תרומה הא תרומה היא תרומה.
אני חושבת ששירות לאומי הוא בעל חשיבות זהה לצבא. המדינה הזו מחנכת אותנו שביטחון זה בראש ובראשונה, אבל זה לא נכון. אם יהיה לנו ביטחון אבל החיים האזרחיים יהיו מחורבנים, מה זה בדיוק עוזר לנו?! בשירות הלאומי תורמים לחינוך (בעיקר חינוך מיוחד), לרפואה, לרשויות שהן לטובת הציבור. זה פחות חשוב לדעתך מצבא?! אני חושבת שכל שירות, צבאי או לאומי, חייב להימשך שנתיים מתוך חובה! מי שרוצה להמשיך- אשריו, אבל לא פחות מזה! ואני לא חושבת שצריכים להיות בצבא אנשים שלא רוצים או שקשה להם להיות במסגרת הזו, ולא אכפת לי מאיזו סיבה. צבא נתפס בעיניי כמקשה של אנשים מובחרים שרוצים ועושים הכל כדי להגן על המדינה! ואז אתה קולט איזה אחד שבא אליך עם גב כפוף, שפוף כולו, ומתבכיין על כמה שהצבא הורס אותו ובלה בלה בלה.. למה אנחנו צריכים אותו בצבא לעזאזל?! שים אותו בבית חולים ויכול להיות שהתרומה שלו תציל עשרות אנשים. החברה נוטה לשכוח שעם מורכב מאינדיווידואלים. אנחנו שונים אחד מהשני ולכל אחד יש את התחום שהוא יכול לתרום בו הכי הרבה, אז למה לא למקסם את הפוטנציאל של כל אדם ולתת לו לתרום במה שהוא הכי טוב בו, ובמה שהכי יועיל למדינה, לטובת המדינה כמובן, במקום לזרוק אותו לתפקיד שיתסכל אותו ויוציא אותו אחרי 3 שנים כשהוא מותש ולא אפקטיבי כאזרח מועיל? מבין את הנקודה שלי?