תיזהרי מדמוגוגיה נסתרת...
בכל כתבה שלא תהיה, מנסה הכותב להשחיל "בין השורות" נימה חבויה אותה מפנים הקורא. גם בכתבה עובדתית טהורה את עשויה למעשה לקלוט אותה כפי שרצה הכותב. אני קוראת כל כתבה שלא תהיה מאוד באובייקטיביות, אני לעולם לא ממהרת "לקנות" כל מה שמאכילים אותי. לא החרדים ולא החילוניים. קריאה ביקורתית היא דבר מבורך, כדאי לך לאמץ. גם לגבי הכתבה שקראת על ימי הביוץ של האישה. נתון אחד חסר בכתבה, (ואני אומרת לך את זה אפילו שלא קראתי את הכתבה אני פשוט מנחשת) והוא, שיש כיום בשוק תרופות טבעיות לסדר את זה, זה ממש לא "בעיה" כמו שעשו ממנה. הכפיה של הדתיים ,מוציאה כל בנאדם נורמאלי,מדעתו. נכון. ואני אוסיף, כל כפיה שהיא מוצאיה אדם מדעתו. תסבירי לי ,דבר פשוט, אייך זה שאברך לומד בכולל ומקבל סכום X ממשרד הדתות והוא נוסע עם מכונית ,כשיש לו כמה ילדים בבית ,מאיפה כל הכסף הזה?(אם זו לא קובינה- אז מה כן?) סתם הכללה מכוערת. אולי אישתו מתכנתת ומרוויחה הון? אולי יש לו ירושה? אולי קיבל פצויים בגין תאונה? ויש לי עוד דוגמאות רבות לתת לך, תלמדי לחשוב מחוץ לקופסא.... ואולי באמת הוא קומבינטור, לא שללתי. אבל אי אפשר לבוא עם טיעון כל האברכים גנבים/שקרנים רמאים... לי אישית יש חברה שעובדת ב- IBM בעלה אברך כולל והיא חיה בלוקסוס שאני בספק אם אי פעם תרשי לעצמך כזה לוקסוס.. אז מה? בעלה גנב? רמאי? הם מרוויחים את לחמם, והוא גם לא לוקח שקל מהדתות. אני אישית למדתי שאם אין אני לי, מי לי - דבר שלדעתי הרבה דתיים צריכים לאמץ,מאשר להתפלל 15 תפילות ביום. לא הבנתי למה "אם אין אני לי מי לי" אמור להיות מנוגד לתפילה. גם אני מאמינה ב"אם אין אני לי מי לי", אז מה.... מישהו ערב לי שאני אחיה בעוד שנה? בעוד 10 שנים? מה זה קשור? אני עושה את כל מה שתלוי בי, עם זאת אני יודעת שיש כוח עליון שעשוי לענות לי תוכניות בחיים. ולגבי 15 תפילות סתם הגזמת, ואת יודעת שאין 15 תפילות.....