חתולה מיוחמת..

Gilliana

New member
ברור שמיצית - אין לך תשובות

וזה לא שאת צריכה חלילה לספק לי תשובות, ספקי אותן לעצמך אם תוכלי (וברור שאת לא יכולה).

belli80

New member
../images/Emo191.gif

תשובות יש לי בשפע, למי שיודע להקשיב, שמשכיל להבין שהוא מדבר שטויות, שיוכל להעריך שנים של לימודים במוסד אקדמי אמיתי, ושלא מבזבז את ימיו בלדמיין יצורים מהחלל.

Gilliana

New member
כרגיל, מקשקשת ומלהגת

קופצת למסקנות הזויות חסרות בסיס. את יודעת מה למדתי, איפה ואילו תארים יש לי? מעניין. אבל כידוע - את הבורות והאמונה, לא מעניינות העובדות.

yaelofer

New member
אבל לפחות את המשך דריסת החתולים אנו יכולים

לצמצם. זה שאנשים נדרסים זה לא אומר שלא צריך לפחות בקטע שבו אנו יכולים לעזור (צמצום דריסת החתולים) - לעזור ע"י עיקור (כי חתול לא ניתן ללמד איך לעבור כביש, בניגוד לבני אדם שאותם אפשר ללמד).

Gilliana

New member
זה לא מצמצם

את פשוט הורגת אותם בהדרגה במקום בבת אחת, זה מה שאת לא מבינה...

בילי28

New member
רק בהבדל אחד קטן

אפשר בהחלט למנוע דריסה של ילדים והתעללות בהם באמצעות טיפול על ידי הגורמים המתאימים (כמו למשל חינוך לזהירות בדרכים, שילוט ורמזורים, ענישה כבדה וכד'). וגם בילדים שעוברים התעללות אפשר לטפל על ידי הגורמים המתאימים כמו רשויות הרווחה. אבל מי יעניק טיפול כזה (או חינוך לצורך מניעה) לחתולים שנדרסים או עוברים התעללות. מבחינתם של אנשים רבים, חתולים הם במקרה הטוב שקופים ובמקרה הרע מטרד, ועל כן ברור שהמדינה לא תשקיע ולו שקל אחד בטיפול/מניעה של דריסה והתעללות.

Gilliana

New member
גם דריסה של בעלי חיים אפשר

נכון, נדרש הרבה יותר מאמץ ותקציב מאשר לקום לסרס ולעקר את כולם כך שממילא בעוד 20 שנה לא יהיה את מי להציל. אבל עכשיו נגעת באמת בנקודה הרגישה והבעייתית - המדינה לא תעשה דבר, משום שהמדינה שואפת לדלל את אוכלוסיית החתולים ולהכחידה מטעמי נוחות. מה שהמדינה לא לוקחת בחשבון הוא שבסופו של דבר, מה שיקרה כתוצאה מדילול אוכלוסיית החתולים יהיה עליה מבהילה באוכלוסיית העכברושים, נחשים ושאר המזיקים שחתולים מדבירים. לכן יקירתי, תריך לרכז את המאבק בגישה של המדינה, ולא עוד לעזור להם לבצע את זממם, זו בדיוק הנקודה!

yaelofer

New member
גם אוכלוסייה קטנה ומבוקרת של חתולי חצר עושה

את עבודת ההדברה (תפיסת עכברושים, נחשים ושאר מזיקים) בצורה מעולה. לא צריך בשביל זה המון חתולים. למשל בחצר שלי, ובאחת החצרות לידנו, ישנה אוכלוסייה יחסית מאד מצומצמת של חתולים כשרוב הנקבות מתוכן מעוקרות וגם מס' זכרים. למרות הבקרה על מס' החתולים, אותה אוכלוסייה מצומצמת דואגת שלא יהיו עכברים, נחשים וכו'. אולי יפליא אותך אבל בקיץ האחרון דווקא זכר מסורס, בן לחתולה מעוקרת (עוקרה לאחר שנגמל) הוא זה שתפס נחש באחת החצרות. אחד מחתולי החצר המסורסים שלנו הביא לנו לפני כמה שנים עכבר מת (כדי להשוויץ איזה חתול גאון ויעיל הוא). דוגמאות אלו (ואלו רק דוגמאות מייצגות מתוך כל הדוגמאות) מבהירות שמספיק קצת חתולים כדי לבצע טוב מאד את עבודת ההדברה. ואם תעלי את השאלה, מה יקרה עוד 20 שנה אם כבר לא יהיו חתולים כי אלה שעוקרו ימותו בינתיים, אולי עוד 20 שנה תגיע מתקפת עכברושים? ועל כך אענה שמכיוון שאף פעם לא יצליחו לעקר את כל החתולים, וחתולים יהיו תמיד ולכן גם לא יהיו מתקפות עכברושים. וגם אם כן יהיו עכברושים אעדיף למצוא לכך פתרון אחר (למשל, ע"י מלכודות) מאשר להמשיך לראות בשנים הקרובות כ"כ הרבה חתולים סובלים ברחובות רק כדי שלא יהיו עכברושים...

