"יצאתי פראייר"

לא... לא קיבלתי עיטור גבורה,

יש לי אין לי פחד בעיניים, עם התעודה או בלעדיה אני מכיר את עצמי ולא חייב לך שום הוחכה,

NEO83

New member
איך היא לא התאימה? למה לא התאימה?

הכל עניין של גישה לדעתי! לאף אחד לא מתאים לקבל פקודות מאיזו קציצה שמבוגרת ממך מקסימום בשנה אבל חושקים שיניים ועושים... לא נוח, לא כיף אבל עושים. אז יאללה שיותר מחצי מהאנשים שבצה"ל יעברו לשרות לאומי רק כי לא מתאים להם המסגרת, ומה ישאר מצה"ל בדיוק?

RoieS316

New member
אבל לא לכל אחד זה מתאים - נפשית

זה לא אומר שהבן אדם הוא לקוי בנפשו או שיש לו בעיה כלשהי להתמודד במסגרת עבודה. צבא זה שונה לחלוטין.

NEO83

New member
תגדיר קשה?

אתה חושב שמנהל שלך בעבודה יתן לך ללכת הבייתה מתי שיתחשק לך באמצע יום עבודה? אני לא מבין איך המסגרת קשה יותר.

RoieS316

New member
בוא נתחיל בטירונות

רוב האנשים שהכרתי שלא שרדו בצבא, נפלו ממש אחרי הטירונות והקורסים. זה כבר שונה ממקום עבודה רגיל, תסכים איתי. אנשים מתרחקים מהבית לראשונה בחייהם, חולקים מקלחות עם אנשים אחרים, לא כל אחד מסוגל נפשית להתמודד עם זה. זה האחוז המסוים שנפלט בסופו של דבר מצה"ל.

NEO83

New member
זה על אותו בסיס שאתה מתקבל לעבודה חדשה

ומלחיצה וצריך להתאקלם אליה וללמוד הכל מ0, זה על אותו בסיס שאתה עובר לגור לבד ונאלץ להתרחק מהמשפחה ולומד להתמודד עם דברים לבד. להכל יש השוואה באזרחות, פשוט מהצבא הרבה יותר קל לברוח עם החיים אתה נאלץ להתמודד.

RoieS316

New member
זה לא

בעבודה עושים לך טירונות? מקימים אותך למסדרים? זה לא אותו הדבר. מה שאתה מסרב להפנים זה שכל אחד שונה, ולא לכל בן אדם יש את היכולות הנפשיות להתמודד עם זה. ואגב, זה קל להאשים רק את האנשים שבורחים מצה"ל. צה"ל משחרר לפעמים די בקלות רבה, במיוחד אם אתה דתי או מתחזה לדתי.

NEO83

New member
מן הסתם שאני מדבר גם על הדתיים

וכל מי שמתחמק מהשרות הצבאי. סלח לי אבל לקום ב7 בבוקר זאת בעיה? לעשות קצת ספורט זאת בעיה? מן הסתם לא כולם אותו הדבר אבל אנשים צריכים לשחוק שיניים ולהתמודד! זאת דעתי!

RoieS316

New member
מספיק עם השטויות של "תשחקו שיניים"

אנשים הם לא רובוטים, לא כל אחד מצליח להתמודד עם זה. חלק מאותם חיילים שאמרו להם "תתמודדו" תקעו לעצמם כדור בראש, אז מה תגיד לאנשים כאלו?

NEO83

New member
הולכים לראות קבן

שמעתי כמה סיפורים על אנשים שהתאבדו בצה"ל, רובם לא ביקשו אפילו לראות קבן, אם יש קושי אמיתי הולכים לטיפול של קבן קרי פסיכולוג בדיוק כמו באזרחות.

RoieS316

New member
ואתה מסרב להבין

שזה לא קל. נפש זה לא דבר קל... זה לא שחור ולבן. ואני מכיר גם סיפורים על אנשים שכן הלכו לקב"ן ובסוף התאבדו. אז מה?

yellow feather

New member
למה נדמה לך שלאחרים יותר קל?

לי לא היה קל בטירונות ועדיין, חשקתי שיניים ועברתי את זה. למה את חושבת שמישהו חייב לשרת בצבא כדי להגן עלייך ואת פטורה? את באמת חושבת שיש אנשים שטירונות קלה להם ושהם נהנים לחיות בתת תנאים למשך תקופה? איפה את תהיי אם כולם יחליטו שצבא לא מתאים להם?

RoieS316

New member
עזבי.. יש דברים שלא משנה

כמה אני אסביר אותם, אנשים תקועים בעמדה שלהם וזהו. אין לי טעם להסביר, תקראי את כל השרשור.

עכשיו הצלחת להקפיץ גם אותי

אני לא מאחלת לך להבים מה זה אומר בכלל להיות במצב נפשי כזה שמוביל אותך לסיים את החיים לא מאחלת למישהו בסביבה שלך לחוות את זה אנשים במצב כזה לא מסוגלים להעזר בכלל באף אחד כי הם במצב כל כך נמוך, הם גם לא חושהים שמיהו יוכל לעזור להם והרבה פעמים בסביבה או שלא רואים מה קורה או שלא יודעים להתמודד אתה יודע אני היום בדיעבד יודעת שחלק לא קטן מהשירות שלי הייתי במצב דיכאון וחרדה , אתה חושב שידעתי איך להתמודד עם זה?.. אז נכון שחקתי שיניים אבל זה רק הפך אותי לבן אדם נוקשה ועצוב יותר ותאמין לי שאף אחד מהמפקדים שלי לא ראה אותי או מה קורה איתי ובמקומות עבודה נתקלתי לא פעם באנשים שכן אכפת להם גם אם אתה בורג קטן במערכת. גם באזרחות אנשים יכולים להיות במצב קשה אבל הצבא נוטה להציף דברים הרבה יותר בעוצמה ובצבא אמורים להיות אחראים עליך, הרי גייסו אותך בחובה. במינימום מגיע לבן אדם יחס של אכפתיות. חוץ מזה גם באזרחות לא כל אחד מבקש עזרה. כמו שרועי כתב לך הנפש זה דבר מורכב

למעלה