חתולה מיוחמת..

Gilliana

New member
נניח שאת צודקת

למרות שאת לא (משום שיש הבדל שמים וארץ בין פיקוח על ילודה ותכנון המשפחה, לבין עיקור שהוא מצב בלתי הפיך) - אבל נעזוב את זה רגע בצד. שימי לב למילת המפתח: "מרצון"...

ברגע שתמצאי דרך לדבר עם החתולים

ולהסביר להם שאם הם ימשיכו להתרבות כמו חתולים הם יגרמו לרבים מהם להידרס, למות ברעב ולהיות אומללים - אז יהיה אפשר לדבר על עיקור מרצון גם לחתולים. עד אז אין לנו ברירה ואנחנו צריכים לדאוג לצמצום הרבייה שלהם. ואשר לחתולי הבית: כשמוסיפים למשוואה את העובדה שעיקור מאריך חיים (כן, כן! מאריך) וגם נוח לבני האדם שחיים במחיצת החתול - מקבלים סיבות טובות לעיקור חתולי הבית.

Gilliana

New member
סליחה? מי שמך לפה ולשון לחתולים?

מי את שתקבעי מה טוב בשבילם ומה לא טוב, מי את שתחליטי שמה שאת חושבת נכון יותר ממה שהטבע יצר? וכבר שאלתי מה יקרה אם מחר יגיע גזע חזק יותר, או סתם קבוצה של אנשים חזקים שיחליטו שלטובת הישראלים, או היהודים, או הכושים, או המוסלמים, עדיף לעקר אותם ויתחילו לחטוף אנשים מהרחובות ולעקר/ולסרס בכח? (אגב, זה כבר קרה פעם אם שכחת...) ועיקר לא לא לא ולא מאריך חיים - זהו שקר גס, שיתכן שאת באמת ובתמים מאמינה בו כי כך האכילו אותך כל השנים.

RacheLeob

New member
כמה דמגוגיה זולה בהודעה אחת

אולי תמצאי לך פורום אחר להתעלק עליו? הטיעונים השטחיים ותרבות הדיון הדבילית שלך לא ממש מניבים לך תוצאות כאן.

Gilliana

New member
כאשר לא יכולים...

לתקוף את גוף הטיעון, תוקפים את גוף הטוען - קלאסי.

בילי28

New member
את אותה שאלה בדיוק, דהיינו מי את שתקבעי

מה טוב בשבילם ומה לא טוב, אפשר לשאול גם אותך - מי את שתקבעי האם נכון וצודק לאפשר לחתולים להתרבות ללא הגבלה ובכך להגדיל את מספר החתולים הסובלים? נכון שהטבע יצר את החתולים עם מערכת רבייה, אבל עובדה זו לא לוקחת בחשבון את צפיפות החתולים בעיר. בטבע יש לכל חתול טריטוריה הרבה יותר גדולה מאשר בעיר, ועל כן את לא תראי שם מחזות כפי שאת רואה בעיר - עשרה חתולים רודפים אחרי חתולה אחת מסכנה. בעיר לכל חתול יש טריטוריה הרבה יותר קטנה, הצפיפות וההתנגשות בין טריטוריות הרבה יותר גדולות, ועל כן ברור שעל כל חתולה יהיו הרבה יותר חתולים, ולא אחד כפי שקורה בטבע. אגב, חתולה יכולה להתייחם ולהיכנס להריון נוסף גם כשהיא כבר בהריון, דבר שכמובן מעלה במידה רבה את הסכנה לחייה. מצב כזה, הרבה פחות סביר שיקרה בטבע, בו החתולים נמצאים במרחקים הרבה יותר גדולים זה מזה ולא חיים "אחד בתוך השני" כפי שקורה בעיר.

Gilliana

New member
את שומעת את עצמך???

א. אני לא קובעת כלום, אני לא יצרתי חתולים ולא בראתי אותם, לא נתתי להם את ה-דנ"א ואני עדיין לא מנכ"ל האבולוציה. את זו שמנסה להתערב בתהליכי הטבע ולשנות אותם, לא אני כך שהנסיון לסובב את השאלה אלי, במקרה הטוב מגוחך עד כדי דמעות ובמקרה הגרוע מזעזע. ב. חתולה בהריון לא יכולה להתחיים ולהכנס להריון שני - הבל הבלים. מה שמבלבל אותך הוא העובדה שבזמן הייחום החתולה יכולה להתעבר מיותר מזכר אחד. לא מבינה איך יתכן שכל מערכת ההבנה שלהם השתבשה בצורה כזו שאינכם מבדילים בין מציאות ודמיון... מדהים!

בילי28

New member
הנה אסמכתא לטיעון שלי לגבי כניסה להריון נוסף

"אצל חתולים יש תופעה מוזרה עוד יותר מריבוי אבות, והיא ריבוי שגרים. חתולות הן מכונות רביה יעילות ביותר, ולעיתים הן מתייחמות בזמן שהן מעוברות. אצל רוב בעלי החיים ההריון מדכא את מיניות הנקבה, אבל החתולות מפרות את כלל הזהב הזה. בחתולה אחת מתוך עשר בערך, כשרמת ההורמונים של ההריון נמוכה בדם, מתחולל עוד שלב של מוכנות מינית במשך ההריון. הריון החתולה נמשך תשעה שבועות, והייחום הנוסף מתרחש בדרך כלל אחרי שלושה או שישה שבועות. החתולה ההרה יוצאת שוב להרפתקאותיה, והיא עשויה להתעבר שוב ולשאת ברחמה שני שגרים, בשני שלבי התפתחות שונים. במקרים כאלה שני השגרים ממשיכים להתפתח זה לצד זה, כשקבוצה אחת מפגרת בשלושה או בשישה שבועות אחרי האחרת." הקטע הנ"ל לקוח מתוך הספר: עוד על חתולים ואנשים, דסמונד מוריס 1987, עמ' 74.

