חתולה מיוחמת..

Gilliana

New member
ממש לא רחוקים

מה שאתם לא מבינים הוא שקצב ההתרבות של בע"ח עומד ביחס ישיר לתוחלת החיים שלו. העיקור מפר את האיזון הטבעי. ולא, ממש לא רחוק היום שבו חתולים ייכחדו עם העיקור והסירוס יימשכו - אנו מדברים במקרה הטוב על 50 שנה כאשר הצפי האמיתי נמוך בהרבה ועומד על 15-20 שנה. אל תסתמכי על מה שקורה בפינה הקטנה שלך - זה לא מדד.

איזה איזון טבעי?

חתולי הרחוב מתרבים בגללנו ולא בגלל שהם שייכים לטבע! והלוואי, הלוואי שאת צודקת, אבל לצערי הרב את טועה.

Gilliana

New member
בודאי שבגללנו

משום שאנו מחסלים אותם, והאבולוציה באופן טבעי פועלת למניעת הכחדת הגזע באמצעות ריבוי ילודה. מציעה שתלמדי קצת ביולוגיה ואח"כ תחזרי לדיון.

RacheLeob

New member
הכחדת הגזע?../images/Emo6.gif שימו לב../images/Emo124.gif שימו לב../images/Emo124.gif

גזע החתולים מוגדר מעתה כזן נכחד. אז מה אם אתם רואים בכל יום עשרות חתולים בפחי האשפה ומרוחים על הכביש הקרוב לביתכם, זוהי רק אשליה אופטית. כל מי שבידיו חתול חייב למוסרו מיידית לרשויות כדי שהגזע לא ייעלם כליל.
מזל שהפופקורן לא נגמר לי, אני רואה שההצגה רק התחילה

Gilliana

New member
אני באמת תוהה כמה טיפש אפשר להיות

מדובר כמובן לא על הכחדה נכון לעכשיו אלא בתוך מספר עשרות שנים.

RacheLeob

New member
כן אבל צריך להיזהר מעכשיו

לא מחכים עד הפרט האחרון... אני חושבת שמיליוני חתולים זה מספיק כדי לקבוע שהם זן נכחד, לא? מה זה מליונים שיילדו עוד מליונים שילדו עוד מליונים וכו'. זה כלום! וגם אני תוהה כמה טיפש אפשר להיות. מסתבר שדי הרבה כשמדובר בטרול...

Gilliana

New member
נכון, צריך להיזהר מעכשיו

משום שבמושגים אקולוגיים ואבולוציוניים, כמה עשרות שנים מקבילים לבערך יומיים חיי אדם. אבל לאאאא, בישראל לא חושבים מעבר למה שמתחת לאף והנוחות הרגעית והזמנית - אכול ושתה כי מחר נמות.

yaelofer

New member
הערות:

