"יצאתי פראייר"

לאומיות אצל השמאל זה תמיד גזענות,

קח תראה מה דרוש כדי להיות לוחם ימ"מ: http://www.police.gov.il/aspnet_client/files/police/inner6.html כן, אני לא ברמה שלהם, הם ברמת סיירות ואני ברמת חי"ר אני רובאי 07 ושם דרוש רובאי 08 וכן! יש לי בעיה גדולה בהפעלת כוח על יהודים! על פורעים ערבים אין לי בעיה להפעיל כוח, עניין של מוסריות שלי עם עצמי! למה שאני אכה אנשים שאני בעדם? ואת כל זה אמר איש הייטק שרמת הרובאי שלו שווה לרמה של טבח

גיל110

New member
אז אתה גזען וזה אחת הסיבות שאתה לא בסיירת

בסיירת דורשים ממך להפעיל כוח על כל אחד ללא הבדלי דת, גזע ומין. המטרה היא מי שהמפקד אומר ולא מי שאתה רוצה. אם היית עכשיו בגיבוש והפסיכולוג הצופה עליך היה יודע את דעותיך - מיד היה פוסל וכותב לפסיכיאטר "המלצה להורדת קב"א - נמוך ביותר". אגב, אותם אנשי הייטק גם מצילים אותך. מי פיתח את כל המערכות שבאמצעותם חיל האוויר משתמש ומאפשר ללוחמי הקרקע להישאר בחיים? הרי הרבה מהמערכות הצבאיות מבוססות מערכות אזרחיות ולא ההפך, ולכן ניתן מכך להבין שאותם אנשי הייטק הצילו את חייך. אגב, לך תהיה בעדם. עוד דבר שאין בסיירות - שימוש בדיעה אישית.

אותי שמו היכן שהקצין מיון קבע,

אני ביקשתי קרבי! ואכן הייתי, הייתי בחי"ר תהיה בטוח שאני עשיתי יותר ממך בשירותי הצבאי, אז אל תנופף לי בסיירות כאילו שאתה היית לוחם סיירת, לא הייתי בגיבוש סיירות, כי לא יעדו אותי לשם, אל תנסה להביא לעצמך גדולה ע"י ניסיון לרמיסה של אחרים, כי אולי לא הייתי בסיירת, אך בהחלט תרמתי ובהחלט נלחמתי! קח לדוגמא שיריונרים, הם לא ברמה של חי"ר אלא ברמה של תומכי לחימה, (יותר נמוך) זה לא אומר שהם פחות טובים מלוחם חי"ר כי גם שיריון זה לוחמה, ולפעמים יש להם עבודה יותר קשה משל חי"ר, אז סיירות, קומנדו ימי (שייטת 13) וקומנדו אווירי (שלדג) הם לוחמים ברמה גבוה משל חי"ר, אבל זה לא אומר שחי"ר עושה פחות מהם, ההיפך, היו מצבים שבלי חיפוי של חי"ר הכוח המיוחד לא היה מסוגל לבצע את עבודתו, אז לנסות להקטין את תרומתי הצבאית בגלל שאחרים תרמו יותר ממני מוציאה אותך מטומטם,

גיל110

New member
עכשיו אתה מרגיש מה שאתה עושה לאחרים

בדיוק כמו שהקטנת אחרים, הוקטנת בעצמך.

לא הוקטנתי,

אתה מטפס על שם של סיירות וקורסים יוקרתיים, מבחינתי אתה עדיין קליפה של שום,

אורן316

New member
אתה חי בסרט

מתי פעם אחרונה פתחת ערוץ הכנסת? אתה יודע שפעם אחרונה שהרכיבו את הממשלה זה היה בזכות מפלגות הדתיות. ביבי מיהר מאוד לחבריוהדתיים ובזכותם הוא עלה והרכיב את הממשלה.. כמובן שעל הדרך צירף מפלגות נוספות אבל חבריו של ביבי מאז ומתמיד היו הדתיים ואתה לעולם לא תוכל לשלול את זכות הבחירה מהדתיים ובכלל את יתר ההטבות שהם מקבלים כך שאתה מעלה נקודות לא רלוונטיות.

Jen74

New member
בתור פקל"שית בקריה בחיל האוויר

שעבדה 8 עד 17 כל יום אני יכולה להעיד שגם שירות כזה יכול לתסכל בן אדם גם אם זה נראה על פניו כסתם יום עבודה של פקידה במשרד בת"א. פקל"שית עדיין נתונה לתנאים ולכללים של הצבא, חייבת להישמע לפקודות המפקד שלה ולפעמים גם לגחמות המוזרות שלו וגם אם הן בגדר המותר על פי החוק וכללי צה"ל, לא תמיד זה משהו שההפל"שית יכולה לעשות. נתקעים עם אותו צוות של חיילים וחיילות ומערך פיקודי ולא תמיד זה נעים או קל להיות עם האנשים האלה. יש תורנויות לילה ותרגילים צהליים וגם לי היה פה ושם להישאר שמירה למרות הפרופיל 60 ומשהו שהיה לי. בסוף ביקשתי לעבור בסיס ועד שכבר העבירו אותי כבר סיימתי את השירות מסיבות אישיות.