Gilliana

New member
ביררתי את העניין עם הוטרינר שלי

ועם עוד וטרינרית ליתר בטחון - אכן, ישנה אפשרות כזו וידועים מקרים כאלו ברפואה הוטרינרית, אך מאד מאד נדירים ולא באחת לעשר חתולות כפי שטוען מחבר הספר אלא אולי באחת ל-10,000 חתולות. אגב, תופעה דומה התגלתה גם בנשים.. תסלחי לי זזמני קצר מכדי לחפש אסמכתאות ומחקרים רפואיים בספרות הוטרינרית, אך אם תתעקשי - אבקש מהוטרינר את ההפניה המתאימה.

בילי28

New member
שמת לב כמה פעמים כתבת בהודעות שלך את המילים

טיפול נפשי, מופרעות, מפחיד/ה ומסוכן/ת? האם כל מי שדעתו שונה משלך הוא לא שפוי/מופרע/מפחיד/מסוכן? תשימי לב מה את כותבת. לאורך כל השרשור הזה, כבר מתחילתו, הכנסת אוכלוסייה שלמה של אוהבי חתולים תחת הכותרת של "מופרעים", רק משום שהם חולקים על דעתך הכ"כ נחרצת, מציבים בפנייך אמיתות לא נעימות שכפי הנראה את מעדיפה להתעלם מהן.

Gilliana

New member
דיעות אנטי חברתיות כאלו?

בהחלט כן - סכנה גדולה אפילו. והסכנה הגדולה ביותר היא שאתם מאמינים באופן עיוור בשטויות שאתם כותבים - כולל כל נושא התחלואה של נשים וההטפה לעיקור בני אדם ופיקוח על ילודה. עוד מעט יהיה כאן הרייך הרביעי...

בילי28

New member
עלה בדעתך שאולי יש סיבה ל"אנטי חברתיות"?

(אם כך את רואה את זה). בני אדם אינם קדושים. הם אלימים, אנוכיים, אטומים לסבל, נלחמים זה בזה ללא הרף, וגורמים סבל קשה הן לעצמם והן לבעלי החיים בסביבתם. וזה נכון לא רק בישראל אלא בכל העולם. ראי למשל ציד הלווייתנים ביפן, ציד כלבי הים בקנדה, ציד טיגריסים, גידול בעלי חיים במשקים מתועשים והריגתם כשאין צורך בכך, שימוש בחיות בקרקסים, ניצול וסחר בבני אדם, עבדות מודרנית, גם של ילדים, ועוד ועוד. קצרה היריעה מלתאר. אם כך, מול חברה שכזו, מה בדיוק רע ב"אנטי חברתיות"? העולם הוא יפה, אבל בני האדם הורסים אותו והופכים אותו למכוער מאוד.

Gilliana

New member
אז בואי נשמיד אותם ודי

וגם את עצמנו, ואולי את כל הפלנטה - כי זה רק לטובת היקום... ושלא תביני לא נכון, אני מסכימה איתך שהחברה האנושית בגדול היא לא מה שנקרא "חברה טובה", בלשון המעטה, אבל מכאן ועד לדגול בעיקור, דילול אוכלוסיה וכן הלאה וכן הלאה, את יודעת בדיוק כמוני מה זה מאד מאד מזכיר.

belli80

New member
אם התגובה שלך

תמשיך להיות מתלהמת והיסטרית - תאבדי גם את אחרוני האנשים כאן שעדיין מסוגלים לענות לך ברוגע ובנימוס. ולגבי מה שכתבת - מה קשור "בודאי שהייחום עצמו אינו הסיבה לזיהום" לסרטן הרחם שעליו דיברתי? את מודעת לזה שדלקת וסרטן הם שני דברים שונים לגמרי, עם תגובות שונות לחלוטין של מערכת החיסון ושיטות טיפול שונות, נכון?

Gilliana

New member
אני בסה"כ עוברת אורח כאן

אין לי כוונות להישאר כאן - הגעתי פשוט כי נתקלתי באיזו הודעה באופן מקרי תוך כדי חיפוש של משהו אחר לגמרי. אני רק מקווה שהצלחתי לפקוח את העיניים לאדם או שניים ולהציל אולי כמה חתולים מסכין הוטרינר, זה הכל.

belli80

New member
את מוזמנת לצאת,

יום טוב שיהיה לך. ובפעם הבאה שאת רואה נקבת חתול דרוסה על הכביש מאחר וניסתה להימלט מחבורה של זכרים חרמנים, או גור חתולים שאימו נפלה קורבן להתעללות/ רעב/ מחלות/ רכב חולף - תחשבי טוב טוב על מה שאת מאמינה בו כל כך. עיקור הוא המעשה ההומאני. מה שאת עושה זה לקבור את הראש בחול ולצפות מאנשים לנסות להריח את הפרחים מהצד של השורש.

Gilliana

New member
חביבתי, גם אנשים נדרסים

וגם ילדים נדרסים, וגם ילדים נופלים קרבן להתעללות. ואת מדברת עוד על ראש בחול??? מדהים...

למעלה