יום השואה - מחשבות.

ny22

New member
מנהל
נכון...

השאלה לפי דעתי היא "איפה השורש? במי שנותן את הפקודה או במי שמבצע אותה?" כמו במי קודם בשאלת הביצה והתרנגולת. יש מלא תשובות שונות ומגוונות, יש כאלה שאומרים ככה ויש כאלו האומרים ככה. (אם את שואלת אותי, יש בזה המון פילוסופיה). להיטלר היה כוח, כי הוא ידע מה יגרום לאנשים לבחור בו (לפי מה שראיתי בסרט הדוקומנטרי), היטלר הבין שברגע שהוא יכבוש את גרמניה (את השלטון ואת העם) הוא יוכל לעשות טיפה שונה ממה שהוא הצהיר שיעשה (הוא אמר משהו שונה לגמרי מהתוצאה בסוף).

ny22

New member
מנהל
בעיקרון אני ממש מסכים איתך!

השאלה גם איך לשנות, לא?

ny22

New member
מנהל
../images/Emo26.gif

בכל אופן, אמרתי שמה שמניע את הרוע זה אדישות. אומרים שטבע האדם הוא רע, עכשיו יש טעהנ של אלי ויזל שאומרת שאדישות הרהב יותר גרועה משנאה. אחת הטענות הקשות לגבי תושבי אירופה באותה תקופה היא (אלו שגרו ליד הזזעות): למה לא עשיתם כלום? ידעתם מה קורה ממש מתחת לאף שלכם, ולמה לא עשיתם כלום? האדישות גרמה להרג של הרבה אנשים. גם אינשטיין אמר פעם משהו בסגנון, שמלחמת העולם הבאה תיגרם בגלל אלו שיעמדו בצד ולא יעשו כלום. כי בני האדם (על זה אני עדיין חושב), אדישים מטבעם, כלומר, הם חשים משהו כלפי אירוע מסוים (סוג של אקסיומה), אבל לא תמיד רוצים להראות את זה - וזאת בדיוק אדישות. בסרט "טיסה אחת בשבילנו" הראו את זה שהאמריקאים הפציצו מסביב לאושוויץ כדי להסביס את הגרמנים, אבל לא הפציצו את אושוויץ. השאלה כמובן הייתה: מי שידע המ קורה באושוויץ (וחי בארה"ב) למה הוא לא עשה כלום? למה הוא לא הפגין, הודיע לטייסים. כי אחרי הכל באותה תקופה התפרסמה בעיתנוים המפה של אושוויץ ותיאור של מה שקורה שם, ורק מיעוטים עשו משהו בנידון. בקיצור - שוב פעם האדישות לא מנעה את האסון. מספיק שבשנת 1940-41 הם היו מפציצים את אושוויץ (ולהזכירכם, הם טסו מסביב, הפציצו מסביב, אבל לא את אושוויץ!!!) - תשחבו כמה יהודים יהו ניצלים מהזוועה הזאת...

j u l i a 1 3

New member
וזה יבוא שנית ברגע שאנשים יישכחו

יש ילדים שלא אכפת להם בכלל מכל הנושא הזה וזה נורא כי אם היהודים יישכחו את מה שקרה אז ברור שגם שאר האנשים בעולם יישכחו. ואז זה יכול לחזור שוב. וזה נורא עצוב רק לחשוב על זה. אני אף פעם לא תפסתי את גודל העניין של השואה. זה תמיד נראה כל כך רחוק ותמיד מספרים על זה אבל זה כמו אוסף של סיפורים שקשה להאמין שזה באמת קרה. והאנשים שהיו שם יישארו עם טראומה כל החיים שלהם. אני בכלל לא מבינה איך אפשר להתגבר על דבר כזה ופשוט להמשיך הלאה כאילו כלום לא קרה. אני חושבת שהאנשים שעברו את זה ושרדו הם אנשים חזקים ואני הכי מכבדת אותם בעולם רק על זה שהם הצליחו לשרוד מצב כזה. זה הדבר הכי זוועתי שיש- לחיות ככה שנים. ומה שהכי נורא- כמו שאמרת- זה יכול לחזור בקלות.

ny22

New member
מנהל
מי שרוצה - "הפסנתרן" בערוץ 2

עכשיו! אני ממליץ לכיתה י' ומעלה... סרט קשה ביותר...

Super Chuly

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת להמלצה

אך עם הסתייגות- אכן סרט קשה מאוד לצפייה. ליהי :)

Rioter

New member
וואי!

ראיתי אותו עד החצי, והייתי חייבת להפסיק. פתחתי את הטלוויזיה על ערוץ 2, זה לא שם. אתה בטוח?

ny22

New member
מנהל
איזה מצמרר!!!!!!!

