כפייה חילונית

Parmozio

New member

איפה בדיוק ראית ביטוי של שנאת חינם מצידו? למה סתם לזרוק ססמאות? יהודית זה לא בהכרח מאמינה בדת היהודית.

deathcaster

New member
תגובה

אתה חדש בפורום...אני מכיר אותו לא מהיום. לא סתם הכינוי שלו הוא "אם תרצו פשיסטים", הברנש הוא אנטי ציוני, שונא אשכנזים, ממציא תיאוריות קונספירציה, ואכול רגשי נחיתות ותחושות קיפוח. אתה מוזמן להכינס לחיפוש מתקדם בפורום לראות את ההיסטוריה של שם המשתמש שלו... אפשר לעשות על זה אחלה מחקר אנתרופולוגי.

deathcaster

New member
Et tu, Brute?

מדוע לדעתך "אם תרצו" זה ארגון פשיסטי? אני אשמח לקרוא את תשובתך (עם סימוכין בבקשה)

סימוכין

אכן דרישה מעניינת ביחס לאם תרצו. אשמח לשמוע את עמדתך ביחס לאם תרצו, עם סימוכין בבקשה. אם תרצו הם ארגון לאומני שחלק גדול מאופן פעולתו נועד להשתיק את מי שלא שמתיישר עם הקו המפלגתי, וזה משתקף כמעט בכל דבר שהם עושים. החל מההצהרה שאם תרצו הם תנועה ציונית (ולא נניח ימנית) נוסח המנכס לעצמם את הציונות והופך סוג אחד של ציונות ל"הציונות" וממילא הופך את כל מי שאינו ימני (או סתם תומך בחלוקת ירושלים) ללא ציוני. דרך סתימת הפיות בנוסח האקדמיה שמאלנית לחוג לאוניברסיטת בן גוריון (במסמך שקטלג גם קורס העוסק בביקורת סוציאל-דמוקרטית על המדינה כלא ציוני) וכלה באופן ההתנהלות שלהם באוניברסיטה העברית בירושלים - מצעד עם דגלי ישראל ושירי עם ישראל חי ביום הבחירות, חגיגת כ"ט בנובמבר (כשלעצמו דבר מבורך בעיני) שנעשתה באופן הכי צועק שאפשר, דבר המזהה את כל חוגגי כ"ט בנובמבר עם "אם תרצו".

deathcaster

New member
תגובה

אם הייתי מבקש: "תרשום לי בכותרת את המילה: "סימוכין" או אז תגובתך הייתה מושלמת. הפסקה שכתבת, נראית מועתקת ומשודרגת ממקור עלום שם כלשהו וכלל לא מתקרבת להיות תשובה לשאלתי. ולכן אני אתן לך עוד הזדמנות: מדוע לדעתך "אם תרצו" זה ארגון פשיסטי? כיצד אתה מבסס דעה זו? עם סימוכין בבקשה (הצגת סימוכין ולא כתיבת המילה "סימוכין" בכותרת ההודעה שלך (או בתוכנה))

סימוכין

מצטער שהתגובה שלי לא עומדת בקריטריונים המחמירים של מר זוהר. אשתדל יותר בפעם הבאה. תודה רבה על ההזדמנות החוזרת שאתה נותן לי לענות על השאלה החשובה שלך, לא יודע איך הייתי חי בלעדיה. אם אתה רוצה תשובות תנסה בפעם הבאה לא להתנשא מעל מי שאיתו אתה מתדיין. אני רואה שזה קשה לך לאחרונה.

deathcaster

New member
נהפוך הוא...אתה הוא המתנשא

אתה טענת טענה, ביקשתי ממך לגבות דבריך, נכשלת, ביקשתי שוב כל מה שהיה לך להגיב זו תגובה מתנשאת משלך. "אם תרצו" פשיסטים? או לא? מה כל כך קשה בלענות תגובה עניינית למשהו שנראה שאתה כ"כ בטוח בו?

deathcaster

New member
תגובה

פשוטה מדי (ולדעתי) ולא קשורה כ"כ לשאלה, ולכן רציתי לדעת על פי מה אתה מבסס אותה, סירבת לעשות זאת, זכותך.

פירטתי על סמך מה אני מבסס את עמדתי

האם אם תרצו לא מגדירה עצמה כתנועה ציונית? האם אם תרצו לא עושה מדד ציונות (על פי הגדרתם של ציונות כמובן) של מרצים באוניברסיטה? האם אם תרצו לא פנה לבן גוריון כדי שתופסק ההסתה הלא ציוניות (להגדרתם)? מה שהוא למעשה סתימת פיות של כל מי שאם תרצו לא אוהבים. האם רונן שובל לא העביר/מעביר בקרוב הרצאה שעוסקת בשאלה מדוע יש צורך בתנועה ציונית המונית? (אמירה שהמשמעות היא שאין כרגע שום תנועה ציונית, כלומר אם תרצו הם הציונים היחידים). האם אם תרצו לא עשו מצעד פטריוטי עם דגלי ישראל ביום הבחירות לפני שנתיים באוניברסיטה העברית? האם הם לא חגגו את כ"ט בנובמבר בשבוע שעבר? הכל המצאה שלי נכון?

deathcaster

New member
מצטער

הפרשנות שלך הייתה פרשנות אישית, אז אתה צודק, אני לא מקבל את הפרשנות האישית שלך כתשובה. אין שום קשר לפאשיזם.

תגובה

כל מה שכתבתי אכן קרה במציאות כמו שתיארתי אותו. הסברתי את עצמי כבר כמה פעמים, אתה חולק על כך שאם תרצו ימניים? לאומנים? אשמח לשמוע עמדות ולא רק התנגחויות בדיון הזה, עמדות שעומדות בביקורות שלך. לא ברור למה אתה מצפה - לכתבה בעיתון, למחקר מדעי? וכי במה המחקר המדעי יותר טוב מהפרשנות האישית שלי? אם עמדות אישיות אינן נחשבות בעיניך אין לך שום סיבה לכתוב בפורום. כל מה שנכתב כאן הוא בסופו של דבר עמדה אישית.

Sophalin

New member
אוקיי עכשיו נראה לי שאני מבין

אתה טוען שימין=פאשיזם. אתה טוען שלאומניות=פאשיסזם אלו לא ההגדרות של פאשיזם: http://he.wikipedia.org/wiki/פשיזם לפי זה פאשיזם הוא בהחלט לאומני אבל זה לא אומר שכל לאומניות היא פאשיסטית.

אני לא טוען שימין=פאשיזם

אני טוען שאם תרצו לאומנים. אפשר להיות ימין ולא להיות לאומני.לאומני בשימוש שלי נועד להבחין מלאומי. אני יודע מה ההגדרות לפאשיזם.

Sophalin

New member
עכשיו כלום לא ברור לי

טוב בכל מקרה אני לא מכיר ת'ארגון אז אני פורש כאן לל"ט

למעלה