יום השואה - מחשבות.

Rioter

New member
../images/Emo45.gif יפה אמרת ../images/Emo2.gif

וואו, ליהי. כל פעם אני מתרשמת מחדש מהחכמה שלך

Super Chuly

New member
למען האמת לא

מבחינתי זהו ידע עולם, שאני חושבת שכל אדם בגילי שחי במדינה שלנו כיהודי וישראלי מחוייב לדעת. זה בסיסי לחלוטין. ליהי

ny22

New member
מנהל
עוד לא שמעת אותי....

למרות שהיא לא סתרה אותי...

ny22

New member
מנהל
הנה תגובתי...

[משום מה אני לא יכול להוסיף תגובה עם כותרת ארוכה] הכותרת: זה לא סותר מה שאני אמרתי זה שבבסיס פסיכולוגיה היא בעצם פילוסופיה. הרי אני רוצה לשאול אותך שאלה בקשר למחקר. (אם התוצאות קשה לי להתווכח) למה בני-האדם פועלים ע"פ ההוראה ולא ע"פ שיקול דעת? את זה די קשה להוכיח ע"י מחקים, היות והמחקר רק מראה תוצאה, אבל בד"כ הוא מתקשה להסביר אותה. כי את השאלה שאני שאלתי אותך, המחקר לא מסביר הוא רק טוען שזה נכון. ואני טוען, שזאת בדיוק פילוסופיה, החקר של הדברים שהמחקרים לא תמיד מצליחים להוכיח (גם, אבל לא רק). היות והמון פילוסופים ניסו להוכיח דברים בקשר לנפשו של האדם, ע"י מחקרים וכו', התפתח תחום שנקרא "פסיכולוגיה". דעי לך שפעם גם ביולוגיה הייתה פילוסופיה. הרי כל המדעים מתחילים בשאלה (אולי יש עוד, אבל זאת הדוגמא שעולה לי כרגע) ממה העולם מורכב? שזאת הייתה פעם שאלה פילוסופית, ויש הטועניםן שזאת עדיין שאלה פילוסופית, בגלל שיש בנינו כל מיני מחלוקות לגבי דברים מוחשיים. ככה שכנראה העולם לא מורכב מדבר אחד.

Super Chuly

New member
סבבה, אבל

זה כבר לגלוש הלאה מהנושא. הנושא הוא לא "מהי פסיכולוגיה?", אלא "מדוע אנשים מתנהגים כפי שהם התנהגו?" וכו', ואלו הן כבר ספקות למדע הפסיכולוגיה. ליהי :)

ny22

New member
מנהל
בזה אני מסכים איתך

אבל אני טוען שגם בשאלות הללו יש משהו פילוסופי...

KiShKooSh

New member
ואני במיוחד כזו...

אנשים אומרים שאני "הולכת עם הראש בקיר", והעולם ככה כי הוא ככה! ככה זה הם אומרים לי, "כולם רוצים שזה יהיה שונה, אבל ככה זה" לשמחתי אצלי זה לא עובד ככה, "ככה זה" זו אינה סיבה אם אני חושבת שמשהו לא נכון, אני אשנה אותו או לפחות אנסה איני מסוגלת לשבת בחיבוק ידיים ולחכות, שמישהו אחר ישנה בשבילי או "לחיות עם זה" אם משהו מפריע לכם בעולם הזה, תשנו אותו! ואל תאמרו אי אפשר צריך אנשים עם חזון כדי לשנות את העולם המעוות הזה ובשביל זה אנחנו פה

Super Chuly

New member
זה יותר מורכב מזה

חסידי אומות עולם. דוגמא לאנשים שהלכו נגד. היו חיילים נאצים שהתנגדו להוראות. ובכל זאת- השואה התרחשה. קצת חומר למחשבה. ליהי

KiShKooSh

New member
כמובן, אבל מה היה קורה אם לא היו

חסידי עומות עולם? או חיילים שהתגדו? עוד נקודה למחשבה אם לא היו אנשים שעזרו כמה שהמספר לא גדול יחסית למיליונים שנהרגו זה המון אנשים שניצלו בזכותם! ואם לא היו בני אדם כאלה?

Super Chuly

New member
תשובתי

לא קיימת אופציה כזאת. זה חוק של הבריאה שלכל כלל יש יוצא מן הכלל. המטרה שלי הייתה להעביר לך עד כמה זה מורכב הרבה יותר מלהגיד "פאק על כולם, אני הולכת נגד הזרם". ליהי

ny22

New member
מנהל
"לא תוכל לברוח מחוקי הסטטיסיקה

כמו שלא תוכל לברוח מחוקי הכבידה"

KiShKooSh

New member
זה לא מה שאמרתי האמת...

אני לא הולכת נגד הזרם כדי ללכת נגד הזרם, אני פשוט לפחות מנסה לשנות דברים שמפריעים לי. אני התכוונתי שאני לא יכולה עם האדישות של רוב האנשים שיודעים שהעולם לא טוב, אבל חיים כי "ככה זה" אני לא אומרת שאני יכולה לשנות הכל ולהפוך את העולם אבל אם אני אוכל לעזור, אני אעזור כמה שזה אולי לא ישפיע על התוצאות אני אעזור, כי אפילו שזה לא נשמע בסטטיסטיקה אדם אחד או חיי אדם אחד, זה המון

ny22

New member
מנהל
ביקי יש לי שאלה אליך

אם יש שני דרכים לשנות: 1. דרל שבה את רוצה. 2. דרך שמועילה (אבל לא נראת לך). במה תבחרי?

ny22

New member
מנהל
בל בגלל שהם היו מיעוט

זה לא שינה הרבה, אלא רק עזר בדיעבד. ובעצם, כן: "כל המקים נפש אחת מקיים עולם ומלואו" (משו כזה)

ny22

New member
מנהל
אני מוסיף לנקודה....

1. כי הגרמנים בחרו בהיטלר. 2. כשכבר ניסו להתנגד זה היה מאוחר מדי, להיטלר היה כבר יותר מדי כוח. עוד נק' למחשבה.

Super Chuly

New member
כפי שאמרתי- זה הרבה יותר מורכב

הם לא בחרו בהיטלר כי הוא נראה להם חביב. הם חוו תעמולה פוליטית שלא נראתה בעולם עד אז. למעשה, המערכת הנאצית בנויה כך שאפשר בקלות להוכיח שהיטר חף מפשע. הוא לא רצח איש למעשה. הוא "רק" נתן את ההוראה. אך גם החייל שירה- "רק" מילא הוראה. המערכת הנאצית בנויה באופן כזה שלמעשה "איש לא עשה כלום" וזה ניכר מכתבים וחקירות של נאצים. אם כך- כיצד להיטלר היה כל כך הרבה כוח? כל מנהיג, כריזמטי ככל שיהיה, זקוק לעם שלו. והיו מחתרות והתנגדות, והיו נסיונות רבים להתנקשות בחייו של היטלר, ובכל זאת- דרכו צלחה. אם אתה שואל אותי, זה אכן בגלל האדישות. האדם יכול להתאחד לתנועות ולהוביל לשינוי, אבל לבסוף- אנו נותרים אדישים, אקטיביים- אך אדישים לקורה סביבינו, וזה שורש הבעיה. ליהי

למעלה