איך עיקור מקצר את חיי החתולה ב-30%? במיקרים שבהם אני נתקלתי (ונתקלתי במאות מיקרים בעיקר של חתולים אבל גם של כלבים) עיקור דווקא מאד עזר לחתולות/לכלבות, הן נראו אח"כ הרבה יותר טוב ומבלי לשנות שום דבר אחר באורח חייהן. דווקא כלבות לא מעוקרות היו בסכנת חיים וחלקן אפילו נפטרו כתוצאה מדלקות רחם (שאנו כבני אדם יכולים למנוע - ע"י הוצאת הרחם). אמנם אם החתולה בייתית, ניתן לטפל בה כאשר מופיעה דלקת רחם (אבל זה לא מבטיח הצלחה, היכרתי אישית כלבת פודל גיזעית שלא עוקרה ונפטרה כתוצאה מדלקת רחם - הטיפול הוטרינרי לא הצליח להציל אותה, גם כלבתי הפקינזית כמעט נפטרה מדלקת רחם אך למזלנו אצלה כן הוטרינר הצילח להציל, אך היה חייב לעקר אותה). וכאשר מדובר בחתולות רחוב שבאיזורים מסויימים שבהם אין מאכילים ומטפלים, אף אחד לא שם זין עליהן, וסליחה על הבוטות, וכאשר חתולה חולה בדלקת רחם אין מי שידאג לחתולה כזו כשהיא חולה, והיא מתה בסבל ובייסורים, שאפשר לחסוך ע"י עיקורה. מלבד זה, שישנם מיקרים שבהם חתולות נדרסות למוות כאשר בתקופת הייחום הן נאלצות לברוח מזכרים. כמו כן, רוב החתולים הדרוסים הינם זכרים לא מסורסים עד גיל שנתיים, שנדרסו במהלך חיפושיהם אחר נקבות מיוחמות. אמנם עיקור וסירוס לא מבטיח דריסות ומוות מדריסות, אך הוא בהחלט מפחית את מס' הדריסות. אם היינו חיים בעולם אידיאלי, בלי כבישים, בלי מחלות, עם שפע אוכל (ורצוי איכותי) לכל חתולי הרחוב, אולי הייתי מסכימה איתך שאין צורך לעקר, אך אנו לא בעולם אידיאלי, והסבל היומיומי של חתולי הרחוב (ואני מדברת איתך אפילו על הדברים הפשוטים והבסיסיים ביותר ועל כך שישנם הרבה חתולי רחוב שאין להם אפילו אספקת מזון סדירה והם נאלצים לנבור בפחי זבל כדי למצוא פה ושם כמה שאריות כדי להעביר עוד יום) הוא מאד גדול. רוב חתולי הרחוב לא מצליחים לחצות את גיל השנה, וזו לא קלישאה - זו המציאות. חתול רחוב בן 4-5 נחשב קשיש. ואלו לא דברים שוטירנרים מנסים למכור לי כדי לעשות קופה מחתולות שאביא לעיקור, אלא זו המציאות היומיומית שאני אישית (ורבים כמוני) נתקלתי בה. עוד לפני שהתחלתי לדאוג לחתולי רחוב בסביבתי, היו עשרות אם לא מאות חתולים שעברו (חיו) במהלך השנים ברחוב שלי, רובם כבר אינם איתנו (והם לא מתו מוות טיבעי, אלא מיתות שונות וקשות כתוצאה ממחלות, התעללויות של אנשים רעים, דריסות, הרעלות, ועוד דברים). וגם אם לא היו קיימות כל המיתות האלה, עצם ריבוי החתולים אינו מאפשר לנו כבני אדם לספק להם את כל המזון לו הם נזקקים. נניח לרגע שלא היינו מעקרים ולא היו כאלה כמויות של מקרי מוות, היינו זקוקים להמון אוכל כדי להאכיל את כל גדודי החתולים האלה, ואין כאלה כמויות לצורך האכלת כמויות של חתולים, וגם אם כן - ככל שעולה מס' החתולים שיש להאכיל כך מן הסתם יורדת האיכות של המזון שניתן לספק להם ובמקום להאכיל כמות קטנה של חתולים באוכל איכותי ובריא צריך להאכיל מאות חתולים באוכל זבל וזול. ולגבי "הפתרון הסופי" שאת מדברת עליו. גם אם יהיו מבצעי עיקור מסיביים,אף פעם לא יצליחו לעקר את כל אוכלוסיית חתולי הרחוב, אלא לא יותר מ-80% מהם במקרה הטוב. ואפילו אם נניח באופן תיאורטי שהיו מצליחים לעקר/לסרס את כל חתולי הרחוב, ונותנים להם לחיות בשקט את השנים שנותרו להם, ועוד 20 שנה היה מצב של אין חתולים - אני מעדיפה מצב כזה של אין חתולים על מצב שבו חתולים מתים יום יום בסבל בל יתואר. החתולים הפרטיים שלך אולי חיים מעולה וכמו מלכים ואני כמעט משוכנעת שזה כך אפילו בלי להכיר אותך אישית, אבל מעבר לבועה הפרטית שאת והם חיים בה טוב מאד ואפילו מצויין, יש בחוץ עולם אחר לגמרי. ואם שתי האופציות הן לעקר את חתולי הרחוב כולם עד שבעוד 20 שנה לא יהיו חתולים או להמשיך לראות חתולים סובלים (ומאד) אני עדיפה את האופציה הראשונה.

Gilliana

New member
זו בדיוק הבעיה

שכולכם מעדיפים להכחיד גזע שלם כביכול על מנת שלא יסבול, אבל בעצם עושים בדיוק ההיפך - גם מחסלים את הגזע וגם לא מפסיקים את סבלם של אלו שכבר נמצאים בו, נהפוך הוא, אתם עוד מוסיפים עליו. וחתולי רחוב לא מתים בד"כ ממחלות שקשורות באיברי הרביה אלא כמו שאמרת - מתאונות ומחלות אחרות, כך שלא עשית באמצעות עיקור כלום.

