חתולה מיוחמת..

בילי28

New member
יש הבדל בין עיקור חתולים לעיקור בני אדם

הבדל שככל הנראה לא השכלת עדיין להבין - לבני אדם את יכולה (לפחות תיאורטית) להסביר את החשיבות שבהגבלת הילודה. בני אדם הם בעלי אינטליגנציה יותר גבוהה מאשר חתולים ועל כן הסברה כזאת היא אפשרית. אבל האם את יכולה להסביר לחתול את החשיבות שבהגבלת הילודה? זאת ועוד - כל הריון של חתולה כרוך בסיכון מסוים. אם חתולת רחוב נקלעת למצוקה כלשהי במהלך ההריון או הלידה, לא יהיה מי שיעזור לה. ואז מה יקרה לה? הרי היא עלולה למות. הסיכויים שזה יקרה לאישה הם נמוכים בהרבה, משום שבתי חולים, או לפחות שירותי רפואה מינימליים, יש בכל מדינה. מלבד זאת, חתולה שאינה מעוקרת מושכת זכרים לא מסורסים, מה שעלול לגרום גם הוא נזק חמור - מריבות קשות בין הזכרים, העברת מחלות מחתול/ה לחתול/ה, הידרסות של חתולים החוצים כבישים כמו מטורפים במהלך מרדף אחר חתולה מיוחמת וכד'. והאמיני לי שהחתולה ממש לא נהנית להיאנס על ידי זכרים - לעיתים בזה אחר זה. תהליך ההזדווגות מכאיב לחתולה משום שאיבר מינו של החתול מכוסה קוצים קטנים המגרדים בחזקה את דפנות הנרתיק וגורמים לחתולה כאב עז. האם כל הדברים שמניתי בשתי הפסקאות האחרונות אינם יכולים לשכנע אנשים כמוך בחשיבות העיקור/הסירוס? (גם אם נתעלם מהשאלה השנויה במחלוקת האם אי עיקור גורם או לא גורם לדלקות ו/או לסרטן).

Gilliana

New member
להיפך

בן אדם יכול לבחור - את החתול את מאלצת. ובמה את מנסה לשכנע אותי, בהפיכת בעלי חיים לנכים? בהתערבות בחוקי הטבע? בפלישה לגופם של בעלי חיים חסרי ישע בהליך כירורגי שיכול בהחלט להיות מסוכן? בהסרת איברים שעימם הם נולדים ובעצם כל נקבה נולדת? בהכחדת זנים של בעלי חיים משום שלאדם לא נוח עם הריבוי הטבעי שלהם? חולני לגמרי...

בילי28

New member
זו בדיוק הנקודה

שבן אדם יכול לבחור ועל כן אין צורך "לאלץ" אותו. חתול לא יכול לבחור, ועל כן, כדי למנוע סבל, מחובתנו "לאלץ" אותו. אנחנו גם אילצנו את החתולים להצטופף בערים בתנאים שלחלוטין אינם טבעיים להם, ועל כן, מחובתנו למנוע סבל הנובע מהתנאים שאנחנו יצרנו. וכמובן, לנוחותך, התעלמת מכל הדברים האחרים שציינתי בהודעה שלי. מרבית החתולים שאני מכירה הם מסורסים/מעוקרות, ורחוקים מאוד מלהיות נכים. אחת החתולות שעיקרתי, יומיים בלבד אחרי הניתוח כבר טיפסה לה בקלילות על עץ גבוה ונראתה מרוצה מאוד.

Gilliana

New member
לא חמודה, - ממש ממש לא!

זו מניפולציה, ואפילו מפחידה. את לא יכולה לומר שמכיוון שליצור X יש יכולת הבנה, אז ברור שאם יסבירו לו הוא יבחר באפשרות שאת מציעה. לא! זה לא עובד כך. את רוצה למנוע את הסבל שיצרת? תפסיקי לייצר את הסבל, את תחסלי את היצורים שאת גורמת להם סבל. בעל חיים שהוצא איבר מגופו, ולא משנה איזה איבר - הוא בעל מום, נקודה. אגב, הבנתי שאין לך ילדים משלך אבל תרשי לי לשאול אותך שאלה: אילו היתה לך בת, היית מעקרת גם אותה?

