כפייה חילונית

אסננוש15

New member
לגבי ד' שלך

יש כאן שני גולשים (לפחות מי שאני זיהיתי אותו ככזה) ששונאים חרדים רק בשל היות כאלו, ולא גולש אחד כפי שטענתך, אבל זה לא ממש משנה כמה. זה רק משקף את העובדה שיש, גם יש כאלו ששונאים חרדים בלי לראות בעיניים. וחבל מאוד. זוהר, הוא האחרון להיות כזה

Sophalin

New member
אוקיי מקבל

יתכן ואת חושבת על אחד מהם ככזה והוא לא. אולי אני טועה. בכל מקרה אני מסכים שיש כאלו אנשים אבל רוב חברי הפורום הקבועים (שהינם אתאיסטים או אנשי חופש) אינם כאלה.

אסננוש15

New member
אתה יודע מה?

אתה הרי יודע שאינני אתאיסטית, אלא להיפך. אבל וואלה, אני חושבת שאני עונה להגדרה השניה שציינת "אנשי חופש"..... אהבתי את זה. אני בוחלת בכפיה מכל סוג שהיא. דתית כחילונית. לדעתי, רוב הכותבים פה הם אנשים אקדמאים, כולל ארנולד (שאני מחזיקה ממנו מאוד!!) וכשעומד מולך מישהו אקדמי, קל לך יותר לנהל דיון. כי הוא בא עם טענות הגיוניות, מבוססות ולא כאלו מדומיינות או שמבוססות על תחושות בטן.

Sophalin

New member
מסכים איתך, למרות

שלאחרונה הטענות של ארנולד מאוד התדרדרו. נדמה כאילו הוא נחלש...

deathcaster

New member
תגובה

"מאחר ודעתך לא משו, הרשה לי להגיבך." 1. דעתך עליי אינה מעניינת אף אחד כאן, בטח שלא אותי. 2. כותבים "משהו" 3. אין מילה כזו "להגיבך" א. לא את כותבת שטויות, יש לי את מלוא הכבוד למנהל הפורום, אני מאוד מעריך אותו כאדם (ואני אחרוג ממנהגי רק הפעם וכן אביע ביקורת על מנהל הפורום ואגיד שהוא מנהל פורום מצוין והוא ייאלץ לסלוח לי על כך) ונראה לי שהוא יודע זאת. ב. הצטייר לא נכון, לכן (כפי שכתבתי לך) מותר לקרוא היטב לפני שמגיבים בפזיזות. ג. ממש לא בחרתי את הצד הדתי להביע עליו ביקורת, אם היית טורחת לבדוק עצמך טוב יותר, היית שמה לב שהבאתי כאן גם דוגמא לכפייה חילונית שאני רואה אותה מאוד בחומרה (ואני היחיד שהביא כאן דוגמא כזו מזה זמן רב). ד. לא. "מאחלת לכם הצלחה, שנאות לכל מה שזז תמיד מעשירות את החיים"- חבל שאת חושבת כך.... אולי בגלל זה את רוצה שיהיה כתוב לך "יהודי" בתעודת הזהות ושהמילה "דמוקרטית" לא צריכה להיכלל יחד עם "מדינת ישראל".

שילת של

New member
'משו' זו מילה שימושית בנט מעין סלנג

עיוות נחמד של המילה משהו ונהוג להשתמש בה שנית המילה 'להגיבך' קיימת בשפה עברית ומשמעה להגיב לך, נראה שבלשון העברית אתה מעט חלש.. לכל יתר שטויותיך הממוחזרות הרשה לי לא להגיב לך. ובמילה אחת 'להגיבך' שבת שלום, לך ולכולם.

