"יצאתי פראייר"

אנחנו בתור קרביים צריכים להתארגן

ולבקש את שלנו, לא יכול להיות שערבי מאום-אל-פאחם שלא מכיר במדינת ישראל, ירוויח יותר טוב ממי ששירת, (מעבר לדעתי שצריך לשלוח אותם כביני-מט מהמדינה)

גיל110

New member
כי מה לעשות ששירות צבאי בקרבי לא תורם באמת

לרזומה כמו אדם שסיים עם תעודות וכל חברה תעדיף לקחת אותו? הרי גם אם תעביר חוקים לא דמוקרטים, אף חברה לא תשתף פעולה איתם וגרוע מכך - תוציא את סניפיה מישראל וככה אלפי, עשרות אלפי ומאות אלפי עובדים ימצאו עצמם חסרי עבודה רק כי אתה רצית להטיב עם המשרתים בצה"ל. כבר כיום, אם מישהו רוצה להשתמש בידע שלו מצה"ל - הוא צריך או לבחור ביחידה מובחרות (ובפרט חובלים\טייס) או באחת מיחידות המודיעין המובחרות שגם נותנות תואר ראשון\שני.

כשאדם רוצה להיכנס למקום עבודה

הוא חייב לכתוב קורות חיים. ביניהם,הוא חייב לציין אם הוא שירת שירות צבאי .ואם כן מה הוא עשה בצבא ,ובאיזה פרופיל הוא יצא מהצבא. כשאתה מתגייס לצבא ,אתה עובר בחינות פסיכוטכניות ובדיקות גופניות,ועל סמך זה קובעים לך מהו הפרופיל שיש לך והיכן תשובץ.כשחייל בתעודת הפטור שלו מצה"ל, מצויין שהוא בדרגת סרן ואומר שהוא קצין בצבא ,מייד מתרשמים ממנו לחיוב. וכמובן שהוא מפרט מה בדיוק הוא עשה בצבא ,חוץ מסיבות בטחוניות שאותם הוא לא חייב למסור.לעומת זאת, חייל שהשתמט מהצבא ונכנס כמה פעמים לכלא ,בגלל שהוא ערק מהשירות ,כמובן שמעסיק נורמלי לא ירצה לשבץ אותו אצלו בחברה. אלא אם כן ,אותו משתמט יפתח עסק עצמאי ואז הסיפור הוא לגמרי אחר. לגבי מה שציינת, כל בעלי התואר למיניהם ,בעלי לימודים גבוהים ,מן ההיגיון ששרתו בצבא. לכן ,מה שכתבת לא מתיישב עם ההיגיון הבריא. חייל בצנחנים ,זה לא אותו חייל שקמיסט מה לעשות? ההתרשמות היא אחרת והציפיות בהתאם.

גיל110

New member
ציטוט מחוק שוויון הזדמנויות מויקיפדיה

נושא השרות הצבאי עולה בראיונות עבודה רבים כחלק מטופס קורות החיים הנמסר למראיין. בשנת 2003 קבע בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב כי הדרישה לשירות צבאי כתנאי לקבלה לעבודה, כאשר תנאי זה אינו רלוונטי למשרה המוצעת, מהווה אפליה אסורה[21]. חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה[22] תוקן באמצע שנות ה-90 כדי לאסור באופן מוחלט לשאול מועמד לעבודה על הפרופיל הצבאי שלו בצה"ל‏[23]. אין איסור להביא שאלות אחרות על שירות או אי שירות במכלול השיקולים של המראיין, כל עוד מיוחס להן המשקל הראוי. אני מקליט כל רעיון שלי ואם מראיין שואל אותי את השאלה אז אני עונה לו - "עכשיו תגיד לי אתה, האם אתה מוכן ללכת על מה שנאמר כאן למשפט? כי הפלאפון שלי לא רק הקליט אותך אלא גם צילם אותך שואל את הנאמר, ככה שלא תוכל להתחמק מכך במשפט וכל עורך דין ייעץ לך להודות באשמה תמורת הפחתה בעונש". בדר"כ הם בהלם טוטאלי ואומרים שישלחו לי צ'ק על סך XYZ פיצוי כי הם לא ידעו שמדובר בעבירה על חוק שוויון הזדמנויות וכו' וכו'. עכשיו לך תאכיל אחרים במה שכתבת, כנראה שאתה לא מעודכן.

