"יצאתי פראייר"

בארבאבא

New member
צודק,אתה רק גורם לבנאדם שבחר באלטרנטיבה

להרגיש פחות שווה. תתבגר,יאן.

NEO83

New member
אני יכול להגיד גם לך להתבגר

זה על אותו בסיס ולהתמודד עם דברים ולא לברוח מהם, אותו הדבר, אבל היי את הרי קיצונית בדעה יותר ממני אז מי שופט את מי עכשיו?

בארבאבא

New member
כמו שאמרתי

אתה לא יודע מה הסיבות לעזיבה שלי,ואתה לא יודע איך זה השפיע עליי.וזה גם לא עניינך. אני בחרתי לצאת,ובכל זאת תרמתי את השנה שלי למדינה.כל אחד מתמודד עם דברים בצורה שונה. אני מגיבה בקיצוניות,כי אתה קיצוני.כי אתה בוחר לראות באנשים שהלכו לשירות לאומי נחותים יותר, וזאת מבלי לדעת מי האדם שאיתו אתה מדבר.

NEO83

New member
את סיבות העזיבה שלך אני לא יודע

ולא מכיר אותך באופן אישי, לכן גם לא הבאתי אותך כדוגמא אלא את הכנסת את עצמך לדיון הזה כדוגמא אבל מצד שני את לא רוצה לפרט את הסיבות.... לפי מה שאת כותבת זאת את שבוחרת לראות את עצמך נחותה יותר לעומת אנשים אחרים ששירתו בצה"ל רק כי אני חושב שהם יותר מוערכים מבחינתי, אז תחשבי על זה....

בארבאבא

New member
לא חסרים אנשים אחרים

שיצאו מאותה הסיבה שאני יצאתי.קושי במסגרת. אני נותנת את עצמי כדוגמא,אבל מדברת בשם עוד רבים שעשו שירות לאומי, אני יודעת יפה מאוד כמה אני שווה,וכמה תרמתי בשירות שלי.אתה פשוט יודע להעביר יפה בהודעות כאן את דעתך על שירות לאומי,גם אם אתה לא אומר את זה באופן ישיר. אבל זו כנראה תוצאה של התנשאות קרבית. הרי בתכלס,גם אם הייתי ג'ובניקית,הייתי פחות מוערכת מבחינתך

NEO83

New member
אז בואי אני אחדש לך

אני ג'ובניק! את הסדיר שלי עשיתי כג'ובניק ואת הקבע עשיתי כתומך לחימה! אז התנשאות קרבית היא לא, והיא בכלל לא התנשאות... את יכולה להגיד שהיא התנשאות עד מחר, אבל היא לא. דעתי על שרות לאומי היא שהוא צריך להיות משני לצה"ל... והמעבר אליו צריך להיות במקרה של ממש חוסר ברירה. זאת היא דעתי על שרות לאומי.

RoieS316

New member
עצוב שזה מה שאתה חושב על שירות לאומי

ראיתי בנות שעשו שירות במחלקות אונקולוגיות, מרצון, לא מחוסר ברירה. ותאמין לי ילדים חולים זה לא פחות קשה. הזלזול שיש לך בשירות הלאומי הוא נוראי.

NEO83

New member
אל תסלף את דבריי, אני לא מזלזל בשרות לאומי

אני חושב שהוא צריך להיות משני לצה"ל, זה הכל.

RoieS316

New member
לא סילפתי את דבריך

זה מה שאני מבין ממך. שאתה אומר משני לצה"ל, ומחוסר ברירה, זה אומר מבחינתי שאין לך מושג מה אנשים עושים בשירות לאומי ואתה בור בכל מה שזה קשור. ההסתכלות מצד רובד מאוד גדול של האוכלוסייה לגבי שירות לאומי הוא כמו שלך, השירות לאומי הוא משני. אין מעסיק שלא שאל אותי בראיון עבודה, כשנודע לו שעשיתי ש"ל, "למה לא עשיתי צבא?", במקום להגיד אוקיי ולהמשיך בראיון. ההסתכלות המזלזלת שאתה לא בסדר בגלל שלא לבשת מדים בחייך היא בורות מוחלטת. כשמדברים על השתמטות, גורמים לי להרגיש כאילו אני חלק מאותה השתמטות, למרות שסיבותיי היו רפואיות נטו. שלא לדבר על כך שאפילו ניסיתי להתנדב לצה"ל והייתי צריך לחכות חצי שנה לתשובה לקונית בדואר. ההתנשאות הזו מעל השירות לאומי היא בורות וזלזול.

