כפייה דתית במיטבה

the ror

New member
לפי צעד ג', לא אמורה להיות לך בעיה לגרום

לפשיטת רגל של כל הסופרים והחנויות שכן משתפים פעולה ועושים מכירת חמץ. שנינו יודעים שזה לא מה שקורה. כך שלפי צעד ג' שלך כנראה מכירת חמץ לפסח אינה חייבת בתשלום מע"מ.

doughnuts

New member
מכיר את הסרט "האיש שטבע את אלוהים"?

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Man_Who_Sued_God
אותו הדבר כאן. אף אחד לא רוצה להתעסק עם הדתיים (מסיבות שונות), והסטטוס קוו נשמר, למרות שהוא לא הוגן, לא מוסרי ולא חוקי (לפחות בחלקו)

the ror

New member
מכיר את "האיש *שתבע את אלוקים".=)

הבנתי, אז אתה טוען שיש אפשרות אבל אין לאף אחד את האומץ "לחבל" בהתנהלות הדתיים למרות אי הגינות/מוסריות והקלות שבה ניתן לאכוף כזו עבירה?
כי אני טוען שברור לכל מי שאמור לאכוף את זה שזה הוגן ותקין ולכן הוא לא צריך לעשות את תפקידו.

doughnuts

New member
אנשים לא רוצים "להתגרות בגורל"

יש לי שאלה. נניח שמר T מחזיק בכרטיס לוטו. ועוד, נניח כי מר K רוצה לקנות את הכרטיס ממר T. איך אתה חושב, מתי מר T יהיה מוכן יותר למכור את הכרטיס - חודשיים לפני ההגרלה או יום לפני?

בן אביו

New member
צעד אפס

אלמוני נכנס לחנות ורואה שאין חלב.
יש דלת סגורה ונעולה. הוא פורץ את הדלת נכנס למחסן ומוצא שם חלב.
מביא אותו למוכרת. היא אומרת לו שהחלב לא למכירה. זה לא מוצר שהיא מוכרת. לאף אחד היא לא מוכרת את זה. היא לוקחת את החלב בחזרה. אלמוני חוטף בכוח את החלב מידיה ומאיים עליה שלא תיגע בו. שם כסף על השולחן ויוצא. ביציאה אומרים לו לעצור ולהחזיר את המוצר ששדד. הוא מסרב וממשיך בדרכו.
שינסה מר בחור ללכת לבית המשפט עכשיו, נראה אותו.

בן אביו

New member
המוצר בדיון לא יושב על מדף גלוי

הוא יושב על מדף בתוך מקום סגור ומכוסה

Sophalin

New member
נלך לפי ההגיון שלך

זה שהוא מכוסה לא אומר שהוא לא למכירה.
הוא מכוסה כי "לפי החוק אסור להציג אותו" אבל הוא לא נמצא באזור של "לא למכירה".

Sophalin

New member
אז רגע אחד

אם העסקה לא תצא לפועל הרי שהסופר לא יכול להיות כשר לפסח כי החזיק ברשותו מוצרים שאינם כשרים לפסח.
אם הוא מפרסם את זה שהמקום כשר לפסח, הרי שזו הונאה!

doughnuts

New member
חשבתי על עוד משהו

במידה ואכן מדובר על עסקה כשרה, כלומר הסופר והגוי קשורים בחוזה, הם חייבים בתשלום מיסים כאלה ואחרים. אם כך, יש פה התחמקות סדרתית מתשלום מיסים. אאל"ט, מדובר על עבירה פלילית שעונשה מאסר, לא?

deathcaster

New member
או קיי, מעשה שהיה אתמול כך היה

הייתי בשופר סל דיל... חיפשתי ופלים כשרים לפסח של עלית... חיפשתי וחיפשתי... לא מצאתי... התייאשתי והלכתי עם העגלה לקופה... פתאום בעגלה לידי שנראה שיש שם מוצרים שצריך לסדר בחזרה במדפים, נחה לך חבילת "בפלות" של עלית. שמחתי ולקחתי אותה איתי לקופה, הקופאית אמרה שהיא מצטערת אבל זה חמץ והיא לא יכולה למכור לי כי זה חסום.

שוב, הבפלות לא היו מכוסות, לא במדף מכוסה, ולא במקום סגור... הם נחו בעגלה של מוצרים שהיו צריכים להחזירם למקומם.

אם כאן לא הייתה הסגת (ולא השגת) גבול, (וגם במקרה הנ"ל לדעתי לא מדובר בהשגת גבול) האם זכותי הייתה לקנות את המוצר?

"זה שהוא שילם עבור הדבר לא משנה בכלל. תקרא את החוק"- קראתי, לא מסכים איתך.

*ביסלי זה אכן זבל, אני מסכים במיליון אחוזים. עדיין זו זכותו של הברנש בכתבה לאכול זבל.

בן אביו

New member
אין לך זכות לקנות מוצר שבעליו לא רוצה למכור

אם קראת את החוק, איפה ראית כתוב ששודד שמשלם עבור המוצר אינו שודד? אם אתה נכנס לבנק, נכנס מאחורי הדלפק, חוטף מהפקידה את כל הכסף שיש לה בקופה, וזאת כנגד רצונה, אתה שודד?
התשובה היא כן.
עכשיו אחרי חמש דקות אתה משנה את דעתך ומחזיר לה את הכסף. עכשיו אתה לא שודד?
התשובה היא שאתה עדיין שודד. רק שבמשפט יתחשבו בכך שהחזרת את הכסף מיד.
זכותו של הברנש גם לשים לעצמו כדור בראש. זה לא אומר שצריך לתמוך בו בזה.

