולי קיבל פצויים בגין תאונה? ויש לי עוד דוגמאות רבות לתת לך, תלמדי לחשוב מחוץ לקופסא.... ואולי באמת הוא קומבינטור, לא שללתי. אבל אי אפשר לבוא עם טיעון כל האברכים גנבים/שקרנים רמאים... לי אישית יש חברה שעובדת ב- IBM בעלה אברך כולל והיא חיה בלוקסוס שאני בספק אם אי פעם תרשי לעצמך כזה לוקסוס.. אז מה? בעלה גנב? רמאי? הם מרוויחים את לחמם, והוא גם לא לוקח שקל מהדתות. אני אישית למדתי שאם אין אני לי, מי לי - דבר שלדעתי הרבה דתיים צריכים לאמץ,מאשר להתפלל 15 תפילות ביום. לא הבנתי למה "אם אין אני לי מי לי" אמור להיות מנוגד לתפילה. גם אני מאמינה ב"אם אין אני לי מי לי", אז מה.... מישהו ערב לי שאני אחיה בעוד שנה? בעוד 10 שנים? מה זה קשור? אני עושה את כל מה שתלוי בי, עם זאת אני יודעת שיש כוח עליון שעשוי לענות לי תוכניות בחיים. ולגבי 15 תפילות סתם הגזמת, ואת יודעת שאין 15 תפילות.....

Sophalin

New member
יש לי כמה הערות

אנחנו לא פה בשביל להוציא אנשים בשאלה. כמו שכבר נאמר כמה פעמים אנחנו מספיק פלורליסטים בשביל לכבד אנשים בעלי דעות שונות. בניגוד לפורום אתאיזם למשל שינסה באמת לשכנע כל אדם מאמין בעיוורונו, מטרת פורום חופש היא לעסוק בהרחקת הכפיה הדתית מארצנו הקטנטונת...

עולים בפורום תכנים שעניינם ביזוי הדת

הדת היתה מסגרת לקהילות שבתוכה חיו אבותי , ואבות אבותי משך 3000 שנה. אם היה צריך לברוא "יהודי חדש" סימן שהיהודי הישן (אבי) צריך ללכת לשוק המזכרות או הגרוטאות. אבותי לא עסקו בעבודת אדמה והפרחת השממה ואין לי כוונה להמיר את הפיוטים בשירי העמק. עם יהודי שתכניו חילונים זו היסטוריוגרפיה של הציונים,ליהודים כקולקטיב לא היה קושאן על פלסטינה. המשנה ההרצליאנית היתה "פתרון בעיית העם היהודי" באמצעות נישול וגירוש של עם יליד והאמצעים היו חסות של מעצמה קולוניאלית.

Sophalin

New member
בהתחשב בעובדה

שאתה בכלל לא מכיר את אבות אבותיך ואינך יודע בכלל מאיפה באת ואיך הגעת לפה - הגיע הזמן שתשים סייג לדבריך...

אין ממצאים ארכיאולוגים אבל קהילה היא לא מדינה

לקהילה יהודית בארצות האיסלאם היה בלתי אפשרי או קשה מאוד להיכנס ,אבל היה קל מאוד לצאת. עימות עם מדינה ובעלי תפקידים במדינה קשה הרבה יותר לנתין/אזרח ממי שהוריו רשמו אותו בפנקס הקהילות.יש עוינות למדינת ישראל אצל ציבור דתי,יש גם מעט מאוד בציבור החילוני. יש התרסה נגד הדת שמתבטאת בנסיון להכעיס שמעודדת התרסה מהצד השני.

למעלה