צריך להפוך מזמן את הצבא למקצועי ולא גיוס חובה

+ להגדיל את המשכורת בהרבה לחיילים שכן יגיעו להתגייס. הצבא והשייטת גיוס הזאת שכולם חייבים להתגייס כל כך רקובה ולא יעילה

EdisonGirl

New member
אכן, מדהים אבל בשירות לאומי מקבלים

שכר חודשי כפול מאשר בצבא! כ"כ לא הוגן.

גיל110

New member
תגובה נכונה

פעם ראשונה שאני רואה זאת ממך אבל כשצריך להסכים אז מסכימים.

הצבא = צבא הגנה לישראל

כל אחד שהוא בריא נפשית ופיזית,הפרופיל שלו 97 ,חייב בין אם ירצה ובין אם לא ירצה- לשרת בצבא. יש לנו מדינה קטנה ויחידה ,מוקפת בהרבה אויביים ,שמזמן היו רוצים למחוק אותה. הצבא לא יכול לגייס חולי נפש למיניהם מהסיבות הפשוטות והברורות. לגבי חולים פיזים ,הם כן משרתים עם פרופיל נמוך. אלה שמורעלים לשרת והצבא לא נותן להם ,מהסיבות שהם מהווים סכנה עצם היותם במסגרת צבאית. לכן ,יש להם את האופציה לשרת שירות לאומי בתחומים שמתאימים להם.

purpleyaler

New member
גם וגם

כאילו, את גם צודקת וגם, מחסירה טיפה פרטים. הצבא צריך להיות מקצועי. נכון, יש היום שיעורי התגייסות של 50%, אבל שכחתם שאנחנו לא נלחמים כיום עם חץ וקשת וסוסים, ורוב המלחמה עברה לפסים וירטואלים. ההאקר שמוזכר בשבוע האחרון פגע בנקודה יותר מאשר כל צה"ל על כל חייליו העגמומיים בעשור האחרון. אם כל הכבוד, ואין כבוד, בכלל. אם צה"ל היה מקצועי, היה יותר נעים לשרת בו, פחות קשה לבחור בינו לבין אלטרנטיבות אחרות, ויותר מזה- פסיכולוגית, כשמשהו לא נכפה עלייך, אתה פחות שלילי לגביו. עכשיו, בתור מישהי שכל חיה הורעלה ע"י הוריה וחלמה להיות קרבית מינימום (רמטכ"ל מקסימום), והצבא שבר לי את הלב כי היו לי 2 קילו פחות ושלח אותי להדק דפים בשלישות (אמא שלי נפטרה בזמן הטירונות ולא הסכמתי לחתום על ת"ש 2 כי רציתי בסיס סגור), אין בי שום רצון שאחיי יתגייסו אל המוסד הקלוקל הזה. אחרי חצי שנה בפנים היו לי כל כך הרבה בעיות נפשיות (לא יכלתי נגיד שהמדים יגעו לי בעור כי זה אוטומטית היה גורם לי להקאות בלתי נשלטות), עד היום כשאני עוברת ליד צומת פלוגות אני בהתקף חרדה. הצבא רע, לכל מי שמסוגל לחשיבה עצמאית. וגם לכמה שלא. כי הוא מנוהל בידי אידיוטים חסרי הגיון. לעומת זאת, השירות הלאומי, גם מעט נוטה בחסר. כשהשתחררתי הלכתי לחפש שירות לאומי. ההתייחסות אליי (כשמישהי שבאה לתרום, לבנות ולהיבנות) היה די מזלזל. משהו בסגנון של "תקטיני ראש, אף אחד לא באמת צריך אותך". והם שוב שלחו אותי לעבוד כמזכירה, במקום לעבודה עם ילדים, עם זקנים, עם חיות, עם מה שלא יהיה, כי זה היה נראה לי תורם יותר מהורדת הלחץ במשרדי העירייה. סתם ניסיון לניצול עובד בחינם. בקיצור, השירות הלאומי חייב להיות רלוונטי לתלמידי תיכון בדיוק כמו צבא לאחר שהצבא יהיה מקצועי ולא חובה. ומין הסתם יהיה באורך דומה (למה, נגיד, שירות של ג'ובניקים הוא לא קצר יותר/ארוך יותר משירות של קרביים בלי קשר למין? למה, ג'ובניק גבר עושה עבודה שונה מג'ובניקית אישה?) ולכל אלה שמתבכיינים על זה שאם הצבא לא יהיה חובה אף אחד לא יילך. לארצות הברית יש צבא, לא? והוא חזק. חוץ מזה, אם יש כאלה שמתבכיינים על זה, אתם בטוח תלכו, ואולי תזכו ליחס יותר מעריך מצה"ל, בזמן שאנשים אחרים ישרתו את המדינה בדרכם שלהם, זה לא כאילו אחר כך באזרחות כולם עושים את אותו המקצוע רק בגלל שהוא "חשוב". יש גם אינסטלטורים וגם אנשי הייטק.

