"יצאתי פראייר"

Cade Foster

New member
אני לא מרגיש שמשפיכים לי בעין

יכול להיות שזה בגלל שלא הגעתי לאזרחות עדיין, אבל גם יכול להיות שזה בגלל שאני לא מתכופף, ומחליט להתמודד עם הקשיים. ויכול להיות שזה בגלל שאני מסתכל על כל התמונה ולא רק על הנוף מהמשרד שלי. תראי, מאוד קשה להגיב על הפוסט שלך כי יש בו הרבה אמת. השאלה היא לא מה קורה במדינה, כי זה לא בשליטתך - אלא איך את מגיבה למה שקורה. ואם את מגיעה למצב שאת מרגישה שמשפיכים לך בעין, או שמדי צה"ל על העור שלך גורמים לך לאלרגיה - אז יכול להיות שגם משהו במנגנון ההגנה העצמית שלך קצת מקולקל. ובלי קשר - זה אולי לא נראה ככה, אבל לך ולי יש הרבה יותר דברים במשותף ממה שאת חושבת

purpleyaler

New member
למה לא נראה?

אדם בשנות ה-20 שלו שאוהב להיכנס לדיונים עמוקים בעניינים שאין לו מה לשנות בהם בפועל. אתה פחות או יותר הגרסה הגברית שלי. ומנגנוני ההגנה שלי ויכולת התפקוד שלהם הם בעיה נפרדת, למזלי. אישית, אני מקווה ממש שהנוף שלך מהמשרד הוא יפה, כי ייתכן מאוד שזה מה שיציל אותך במקרה של אלרגיה למדים :}

גיל110

New member
אתה חותם, אחרים לא, ולא שואלים אותך

כי מי אתה שתקבע לאחרים אם יסבלו ויקבלו מחלות שיהרסו להם את כל החיים רק בשביל שאתה, אדם השווה בדיוק להם, "תחיה"? באשר לארה"ב - למרות הנתון האזרחי, 20,000$ בשנה, שהם אומנם לא הרבה, בנוסף למלגה של 20,000$ על כל שנת שירות במידה ושירתת לפחות 3 שנים בנוסף למימון תואר ראשון ואופציה למימון תואר שני, עושים הבדל משמעותי ביותר וגורמים להרבה לרצות להתגייס.

Cade Foster

New member
תן לי לנחש, וסליחה אם אני טועה

אתה מאלה שצעדו ברוטשילד על יוקר המחיה. צריך לתת פתרונות דיור, צריך לתת חינוך חינם, צריך להוזיל את החשמל, צריך לתת לחיילים משכורת מכבדת. ומאיפה ינחת עלינו הכסף? מהשמיים. ולמשפט הראשון שלך אני לא אתייחס, אתה מחפש להבעיר מדורות מבלי לקרוא בכלל מה שאנשים כותבים.

גיל110

New member
בוא נבחן מאיפה הכסף, את המחקר שלי כבר עשיתי

בשוויץ ההכנסה השנתית נמוכה מבישראל ובכל זאת המיסים שם עומדים על 80% מההכנסה המשפחתית (בישראל - 60%), ובתמורה מקבלים הכל חינם, מבית יולדות ועד בית קברות. בארה"ב - המס עומד על 20%, וחשוב לציין שההכנסה השנתית היא מעל טריליון דולר. 430 מיליארד הולך על הביטחון. לאיפה הולך כל השאר? לשיפור התשתיות, עידוד עסקים ועוד ועוד. ואיך אנשים שם מסתדרים? מס נמוך=משכורת נכנסת גבוה. בישראל - לא לכן ולא לכן. לא מס גבוה והכל חינם ולא מס נמוך ומשכורת גבוה. בישראל אוהבים לשמור על האזרח הידיוט, עני, חסר יכולת כדי לשעבד אותו למדינה. זאת שיטה שלקוחה מ"הפרד ומשול" ופשוט מגעיל שאנשים לא שמים לב. נ.ב: לא הפגנתי ברוטשילד כי אני מאמין שהפגנה לא צריכה להיות בתל אביב רק כי היא עיר מרכזית אלא מול המחוקקים בירושלים.

Cade Foster

New member
אתה מתעקש להתעלם מהמיקום הגאוגרפי שלנו

וחושב שיש לנו אפשרות להתנהל כמו שוויץ (שכנה של גרמניה, איטליה וצרפת) וארה"ב (שכנה של מקסיקו וקנדה, ומעצמה כלכלית הרבה יותר גדולה מאיתנו). אבל למה לחשוב בגדול אם אפשר פשוט לבכות שדופקים אותך. מה עוצר בעדך להגר לשוויץ או לארה"ב?

