"יצאתי פראייר"

NEO83

New member

EdisonGirl

New member
אתה לא מסכים איתי

בכוונה כתבתי את זה ככה שתבין את ההיגיון במה שכתבתי :) אבל אני לחלוטין בעד שכל אחד וכל אחת במדינה הזו יותאמו לתפקיד שהכי מתאים להם לעשות- לא רק מבחינה פיזית, ואם יימצא שהצבא לא מתאים להם, מראש יגייסו אותם לשירות לאומי במשהו מועיל. לא כולם חייבים להיות בצבא. אנחנו צריכים בצבא אנשים שרוצים להיות בצבא. והרבה רוצים להיות! הרבה פשוט מרגישים פרייארים כי הם פוגשים בני גילם שמשתמטים בסבבה ומתקדמים בינתיים בחיים בזמן שהם קורעים את התחת, אבל אם הבחירה היא בין שירות לאומי לצבא, ובכל מקרה תצטרך לתרום שנתיים מהחיים שלך, ולא משנה מי ומה אתה (כולל חרדים, נכים ומוגבלים), ואין מצב שיאפשרו לך ללמוד לתואר או לפתח קריירה בתקופה הזו אם זה לא במסגרת ההכשרה הצבאית שלך, אז תאמין לי שלא כ״כ הרבה אנשים ירצו להתחמק מהצבא.

Cade Foster

New member
הביטחון של המדינה זה לא ניסוי וטעיה

אני נורא מצטער אבל אני לא סומך עליך במשפט האחרון שכתבת. זה לא רק עצם העובדה שאני זורק 3 שנים מהחיים שלי זה גם איך ייראו ה-3 שנים האלה. יש חיילים שזוחלים על עפר, ישנים בשק"שים, חוזרים הביתה פעם בשבועיים-שלוש, עוברים שבוע שבי ובנוסף אוכלים לוף כל יום לארוחת צהריים. לפי הפתרון שלך האפשרות השניה שלהם זה לעזור לבני נוער בשיעורי בית או משהו בסגנון, לאכול כמו בני אדם ולחזור הביתה כל יום ב-5 וחצי. מאותו הרגע זה מתחלק ל-2 סוגים של אנשים, אלה שיבחרו באפשרות השניה ואלה שחיים בסרט שהם הולכים להרוג ערבים. את צריכה להבין שאנחנו לא חיים בשוויץ. בלי צבא אין לנו זכות קיום בכלל.

EdisonGirl

New member
אני לא צריכה לספר לך ש..

יש מגוון תפקידים בצבא, ויש גם מגוון תפקידים בשירות הלאומי
אני מבינה על מה אתה מדבר ומסכימה איתך לגגמרי. כן, אנחנו בהחלט לא שווייץ. פה הביטחון מקבל משנה חשיבות מכורח המציאות, ודווקא בגלל זה אנחנו צריכים בצבא אנשים מתאימים, שכל תפקיד שיאוכלס במערכת הזו ימולא בצורה הטובה ביותר. נראה לך שאדם שפוף ומדוכא הוא מועיל? בכלל... במסגרת כלשהי...? לא. הוא סתם קוץ בתחת של חבר'ה אמביציוניים. בוא נתפשר
ע"פ בדיקת נתוניו של כל נער, קודם יתנו לו את האופציות הצבאיות המתאימות לו, ויחד עם זאת יוסיפו- בגלל החשיבות הגבוהה שיש בהתגייסות לצבא, שהמתגייסים לצבא יקבלו זכויות נוספות ושוות ערך, על פני אלה שבוחרים בשירות הלאומי, ואפשר גם בקלות להעלות את היוקרתיות ואת האיכותיות של אנשים שמתגייסים לצבא באמצעות הפצת סטיגמות. זה ממש קל. לא חסרות דרכים ואין צורך להיות מקובעים לדרכים הישנות והבלתי יעילות. הכל ניתן לשינוי.

Cade Foster

New member
את שמה לב מה קורה כאן?

קודם את כותבת ש"תרומה היא תרומה היא תרומה" (ציטוט שלך) ועכשיו את כותבת שצריך להוסיף זכויות לאלה שמתגייסים לעומת אלה שבוחרים בש"ל (אם הבנתי אותך נכון). אז מכאן נובע ששירות צבאי > שירות לאומי. זה קודם כל. לא כל תרומה היא אותו הדבר. יכול להיות שאדם מסוים יועיל יותר בשירות לאומי, אבל ברגע שאת נותנת לאחד את האופציה לבחור, את יוצרת תקדים מסוכן. ההצעות שאת מציעה לא פרקטיות. מה ז"א "הפצת סטיגמות"? כיום פשוט מוקיעים את מי שמשתמט, זה לא סטיגמה, נראה לך שסטיגמות יכולות להיות מדיניות רשמית? בדרום אפריקה הפיצו סטיגמות שלבנים שווים יותר. זכויות נוספות זה משהו שבהחלט צריך להכניס אבל גם כיום יש מקומות עבודה שלא יקבלו משתמטים וכמו שאת רואה בעצמך, זה לא עוזר להעלות את אחוז המתגייסים. איך נראה לך שזה ייראה אם בבתי הספר יציגו את זה לתלמידים בצורה של "אם לא בא לך להתגייס, תעשה שירות לאומי"?