yaelofer

New member
באמצעות עיקור אנו מונעים מחתולים נוספים

להיוולד לעולם האכזר הזה. בנוסף לכך, זה מאפשר לנו (אולי לא תמיד לי אישית, לצערי) את האופציה להשקיע מבחינת זמן ומשאבים (אוכל וטיפול רפואי) בקבוצה מצומצמת של חתולים. ברגע שהמשאבים של כל אחד מוגבלים, אך הוא דואג לעקר בסביבתו הקרובה את הנקבות ולסרס את הזכרים ולהישאר עם x חתולים קבועים, אז נכון שמתוך ה-x האלה ייתכן (ולא רק ייתכן אלא זה קורה בפועל) חלקם יידרסו (ואפילו למוות) או ימותו מהתעללויות, אך עדיין בגלל גודלה הקבוע של הקבוצה יהיה אפשר לקנות להם מזון שהוא ברמה סבירה, לדאוג לחסן אותם ובכך להפחית את הסיכוי שימותו ממחלות, לקחת אותם לטיפול רפואי במקרה שלמישהו מהם קרה משהו (למשל "רק" נפצע בתאונה ולא נהרג). בדיוק כפי שלך יש בבית קבוצה של 5 או 7 חתולים (אינני זוכרת כמה כתבת שיש לך) והם זוכים לטיפול הטוב ביותר ולאוכל הטוב ביותר, כך גם אם בכל חצר יהיה מס' קבוע של חתולים זה יאפשר למאכילים לדאוג להם כשצריך וכשאפשר (כמו שנתתי דוגמה: ללכת לוטרינר לטפל בפציעות, לחסן כטיפול מונע, וכו' וכו'), וכך למזער את הסבל. ברגע שלא מעקרים ומגדילים את אוכלוסיית החתולים, בוודאי שקטנה האפשרות להאכיל אותם טוב, לחסן את כולם, לקחת את כולם לוטרינר כשצצה בעיה...

Gilliana

New member
אני חוזרת ואומרת

אינני פוסלת את העיקור כליל שכן במקרים מסויימים הוא דרוש, אבל אני בהחלט פוסלת את העיקור הגורף וזה בדיוק מה שקורה כיום. כתבתי כבר באחת ההודעות הקודמות, ישנן עוד דרכים לפקח על ילודה מלבד עיקור וסירוס . אגב, לא יודעת אם ראית כבר, אך אני בהחלט מבדילה בין עיקור וסירוס, וכאשר בזמן שעיקור בהחלט עשוי להיות חיוני במקרים מסויימים - סירוס הוא דבר שיש פשוט להעביר מן העולם לחלוטין.

yaelofer

New member
סירוס של זכרים חשוב גם מסיבות אחרות לגמרי.

א. הוא מונע מזכרים לרוץ ולחפש נקבות מיוחמות וכך להידרס על הדרך (גם זכרים מסורסים נדרסים אבל פחות). ב. וסיבה לא פחות חשובה היא מניעת העברת איידס של חתולים. אצל חתולים גם יש איידס (לא מדבק לאנשים או לחיות אחרות). דרך ההדבקה העיקרית היא ע"י נשיכות. חתולים זכרים לא מסורסים מרבים בריבים ומלחמות הכוללות גם נשיכות עמוקות ושריטות עד זוב דם. בכך הם ממשיכים ומעבירים את מחלת האיידס מאחד לשני. סירוס ימנע את רוב המיקרים האלה. בישראל, מכיוון שאנחנו עדיין לא מדינה מתקדמת מבחינת עיקורים וסירוסים, לפחות 50% מחתולי הרחוב הם נשאי איידס. וכשהאיידס מתפרץ והחתול הופך להיות חולה, מכיוון שהוא חתול רחוב וסביר להניח שלא תמיד הוא זוכה למאכיל שגם ייקח אותו לוטרינר (אם בכלל לחתול הזה יש מאכיל) - חתול זה יסיים את חייו מהר מאד מאיזו מחלה. לדעתי, זו סיבה מספיק טובה למה לסרס גם את הזכרים (וזה ללא שום קשר לפיקוח על מס' החתולים.)

בילי28

New member
מחזקת את דברייך ורוצה להוסיף:

באיזור מגוריי יש כמה וכמה חתולות מעוקרות, אשר חלקן כבר עברו את גיל 10!! (דבר נדיר אצל חתולי רחוב). חתולה מסוימת הגיעה אפילו לגיל 15-16 [לדברי שכנות שמכירות אותה. למרבה הצער החתולה כפי הנראה כבר נפטרה (מזיקנה)]. חתולה אחרת, גם היא עברה את גיל 10, ואילו לא היתה נפגעת ומתה (כנראה מאופנוע שנסע על המדרכה) סביר להניח שגם היא היתה מגיעה לגיל 15 לפחות. חתולה אחרת שהכרתי, היתה במצב די עלוב - היא היתה רזה מאוד והפרווה שלה היתה דביקה ומדובללת. לאחר העיקור מצבה השתפר פלאים - היא התמלאה (כלומר, הגיעה למשקל נורמלי), והפרווה שלה הפכה להיות רכה וחלקה. כל המקרים שפרטתי רק מוכיחים את מה שציינת - שהעיקור כן מאריך את חיי החתולה (וגם החתול) ומשפר את בריאותם ללא הכר.