גיל110

New member
אתה מעדיף לחיות בעוני, להקריב את הילדים שלך

בשביל אידיאולוגיה, רק כי זה ישראל? מצטער, אני לא. אם יש אפשרות - עוזבים, לא נשארים. המיקום זה לא תירוץ וביטחון זה לא תירוץ לגרום ל-80% מהעם לחיות בעוני ול-20% הנותרים לחיות בעושר ובעושר. ומה עוצר בעדי מלהגר? העובדה שאם השכר פה היה מספיק גבוה ולא היו מחליטים לקחת לי כל כך הרבה מיסים בשביל להחזיק סגני אלופים שמבלים בחו"ל על חשבוני, כנראה שמזמן כבר לא הייתי פה. "הפרד ומשול" כבר אמרתי?

Cade Foster

New member
לא גדלתי בבית של עשירים

אפילו לא קרוב לזה, ועדיין אני לא מרגיש שחסר לי משהו בחיים האלה. לא כואב לי שלכולם יש אייפון ולי אין, אני מסתדר יופי גם עם אינטרנט של 5 מגה ולא NGN, אני לא מרגיש צורך לדפוק את הראש במועדונים כל יום במהלך הסופ"ש ואני ארגיש טוב מאוד עם עצמי גם אם לא אקנה ג'ינס אחד כל חודש. והכי חשוב, אני ממש לא חולם לגור בצפון ת"א במגדלי אקירוב. רוצה להיות צפונבון? שלם כסף. זה עובד ככה בכל מקום בעולם.

גיל110

New member
מי אמר להיות צפונבון?

ואם לא חסר לך כסף, כדבריך, כנראה שלא השגת אותו בעצמך.

אלמוג153

New member
תראה

השירות הצבאי כאן בארץ חשוב מאוד אבל זה לא מה שהיה פעם. אני לא יכול להוסיף את השירות הצבאי שלי לרזומה ולקבל לייק מאנשים. לצערנו, אין לנו גוף חזק בממשלת הבובות הזאת שיכול לייצג את שאר העם (מסורתיים, חילוניים ומגזרים נוספים) ולהוות קונטרה כנגד הדתיזם. אני לא מתחרט על השירות הצבאי שלי, טחנתי יפה מאוד 1095 יום בצבא. אם היום הייתי צריך לשרת משהו, הייתי מכוון לשעה 08:00-17:00 אולי כי אז אני יכול להתקדם קצת בחיים שלי היות ואין לי יתרון כשאני משתחרר מול כל אחד אחר קרבי או לא, התגייס או השתמט. זו בעייה שחייבת טיפול. לא רק בגיזרת הצבא אלא בכלל..בעבודה, בלימודים, במגורים..כשזה יחנוק הרבה אנשים כולם יתחילו לבעוט. כנראה שכרגע זה חונק חלק קטן מהאוכלוסייה שלנו.

NEO83

New member
הוא לא מה שהיה פעם

כי זה מה שעושים ממנו... אם תשתנה המחשבה על השרות אז יהיה אפשר לרשום את זה ברזומה.

אלמוג153

New member
זה לא קשור

למחשבה. זה קשור לכך שלא משנה כמעט איפה, אין חשיבות לשירות שלך..לא בעבודה, לא בלימודים ולא בחיים. ישנן הטבות מועטות אבל לא משהו שיכריע את הכף לטובתי. אז אני לא אהיה קרבי ואהנה מההטבות כמו קרבי. בשביל מה לטחון לשווא? בינתיים אני לא רואה שינוי קרב ובא.

NEO83

New member
אני לא ממש קולט את הגישה שלך

אתה בעד? אתה נגד?

אלמוג153

New member
כמובן

שבעד גיוס לצה"ל אבל בד בבד לא לשכוח את עצמי ולתרום את עצמי לצבא. לדאוג קצת לחיים שאחרי על כל המשתמע מכך.

NEO83

New member
אז אתה אומר שאם לא דואגים לך

אז לא צריך להתגייס?

אלמוג153

New member
לא הבנת

אותי. גם ככה אני לא סומך על אף אחד שידאג לי. אני דואג לעצמי. צריך להתגייס לצבא ולתרום ללא ספק. פשוט לא לשכוח את עצמי כי אם אני אשכח הרבה יעקפו אותי בסיבוב. גם אם זה אומר לא להיות קרבי ולסגור און אוף רוב השירות.

NEO83

New member
זה לא שאתה צריך לדאוג לעצמך

צריך לדאוג שהנטל של השרות יתחלק שווה יותר וככה תצטרך לדאוג להתחרות מול אחרים כשאתם מתחילים מאותה נק' התחלה.

irreplacable

New member
למה?

אני מכירה מלא בחורות שלא ייצאו בכלל עם גברים שלא עשו צבא..

אלמוג153

New member
אולי

אבל המציאות עולה על כל דימיון...מתוך עוגה, כל הקצפת והדובדבנים לא הולכים למשרתים..

למעלה