תראה
כש"אם תרצו" עושים מדד של ציונות וקובעים שמרצה זה וזה מביע עמדות ציוניות ומרצה אחר לא, תוך כדי שהם משתמשים בהגדרה מאוד מסויימת לציונות, הם מנכסים לעצמם את הציונות. זה ברור מהדו"ח שלהם וזה ברור גם מה בחירה שלהם לקרוא לעצמם תנועה ציונית (שהיא במקרה הזה מכבסת מילים לכותרת האמיתית של התנועה "ימנית"). למשל על פי אם תרצו להיות ציוני אומר להתנגד לחלוקת ירושלים. בדיוק כמו שרונן שובל (מייסד אם תרצו) מעביר הרצאה בשם "למה צריך תנועה ציונית המונית" (זו פחות או היותר הכותרת של ההרצאה בפרסום האחרון שלהם שראיתי). המשמעות של הכותרת היא שאין תנועה ציונית המונית, כלומר שכל התנועות ההמוניות שיש אינן ציוניות. אז לדעתי אם תרצו בפירוש אומרים שהם ציוניים וכל אחד אחר לא, זו הרוח המנשבת בעצמותיה של התנועה הזו. לגבי להכניס חייל במדים - אתה מערבב. זה היה מרצה ערבי בחוג לתקשורת בספיר (בשדרות) ולא בבן גוריון, ואם אני לא טועה הוא אפילו לא ביקש מהחייל להחליף מדים, אלא רק העיר לו על כך. אז אתה יכול לבוא בטענות למרצה ערבי על כך שהוא סולד מהצבא, אבל אין לזה קשר לאם תרצו וזה לא קשור לאם תרצו. אין לי את הדו"ח שלהם כרגע, אבל למיטב זכרוני הם סיווגו גם קורסים שבכלל לא קשורים לציונות (כמו קורס בנושא עוני ומדינת רווחה), ושוב ההגדרה שלהם לציוני או לא היא האם זו העמדה שלהם ביחס למה נכון למדינה או לא. בכל מקרה גם אם יש סתימת פיות בחוגים מסויימים באקדמיה עדיין יש לפחות שני מקומות ימניים (אריאל ובר אילן), כך שאי אפשר להצהיר שהאקדמיה היא שמאלנית באופן מוחלט (כמו שאם תרצו מציגים זאת). אין לי בעיה עם הבעת פטריוטיות. ההקשר הוא מה שקובע. ביום הבחירות לאגודת הסטודנט אין מקום למצעדים פטריוטיים. זו לא היתה בחירה תמימה. כשתא אחר מקדם השתתפות של ערבים בבחירות והפסקת החרמתם את האגודה, אם תרצו ביצעו צעד שנועד לדחוק אותם החוצה דרך יצירת אווירה מסויימת. אגב בכל יש לי בעיה עם מצעדים עם דגלים ושירים ביום הבחירות לאגודת הסטודנטים. בחירות אמורות להיות משהו רציונלי והפריטה על הרגשות ביום הזה היא מניפולציה רגשית ותו לא. מצטער שזה מעלה לי אסוציאציות של תקופות חשוכות. הבעיה באם תרצו דומה לבעיה אצל ליברמן - לא המעשים שהם עושים אלא האופן בו המעשים נעשים. אם תרצו פועלים באופן שדוחק החוצה את כל מי שאינו חלק מהם. הקוזק הנגזל - הם כאילו מקופחים אבל בעצם סותמים לכל האחרים את הפה. הרוח הזו נושבת כמעט מכל מה שהם עושים והיא הכי ברורה ב"מדד הציונות" למרצים מטעם אם תרצו והמהלך שהם ביצעו באוניברסיטת בן גוריון - איימו בפניה לתורמים אם האוניברסיטה תמשיך להיות שמאלנית. אפילו את כ"ט בנובמבר הם הפכו מציון ארוע ציוני (שאני כציוני הייתי אמור להיות חלק ממנו) לארוע שאומר "אם תרצו חוגגת כ"ט בנובמבר" ובעצם מעביר את המסר שהם הכי ציוניים ולפיכך מי שאינו אם תרצו אינו מספיק ציוני. פאשיסטי מבחינתי הוא דרך אחרת לומר לאומני ואם תסתכל על מה הארגון הזה עושה תראה קו מחבר - החל מההגדרה של עצמם כציונים ושל כל השאר לא, עובר במצעדים פטריוטיים במועדים שאינם מתאימים ודחיקת עמדות אחרות לשולים כלא לגיטימיות - אלו תופעות של ארגון לאומני.