"יצאתי פראייר"

ויויאן34

New member
מה פירוש רובם?

באיזה צבא מדובר? בצה"ל בטח שלא. אולי אתה מתכוון לצבא בעזה...

דתיים לא משתמטים! הם עושים הרבה!

יאללה sikttir nahoy אתה והוא! עאלק דתיים משתמטים! הדתיים בעיקר מהמתישבים ביהודה ושומרון רבים בניהם מי יהיה יותר קרבי בצבא! על מה אתה מדבר?

RoieS316

New member
תירגע, תנוח, תשתה כוס מים

הוא מדבר על החרדים בעיקר ועל בנות שמתחזות להיות דתיות.

הבנות הדתיות עושות שירות לאומי,

אין בעיה שאישה תעשה שירות לאומי, אבל גבר זה כבר מוגזם! החרדים מתחילים להשתלב במערכת הצבאית, נכון שזה רק אחוז קטן אבל זה במגמת עליה, ואני אומר גם מאותם חרדים שלא מתגייסים לשלול זכויות בדיוק כמו לערבים!

ויויאן34

New member
לא נכון

מה ההבדל? יש הרבה אנשים אזרחים עובדי צה"ל. הם עובדים אותו דבר. מסגרת צבאית לא משנה כלום. העבודה היא אותה עבודה. והעבודה מחייבת דיוק והתמדה כמו כל עבודה אחרת.

בארבאבא

New member
תפסיק להיות כזה אטום ולחשוב שהשעות

זו הסיבה היחידה שקשה להיות בצבא.

בארבאבא

New member
מפקדים שזורקים עליך זין,רפואה שזורקת עליך זין

חוסר פרטיות,חוסר אינדיווידואליות,התנגשות בעקרונות וערכים.

NEO83

New member
ואת חושבת

שהעבודה המושלמת מעבר לפינה מחכה רק לך והמנהל שלך ישים עליך משהו? תאמיני לי ידאג לתחת שלו ולא שלך. אותו הדבר מבחינה רפואית, לא באמת מהרופאים אכפת להם ממך.... חוסר פרטיות, חוסר אינדיוודואליות זה משהו שמתמודדים איתו בחיים בכלליות, לשחוק שיניים ולהמשיך הלאה. עקרונות וערכים? מה? אלימות? אפשר לנסות להתנדב בעמותות על מנת לפצות.

בארבאבא

New member
או שאפשר ללכת לשירות לאומי

אצל רוב האנשים במדינה,צהל הוא בעדיפות ראשונה.אז אל תדאג,לא יהיה מחסור של חיילים בצהל.

NEO83

New member
אני יכול להבטיח לך שכבר עכשיו יש מחסור

בחיילים בצה"ל, לפחות בתחום שאני מכיר אותו.

NEO83

New member
נתונים אני לא יכול להביא לך

כי זה פנים צה"לי, אבל ביחידה שלי בזמן הסדיר שלי שהיה לפני כמה שנים טובות היה חוסר באנשים בתפקיד שלי.

purpleyaler

New member
אוי זה נהדר

אני יכולה להתמוגג מתגובות כאלה. לי יש נתונים. הייתי מש"קית שלישות, אני עדה לכך שיש מחסור באנשים ביחידות כאלה ואחרות. ללא ספק. אבל יודע מה? בוא, תתקרב, (שיישאר רק בנינו הסוד הזה) זה בגלל שהרבה אנשים עם רצון (לאו דווקא פרופיל 97) מוצבים במקומות בהם יש עומס בלתי יתואר. במשרד עם תקן ל2 אנשים, אני, בפקודת מפקדים אטומים, הייתי אחראית על 10. בזמן שהייתי מקבלת כל יום שיחות טלפון מאותם אנשים שהם רוצים לעבור לקרבי, שהם לא יכולים יותר להיות במשרד, שנמאס להם, שהם לא התגייסו בשביל להדק דפים. יותר מזה, במשרד שאני עבדתי בו, היו 3 אנשים יותר מהתקן. הצבא משתין עליכם בקשת. כל מי שהיה בתוך המערכת השלישותית יגיד לכם את זה. הייתי גורסת טפסי 55 (בקשה למעבר) בהוראת המפקדים שלי, כי הם לא רצו לקרוא אף אחד מתלונן. יש חוסר נוראי ביחידות קרביות, וזה בגלל הטמטום הבירוקרטי, בפלמ"ח- כל מי שרצה להילחם לחם, לאף אחד לא היה אכפת אם הוציאו לך את השקדים בכיתה א. בושה של צבא.

בארבאבא

New member
מכירה את זה..

בארבאבא

New member
מי אתה שתשפוט אותי ואנשים כמוני!?

צה"ל לא התאים לי מכל מיני סיבות שהן לא עניינך,וזה השפיע עליי בצורה שהיא ממש ממש לא עניינך וענייני אחרים! ואין סיבה שאני אמשיך להיות במסגרת שלא טוב לי בה,במיוחד אם זה הולך על חשבון משהו אחר חשוב לא פחות. אל תבלבל לי את השכל שזה עניין של גישה,זה לא מתאים לכולם וזהו!בני אדם הם לא רובוטים והם לא דומים זה לזה. אז אתה יכול לסבול שאיזה מושתן יצווה עליך דברים ולהיות חלק ממערכת נוקשה ומגבילה,אחלה בשבילך,אבל זה לא הופך אותך לטוב יותר ממני,ואותי זה לא הופך לאדם חלש. אתה חונכת במדינה שכולם בה מפחדים לצאת "פראיירים",ואוי ואבוי אם תהייה כזה! אז אני עשיתי שנה בשירות לאומי ואתה שלוש שנים בצבא.אז?!אני מתלוננת על העובדה שאני לא מקבלת את אותן זכויות שחיילים מקבלים?לא! ותאמין לי שתרמתי הרבה יותר בשירות הלאומי שלי,מאשר בשירות הצבאי שלי. זה לא עניינך מדוע מישהו יצא מהצבא והלך לשירות לאומי.זה חשוב לא פחות!

NEO83

New member
אני לא שופט אף אחד על פי הרזומה הצבאי שלהם

אבל אני כן מעריך אתה אלה יותר שעושים איתי מילואים ועשו את הצבא הסדיר.

למעלה