כפייה חילונית

Sophalin

New member
נראה שאתה לא מכיר את חוק לשון הרע

כאשר אני טוען שהדת היא שקר, אז אני מוציא דיבתו של מי בדיוק?

לא משנה

גם אם לא כאן, אם אני אחפש אני בטוח אמצא משהו שאפשר לתבוע אותך עליו. ואם לא אותך אז לפחות את כל פורום אקטואליה....

Sophalin

New member
תזכור

שבמשחק הזה יכולים לשחק שניים. בכל מקרה אני לא חושב שתמצא משהו. אני לא נוטה לדבר סרה באנשים (למעט פוליטיקאים) בכל מקרה אתה לא תוכל לתבוע אותי על לשון הרע שנעשתה כלפי אחרים.

HOLD YOUR HORSES

תזכור שמי שהתחיל עם הדיבות הוא זוהר. אני טענתי טענה עקרונית ואין לי שום כוונה ללכת לחפש. נראה לי שהדיון הזה עלה על פסים יותר מדי אישיים. אשמח אם תוכל למחוק לפחות את החלק הזה.

deathcaster

New member
כעת אתה משקר

מי שהחל עם הדיבה זה אתה שקראת לארגון "אם תרצו" פשיסטים.

זה היה אליך

"חייל במדים - אני לא מערבב. אתה מדבר על מקרה אחד. אבל היו מקרים נוספים. למשל מרצה שאמר מפורשות שאסור לבוא לכיתה שלו עם מדים וכדומה. אותם מרצים אגב, הושהו מתפקידם כמובן. בכל מקרה גם אם מרצה ערבי סולד מהצבא - בתור מרצה שמייצג את האוניברסיטה (או המכללה) אין לו שום זכות או סמכות להעיר הערות כאלה." ראשית מרצה לא מייצג את האוניברסיטה אלא רק את עצמו. שנית אשמח אם תוכל לקשר אותי לשאר המקרים או לפחות שתכתוב באיזו אוניברסיטה הם היו. "למה אתה חושב שביום הבחירות לאגודת הסטודנטים - שזה המקום להצגת הדמוקרטיה באוניברסיטה אין מקום למצעדים פטריוטיים? זה בדיוק המקום למצעדים כאלה. האקדמיה היא היא זו שאמורה להוביל את המדינה בכל תחומי המחייה - מהחוק, דרך כלכלה, רווחה, תרבות וידע - וכן גם פטריוטיזם." האקדמיה לא אמורה להוביל בפטריוטיזם, מה בכלל הקשר? אם בחירות לאגודת הסטודנטים אמורות לדעתך להיות מוכרעות על בסיס מניפולציות רגשיות, באמת שאין לנו שום שיח. לא אמור להיות שום קשר בין בחירות לאגודת הסטודנטים למצעדים כלשהם והמצעד כשלעצמו נעשה באופן שדורך על מצביעים אחרים (ערבים מן הסתם). לא הבנתי כיצד העובדה שהבחירות לממשלה נעשות בצורה גרועה (על ידי מניפולציות רגשיות ראה "פרס יחלק את ירושלים") מכשיר מניפולציות רגשיות בבחירות לאגודת הסטודנטים, וגם אם נגיד שאתה צודק - איך זה סותר לכך שאם תרצו הם לאומנים? לכל היותר תוכל לאמר שהם לאומניים וזה לא מפריע לך. הדיון עוסק באם תרצו ולא בבחירות לאגודה. בגדול אם אתה לא מכיר את אם תרצו אין שום טעם לדיון הזה, כי העמדה שלי מבוססת על האופן בו הם עושים דברים, דבר שכמובן לא עובר בהודעות בפורום.

Sophalin

New member
כנראה לא הבהרתי את עצמי טוב

התשובה שלך אולי היתה משורשרת אלי אך מאחר ואני לא מכיר את הארגון אז היא לא רלוונטית אלי אלא לזוהר. פסקה א': מרצה לא מייצג את האוניברסיטה כשהוא מחוץ לכותלי כיתת ההרצאות. כל זמן שהוא מדבר בכיתה (ושם אין לו סמכות להחליט מי רשאי להכנס באיזה לבוש - זו סמכות של הנהלת האונברסיטה), אין לו זכות לדבר ככה והוא לא מייצג את עצמו בלבד. אם הדבר היה נכון, הרי שהאוניברסיטאות לא היו משהות אותם (וזה - לא רק בארץ) ועוד דבר במכללת ספיר אותו מרצה סירב ללמד את הסטודנט - הוא לא רק העיר לו (כלומר, ביקש ממנו לצאת או משהו כזה- ככה לפחות עולה מכל הקישורים שמצאתי) בכל מקרה אני לא מוצא מקרים של מרצה שהודח בשל סירוב ללמד חייל במדים אבל כן מוצא שמרצה עדיין מייצג את האוניברסיטה בדבריו. למשל: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3914443,00.html פסקה ב': אל תכניס לי מילים לפה. אני בהחלט לא חושב שבבחירות דמוקרטיות כלשהם יש מקום למוניפולציות רגשיות. אני אומר שזה מה שקורה בפועל לצערינו (כבר אמרתי לך שאנחנו לא באמת דמוקרטיה?) בכל מקרה למצעד פטריוטי יש מקום בכל מקום... פסקה ג': לא אמרתי שזה קשור - אתה הכנסת את נושא הבחירות. אני לא הבנתי מה מפריע לך זה שהם עושים מצעד פטריוטי באותו היום.