B0NB0N

New member
ואת... יודעת יותר טוב מוטרינרים

הרי את ולא הם למדת 8 שנים עם סטאז' רפואה וטרינרית ומי כמוך את כל הסיבות הרפואיות הנכונות, יותר טוב מאנשי המקצוע. נו באמת. אין בעלת ניסיון לטוב ולרע ממני. בתקופה שלא ידעתי שבריא יותר לעקר וחתולות אצלנו בשכונה המליטו והמליטו והתייחמו ונאנסו ואח"כ שוב המליטו והייחום החל מגיל 4 חודשים....... ואף חתולה לא עברה את גיל 5.... ועכשיו, כשלימדו אותי אנשי מקצוע ואנשים בעלי ניסיון, גודלים אצלי בחצר חתולות שמגיעות כבר לגיל 10 ועוד ידן נטויה, בשל היותן מעוקרות. וכל מה שמדאיג אותן, זה אם לשחק עכשיו או אח"כ ולא להימלט מזכרים, או לכאוב המלטה או לטפל בגורים שמוצצים את החיים ממך. אה, שכחתי גם כמה חתולות מיוחמות וזכרים עם הלשון בחוץ נדרסו במרדפים צמודים לכיוון הכביש. נו, אבל את יודעת הכי טוב. מעניין רק, להבין את הדיעה שלך לגבי קיצור החיים של העיקור............. סתם מעניין לשמוע עוד שטות לאוסף.

ToFLY

New member
אבל יש לה את הווטרינרים שלה../images/Emo3.gif

"מהמומחים בארץ". והיא מצטטת דיעות של לפחות שלושה ווטרינרים!

khb

New member
אפשר קישור למחקר שעיקור מקצר חיי חתולים?

Noaal

New member
רוב הסיכויים שהחתולה שלך התייחמה מספר רב

של פעמיים ואת אפילו לא יודעת את זה (נקרא ייחום שקט והוא מגיע ללא סימנים מיוחדים). ממליצה לך בחום לעקר אותה לפני שתתפתח (אם לא התפתחה) דלקת ברחם שעלולה להביא למותה (במיוחד אם היא תתעבר במהלך הדלקת).

Gilliana

New member
נו באמת

מה הקשקוש הזה? לא מתפתחת שום דלקת ברחם של חתולה מיוחמת שלא עוברת עיקור, מספיק עם הפחדות השווא וסיפורי המעשיות האלו.

GeJuFan

New member
יש לי שאלה האם את וטרינרית?

האם דיברת עם וטרינרים? האם ראית במו עינך את מה שאת טוענת שהוא לא נכון (יותר מפעם אחת כי אחד זה היוצא דופן לא הנורמה) כי אני שמעתי כמה וכמה סיפורים קשים מנשוא מוטרינרים רבים וגם זכיתי לראות במו עיניי חלק מהסיפורים הללו.

Gilliana

New member
אני לא וטרינרית מוסמכת, אבל...

התשובות לכל שאר שאלותיך חיובית. אני מגדלת וגידלתי חתולים וחתולות רבים מזה שנים ארוכות ורבות ומעולם לא סירסתי/עיקרתי אף חתול/ה - כולם יצאו בריאים, שלמים, יפים ומוצלחים. יחום אינו גורם לדלקות רחם אצל חתולות בדיוק כשם שוסת אינה גורמת לדלקות רחם אצל נשים - זהו תהליך טבעי, תקין ונורמלי. אין לי מושג מה שמעת מוטרינרים ובאיזה מצב היו החתולות שחלו, ומאילו סיבות, אך ממש לא הייחום הוא שגורם לכך. בעיקרון, אני מתנגדת בתוקף לסירוס ועיקור בעלי חיים מאותן סיבות שאני מתנגדת לכך בבני אדם. בנוסף, מדיניות זו של סירוס תביא בסופו של דבר להכחדת המין החתולי בתוך כמה עשרות שנים.

למעלה