יום השואה - מחשבות.

o r t a l13

New member
איזה אנשים ../images/Emo178.gif../images/Emo19.gif../images/Emo118.gif

חסרי חשיבות. לגמרי. מה זה למה "חוגגים" אותו? דבר ראשון, חגיגה זה דבר שמח, אני לא רואה שום דבר שמח ביום הזה. [ובטח כולם כאן] וטוב מאוד שזוכרים את היום הזה. לתת כבוד לכל מי שהיה שם, ולזכור אותם. |נגעלת|

פשוט בושה!

זה מה שיש לי להגיד "ערב חג" אני לא יכול לסבול כאלה אנשים

ny22

New member
מנהל
אבל לפי דעתי חן, יש פה אי הבנה

שהיא אמרה ערב חג, היא התכוונה בטח שהיום הזה פועל כמו בערב חג. אבל זה לא חג.

Super Chuly

New member
אני חייבת לציין

שהיום שידרתי תוכנית ברשת א' על "השואה במערכת החינוך". זהו, ציינתי. ליהי :)

KiShKooSh

New member
שואה- למה?ועם יכול לבוא שנית

הייתה לי אתמול שיחה עם שיריותר, על השנאה הזאת. מדוע יותר קל לשנוא מאשר לאהוב מדוע בטבע האדם הוא קודם שונא ולא אוהב איך הגיעו למצב של שנאה כזאת על דברים חומריים למה מידת החומריות של האדם עולה על רגש ודיברנו על זה ענינו על כמה שאלות שיכלונו, ועל כל דבר שאלנו עוד למה ולא הגענו לתשובה אבל הדענו להבנות עמוקות שיש כאן בעיה יותר מרצינית והיא בהתיחסות שלנו ובתפיסה המעוותת שלנו כבני אדם והאם זה יכול לקרות שנית? בקלות בקלות רבה מידי.

ny22

New member
מנהל
אוף....כתבתי תשובה ארוכה

אבל משום מה זה לא נתן לי להוסיף.. בכל אופן, אני אכתוב אותה בקצרה עכשיו, ואח"כ אפרט. אדישות - לאנשים הרבה יותר קל להיות אדישים...אולי זאת המשמעות של "טבע האדם רע".

ny22

New member
מנהל
אני מתנצל, כן. פשוט השקעתי בתשובה

די הרבה וזה היה לי ממש חבל שזה נמחק...

nWkobi

New member
../images/Emo45.gif ועוד אייך,וזה גם קרה

לעמים אחרים,כמו הארמנים והרואנדים(באפריקה).

Super Chuly

New member
תשובתי

אני לא נכנסת לנושא השנאה והאהבה. שנים על גבי שנים רבים, טובים וחכמים ממני ניסו לפצח את המוח האנושי ואת תפיסות השנאה והאהבה ולא הצליחו (לטעמי זה כלל לא אפשרי)- אז מי אני שאתהה? אך בנוגע לשאלה "האם זה יכול לקרות שוב" תשובתי היא- בוודאי. בכל רגע נתון, בכל מצב גיאוגרפי, מדיני, ביטחוני וכן הלאה. כבו את המוסיקה, סגרו את הדלת ותתרכזו רגע, נסו לדמיין סיטואציה: בוקר. אתם יוצאים מהבית ומגלים שכל הרחוב שלכם, וכל הרחובות שסביבו, ובכלל כל העיר שלכם- מלאה בדגלי המדינה. אתם הולכים לאיצטדיון הקרוב לביתכם ובדרך אתם פוגשים בבני עירכם מנפנפים בדגלים וקוראים קריאות שמחה ואושר. השמש זורחת כשאתם מגיעים לאיצטדיון לכנס ענק. מנהיג כריזמטי מדבר ומסביר למה אתם וכל מי שדומה לכם- אתם הכי טובים שיש, וזה מוכח מדעית! אתם בלתי מנוצחים! נכון כיף? מחקרים פסיכולוגיים הוכיחו שניתן לשטוף את מוחו של כל אדם. זה לא רוע, זו שטיפת מוח, ומעצם היותינו בריות די חלשות (למרות שלנו נדמה אחרת) מאוד קל להשפיע עלינו ולגרור אותנו למערבולות של רגשות וכוח. אז כן, זה יכול לקרות שוב, וזה אף קרה. שואת הארמנים, שואה באפריקה. העולם שותק ויש מליון ואחד מחקרים פסיכולוגיים שמסבירים את זה ומוכיחים. איך נציל את עצמינו- מודעות עצמית. ומודעות עצמית בלבד. לא לשתוק ולא לוותר על עוולות חברתיות. ליהי

ny22

New member
מנהל
זאת בדויק הסיבה שאני לומד פילוסופיה

כלומר, אחת הסיבות. אחת הבעיות בעולם זה שאנשים הולכים ע"פ העדר בלי לחשוב. בפילוסופיה רעיון הוא הפוך, ללכת נגד העדר. להבי אמשהו מקורי משלך (שבד"כ בהתחלה אנשים יתקשו לקבל אותו).

ny22

New member
מנהל
פסיכולוגיה = פילסופיה של הנפש....

תיראי, בבסיס - כל דבר הוא פילסופיה. גם בפילו' חוקרים מהי נפש, מה גורם לנו להתנהג בצורה כזו או אחרת. בגלל שזה כ"כ התפתח זה קיבל שם משלו - פסיכולוגיה - תורת הנפש.

Super Chuly

New member
לא מסכימה

פסיכולוגיה היא, אחרי הכל, מדע שניתן לבחון אותו בבדיקות ומחקרים הבנויים מקריטריונים מדעיים. דוגמא מצויינת, בהקשר של השואה, היאר מבחן מפורסם שנעשה בעזרת מכות חשמל. חוקרים פסיכולוגיים החליטו לבדוק עד כמה מושפע יכול להיות האדם. הם השיגו נבחנים ושמו אותם בחדר, כשמולם ישבו שחקנים המחוברים כביכול למכונות הנותנות מכות חשמל. כאשר החוקרים עימם בחדר, הנבחנים היו אומרים לשאול את השחקנים שאלות וכשאר אלו היו טועים- להכות אותם במכות חשמל. או אז היו השחקנים משחקים התחשמלות. התוצאות הראו שרבים מן הנבחנים, תחת הוראה בלבד מהבוחנים- הכו בשחקנים (כביכול) מכות חשמל ברמה של מוות, והכל בגלל הוראה. המחקר הזה נעשה בעזרת קבוצת ביקורת, מדגמים וכן הלאה. זוהי לא פילוסופיה, פילוסופיה מורכבת מדעות ומחשבות. פסיכולוגיה היא מדעי הנפש. ליהי

ny22

New member
מנהל
אני לא יכול להגיב....

משום מה זה חוסם לי...

ny22

New member
מנהל
ליהי, אני שולח לך מסר...

עם התשובה שלי, בבקשה תפרסמי אותה...

למעלה