כפייה חילונית

מנווה

New member
לא ידעתי שיש לי קשר ל"חופש",תודה שגילית

לי. אני לא בטוח שהבנת את הכוונה שלי ב"שלילי"-שלילי הכוונה נגיטיבי. כפייה לא יכולה להיות כשמאפשרים למישהו אחר את זכויותיו. במקרה שיש התנגשות של 2 ז' מתרחש תהליך שנקרא שכלול ואיזון: במקרה הזה,מכיוון שיש לך הרבה דרכים אחרות מלבד ת.ז להראות את היותך יהודייה לעומת המצב הקודם שפגע באופן לא מידתי בז' של ציבור אחר-זה נראה לי פיתרון סביר. לשאלתך: לא,ממש לא מפריע לי לבוש החרדיות הקיצוניות (כינויים כמו "נשות הטאליבן" נראים לי לא לעניין). במדינה דמוקרטית זכותו של כל אדם להתלבש כרצונו-בין אם זה חולצת בטן או תחתוני תחרה שיוצאים מהג'ינס ובין אם זה הלבוש הזה. אמנם לא הייתי רוצה שחברה שלי תלבש דבר כזה,אבל זאת בהחלט זכותן ואין לי שום בעיה עם זה.

Sophalin

New member
רגע

בתעודת הזהות גם כופים עלי דברים אחרים. למשל אני לא יכול לרשום שאני מאמין בחד הקרן הוורודה הבלתי נראית גם לא כתוב לי בתעודת זהות BA וזה התואר שלי! מה זה? זו כפיה חילונית ודתית לשמה!!!

שילת של

New member
גם לי לא כתוב שאני בעלת תואר ולמעלה מזה

רק שאני לא משתחצנת בכך
לו הייתי פקידה שם, הייתי מאשרת לך לרשום את הקרן הכחולה (ורודה חח) שאינה נראית. זו באמת כפיה שלא מרשים לנו לממש את רצונותינו

Sophalin

New member
מה הקשר בין בירה לנשר

לפחות כשאת עונה למישהי תעני לעניין. אולי את רואה בשחצנות תכונה שלילית אני לא. למעשה הענווה שלך פשוט מגוחכת ומיותרת לחלוטין. דבר שני הדת שלך די מטופשת כי היא מאמינה בספר שקרי ולא אמין - נכון שזה מעליב? אל תזלזלי בחד הקרן הוורודה הבלתי נראית באותו האופן. ואני מסכים איתך לחלוטין שהמדינה היא מדינת כפיה - כמו שהסבירו לך כולם, החוק הוא כפיה. אבל זו לא כפיה דתית או כפיה חילונית. זו כפיה ממשלתית שמקובלת על הרוב אם לא על כולם כדי שאפשר יהיה לקיים חיים "תקינים" אז זה שלא נותנים לך לכתוב "לאום: יהודי" בת.ז זה לא כפיה חילונית.

cwen

New member
אבל מה הכפיה החילונית פה?

האם עוברים פה על הפסוק, "תרשום בתעודת הזהות שלך שאתה יהודי" מספר שמות? תמצאי לי את הכלל ההלכתי היהודי שקובע שיש לרשום בתעודת הזהות שהנפיקה לאדם מדינת ישראל המודרנית את הדת שלו, ואז אשתכנע שזו כפיה חילונית שמחקו את זה משם.

baudrate

New member
או ליתר דיוק

את ה"זכות" שלך לרשום בתעודת הזהות של מאן דהו שהוא אינו יהודי.... מדוע שתינתן לך זכות כזאת בכלל? אני מתכוון חוץ מהנימוק - כי אני רוצה בזה.

מנווה

New member
והמדינה והדת במצב הנוכחי-חד הם.

קרי יש לך מוסד שלטוני שנקרא: הרבנות הראשית,יש לך עירוב של דת ומדינה מה שגורם <לכפייה דתית>. קרי:כפייה של חוקי הדת בתור <חוק> במדינה. לכן יש להפריד את הדת מהמדינה,ולענ"ד זהו דבר שצריך להיות בראש מעייניו של הציבור הדתי. ואין ספק שהמדינה כופה עלייך אינספור דברים:לא לגנוב,לא לרצוח,לשלם מיסים ועוד ועוד. המדינה,כהגדרה-היא גוף כפייה. מדינה דמוקרטית כופה את רצון הרוב (בהגבלות מסוימות כך שהרוב איננו כל יכול).

deathcaster

New member
עלי לציין אותך ולהרעיף עליך שבחים

זו ההודעה הראשונה מזה זמן רב שכתבת שאשכרה קשורה להודעה לה הגבת. המשך כך!