NEO83

New member
אני אענה לך על ההודעה הזאת

מאוחר יותר בערב, כרגע אני צריך להתכונן.

NEO83

New member
אז אני ממליץ לך ללמוד להסיק מסקנות

זה שאני אומר שהשרות הוא משני זה כי אני מאמין שבטחון קודם לשאר הדברים שעושים בשרות לאומי. ואני יודע מה עושים בשרות לאומי, זה יכול להיות סתם פקיד בבית חולים, יכול להיות פקיד במשרד ממשלתי כלשהו, יכול להיות גם עבודה עם אנשים שזקוקים לטיפול מיוחד ועוד דברים שאני בטוח שהם חשובים בפני עצמם אבל דעתי וגם זה באמת ככה בחלק מהמקרים, מה שלא ימולא על ידי מישהו שמשרת שרות לאומי ימולא על ידי עובד, כזה שמשלמים לו כסף, אז תחשוב שיש אנשים שנשארים בלי עבודה, רק בגלל שיש כח עבודה זול יותר ומעדיפים לקחת מישהו שעושה שרות לאומי. דווקא אלמוג כתב משהו שונה משלך איפשהו בתגובה שלו למטה בשירשור, שבכלל כבר לא מתייחסים אליך. לא יודע אצל איזה מעסיקים אתה עברת ראיון, אבל לרוב שואלים אם עשית צבא זה על מנת לדעת אם הצלחת להתמודד עם מסגרת ושאתה לא אחד שמעופף, וכל הזילזול שאנשים מסתכלים עליך זה רק בדימיון שלך. ותפסיקו לקרוא לזה התנשאות, זאת דעתי וזה מה שאני חושב, שרות ביטחוני הוא מעל שרות לאומי, אם היו נותנים לכולם לעשות שרות לאומי מתוך בחירה לא היה צה"ל כבר מזמן.

RoieS316

New member
הבעיה היא

שאתה חושב ששירות צבאי, כל שירות צבאי, הוא מעל לשירות לאומי. כל עוד לבשת מדים, אתה נחשב ליותר טוב, ולא זה לא רק בדימיון שלי. מה ההבדל בין פקידה צהלית לבין פקידה בבית חולים? רוצים כוח עבודה זול, זה ברור, בבית חולים שעבדתי בו היו תקנים לשירות לאומי, ופיטרו אנשים על מנת לפנות תקנים כאלו. אבל זו מדיניות של בית חולים או של מדינה. אף אחד לא אומר שצריך לתת לנו בחירה בין שירות לאומי לבין שירות צבאי. אבל הצבא פה הוא לא ה-חשוב, ונמאס כבר שכל חייל שקרע את התחת שלוש שנים, מתנשא מעל אלו שעשו שירות לאומי כאילו העבודה בשירות הלאומי היא קלה ואנחנו מקבלים יתר זכויות מכם.

irreplacable

New member

בארבאבא

New member
אני כתבתי ששירות לאומי צריך להיות שווה כשירות

צבאי?ציינתי אפילו ששירות לאומי זו "אלטרנטיבה". אני לא נגד שירות צבאי וקוראת להשתמטות. כמו שאמרתי,שירות צבאי לא מתאים לכל אחד,ומי שלא יכול להיות במסגרת הזאת,שילך לשירות לאומי. זה גם לא בדיוק כזה קל למי שלא דתי,לצאת מהצבא וללכת לשירות לאומי.

EdisonGirl

New member
תרומה הא תרומה היא תרומה.