Gilliana

New member
זה פשוט לא נכון

משום שריבוי אוכלוסיית העכברושים הוא למעלה מפי 5 מריבוי אוכלוסיית החתולים, והדוגמאות שנתת, תסלחי לי כן? פשוט מגוחכות. מלכודות??? הצחקת אותי, ומתקפת העכברושים לא תגיע עוד 20 שנה, היא כבר מגיעה - לכי תראי מה נעשה בפתח תקווה בעקבות חיסול מסיבי של חתולים. ובואי ואזפר לך עוד פרט פיקנטי - כאשר התפרצה המגיפה השחורה, הסתבר שדווקא בשכונות היהודיות, התחלואה היתה נמוכה בהרבה. יודעת למה? נכון, משום שהיהודים גידלו וטיפחו חתולים. ואם את חושבת שאף פעם לא יצליחו לעקר את כל החתולים - את אולי צודקת שלא את כולם, אבל תוסיפי לכך את התמותה הטבעית הגבוהה ואז בהחלט המשוואה משתנה. גם הבופאלו הגיע לסף הכחדה עקב ציד, כאשר היו כמויות של מיליונים טאף אחד לא חלם בכלל שהגזע עלול להכחד.

שאלה

החתול שלי בא כל יום לסרוק אפילו מסתובב מצד לצד כדי להראות לי היכן הוא רוצה. האם זה יכול להוריד לו את כל השיער כי הרי יש נשירה. האם מותר לעשות זאת ?

יצורה

New member
הרבה מעשנים כבדים מתו בתאונות דרכים

זה אומר שעישון לא מוביל לסרטן ותמליצי לאנשים להתחיל לעשן כי זה לא פוגע בבריאות?

Gilliana

New member
לא הבנתי מה הקשר

מה בין עישון ובין תאונות דרכים? מלבד אולי העובדה שהדלקת סיגריה תוך כדי נהיגה עלולה להיות מסוכנת?

יצורה

New member
הקשר הוא

שהעובדה שחתולייך בריאים ושלמים (ואני מאחלת להם אריכות יומין) לא אומרת שבע"ח לא מעוקרים \ מסורסים נמצאים בסיכון בריאותי גבוה יותר.

Gilliana

New member
ומי ניסה להגיד את זה בכלל?

יש סיכונים בריאותיים שנובעים מאי עיקור, מאידך יש גם כאלו שנובעים מעיקור - למשל, זיהומים בדרכי השתן ואבנים בכליות. בכלל, מסוכן לחיות - שמעת על זה? בשורה התחתונה, ברור שלכל מי שיש רחם יש סיכון לחלות בדלקת הרחם. למי שאין רחם אין סיכון כזה, בדיוק כשם שלמי שאין כליות אין סיכוי לחלות בדלקת כליות ולמי שאין מח אין שום סכנה whatsoever לחלות בדלקת קרום המח. האם מכיוון שהרחם היא איבר שאפשר לחיות בלעדיו, אומר הדבר שצריך לוותר עליו? לא, לרחם יש תפקיד חשוב באיזון ההורמונלי של בעל החיים ולא סתם הנקבה נבראה עם רחם, לא רק כדי ללדת/להמליט. רק משום מה באו כמה בני אדם נפוחים מחשיבות עצמית והחליטו שהם יודעים יותר טוב מהטבע, ופשוט בגלל שלא נוח להם עם יללות ייחום וגורים, התחילו להטיף ולשטוף מוחות - זה כל הסיפור. מי שבאמת רופא/וטרינר שאכפת לו מבעלי חיים ולא סתם עושה על גבם קריירה, לא רק שיודע זאת אלא גם אומר זאת בקול רם.