אתם ממציאים בפורום כפיה דתית לא קיימת

כח הכפיה המוסמך הוא המדינה , המדינה היא שחוקקה באמצעות הכנסת החילונית ב 1953 את חוק הנישואין והגירושין. מעבר לכך בן גוריון אמר לפרופ ליבוביץ' "אני רוצה שהמדינה תחזיק את הדת בידה". בן גוריון וכל ממשלות ישראל קנו שלטון בכסף.

Parmozio

New member
ואנשי דת ומפלגות דתיות שולטות במדינה

הרי לך כפיה דתית. רוצה עוד? הרשויות מאפשרות כפיית נורמות דתיות ע"י אזרחים מאמינים על אחרים.

יותר נכון המתנחלים הדתיים שולטים במדינה

המתנחלים הדתיים ועוזריהם הביאו למותם של לא חייל ולא שניים שמתו מות כלבים בגלל ההתנחלויות

שילת של

New member
בתור מנהל אינך מצטיין במיוחד כהוגן

כפיה חילונית אינה שייכת לפורום?, כך מבינים לפי תגובתך לעומת זאת כפייה דתית שנאה והכפשה של הדת הדתיים והחרדים הם לחם יומי כאן. חופש בעיני הוא חופש לכל אזרח ואזרח לחיות את חייו על פי אמונתו בחירתו ערכיו ומאחר שאידיליה כזו ,קשה לה להתקיים בסביבה הטרגונית חייב כל צד לוותר לצד השני ולהתפשר. שבת שלום אם רק תבקש אעזוב את הפורום, למרות שאני חושבת שמאז הגיעותי הפחתי בו רוח חיים

deathcaster

New member
בתור אחת שכותבת, הקריאה שלך לא משהו

א. הבעת ביקורת על ניהול הפורום בפומבי, זוהי עילה לחסימה. ב. "כפיה חילונית אינה שייכת לפורום?, כך מבינים לפי תגובתך"- כך את מבינה, כי די ברור שהוא בכותבו "חיובי" הבהיר שהיא כן שייכת לפורום
ג. "לעומת זאת כפייה דתית שנאה והכפשה של הדת הדתיים והחרדים הם לחם יומי כאן"- כפייה דתית מכל סוג היא מושג ללעג כאן, לא רק כפייה יהודית, ובצדק... כי כפייה דתית היא דבר שלילי. ד. "למרות שאני חושבת שמאז הגיעותי הפחתי בו רוח חיים"- הוא היה חי ובועט גם לפני שהגעת, וגם ימשיך להיות כזה במידה ולא תהיי כאן.

שילת של

New member
מאחר ודעתך לא משו, הרשה לי להגיבך.

א, על פניו נראה שאתה הוא המנהל בפועל, עונה לכולם בשמו של המנהל ומתנהג כמנהל, ההתנהלות שלךממעיטה מערכו של המנהל. ב, "החיובי" שלו הצטייר בעיניי כחיזוק לשאלתך. ג.גם כפייה חילונית ממש ככפייה דתית הם דברים שליליים בעיניי. אתה בחרת רק ת'צד הדתי ולכן אני חולקת עליך. ד. תפסת בעלות על הפורום?????????. מאחלת לכם הצלחה, שנאות לכל מה שזז תמיד מעשירות את החיים .

Sophalin

New member
אני מבקש בפעם האחרונה

א. ביקורת על ניהול הפורום תעשה במסרים האישים בלבד! - זו דרישה מכל חברי הפורום כולל זוהר
ב. אם היית קוראת את השירשורים שוב היית רואה שהלך הדברים היה כדלהלן. את העלת את נושא הכפיה החילונית, זוהר שאל אם זה שייך לפורום (את קראת את השאלה הזו באינטונציה של 'מה פתאום את מדברת על כפיה חילונית בפורום כפיה דתית?' למרות שלא הייתה אינטונציה כזו). אני ראיתי לנכון (בתור מנהל הפורום) לענות לזוהר שאני רואה שיש מקום לדיון בנושא זה בפורום. ג. הסיבה שאנחנו חולקים את הצד הדתי זה בגלל שפורום חופש עוסק במאבק בכפיה הדתית!!! ד. אני מבקש מכווווווווווווווווווווווווווווווווולם להרגיע ת'רוחות (רואים שאני עובד בישראכרט?) וההערה הזו מתייחסת בעיקר להערה האחרונה שלך שהיא ממש ממש לא במקום. אני חושב שאין פה יותר מגולש אחד (שלא אנקוב בשמו) שבאמת שונא את הדתיים או החרדים רק בשל היותם כאלה - אם קיימת שנאה כלפי דתי, חרדי או אדם כלשהו באופן כללי זה בגלל מעשיו של אותו אדם באשר הוא.

למעלה