deathcaster

New member
תגובה

אני נוהג לא לעוות מילים בעברית, זה צורם לי בעיניים שאחרים עושים זאת. "להגיבך"- פירושה "להגיב אותך" זה רלוונטי רק אם את אחד מהחומרים בתגובה כימית. כמו "לדחופך" = לדחוף אותך כמו "להקניטך"= להקניט אותך "בהגיבך" זו כן מילה. את משתמשת בה בצורת בגוף ראשון ואילו בהקשר של המשפט היא קיימת רק בצורת גוף שני (למשל: "בהגיבך לנואם נא היזהר במילותיך". או רק "הגיבך" למשל: "בטרם הגיבך לנואם....". את יוצרת הלחם שאינו קיים, זו איננה עברית. כך שלא נראה לי שאני חלש בשפה העברית, למעשה הלכתי לבדוק את עצמי וכל הפעמים שראיתי שימוש במילה "להגיבך" היה בשימוש שגוי של ילדים שמנסים להתכתב בשפה מליצית. "לכל יתר שטויותיך הממוחזרות הרשה לי לא להגיב לך"- אהה.. אז כל דבר שאינך מסוגלת להתמודד איתו זה שטויות... לא מפתיע.

Sophalin

New member
סייג לחכמה שתיקה

אני חושב שבענייני לשון ושפה כדי לא לדון בפורום הזה (בעיקר בהתחשב בזה שזוהר די שולט ברזי השפה העברית ואני באופן אישי, בלשן...)

Sophalin

New member
ושוב את אומרת דברים בלי טעם

הוא הסביר לך גם למה את שוגה בינתיים בדבריך לא הפגנת אינטליגנציה מרשימה במיוחד...

deathcaster

New member
תגובה

"סייג לחכמה דיבור"- רק במידה ואת אומרת דברי טעם, לצערי את לא. "נו ואם הוא שולט, לא יתכן שגם אחרים ישלטו?"- בהחלט ייתכן, אבל את לא כזו. (מה שעשית כאן זהו כשל לוגי מסוג "איגנרטיו אלנכי")

Sophalin

New member
כמה דברים

א. הערות בנוגע לניהול הפורום - לפי תקנון הפורומים - אסור לדיון על גבי הפורום. הערות וביקורת על ניהול הפורום יש להפנות למנהל במסרים אישיים. ב. אמרתי שכפיה חילונית כן שייכת לפורום, אם הבנת אחרת, אני מתנצל. ג. הפורום הוא פורום שעוסק בכפיה דתית ולא חילונית כך שבעיקרון לא אמור להיות מקום לדיונים מסוג זה, עם זאת מאחר ואנחנו פלורליסטים
אנחנו כן דנים גם בסוגיה זו. אני מסכים איתך שכל צד צריך להתפשר - השאלה היא למה תמיד צד אחד צריך להתפשר. את יכולה להגיד לי מתי מישהו חרדי התפשר על איזושהי סוגיה הלכתית כלשהי?

Parmozio

New member
וואו, המגלומניה פשוט נשפכת לך מהאוזניים

את לא הראשונה ולא האחרונה שמציגה כאן טענות רגשניות ומתלהמות כאלה. ביקרו פה אנשים בעלי תרבות דיון הרבה יותר גבוהה משלך (וגם פחות.. הם נחסמו כעבור זמן קצר) שהחזיקו בדעות דומות, ומשום מה הם לא ראו צורך להחמיא לעצמם ולזרוק ססמאות לכל עבר וניסו לנהל דיון בוגר. זה שזו מדינה יהודית לא נותן לגטימציה לחוקים דתיים. לכל אדם יש זכות להאמין בכל דבר - וגם אל להאמין בכל דבר - אבל לשים פה חוקים שמבוססים על אמונה זה דבר לא לגיטימי.

שילת של

New member
אתה צודק זה לא קשור, רק כפייה חילונית

קשורה לפורום את המקבילה שלה חס וחלילה מלהזכיר.

אבי רוד

New member
פעם ראשונה שאני שומע את זה..

לי בתור אתאיסט ממש לא מפריע להגיד או לשמוע "שבת שלום". באמת אתה נמנע מלהגיד את זה בשם האתאיזם?

למעלה