בילי28

New member
לא אמרתי שזה ברור, אבל אמרתי שאם יסבירו

לאדם X את נושא הגבלת הילודה תהיה לו בחירה אם כן או לא לעשות את זה. אבל כשלבעל חיים אין בכלל יכולת לבחור משום שהוא לא מבין, וכתוצאה מכך נגרם לו סבל/נזק, אנחנו צריכים לבחור בשבילו על מנת לעזור לו. בדיוק כפי שאנחנו "בחרנו" בשבילו את הסביבה בה הוא חי (בדוחק רב). לגבי ילדים - ברור שלא הייתי מעקרת את הבת שלי (אם היתה לי), אבל בהחלט הייתי מסבירה לה את הנושא ומקווה שהיא תעשה את הבחירה הנכונה. זאת משום שהיא יכולה להבין, בניגוד לחתול שלא יכול להבין. ועוד לגבי עניין הבחירה - יש הרבה דברים שאנחנו בוחרים עבור אחרים מסיבות אלו ואחרות, אפילו פחות מוצדקות מעיקור. למשל, ברית מילה: האם שואלים את התינוק אם הוא רוצה או לא רוצה שיחתכו לו? האם חיתוך חלק מאיבר המין שלו אינו הטלת מום? (מסיבות דתיות, שאינן מחויבות המציאות כמו במקרה של עיקור/סירוס).

Gilliana

New member
ושוב אני שואלת אותך

מי את? אלוהים? הסגן של אלוהים? יוצרת הדנ"א והטבע? את החלטת שאם יסבירו לחתול אז הוא יבין שזה מזיק לו. ואולי החתול יחליט שאת מזיקה לו ויוציא לך את העיניים בתגובה? חשבת על האפשרות הזו? בטוח שלא, כי את שקועה מדי באגו שלך... וברית מילה - צריך להוציא מהחוק ומיד! מנהג ברברי של בורים אשר מטילים מום בתינוקותיהם שלהם בכפיה. לסיכום גבירתי, אין לך זכות לכפות שום דבר על אף אחד - לא על אדם ולא על חתול, רק בגלל שאת החלטת שזה טוב בשבילו. מחר אני אחליט שאנשים כמוך צריך לעקר ולסרס כדי שלא יוולדו להם ילדים כמותם. לדעתי זה מצויין לאנושות, זה אומר שמותר לי לעשות זאת???

בילי28

New member
אני מרימה ידיים

התייאשתי מהוויכוח העקר הזה שלא מוביל לשום מקום, ובעיקר אני לא רוצה להמשיך את הוויכוח הזה כי אני לא רוצה לרדת לרמה שלך. שיהיה לך יום טוב. נ.ב., לגורים שמצאת להם בית, אני מאחלת שהם נפלו לבית טוב שלא ייפטר מהם כשיחליט שזה לא מתאים לו (גם זה עלול לקרות. לא ידעת?) ולחתולים שאת מטפלת בהם, אני מאחלת אריכות ימים (בהנחה שהם לא יידרסו במהלך מרדף אחרי נקבה מיוחמת, ידבקו במחלות, יפצעו קשה בקטטות וכד'). אל תטרחי לענות. אני במילא לא אקרא.

belli80

New member
אז קבלי כמה תיקונם למה שכתבת...

בייחום רמת האסטרוגן בדם החתולה עולה בצורה אקספוננציאלית. ההתרחבות של כלי הדם ברחם וההגדלה של הרחם נעשית כל ייחום מחדש. בכל גידול כזה של הרחם יש יצירה של מאות ואלפי תאים חדשים, ואת בטח יודעת שרק זה לבדו הוא מתכון לבעייתיות. אסטרוגן הוא אד הקרצינוגנים הידועים, גם בבני אדם וגם בבעלי חיים. למשל - ידוע לך מהי האוכלוסייה האנושית הנתונה להכי הרבה מקרים של סרטן רחם ושחלות? נזירות. ולמה? כי הן לא נכנסות כל חייהן להריון, ומצד שני - המערכת המינית שלהן לא פוסקת מפעולה (כי הן בכל זאת נשים, גם אם לא פרודוקטיביות..) אז עד כאן לגבי האמונה שלך שייחום שאינו מסתיים בהריון לא גורם לסרטן. לי היתה כלבה שלא עיקרנו, ובגיל שש היא חטפה סרטן איום ברחם. בנס הספקנו להבין שעיקור יציל את חייה, והיא חיה עוד שלוש שנים מאושרות, עד שהשכנה דרסה אותה . לגבי החתולים הרבים שגידלת - אני מאושרת שלא נתקלת בתופעה המחרידה שנקראת סרטן באף אחד מהם, ואני ממש לא צינית. אחרי הכל - מדובר בסיכונים סטטיסטיים. אם יצא לך לגדל אותם במשך שנים ארוכות של בריאות - זה עיניין של מזל. אבל ממליצה לך בחום לגשת לשוחח עם הוטרינר שלך, כדי שיעדכן אותך בעובדות הקשות שעלייך, לשמחתך הרבה, פסחו. יום נעים

Gilliana

New member
איך את מגיעה למסקנה המוזרה...

