גם וגם
כאילו, את גם צודקת וגם, מחסירה טיפה פרטים. הצבא צריך להיות מקצועי. נכון, יש היום שיעורי התגייסות של 50%, אבל שכחתם שאנחנו לא נלחמים כיום עם חץ וקשת וסוסים, ורוב המלחמה עברה לפסים וירטואלים. ההאקר שמוזכר בשבוע האחרון פגע בנקודה יותר מאשר כל צה"ל על כל חייליו העגמומיים בעשור האחרון. אם כל הכבוד, ואין כבוד, בכלל. אם צה"ל היה מקצועי, היה יותר נעים לשרת בו, פחות קשה לבחור בינו לבין אלטרנטיבות אחרות, ויותר מזה- פסיכולוגית, כשמשהו לא נכפה עלייך, אתה פחות שלילי לגביו. עכשיו, בתור מישהי שכל חיה הורעלה ע"י הוריה וחלמה להיות קרבית מינימום (רמטכ"ל מקסימום), והצבא שבר לי את הלב כי היו לי 2 קילו פחות ושלח אותי להדק דפים בשלישות (אמא שלי נפטרה בזמן הטירונות ולא הסכמתי לחתום על ת"ש 2 כי רציתי בסיס סגור), אין בי שום רצון שאחיי יתגייסו אל המוסד הקלוקל הזה. אחרי חצי שנה בפנים היו לי כל כך הרבה בעיות נפשיות (לא יכלתי נגיד שהמדים יגעו לי בעור כי זה אוטומטית היה גורם לי להקאות בלתי נשלטות), עד היום כשאני עוברת ליד צומת פלוגות אני בהתקף חרדה. הצבא רע, לכל מי שמסוגל לחשיבה עצמאית. וגם לכמה שלא. כי הוא מנוהל בידי אידיוטים חסרי הגיון. לעומת זאת, השירות הלאומי, גם מעט נוטה בחסר. כשהשתחררתי הלכתי לחפש שירות לאומי. ההתייחסות אליי (כשמישהי שבאה לתרום, לבנות ולהיבנות) היה די מזלזל. משהו בסגנון של "תקטיני ראש, אף אחד לא באמת צריך אותך". והם שוב שלחו אותי לעבוד כמזכירה, במקום לעבודה עם ילדים, עם זקנים, עם חיות, עם מה שלא יהיה, כי זה היה נראה לי תורם יותר מהורדת הלחץ במשרדי העירייה. סתם ניסיון לניצול עובד בחינם. בקיצור, השירות הלאומי חייב להיות רלוונטי לתלמידי תיכון בדיוק כמו צבא לאחר שהצבא יהיה מקצועי ולא חובה. ומין הסתם יהיה באורך דומה (למה, נגיד, שירות של ג'ובניקים הוא לא קצר יותר/ארוך יותר משירות של קרביים בלי קשר למין? למה, ג'ובניק גבר עושה עבודה שונה מג'ובניקית אישה?) ולכל אלה שמתבכיינים על זה שאם הצבא לא יהיה חובה אף אחד לא יילך. לארצות הברית יש צבא, לא? והוא חזק. חוץ מזה, אם יש כאלה שמתבכיינים על זה, אתם בטוח תלכו, ואולי תזכו ליחס יותר מעריך מצה"ל, בזמן שאנשים אחרים ישרתו את המדינה בדרכם שלהם, זה לא כאילו אחר כך באזרחות כולם עושים את אותו המקצוע רק בגלל שהוא "חשוב". יש גם אינסטלטורים וגם אנשי הייטק.