"כאשר תנאי זה אינו רלוונטי

למשרה המוצעת". - אתה מבין מה שאתה כותב? בחור שמחלק דואר או שליח של כל חברה אחרת,אין בעיה בלהכניס אותו לעבודה אם הוא לא עשה שירות צבאי ,כי השירות הצבאי הוא לא רלונטי בכלל לאותה עבודה. אבל בכל חברות שמכבדות את עצמם ,אתה מחוייב להוכיח שעשית שירות צבאי כי זה מחייב.עצם זה ששירתת בצבא מעיד על רמת היכולות שיש לך. "בדר"כ הם בהלם טוטאלי ואומרים שישלחו לי צ'ק על סך XYZ פיצוי כי הם לא ידעו שמדובר בעבירה על חוק שוויון הזדמנויות וכו' וכו'" - באיזה מקומות ראויינת? אני אברר שאתה דובר אמת ואחזור אליך. ( אתה מצחיק אותי שאתה אומר שהם בהלם טוטאלי ושולחים לך צ'ק הביתה- מקווה שלא קיבלת קנס במקום צ'ק לפירעון)

גיל110

New member
הם לא, אבל הם בפחד, כי לא נעים שהתקשורת

מפרסמת אותך לרעה. יותר מזה - באף משרה בישראל, מלבד משרת מאבטח, אין רלוונטיות של השירות לעבודה. אתה מוזמן לתבוע ולראות בעצמך איך תזכה. כמובן שחשוב שתדע לנהל נכון את התביעה ולא כמו בבון. צבא ממש לא מעיד על רמת היכולת שלך ואתה חייב להיות אידיוט גמור כדי להאמין בכך. ה-IQ של רוב הקרביים נמוך ומתחת לכל ביקורת, וגם אם לא, לפי האמרה שלך, רק טייסים שווים משהו כי שם נמצאים הטובים ביותר.

לפי מה שאתה כותב אני מבינה

שלא עשית שירות צבאי מהסיבה שאתה מגונן על אלו שלא שירתו ואתה מחפש אופציה לפרוץ את הדרך ולעקוף את השירות הצבאי. אל תתאמץ כי אתה לא תצליח. עשית שירות צבאי מלא עם פרופיל 97 = הדלתות פתוחות לך. לא עשית שירות צבאי מסיבות בריאותיות או נפשיות = הדלתות 99% סגורות לך. במשרות מפתח לא תמצא מישהו שלא עשה שירות צבאי במשרות זוטריות פשוטות שלא משקיעים בהם מחשבה ואומר, נקיון ,שליחויות ,מלצרות ,אלו משרות שלא צריך להראות תעודה צבאית ושם כן יקבלו את אלו שלא עשו שירות צבאי. רוב הקרביים, הם חכמים ואם הם לא כאלה מזמן הם היו גופות. הטייסים בחיל האויר (חיל האויר הוא חייל בפני עצמו ככה אומרים) לא נכון להגיד שרק הם שוים. מה אם חיל רגלים ,תותחנים ,שיריון ,צנחנים ,הנדסה ,כולם בעיניך טיפשים,רק חיל האויר הוא מספר 1 בשבילך? אני מופתעת ממה שאתה כותב ,יש לי רושם שה IQ מאוד נמוך ואתה בכלל לא מבין מה שאתה כותב( אל תיפגע , כי אתה מראה לי בורות להגיד שחיל האויר הוא החיל הטוב מכולם והיתר זבל ,מה אני יכולה להגיד לאדם כמוך? )

גיל110

New member
כל כך פטאתי שאני לא יודע אפילו איפה להתחיל

שרי אריסון לא עשתה צבא - נראה אותך קורא לה ילדת כפות או מנסה להתקרב אליה - אני בטוח שפמליית המאבטחים שלה תשמח לסדר לך מלון 3 כוכבים 7 ימים בשבוע באשפוז.

א. אני בחורה אז אל תקרא

בלשון זכר. ב. שרי אריסון עשתה צבא, היא גוייסה לחיל הים. ג. אביה היה עני אבל המזל שיחק לו והוא ידע לגלגל את כספו,וכששאלו אותו מה אתה אוהב לאכול ,הוא אמר שהוא אוהב פלאפל. לא סטייקים ,לא צלעות כבש ,זה מה שהוא אהב- פלאפל. ד. אתה מצחיק אותי כשאתה אומר כל כך פטאתי שאני לא יודע אפילו איפה להתחיל - היה לך קשה להיכנס לויקפדיה של שרי אריסון ולראות שהיא גויסה לחיל הים? אז מה פתאום אתה אומר שהיא לא גוייסה? אני לא בקטע כמוך של העלבות מהסגנון של "לך תאכל בוטנים"( את זה אתה אומר לא פעם לאנשים שאתה מנסה כביכול להיות מעליהם-דבר שמעיד על חוסר ביטחון עצמי) איך הגעת לזה שאני צריכה להתקרב אליה פיזית כדי להיות אח"כ באישפוזית? יש לך דימיון "מאוד מפותח". אני לא חוזרת אחורנית ממה שאמרתי ,אני חותמת לך מעל ל-90% שאין לך שמץ של מושג על הצבא וכל שכן, על חייליו,ואומר בצורה שאתה מביע עמדה על הצבא ,זה אומר שאתה לא עשית צבא ,ואין לך מושג איך מרגיש חייל ,לוחם,רעב ,לא נקי, עייף- לך תגיד לחייל כזה חיל האויר הוא מספר 1 ואתה החייל סתם זבל.

גיל110

New member
כנראה שלך היה קשר לקרוא בויקיפדיה

"אריסון גויסה לחיל הים, אך שירותה הצבאי לא עלה יפה והיא שוחררה לפני תום שירותה". תמשיכי לקרוא.