EdisonGirl

New member
כתבתי בפירוש: "בוא נתפשר" :)

הפצת סטיגמות נכתב בסוג של הלצה.. כמובן שהכוונה שלי היא לחינוך.

Cade Foster

New member
יש לי פשרה אחרת

קודם הנער יתגייס והיה והוא מרגיש לא תורם מספיק, ובכפוף לזכויות שישללו ממנו - לאפשר לו לעבור לשירות לאומי. חלק מאוד גדול מהמשתמטים פשוט מפחדים ממסגרת צבאית, ולברוח מהפחד זה לא הפתרון. שיתגייסו, שיכירו, שיבינו שצבא זה לא טירונות אחת גדולה ושאפשר להתרגל לזה ואפילו להפיק תועלת מזה. אם אחרי כל זה הם עדיין מרגישים שלא מתאים להם ואין אפשרות להעביר אותם למקום אחר - מקובל עלי שיעברו לשירות לאומי...

גיל110

New member
שניהם לא תרומה בעליל

שניהם מדברים על ביצוע חובה שהמדינה מחייבת אותך בחוקייה. תרומה נעשת מרצון חופשי וללא קבלת תמורה. את מקבלת בסיום השירות פיקדון, נכון? זה תמורה, ולכן זה תרומה. מה יכול להיחשב כתרומה בצה"ל? שום דבר. כן יש התנדבויות ואלה רק אנשים שהולכים לאחת מ-6 היחידות המובחרות, וגם מאלה שהולכים רק גג 5% מתקבלים.

EdisonGirl

New member
מבינה את הכוונה שלך..

התרומה היא לא כספית. התרומה היא בכך שאחרי שהיית כבול במסגרות בי"ס יסודי ותיכון, אתה תורם מס' שנים יקרות ואיכותיות מהחיים שלך בשביל לעשות משהו שהוא כמעט או כל כולו למען המדינה ולא למען חייך הפרטיים. זו התרומה בעצם.

גיל110

New member
זה לא תרומה עדיין

אנשים מנסים לחפש דרכים להצדיק את מעשיהם, גם הנלוזות ביותר, וזה אחת הדרכים. את לא תורמת, את סה"כ מבצעת חובות, לא יותר ולא פחות.

irreplacable

New member
אני התבזבזתי בצבא

לא עשיתי כלום חוץ מלשחק סוליטר במחשב. ... וזה לא שניסיתי לצעוק ולשנות את מצבי.. אבל זה לא עניין אף אחד... וזה לא רק אני!! יש המון חיילים בצבא שלא באמת תורמים במסגרת הזאת!! לעומת זאת , שירות לאומי זה ממש מצווה!! זה למשל לעבוד עם ילדים מוגבלים, עם אנשים שבאמת זקוקים לעזרה!! וזה לדעתי הרבה יותר מוערך.

גיל110

New member
אתה לא שירתת בשייטת 13 או סיירת מטכ"ל

או 669 או שלדג או כחובל או כטייס ולכן אני לא מעריך אותך ואת שאר האנשים שלא ביחידות האלה. נשמע מטופש, נכון? כי אחרי הכל רק 1%-5% מהאוכלוסיה אולי, דגש על אולי, יסיימו את המסלולים האלה, אז זה טיפשי להגיד את מה שאמרתי, נכון? בערך כמו שטיפשי להגיד את מה שאתה אמרת. ואני רק רוצה להתייחס להערה אחת שלך והיא החיילים שמבקשים קב"ן - לפי נתונים מעמותת ער"ן, עזרה ראשונה נפשית (ע"ר), רוב החיילים הקרביים שמבקשים קב"ן לא מקבלים אותו ולכן מתאבדים. אם גם חלקים את קבוצת המתאבדים לפי שבועות זה יוצא שבממוצע מתאבד בצה"ל בכל שבועיים חייל. זה נראה לך צבא תקני שבו לאנשים עם בעיות יש מקום? ומה עם אנשים שיש להם בעיות נפשיות שמצריכים מהם כמעט 20 תרופות ביממה (!!). נראה לך שצה"ל יש תקציבים לתרופות או לצרכים המיוחדים שלהם? (כולל מדריך ועו"ס צמוד?!) אלה אנשים שנתמכים על ידי ביטוח לאומי ומשרד הרווחה שמאוייש על ידי אנשי מקצוע שלמדו במשך שנים את הנדרש, בעוד בצה"ל המפקד המושתן שלך לא למד כלום והוא אמור לטפל באנשים כאלה?! ממש. יש לך עוד הרבה מה ללמוד.

אליס53

New member
חסמת אותי במסרים אצלך

האם אתה מהווה איום עליי בכל הנוגע לחשבון העו"ש שלי? פתח לי את המיסרון שלך ושם תבטיח לי שאתה לא מהווה שום איום עליי. במידה ואתה לא תיהיה נחמד אליי , ותנצל רגעים של חולשה אצלי שהביאו אותי להראות לך את מה שלא היה צריך להראות, אז.......

לדעתי מי שלא שרת בצבא/שירות לאומי 3 שנים

צריכה להשלל ממנו זכות הבחירה, הזכאות לכיסוי רפואי וביטוח לאומי, ועוד זכויות רלוונטיות אחרות,

למעלה