Sophalin

New member
אוקיי קבל

בעל המקום לא רצה למכור? האם בעל המקום אמר שהוא לא רוצה למכור? לפי מה שהבנתי רק הקופאית עשתה זאת.
זאת ועוד, אם אני נכנס עכשיו לסופר ויש שם מוצר עם תווית מחיר - המוכר חייב למכור לי את המוצר.
כשאני נכנסתי פעם לאייס ורציתי לקנות לאבא שלי מתנה ליומולדת מקדחה שהייתה במבצע. כשהגענו לקופות הסתבר שהמבצע הסתיים יום לפני כן והקופאית סירבה למכור במחיר הנקוב.
צילמתי את המצלמה עם תווית המחיר ואמרתי להם שאני פונה לאגודה לזכויות הצרכן.
הגשתי תביעה וקיבלתי לא מעט כסף על 'עוגמת הנפש'.

הלקוח המדובר אינו שודד גם אם תכתוב זאת עוד 1000 פעם. הוא לקח מוצר ושילם עליו.
זה שבית העסק סירב למכור לו את המוצר בגלל שהמוצר הוא חמץ זו עבירה על החוק שכן החוק אינו אוסר מכירת חמץ בפסח וכאמור על המוצר הייתה תווית מחיר.

בן אביו

New member
בעל המקום בפירוש אמר שהוא לא רוצה למכור

הוא הסתיר את המוצרים מאחורי כיסוי וחסם את המעבר אליהם, והוריד אותם מהקופה.
המוצר לא הוצג למכירה ולכן הסופר לא חייב למכור אותו לאף אחד. זה כמו שהמוצר יהיה במחסן ואתה תיכנס למחסן ותיקח אותו משם. גם הישגת גבול כי המחסן מחוץ לגבול, גם לקחת מוצר שהסופר לא שם על המדפים למכירה.
הסופר חייב למכור לך רק מוצרים שהוא הציג למכירה, ובתנאים שבהם הם הוצגו.

Sophalin

New member
תגובה

כל זה עבירה על החוק בדיוק באותו האופן שבו זו עבירה על החוק בזה שהוא לא הצהיר על מכירת החמץ.

בן אביו

New member
לא צריך "להצהיר" על "מכירת החמץ"

"מכירת החמץ" היא פיקטיבית למטרות דתיות ואין לה שום משמעות משפטית או חשבונאית.
ואין הליך של "הצהרה" על עסקאות. בסוף שנת המס מגישים דו"ח על הכנסות והוצאות, ושם מתייחסים לעסקאות שנעשו (בדרך כלל באופן כללי, ועל פי דרישה של פקיד השומה מציגים את הספרים עם הפירוט של כל עסקה ועסקה).

Sophalin

New member
בהחלט צריך להצהיר כי:

אם בעל המקום רכש מוצר בסיטונאות (ולא בקמעונאות) הוא מחויב להפיץ ולמכור את הסחורה.
הוא לא יכול לקנות בסיטונאות למשל 1000 ביסלי ולקחת אותם הבייתה לעצמו - זו עבירה על החוק. למה אתה שואל? כי על רכישה בסיטונאות למטרות הפצה אתה לא משלם מע"מ. (את המע"מ אתה משלם רק ברכישה הסופית ללקוח)
הווה אומר - אם הוא היה רוכש את 1000 הביסלי נניח בהנחה סיטונאית ומשלם על זה מע"מ הכל היה בסיידר והסחורה הייתה שלו.
כל עוד הרכישה הסיטונאית היא למטרת מכירה הוא לא רשאי לא למכור אותה.

הוא כן יכול להגיד "אני מוכר בכל רגע נתון X חבילות ביסלי" ולשמור חלק במחסן כדי שבכל רגע נתון יוכל לממש את ההצהרה הזו אבל הוא לא יכול להשאיר את כולן במחסן.

לפיכך אם הוא הצהיר שהחמץ כרגע לא שלו כי הוא ביצע "מכירת חמץ" אזי הוא מחויב בתשלום מע"מ ולא מעניין אותי שזה פקטיבי. אם זה פקטיבי ולא אמיתי אז אני רשאי לקנות את החמץ.

בן אביו

New member
מאיפה הדברים האלה?

אין הבדל בין קניה "סיטונאית" ו"קימעונאית" או קניה פרטית.
מחיר מוצר שחייב במע"מ תמיד כולל מע"מ.
המע"מ הוא מרכיב בחשבונית שמוציא לך המוכר.
אין תשלום מע"מ בלי חשבונית. בעל עסק חייב להוציא חשבונית בעת ביצוע עסקה.
המוכר צריך להעביר את המע"מ שגבה ממך (ולא משנה אם אתה עסק או צרכן) למדינה. אבל זכותו לקזז מהתשלום למדינה את המע"מ שהוא בעצמו שילם במסגרת הפעילות העסקית שלו.
כתוצאה מכך הסופר מקזז את המע"מ שהוא בעצמו שילם על הביסלי, מהמע"מ שהצרכן שילם על הביסלי, ויוצא לו לשלם למדינה פחות מע"מ.
בעל העסק יכול לעשות בביסלי שקנה במסגרת העסק מה שהוא רוצה. הוא יכול לאכול את כל הטונה ביסלי שרכש בעצמו. רק שאז הוא לא רשאי לקזז את המע"מ ששילם על הביסלי, כי הוא לא בפעילות העסקית שלו אלא בפרטית (ולא רשאי גם להציג את ההוצאה כהוצאה עסקית למטרות מס). זה הכל.

"מכירת החמץ" היא פיקטיבית, ומי שזה צריך לעניין אותו זה לא אתה אלא שלטונות המס. ואני מבטיח לך ששלטונות המס יודעים שזו מכירה פיקטיבית, לא מצפים שהסופר יוציא לקונה הגוי חשבונית, ולא מחכים לתשלום מע"מ על העסקה.

למעלה