בדיוק היה עשכיו את הקטע בפסנתרן שאומרים לכל בני הבית לכל בני הבית לקום, ובגלל שיש שם נכה אחד שלא קם, החיילים הנאצים זורקים אותו מהמפרסת. ואז אחרי שהם מוציאים את כולם, הם אומרים להם לברוח ויורים בהם. ומי שעוד חי הם דורסים אותו...

Rioter

New member
צפיתי, עכשיו הפסקתי.

אני עייפה מדי, ופוחדת מסיוטים בנושא. אני אשכיר את הסרט בהזדמנות.

נירושית

New member
גם אני....אתמול התחלתי לראות את זה

אבל הפסקתי לראות....גם ההורים שלי האמת אמרו לי להפסיק כי זה קשה מדי וגם ככה יש לי נדודי שינה.... אוווף זה פשוט נורא...איך אפשר להיות כאלה??? נ.ב. ליהי ו...ואיי ברח לי השם שלך...קיצור התרשמתי מאוד מאוד מהדיון שניהלתם פה.... בענין פסיכולוגיה פילוסופיה...אני נוטה להסכים עם.....שכחתי איך קוראים לךךך(
) אבל גם ליהי צודקת...זה נושא בפני עצמו...פסיכולוגיה... ואני כבר מתחילה ללמוד פסיכולוגיה בשנה הבאה[למרות שאני רק בככיתה ז'] בקיצור...אני חוזרת על מה שהם אמרו-אל תיהיו אדישים למשהו שמפריע לכם...!!!!

chen010189

New member
היום טקס יום השואה

ואתם יודעים מה הכי מעצבן אותי בצפירות? ש400 ילדים שעומדים לידי באולם הטקס מתפוצצים מצחוק. מהמבוכה, מלשמוע צחוק של אחרים, אני לא יודעת ממה... אבל אצלנו אין רצינות. אצלנו משקיעים בטקסטים ע"י זה ששרים, מדליקים נר... זה אלה שהיו במשלחת בפולין אז הם גם מביאים איתם דברים. ואז הקהל הורס הכל כי אם מי ששרה קצת זייפה הם ישר צוחקים וצועקים עליה לאורך כל הטקס!

nWkobi

New member
התופעה הזו מוכרת וידועה...

זו תופעה מגעילה אבל תא יודעת אייך זה חן,הכל מתחיל מהבית. כשאין חינוך טוב מהבית,גום בית ספר,שום פסיכולוג ושום מוסד כזה או אחר לא יעזור,ולצערנו,חלק נכבד מההורים היום הוא לא פחות מבזה מהילדים.

Rioter

New member
אצלנו הצפירה הייתה בכיתות

והופתעתי מהכיתה שלי שגילתה בגרות. כולם עמדו בשקט, חלק אפילו בכו, ולא נשמעו צחוקים בכלל. לטקס הגענו כמה דקות אחרי שהוא התחיל, והתיישבנו מיד. ניצול שואה דיבר, וזה היה כל כך מרגש. רציתי לקפוץ עליו בחיבוק. כשהוא סיים, כולם נשארו עם דמעות בעיניים, והוא צילם את כולנו במצלמה תוך כדי הטקס. זה היה מקסים בעיניי. היה גם איזה ריקוד מטומטם לחלוטין, כשהמוסיקה ברקע היא קאבר לשיר "בשמלה אדומה ושתי צמות", וזה היה אחד הדברים היותר מפגרים וחסרי-הטאקט שנתקלתי בהם. ועוד חברה שלי, שידועה כקצת-מפגרת (שני) החליטה ש"זה היה ריקוד מהמם!!!1111 איזה שמלה יפה היא לבשה!!!11". רציתי להרביץ לה. היא באמת התנהגה כמו מפגרת. ו.. פקאצה שהייתי איתי בהקבצה במתמטיקה דיברה כל הטקס עם חברה שלה. אני ושקד (חברהכיטובהשלי) כל כך התרגזנו
והיא צחקה כל הטקס. אלוהים. היא כל כך דפוקה. נ.ב אני יודעת שאין קשר, אבל אני רוצה להגיד משהו לשלוש אנשות שאני נורא אוהבת: אתן (את"ן = אופיר, תום ונעם. תודו שאני שנונה!)
אני אוהבת אתכן.

כנ"ל ../images/Emo185.gif

גם בצפירה צחקו,וגם אתמול...אמרו "תינוק שמגשש אל פיטמת אמו,אך גופה כחול" כולם התפקעו...ואני בדר"כ צוחק מהדברים האלה,שמרתי על רצינות

o r t a l13

New member
אצלינו דווקא לא צחקו..../images/Emo19.gif../images/Emo118.gif

הכיתה שלי עשתה את הטקס, ובדר''כ לא צוחקים, גם היום לא.. בכלל, כל הבית ספר היה ממש רציני..

למעלה