שלא שוחחתי עם וטרינר? או עשרה, או אפילו יותר? מנין לך שאינני בקשר קבוע ורציף עם וטרינרים (וזה אכן המצב - ולא רק וטרינרים, אלא מהותיקים והמנוסים בישראל) ומעולם לא שמעתי מאף אחד מהם את הטיעון הנ"ל? לא מדובר באמונה - נהפוך הוא, הטיעון שלכם הוא סטיגמטי ואינו תואם את המציאות. כפי שהסברתי, ללא כל ספק ייחום, מחזור, הריון ולידה, חושפים נקבות מכל גזע ביתר שאת לזיהומים, גם אצל בעלי חיים וגם אצל בני אדם, אך בודאי שהייחום עצמו אינו הסיבה לזיהום. פתרון העיקור למניעת דלקות רחם וסרטן הוא פתרון מטורף, תסלחו לי, משום שבאותה מידה ניתן להציע פתרון כזה לנשים על מנת למנוע סרטן רחם ו/או שחלות למשל. זה מה שנקרא "לשפוך את התינוק עם המים".

Noaal

New member
אבל מציעים את זה לנשים...

נשים עוברות היום כריתה מונעת של השד ולפעמים גם של הרחם והשחלות, ולו כי קיים אצלן הגן שממנו מתפתח סרטן השד או בגלל ציסטות מרובות במערכת הרבייה.

Gilliana

New member
את שומעת את עצמך?

אני במלוא הרצינות מציעה שתתחילי לחשוב לפני שאת כותבת (ואני מצטערת מראש אם תחשיבי את דברי כחוסר נימוס). את מדברת על מקרים נקודתיים בהם יש בעיה רפואית ולא על אוכלוסיה שלמה! את רוצה אולי להתחיל לעקר את כל הנשים ולכרות את שדי כולן, אולי נתחיל בכלל בגיל 12 או 13 לפני שהן מקבלות את הווסת הראשונה? מצטערת, אני פשוט המומה מהדברים - לא קולטת שמישהו מסוגל עד כדי כך לא להבין על מה הוא מדבר.

Noaal

New member
אחת מ-8 נשים ש**חולות** זו בעיה נקודתית?

והיות ועושים את זה לנשים גם שאינן חולות אלא רק נשאיות, אז כמות הנשים שעוברות כריתה מונעת היא גדולה יחסית. אני מציעה כי בטרם תגיבי, תתחילי לבדוק ולקרוא דברים.

Gilliana

New member
שטויות במיץ

לא אחת משמונה נשים נושאת הגן - תפסיקי לנסות להמשיך לזרוע מעשיות והפחדות. אני ממש מזועזעת מהגישה הגזענית החולנית שלך. ואת עוד מנהלת פורום??? זה כבר ממש מפחיד!

Noaal

New member
תמשיכי לחיות בעולם הדמיוני שלך.

סיימתי להגיב לך ואני מקווה שאחרים יפנימו את העובדה שהינך טרולית ויפסיקו לתת לך יחס בכדי שתמשיכי לדרכך.

Gilliana

New member
כל מי שדעתו שונה משלך הוא טרול?

הבנתי. הכניסה לפורום מותרת רק מי שמסכים באופן עיוור ומוחלט עם דברי המנהלים ואין לחלוק עליהם בשום פנים ואופן. תאמיני לי שלא רק שאינני זקוקה ליחס שלכם, אין לי דקה מיותרת להשקיע כאן ואלמלא חרו לי הבורות האיומה והפאשיזם של מרבית חברי הפורום הזה, בניצוחם המהולל של מנהליו, לא הייתי כותבת כאן מילה וחצי מילה. אני רק אסיים בזאת כי עיקור חתולים נועד לנוחות בעליהם בלבד ולא לשום צורך אחר - אין בו כל תועלת בריאותית, נהפוך הוא: חייו של חתול מסורס/מעוקר מתקצרים בכ-30 אחוז והוא מועד לסבול מבעיות רפואיות קשות: למשל אבנים בכליות, עודף שומנים ועוד ועוד (ואני מצטטת בדברי לפחות שלושה וטרינרים). אני קוראת לכל בעלי החתולים והכלבים שאוהבים את בני טיפוחיהם באמת ובתמים ולא חושבים על נוחותם האישית, להמנע בכל מחיר מעיקור אלא אם כן באמת אין שום אפשרות אחרת ואני כמובן קוראת לכל מי שמגיע הנה ועדיין לא הושפע משטיפת המח הארסית שלכם, לבדוק את הדברים בעצמו.

יצורה

New member
כל מי שדעתו שונה משלך הוא בור ופאשיסט?

