יום השואה - מחשבות.

j u l i a 1 3

New member
יונה אליאן (שוש מילדות רעות)

אז אבא שלה (או סבא) הוא ניצול שואה. והוא אף פעם לא דיבר על זה ולא סיפר כלום לאף אחד. לא מזמן הוא החליט לספר את הסיפור שלו לכל המשפחה ופשוט הסביר להם כל מה שעבר עליו בשואה. ויום למחרת הוא מת. המורה שלנו סיפרה לנו שהיא ראתה את זה אתמול באיזו תכנית. וזה לא שהייתה לו מחלה והוא ידע שהוא ימות. הוא פשוט מת מזקנה.

היום אחרי שראיתי את הטקס החלטתי...

שאני אצטרף למשלחת בכיתה י"א זה משו שחובה לראות אותו לדעתי גם אם הוא הכי קשה שיכול להיות אבל כדי להאמין שדברים כאלה באמת יכולים לקרות צריך לראות את זה בעיניים...בגלל זה אני החלטתי שכמה שזה יהיה קשה אני אסע לפולין בכיתה י"א עם המשלחת האמת שממש להתעניין והרבה יותר מבד"כ בנושא התחלתי ביום שבת כשהתחלתי לקרוא את הספר "העד האחרון"(שאגב מי שלא קרא, מומלץ בחום, ספר יפה) התחלתי לשאול את אמא שלי שאלות להתעניין להתעמק יותר, בקיצור רציתי לדעת יותר. בהתחלה כששמעתי על זה בפעם הראשונה אני לא ממש האמנתי שדברים כאלה באמת יכולים לקרות, לא האמנתי לאיזה שפל יכולים להגיע בני אדם ולאיזה רמה של רוע...אבל עכשיו אני כן מאמינה יותר ובגלל זה גם מתעניינת הרבה יותר....למשל תמיד ידעתי שסבא שלי גר בגרמניה אבל ידעתי שהם ברחו בהתחלה(1933) ולא חשבתי שגם אליו התנהגו באנטישמיות אבל לפי מה שאמא שלי אמרה שהוא סיפר לה ודברים שקראתי, האנטישמיות התחילה הרבה לפני ומה שגרם למלחמה זה התגברותה של האנטישמיות. בקיצור הסתבר שסבא שלי גם היה קורבן של רדיפות וגם לא הציקו ילדים והטרידו אותו עד שהם ברחו לצרפת(הוא ומשפחתו).כל העדיות המצולמות שיש היום אני הייתי בטוחה שאנשים הגניבו מצלמה לשם איכשהו ותיעדו את הדברים האלה כדי שבעלות הברית יאמינו לסיפורי הזוועות האלו, אבל מסתבר לפי מה שאמא שלי אמרה שהגרמנים היו כל כך יקים שהם בעצמם צילמו כל מה שהם עשו(פשוט חולני), הם אפילו סיפרו לילדים שלהם ולנשיםפ שלהם במכתבים מה הם עושים במשך היום לפרטים אבל בסוף המכתב הם אמרו שהם לא יודעים מה הם יעשו אם החברה שלהם תעזוב אותם(למי שראה אתמול עם יונה אליין בערוץ 22)...ולמי שראה אחר כך היתה גם תוכנית על הכנופיות הניאו-נאציות שיש בגרמניה וזה פשוט מגעילך ודוחה וחולני כל מה שהם חושבים, ש50,000 העדים משקרים הם זסתם מספרים על דברים שלא באמת קרו ושהשואה לא הייתה כמו שכולם חושבים וכל החרתה הזה....אלוהים יודע איך הם יכולים שלא להאמין ועוד שיש חלק מהמשרפות שנשארו ושערות ותאי גזים ועפר....פשוט נורא... מצטערת על החפירה
והדבר האחרון שנשאר לי להגיד זה:
יהי זכרם ברוך
לוטם

ny22

New member
מנהל
לא קראתי הכל

אבל אני לצערי לא הצטרפתי למשלחת ביא'. אבל ממש חשוב לי לצאת לפולין! וגם להיות בטרזינשטט... ששם המשפחה של סב אושל סבתא שלי היו.

למעלה