יום השואה - מחשבות.

nWkobi

New member
תקשיב

קודם כל ימח שמם של הנאצים ולא של הגרמנים כי היום הרוב ממש לא נאצים. יותר מזה,הייתי שם בגרמניה,לפני כעשור בטיול הבר מצווה שלי,ויצא לי לדבר פה ושם עם אנשים. אין לך מושג כמה הגרמנים של היום מתביישים בעבר שלהם,הם כמעט ולא יכולים לדבר על זה וזה מגעיל אותם רק לחשוב על זה. זה שנשארו עוד כמה נאצים בעולם,הם,כמו תנועות אחרות,לא יעלמו,וימחשמם וזכרם. אבל חשוב לזכור שנאצי לא בהכרח שווה גרמני.

nWkobi

New member
../images/Emo45.gif

ובכלל,היו נאצים מכמה וכמה מדינות אחרות שעזרו להם.

כה

וואי... פעם שההורים שלי היו בתאילנד(שמעתי מהם סיפור) הם היו במלון שבקבלה שם הם פגשו איזה אוסטרי (בתקופה שהנאצי הזה שכחתי איך קוראים לו היה ראש ממשלה) שהתחיל לצעוק עליהם שהם רוצחים ת'פלסטינים ומתעללים בהם וכל זה... והבעלים של המלון (שהיה שמאלני נראה לי) התחיל לצרוח עליו בגלל שהם עשו את השואה וכל זה... ביקי תעזרי לי לנסח

ny22

New member
מנהל
סתם שתדעו לכם...

שהיום הימין הקיצוני שם מחוץ לחוק ולא רק זה: 1. בגרמניה לומדים שעתיים בשבוע (במערכת החינוך שם) שואה. 2. שתי צעירות ישראליות נעצרו בגרמניה בגלל שכינו עובדים בנמל התעופה "נאצים", וזה מחוץ לחוק שם.

ny22

New member
מנהל
את 1 המורה שלי סיפרה לי

והיא לימדה אצלנו בבית הספר שואה, עד שמשרד החינוך הוריד את זה (אל תשאלו אותי למה!)

Super Chuly

New member
לא מדוייק

תלוי על איזה חלק בגרמניה מדובר. בצד המערבי (פרנקפורט, דיסלדורף, אסן, קלן, וכמובן העיר המקסימה- מולהיים אן דר רוהר) פגשתי אנשים שעד הגיל היחסית הבוגר של החטיבה כלל לא ידעו מהי השואה. הם מתרכזים שם יותר בכל הנושא של היכן עמדה האוכלוסייה הגרמנית בימי מלחמת העולם השנייה (ידעתם שחמישים אחוז מאוכלוסיית מדינת נורד וסטפליה הייתה נגד הנאציזם, לדוגמא?) ליהי

chen010189

New member
לא טוב לעשות הכללות

סבא שלי היה גרמני. למה? כי הוא נולד בגרמניה. אם כבר, אז נאצים, היטלר, כל מי שידיו היו מגואלות בדם כפי שאומרים כי אין מילים אחרות לתאר. תמיד כשמדברים על זה, מכלילים את כל העם הגרמני וזו טעות נפוצה מאוד שעושים. אבל מצד שני אין מה לעשות, תמיד יהיו הכללות גם כשבן אדם לא מתכוון לכך:S

ANGELUSPIKE

New member
סבא שלך היה יהודי ממוצא גרמני....

ולא חס וחלילה גרמני, יש לשים לב להבדל, זהו הבדל גדול.

nWkobi

New member
אני מציע שאתה בעצמך תשים לב

להודעה שלי פה למעלה...אתה עושה את אותה הטעות הנפוצה שאני וחן דיברנו עליה.

nWkobi

New member
ועוד דבר

"ולא חס וחלילה גרמני" - אם היית חושב קצת היית מבין שמוצא גרמני אומר שהשורשים שלו היו גרמניים,אבל זה לא משנה. מה שכן משנה זה שאתה לא מבדיל בין דת לבין לאום. יהודי זו הדת,גרמני זה הלאום,זה ההבדל.

ny22

New member
מנהל
אח של סבא שלי../images/Emo16.gif

לפני כמה שנים הייתי ביד ושם והסתכלתי בדפי העד. פתאום אני רואה את הדפי עד של המשפחה שלי ונקרע לי הלב! והכי שבר אותי זה שקראתי שאח של סבא שלי מת מרעב ב1945.
חשבתי על זה שאם הוא הוא היה מחזיק עוד קצת זמן מעמד בטח הוא היה שורד!

ny22

New member
מנהל
הנה משהו שכתבתי ליום השואה ../images/Emo7.gif

http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=675579 ראיתם את אחד מהסרטים?

ny22

New member
מנהל
עוד מחשבה שבה אני רוצה לשתף אתכם

ממש בא לי לנסוע לקוסובו-הורה. הכפר שממנו בא סבא שלי בצ'כיה. וגם לפראג, בירת צ'כיה (צ'כוסלובקיה דאז) מאיפה שסבתא שלי באה.

chen010189

New member
בואנה, תראו איזה חוסר הגיון!

קרה לי ולאבא שלי היום באוטובוס. (לא אנחנו, אנשים ששמענו) שדרנית ברדיו: "היום יום השואה, ולא תהיה שום פעילות" (עכשיו, זה נשמע לכם הגיוני. יופי, תהפכו את כל זה לטון פאקצי עד פרחי מתלהב ומאושר ותשנו את דעתכם) עוד שנייה הייתה אומרת "כאילו דה"
אישה לאיש ברדיו: "היום הכל סגור, כי זה יום השואה. ערב חג..." עוד זוג: "בטח יהיה שקט היום בערב... גם כן יום השואה, חחחחחחחחח המדינה שלנו... קרה משהו לפני 100 שנה, חוגגים אותו"

למעלה