yaelofer

New member
בקשר לאיזון ההורמונלי שמופר כתוצאה מעיקור את

אולי בהחלט צודקת. אבל צריך להעמיד אחד מול השני את האיזון ההורמונלי שמופר ואת ההשלכות של זה על החיה המעוקרת, מול מה יקרה לחיה (ולצאצאיה) אם היא לא תעוקר. אז נכון שאם היא תעוקר, יופר האיזון ההורמונלי, שאולי יגרום לה לבעיות מסויימות (אולי, לא ודאי), אך כפי שכתבו לך כאן (כולל אני) אם היא לא תעוקר יוולדו הרבה צאצאים לעולם מלא סבל ולחיים קצרים. אז השאלה היא לא מה יותר טוב אלא מה פחות גרוע עבור החתולים. לדעתי, פחות גרוע זה לעקר ולמנוע המשך חיי סבל כחתול רחוב.

Gilliana

New member
כפי שאמרתי כבר קודם

אני לא נגד עיקור וסירוס בכלל. ומלבד זאת, אני עושה הפרדה בין עיקור וסירוס, שכן עיקור בהחלט עשוי להיות נחוץ במקרים מסויימים בעוד שסירוס לגמרי נובע ממניעים אנושיים אנוכיים של נוחיות ותו לא. אני גם לא אומרת שלא צריכה להיות בקרה מסויימת על אוכלוסיית החתולים, אבל יש גם דרכים אחרות למנוע התרבות מלבד עיקור והן לא דרכים כירורגיות בלתי הפיכות. אני גם לא מתווכחת על כך שחתולי הרחוב במקרים רבים חיים בתת תנאים מזוויעים (לעומת זאת יש כמה וכמה חתולי רחוב שנהנים מטיפול וטיפוח למרות שהם חיים ברחוב) - אני טוענת שבמקום לרוץ ולעקר כ"כ מהר, ובמקום לצווח על כל בעל חתול "תעקר תעקר!" צריך לפעול באופן רציני בהרבה מישורים אחרים לרווחת החתולים, ולא חסרים כאלו.

yaelofer

New member
כעיקרון את צודקת בדברייך,

אך בגלל שהמשאבים הכלכליים של המדינה, של משרד איכות הסביבה ומשרד החקלאות, של עמותות לרווחת בע"ח, ושל מאכילים, הינם משאבים מוגבלים (מה לעשות שהכל מתחיל ונגמר בכסף), וכדי לדאוג לרווחת החתולים צריך כסף, אז פה ישנה בעיה. אי אפשר לקחת את המשאבים המאד מוגבלים האלה ולפזר אותם כדי לעזור לכל אוכלוסיית החתולים.. אם הכסף היה בור ללא תחתית אז היה אפשר לדאוג לרווחת כל החתולים ולחשוב פעמיים לפני עיקור אבל כמובן לכל בור יש תחתית, עם כל כאב הלב, ולכן צריך כשלב ראשון לבקר את היילודה (והפתרון הכי ישים הוא עיקור) ואז להתמקד ברווחת החתולים הקיימים.

Gilliana

New member
אז למה לא לנסות לשנות?

להרים ידיים לפני שניסינו? במקום שכל העמותות תתמקדנה בעיקור וסירוס, לא עדיף היה שכולם ישלבו כוחות להפעיל לחץ על המדינה ו/או דאגה להסברה בקרב הציבור?

yaelofer

New member
מסכימה עם כל מילה שלך.

תמיד הסברה וחינוך עדיפים על פני לרוץ אח"כ אחרי הזנב של עצמנו.

אחוז ניכר מהנשים מגיעות בסופו של דבר לניתוח

לכריתת הרחם בשל בעיות אלו ואחרות שנגרמות להן. לא נעים להעיר אותך מהחלומות שלך, אבל זה המצב האמיתי. כנ"ל חתולות וכלבות לא מעוקרות.

למעלה