deathcaster

New member
הערה לפסקה ג'

"אני לא הבנתי מה מפריע לך זה שהם עושים מצעד פטריוטי באותו היום."- הוא דווקא נימק טוב מדוע זה מפריע לו, אניחושב שהנימוק שלו ממש לא משכנע אף אחד... אבל הוא נימק.

Sophalin

New member
אני עדיין לא מבין

מה הקשר בין הבחירות למצעד פטריוטי. אני לא מכיר אף מפלגה סטודנטיאלית ימנית אבל יכול להיות שזה רק בגלל שאני לומד באונ' ת"א...?

deathcaster

New member
תגובה

אין מפלגה סטודנטיאלית ימנית, כל מי שחושב שקיימת כזו... זו תיאוריית קונספירציה בפני עצמה שנובעת כמובן מפירוש שגוי של המושג מפלגה. תאים סטודנטיאליים פוליטיים, כמובן שיש, באונ' העברית זה (המאוד מפורסם) תא גלעד, באת"א נפתח תא גלעד בינואר 2010. באב"א קיים תא "לביא-גלעד" שזה כמעט כמו ה-2 למעלה. באונ' העברית יש את "תא כתום": http://he.wikipedia.org/wiki/תא_כתום אגב, באונ' העברית יש גם תא של להט"ב הנקרא "העשירון האחר". תא סטודנטים יכול להיות מזוהה עם מפלגה, הוא רחוק מלהיות מפלגה.

תגובה

"אל תכניס לי מילים לפה. אני בהחלט לא חושב שבבחירות דמוקרטיות כלשהם יש מקום למוניפולציות רגשיות. אני אומר שזה מה שקורה בפועל לצערינו (כבר אמרתי לך שאנחנו לא באמת דמוקרטיה?) בכל מקרה למצעד פטריוטי יש מקום בכל מקום..." הפוך בה והפוך בה וכולא בה. אתה סותר את עצמך. אם בבחירות דמוקרטיות אין מקום למניפולציות רגשיות ומצעד פטריוטי הוא מניפוולציה רגשית אז אין לזה מקום ביום הבחירות. כתבתי בבירור מה מפריע לי במצעד פטריוטי ביום הבחירות אבל אחזור על זה שנית: א. זו מניפולציה רגשית ב. כשאחד הנושאים הבוערים בבחירות הללו הוא השתתפות ערבים בבחירות, מצעד פטריוטי עם דגלי ישראל מדיר אותם. השימוש במצעד פטריוטי הוא פשוט אמצעי לנצח בבחירות. לגבי מרצים - טענת שקרו מספר מקרים של מרצים שמנעו מחייל במדים להשתתף בשיעורם. אשמח לראות הפניות למקורות. בגדול מרצים אמורים להיות מגובים באמצעות חופש אקדמי, זה שאין בארץ זו בעיה רצינית. הדיון ביננו לא רלבנטי לזוהר הוא טוען שדעתי לא מבוססת על שום דבר (במקום אם תרצו הייתי תובע אותו תביעת דיבה).

deathcaster

New member
רגע רגע.....לפני שאילן מגיב לך

מדוע אתה דורש מאילן הפניות למקורות אך כאשר אתה מתבקש לעשות זאת אתה מתחמק ומגיב בהתנשאות? אולי אילן צריך לתבוע אותך (לשיטתך) על דיבה?

לא ברור מה הקשר לדיבה

לשיטתי בהתחשב בעובדה שאתה התחלת עם זה. בפעם העשירית - ממש לא התחמקתי והסברתי לך בדיוק על מה דברי מבוססים. לא ברור לי מה אתה רוצה. המצע של אם תרצו נגיש ואין כאן שום רבותה שהם מגדירים את עצמם כתנועה ציונית, היו כתבות בעיתונים ובחדשות על נסיון ההשתקה שלהם את בן גוריון למשל זה: http://www.haaretz.co.il/news/education/1.1217043. שאר הדברים כל סטודנט הלומד בעברית ומתעניין יוכל לאשר לך, אני לא סורק כל חומר פרסומי שמגיע אלי או מצלם בוידאו את ימי הבחירות לאגודת הסטודנטים (או את חגיגות כ"ט בנובמבר). לגבי התנשאות - אתה המומחה. מבחינתי אם אילן היה כותב שהיה מרצה בירושלים שעשה כך וכך זה גם היה בסדר.