כתבת ששרי אריסון לא שירתה בצבא בכלל

"שרי אריסון לא עשתה צבא - נראה אותך קורא לה ילדת כפות או מנסה להתקרב אליה - אני בטוח שפמליית המאבטחים שלה תשמח לסדר לך מלון 3 כוכבים 7 ימים בשבוע באשפוז." - זה מה שכתבת , עכשיו אתה מתקן את עצמך ואומר שהיא אכן שירתה אבל שוחררה (מהסיבות השמורות לה או לצה"ל) לפני שסיימה את השירות. בקשר לביטחון שלך שפמליית המאבטחים שלה תסדר לי מלון 3 כוכבים - לא ידעתי ששרי אריסון ,המאבטחים שלה ,מסדרים בתי מלון. חשבתי שהם קוברים את האנשים מתחת לחולות או זורקים אותם לים. לפני שאתה ממהר לענות ולכתוב, תחשוב קצת (אתה אוהב להגיד לאנשים "תאכלו בוטנים",אני לא הגיד לך לך תאכל בוטנים ,אני כן הגיד לך למה אתה מבולבל והמחשבות שלך לא מסודרות)

לא תורם לרזומה,

אבל תורם למדינה! למה כל החיים לחשוב על "מה יצא לי מזה?" ולפעמים זה כן תורם לרזומה, בן-דוד שלי התקבל לעבודה מסויימת בגלל היותו לוחם בגולני,

גיל110

New member
"עבודה מסויימת" קרא לילד בשמו - אבטחה

גם קרוב משפחה שלי עבד בזה, והוא יוצא שייטת 13 והיה מיועד לימ"מ אבל קיבל במבחנים Overqualified. הוא עבד באבטחה 7 שנים כשלבסוף סיים את התואר ולא חזר לשם. אז מה? הצבא לא עושה את האדם, האדם עושה את הצבא.

האדם עושה את הצבא,

אבל הצבא מכשיר את האדם, ולא... דווקא לא באבטחה, ומפה אני אתן לך להפעיל את הדמיון

גיל110

New member
הצבא לא מכשיר את האדם כי בסופו של דבר

אף אדם לא ישרוד טורנדו, אף אדם לא ישרוד רעידת אדמה (באותה עוצמה באותו מקום, בלי מבנים), אותו אדם לא ישרוד טמפ' נמוכות במיוחד (כמו אלה שבסיביר), ועוד ועוד. הצבא הוא אנושי ושכזה הוא מכשיר אותך לשרוד דברים שהאדם המציא. בכזה הזה, הצבא פטאתי. יותר מזה - תסתכל על הסרט "היום שאחרי מחר", אני חושב שאחרי סרט כזה כולנו נשארים מושפלים מול כוחו ההרסני של הטבע, וזה מה שחשוב. לא חשוב צבא כזה או אחר, חשוב אם אתה תגיע ליום שאחרי מחר או לא.

יש עדות תנכ"ית על המבול,

איני צריך סרט שיגיד לי מה הם איימתני הטבע... יש עדות בתנ"ך על המבול, יש צילומים של סופות הוריקן, יש צילומים של מחוזות שלמים נעלמים בסערה, רעידות אדמה, שטפונות, הכל! זה ממי שיצר את הטבע, זה מהקב"ה (ובוא לא נכנס לוויכוחי דת )

גיל110

New member
טוב שאתה לא הגעת לפורום אתאיזם, אחרת היית

יוצא מושפל עם זנב בין הרגליים.

אני מאמין בקב"ה ובדת משה וישראל,

אבותי לאורך כל ההסטוריה האמינו, גם שחיו בין מוסלמים, אנשים הקריבו נפשם על היהדות, אז מי אני שאפסול אותה? מעולם לא נכנסתי לפורום אתאיזם ולעולם גם לא אכנס לשם, עבורי זה יריקה בפרצוף למסורת היהודית, ולא הייתי יוצא מושפל, כי אני יודע את האמת שלי ומה נכון עבורי, אי אפשר להתעלם מדורות שלמים של יהדות, מה שכן היהדות הייתה קיימת עוד לפני הנצרות והאיסלם,ועדיין ממשיכה להתקיים למרות כל התלאות והאסונות שעברה, אז מי אנחנו כבני אדם שנפסול אותה?

גיל110

New member
לפני 5,000 שנה האמינו שהשמש והים הם אלים

לפני 1,000 שנה האמינו שיש אל אחד. לפני 600 שנה גילו שהכדור עגול ולא שטוח, לפני 300 שנה גילו שהכדור סובב סביב השמש ולא ההפך, לפני 100 שנה גילו שכן אפשר לטוס ולהיות באוויר, לפני 50 שנה עזבו את כדור הארץ ולפני 24 שנה אתה היגחת לאוויר העולם והאמנו במה שהאמינו לפני 1,000 שנה, כנראה שאתה צריך עוד להתפקח.

למעלה