אני מוכנה להיות עם ראש פתוח ולהקשיב לעובדות, אבל כל מה שעשית בינתיים היה לתת כסימוכין דף מויקיפדיה, מאמר שלא ברור אם כתב אותו וטרינר או ילדה בת 7 ומאמר שמתייחס לפיומטרה באדם, לצטט וטרינרים עלומים ולהאשים את כו-לם (חוץ מאת עצמך) בשטיפת מוח.

Gilliana

New member
את רוצה עוד? אין בעיה

יש כמויות אדירות - תעשי חיפוש קטן בגוגל, לא צריך יותר מזה, אבל אל תחפשי מאמרים בעברית. וכן, בפורום הזה נעשית שטיפת מח - מה לעשות, לכן הצעתי לכל מי שמתלבט לבדוק את העניין בעצמו ולא להסתמך על מה שאנשים כותבים כאן. אני תמיד אומרת - אל תאמינו לי, בידקו את העובדות בעצמכם.

יצורה

New member
לחפש בגוגל אני יודעת היטב, תודה

אני רק מקווה שגולשים שיגיעו לפורום ידעו גם לעשות חיפוש ולהבדיל בין מקור מוסמך לבין ויקיפדיה לפני שיגיעו להחליטה האם לעקר או לא, ולא יסתמכו רק על הודעותייך המתלהמות. כתבת כאן שאת אורחת לרגע, שנכנסת לפורום במקרה. ובכן, אני בפורום הזה קרוב ל-5 שנים. אם היה לי שקל על כל הודעה שנכתבה כאן על גורי חתולים נטושים שהגיעו לעולם כתוצאה מזה שאנשים חשבו שלא צריך לעקר, כבר היה לי מספק כסף לבנות מקלטים לחתולים דוגמת אלה שבאמסטרדם. וזו הסיבה היחידה שאני מבזבזת את הזמן בלענות לך, בתקווה שמי שיקרא את הדברים שלך, יקרא גם את הצד השני לפני שהוא מגיע להחלטה ואולי מעוד כמה גורים תחסך נטישה אכזרית ברחוב.

Gilliana

New member
אני בטוחה שאת יודעת

והנה, את מודה בעצם שעניין העיקור הוא כלכלי ונוחותי ולא מעבר לזה. אני שוב חוזרת ומציעה לאנשים בכלל לא לקרוא מה שכתוב כאן - לא את הצד שלי, ולא את הצד שלך, אלא לעשות מחקר רציני בנושא ולהגיע למסקנות לבד.

יצורה

New member
בואי רק נבהיר דבר אחד:

עניין העיקור ממש לא נובע אצלי משיקולי נוחות או משיקולים כלכליים. אני לא נוטשת חתולים ובפעמים הקודמות בהן מצאתי גורי חתולים, לקחתי עליהם אחריות, דאגתי למצוא להם בתים והשארתי אצלי את אלה שלא מצאתי להם בית. הבעיה היא שלא כולם לוקחים אחריות על הבחירות שלכם, וכך מגיעים לרחוב ולעמותות גורי חתולים נטושים שפעם היו נורא חמודים והילדים נורא נהנו לראות אותם גדלים, אבל היום הפכו לנטל ולבעלים אין כוח לחפש להם בית. כך אני מצאתי שגר של שלושה בקופסת נעליים מאחורי הבניין שלי, שצרחו במשך יומיים. כך מצאתי ארבעה גורים שהבעלים שלהם העיפו אותם לרחוב בשנייה שצמחו להם שיניים, מתוך מחשבה שעכשיו הם יכולים לשרוד לבד. כך מצאתי שני גורים עם חבל הטבור עליהם, שבעלי החתולה שהמליטה אותם מיד השליכו אותם לרחוב ושכנים באותו רחוב סיפרו לי איך החתולה בכתה במשך ימים בחיפוש אחר הגורים שלה. ועל כל סיפור כזה שלי, יש מאות סיפורים דומים בפורום. אז עבור כל אותם אנשים שלא יודעים לקחת אחריות, לא יודעים מה זה לגדל גורים וןבטח שלא יודעים כמה קשה למצוא להם בית, אני דוגלת בעיקור. אם אחת החתולות שלי הייתה ממליטה, הייתי הופכת עולמות למצוא לגורים שלה בתים, אבל זה היה בא על חשבון מציאת בתים לעוד חמישה גורים נטושים, שנמקים בעמותות. זה היה על חשבון של עוד בית אומנה שקורס תחת הנטל. וזה מעבר לסיבות הבריאותיות, שטחנו כבר מספיק, ולסיבות ההתנהגותיות כמו סימון, שגורמות ללא מעט אנשים לזרוק את החתול כי הם פתאום כדור הפרווה החמוד שלהם משתין בכל הבית.

למעלה