deathcaster

New member
שקר

"לשיטתי בהתחשב בעובדה שאתה התחלת עם זה"- קראת ל"אם תרצו" פשיסטים, זו השמצה והוצאת דיבה, אתה התחלת עם זה... אבל מאוד בוגר שאתה מזכיר זאת כל פעם ומשקר. "בפעם העשירית - ממש לא התחמקתי והסברתי לך בדיוק על מה דברי מבוססים"- הבהרת על מה מושתת ארגון אם תרצו, הבאת דוגמאות לפעילויות שלהם בעבר, מכאן ועד חיזוק טענתך שהם פשיסטים המרחק רב כמזרח ממערב. "המצע של אם תרצו נגיש ואין כאן שום רבותה שהם מגדירים את עצמם כתנועה ציונית"- נכון, תנועה ציונית..... לא פשיסטית. לאט לאט אתה מתחיל להבין שבלי סימוכין, טענותיך שוות לקליפת השום, כתבה מה"ארץ" היא אכן סוג של סימוכין, ויפה שאתה לומד כיצד לנהל דיון, אם כי הארץ הוא עיתון שרחוק מלהיות אובייקטיבי, שנינו יודעים זאת, והמרצה (ולא מרצים כפי שכתוב בכתבה) - צר לי שהוא עדיין מועסק שם, אבל זה קשה להזיז אותו עם קביעות... וטוב עשתה גם אב"ג כשפיטרה את ד"ר אייל ניר, מרצה לכימיה שהתבטא בכך שצריך לרצוח (לשבור להם ת'מפרקת) פעילי ימין. גם כשניכתה משכרו של פרופ' עידן לנדו - סרבן מילואים. (הוא ישב בכלא 3 פעמים על זה ובחוצפתו דרש שכר כאשר הוא יודע מצוין שאסירים אינם זכאים לשכר). אני לא רוצה שהמיסים שאני משלם יממנו את שכרם של אנשים כאלה. למשל על פרופ' ניב גורדון, זה מה שהיה לאב"ג, המעבידה שלו, להגיד על מעשיו: http://www.haaretz.co.il/news/politics/1.1277151 "הנהלת אוניברסיטת בן-גוריון הודיעה בתגובה כי היא מגנה בתוקף את דבריו של ד"ר גורדון. "אנחנו מזועזעים מדבריו הבלתי אחראים של ד"ר ניב גורדון, הראויים מוסרית לכל גינוי", אמרה נשיאת אוניברסיטת בו-גוריון, פרופ' רבקה כרמי. "אנחנו מתנערים בתוקף מהשקפותיו ההרסניות של גורדון המשתמש באופן ציני בחופש הביטוי הקיים בישראל ובאוניברסיטת בן-גוריון". עוד נמסר כי "התבטאויות מהסוג הזה, של מתיחת ביקורת בוטה ומסיתה על מדינת ישראל, פוגעות בעבודה המצוינת המתבצעת באוניברסיטת בן-גוריון ובכל האוניברסיטאות בישראל. אנשי אקדמיה שחשים כך כלפי מדינתם, מוזמנים לחפש אכסניה מקצועית ואישית אחרת"." אין הבדל בינו ובין הישיבה שמקבלת תקציב מהמדינה ורב הישיבה מתבטא כנגד מדינת ישראל.

Sophalin

New member
תשובה

הפוך בה והפוך בה וכולא בה. אתה סותר את עצמך. אם בבחירות דמוקרטיות אין מקום למניפולציות רגשיות ומצעד פטריוטי הוא מניפוולציה רגשית אז אין לזה מקום ביום הבחירות. כי אין קשר בין השניים. אני יכול לעשות גם מצעד גאווה או מצעד אהבה ביום הבחירות ואפילו סמוך לקלפי. זהו חלק מחופש הביטוי במדינה דמוקרטית. אכן כתבת אבל א. אז מה? אין חוק או איזשהו קונספט שאוסר לך לפנות לרגש של קהל הידע שלך כדי שיצביע עבורך. נכון, אני מסכים, זה באיזשהי מידה טריק מלוכלך אבל עדיין דמוקרטי. אם תגיד שזה אסור הרי שאתה פוגע בחופש הדמוקרטיה. וזה בעצם... הופך אותך לפאשיסט לא? ב. לא ממש ברור לי הקשר בין השתתפות ערבים בבחירות לבין הפטריוטיזם. פטריוטיזם הוא נאמנות למדינת ישראל. אם אותם ערבים לא נאמנים למדינתם (הדמוקרטית) שילכו ללמוד במקום אחר. (אנחנו מדברים על ערביי ישראל נכון? לא על ערבים פלסטינאים למיטב הבנתי). לגבי מרצים - כנראה שטעיתי. אמנם אני זוכר שהיה מקרה נוסף לפני המקרה של מכללת ספיר אבל אני לא מוצא אותו - אז כנראה שמדובר באותו מקרה ושדיברו עליו הרבה מאוד... המרצים אכן אמורים להיות מגובים באמצעות חופש אקדמאי. החופש הזה (בדיוק כמו חופש הביטוי) לא נותן להם לגיטימציה למנוע מסטונדט להכנס לכיתה בגלל שהלבוש שלהם לא נראה להם הולם מספיק... היית תובע את זוהר על דיבה בגין מה?

למעלה