אני חושבת ששירות לאומי הוא בעל חשיבות זהה לצבא. המדינה הזו מחנכת אותנו שביטחון זה בראש ובראשונה, אבל זה לא נכון. אם יהיה לנו ביטחון אבל החיים האזרחיים יהיו מחורבנים, מה זה בדיוק עוזר לנו?! בשירות הלאומי תורמים לחינוך (בעיקר חינוך מיוחד), לרפואה, לרשויות שהן לטובת הציבור. זה פחות חשוב לדעתך מצבא?! אני חושבת שכל שירות, צבאי או לאומי, חייב להימשך שנתיים מתוך חובה! מי שרוצה להמשיך- אשריו, אבל לא פחות מזה! ואני לא חושבת שצריכים להיות בצבא אנשים שלא רוצים או שקשה להם להיות במסגרת הזו, ולא אכפת לי מאיזו סיבה. צבא נתפס בעיניי כמקשה של אנשים מובחרים שרוצים ועושים הכל כדי להגן על המדינה! ואז אתה קולט איזה אחד שבא אליך עם גב כפוף, שפוף כולו, ומתבכיין על כמה שהצבא הורס אותו ובלה בלה בלה.. למה אנחנו צריכים אותו בצבא לעזאזל?! שים אותו בבית חולים ויכול להיות שהתרומה שלו תציל עשרות אנשים. החברה נוטה לשכוח שעם מורכב מאינדיווידואלים. אנחנו שונים אחד מהשני ולכל אחד יש את התחום שהוא יכול לתרום בו הכי הרבה, אז למה לא למקסם את הפוטנציאל של כל אדם ולתת לו לתרום במה שהוא הכי טוב בו, ובמה שהכי יועיל למדינה, לטובת המדינה כמובן, במקום לזרוק אותו לתפקיד שיתסכל אותו ויוציא אותו אחרי 3 שנים כשהוא מותש ולא אפקטיבי כאזרח מועיל? מבין את הנקודה שלי?

NEO83

New member
כן! זה פחות חשוב משרות בצבא!

כי מה שלא ימולא על ידי מישהו שעושה שרות לאומי ימולא על ידי בן אדם עובד! לפחות בחלק מהמקרים. תאמיני לי שאם לא תהיה תמיכה של מישהו משרות לא ויהיה מחסור בכ"א, אז מישהו אחר יעבוד בתפקיד הזה, בכסף! אני בכלל לא מבין איך אפשר לשים שרות צבאי בטחוני במקביל לשרות לאומי, בואי ניתן לכולם לבחור מה הם רוצים לעשות וזהו? לא יהיה ככה צה"ל, חצי מכ"א בצה"ל יעלם ואנשים יעברו לשרות לאומי. אז מצטער, אני לא מאמין ששרות לאומי הוא שווה ערך לשרות בטחוני מבחינת חשיבות שלו. ולא, אני לא מבין את הנקודה כי כל אחד יבוא ויבכה שהוא לא מתאים למסגרת וכולם יהיו לא מתאימים ואז מי ישאר לשרת בדיוק?

Cade Foster

New member

זה לא ממקום של לשפוט מישהו או לנתח אישיות של מי כן מתאים ומי לא. אף אחד מאיתנו הוא לא קב"ן. אבל תעצרו רגע ותחשבו מה היה קורה אם באמת לכל אחד שקם יום אחד ומחליט שנשבר לו מהמפקד שלו הייתה ניתנת האופציה לעבור לשירות לאומי. ליאת, אף אחד פה לא מכיר את הסיפור שלך ולא שופט אותך וזה לא תפקידנו, ויכול להיות שבמקרה שלך שחרור מצה"ל הייתה האפשרות היחידה. אבל אם המשפט שלך "מי שלא יכול להיות במסגרת הזאת,שילך לשירות לאומי" יעוגן בחוק ועוד יקבל לגיטימציה בכל מוסדות החינוך, פשוט לא יהיה כאן צבא. הרי מי יעדיף לטחון 3 שנים כמו מניאק במקום להעביר שנה בתרומה לקהילה? רק אנשים עם שיגעון גדלות וחיבה לכלי נשק. יש לנו אולי אחד כזה בפורום אבל אין לנו יותר מידי כאלה במדינה...

EdisonGirl

New member
למה 3 שנים מול שנה?!

אני בעד ש*כולם* ללא יוצא מן הכלל יהיו חייבים בשנתיים, לא 3 ולא אחת! מי שרוצה להמשיך ולתרום- בכיף שלו! אבל אף אחד, כולל לא כל ה״מוגבלים״ למיניהם, מכל סיבה שהיא, לא יתחמק משירות! ואז- באמת אפשר יהיה לדבר על העדפה של דרך התרומה שהכי מתאימה לכל בנאדם. אף אחד לא יורשה להתפתח מקצועית על חשבון שנות השירות שלו וליצור פער מול אחרים. כולם- גברים ונשים, שחיים במדינה הזו יתחילו את החיים האזרחיים שלהם בגיל 20.

Cade Foster

New member
אני מסכים איתך למקרה שלא שמת לב

פשוט לא לתת את הבחירה הזאת בין ש"ל לבין גיוס. כל מקרה צריך להיקבע לגופו ורק כשאין דרך אחרת לתת את השחרור.

למעלה