גיל110

New member
מרוב שכיף לקרוא את תגובתך

קראתי אותה כמה פעמים
. רק ארצה להוסיף 2 דברים: א. ניתן כן לעשות שירות לאומי עם בעלי חיים ואני ביליתי כמה ימים בחוות סוסים עד שהחלטתי ששעת ההשקמה המוקדמת במיוחד (רמז, הסוסים כבר אוכלים ב-6:30 בבוקר) קשה לי מדי. ב. באשר להאקר - המלחמה הבאה לא צריכה להדאיג אף אחד, כי המלחמה הבאה כנראה תהיה מלחמה גרעינית, והשאלה אם נשרוד או לא תלויה רק בדבר אחד - כמה כסף יש לנו=מקלט גרעיני או לא.

purpleyaler

New member
D:

האמת שאתה צודק, יש לי חבר טוב שעשה שירות לאומי בחוות סוסים, והוא באמת סיפר שזה היה עבודה שמרוכזת בחרא (של הסוסים, כן?) אבל הוא טען שזה היה שירות מספק וכו' וכו', אז זה מה שחשוב.. ומשום מה אף פעם לא הטרידה אותי באמת מלחמה גרעינית. כמו שאמרת, אין לך ממש מה לעשות נגד זה חוץ מלשדוד בנק ולבנות בונקר אטומי בחצר האחורית, מה שלא יקרה. בואו נתנחם בעובדה שמוות גרעיני הוא מהיר ^_^

גיל110

New member
תתנחמי אבל אם לא נהרגת מהפיצוץ אז הוא איטי

וכואב. אולי למי שימות בזרועותיך יהיה נעים וכיף ברגעיו אחרונים אבל זהו בערך.

EdisonGirl

New member

בשירות לאומי יש אפשרויות רבות לתרום וגם להרגיש סיפוק. עבודה משרדית היא דווקא אופציה פחות שכיחה.. הרבה פעמים זה דווקא כן עזרה בתחום הרפואי, טיפול בילדים (מוסדות חינוך וחינוך מיוחד) וכו'.. לגבי החשש שאף אחד לא יתגייס, תראי, אנחנו אוכלוסיה קטנה. בארה"ב גם אם רק 20% מהאוכלוסיה תתגייס עדיין יהיו מספיק חיילים. כאן כל חייל הוא אחוז משמעותי..
בכל זאת, אני חושבת שהחשש נובע מהמצב הנוכחי המטופש והבלתי יעיל, אבל ברגע שזה ישתנה, גם הרצון של נערים להתגייס יעלה פלאים, כך אני מאמינה.

purpleyaler

New member
אולי אני חוצה פה גבולות

לכיוון הקונספירציה, ויכול להיות שזאת טעות רצינית, אבל מישהו כאן חשב שאולי זה מצב נוח להשאיר אותנו בו? מלחמת ששת הימים התחילה כי המצרים סגרו את העורק הראשי של העולם, ואנחנו יצאנו לעזרת המסחר הבינלאומי ונלחמנו. מאז, המלחמות שלנו הולכות ומקבלות פחות ופחות משמעות. אני לא אזלזל במלחמת שלום הגליל, ואולי אפילו במלחמת המפרץ (שלא לקחנו בה חלק פעיל), אבל לבנון השנייה לא בדיוק הייתה תוצאה של הליך מחשבתי עמוק. בערך כמו כל מה שקורה במדינה שלנו. את החרדים משאירים בלי השכלה, כי זה נוח לפוליטיקה. גם הכנסייה השאירה את נתיניה נבערים כדי לשלוט בהם, ומי יבחר בש"ס אם לא יהיו בעיות כלכליות שנגרמות כתוצאה מחוסר השכלה? גם לחילונים יש קטע כזה. הפוליטיקה שלנו נשלטת בידי אנשים עם מניעים כל כך סמויים שרק השד יודע מה באמת קורה שם. אולי בעצם, זה מאוד נוח לזרוק את כל בעיותינו על המצב הביטחוני, כי ככה המשאבים יופנו לשם, הפחד יגרום לאנשים להזניח דאגה בנוגע לאיכות חיים, ויאחד את כולם תחת האיום וניסיון לגיבוש דעה ימנית. עכשיו, אני שונאת פוליטיקה. אין לי שום צד בוויכוחים האלה, אבל אני באמת חושבת שיש סיבה שהם משאירים את הצבא לא מקצועי, וכושל. בכוונה.

גיל110

New member
משהו שתמיד חשבתי ואמרתי

"הפרד ומשול". היחידים החכמים במדינה שלנו הם אלה שלא גרים במדינה שלנו ובחרו לעזוב.

למעלה