את כ"כ שונאת אותה, שלא משנה מה היא תגיד-תמיד תיהי נגדה.
עוד לפני שכתבתי אפילו מילה כבר ברור לי באיזה טון תעני לי. קראתי את כל השרשור והמסקנה היא שמי שמחזקת אותך (שמשום מה כל הבנות האלה בחרו לכתוב דווקא בפרטי?
מעניין...) היא בחורה מקסימה, ומי שחולקת עליך היא "חמות". כאילו שלא יכול להיות מצב ש"כלה" לא תסכים איתך.
אז היי! אני אשכנזיה, נשואה מזה שנה וחצי למרוקאי, וגם אני חושבת שהתגובות שלך לבנות שניסו לתת לך ביקורת בונה הן מתחת לכל ביקורת.וואלה, אם הייתי יכולה לבחור לבעלי משפחה אחרת-הייתי עושה את זה. יש הבדלי מנטליות ואמונה דתית שלפעמים מאוד מקשים עלי, אבל מכאן ועד להתבטא בכזה זלזול וגזענות... מזעזע.
אני ממש לא אוהבת לעשות שבתות אצל המשפחה שלו, אבל ברור לי שזה משהו בלתי נמנע אז אני מגיעה. משתדלת להיות נחמדה, להיות סבלנית ולהכניס מאוזן אחת ולהוציא מהשניה דברים שהם אומרים ולא מוצאים חן בעיניי. נכון שלפעמים אי אפשר להתעלם, אז אני מקטרת לבעלי רק על הדברים שהכי עקרוניים לי ועל השאר אני צוחקת עם חברות.
אין מה לעשות. משפחה לא בוחרים, גם לא את של הבעל.הם פה כדי להשאר, אז צריך ללמוד לסנן את מה שהם אומרים ולא לקחת כל דבר קשה.
אני מרגישה ממה שאת כותבת שאת כבר כ"כ אנטי כלפיה, שגם אם היא תגיד לך משהו נחמד את תחפשי את המניעים הנסתרים שלה.
אני לא רואה משהו רע בזה שהיא מתקשרת אליו כל יום ושואלת מתי סיימתם לעבוד ואיך עבר עליו היום. בלי קשר לזה שזה נשמע לי נורמלי, אל תשכחי שהיא גידלה אותו הרבה שנים ופתאום הילד שלה יוצא לה מהבית... התינוק שלה... זה שינוי מטלטל להורה לראות איך הילד שלו מתרחק ממנו ומקים משפחה משלו. אפשר להבין למה היא עדיין רוצה להרגיש שייכת. להבין מה עבר עליו ולשמוע חוויות כמו פעם.
זה שהיא הזמינה אנשים נוספים לחינה זה באמת לא במקום ולא מכבד אם זה לא נעשה בתיאום. יכול להיות שהוא הבכור, או בן יחיד?
הקטע עם הכתובה והשאלה אם אתה יודע על מה אתה חותם-נשמע לי כמו משהו שנאמר בצחוק... כמובן שלא הייתי שם ולא שמעתי את הטונציה, אבל את אומרת שהם גיחכו. סתם בדיחה מפגרת, לא חייבים לחשוב שזה בקטע רע.
השאלה איפה הכתובה-נראית לי שאלה לגיטימית, שאלה של התעניינות.
יותר מזה-היא גם הגיעה להתנצל! זה לא כ"כ פשוט להתנצל, צריך לוותר על האגו בשביל זה, והיא עשתה את זה כדי להרגיע את הרוחות.
בנים זכרים - יש את הקטע המפגר הזה, וגם אני תמיד שומעת הערות מהמשפחה של בעלי, ותמיד מתקנת ל"בנות נקבות". אז הם אומרים. זה לא שיש להם איזשהו סיי בעניין... זו סתם צורת ביטוי-אין לי ספק שאם תיהיה לכם בת הם יאהבו אותה ויפנקו אותה.
זה לא נראה כאילו היא מנסה להשוויץ בקשר שלהם ולשים אותך בצד, *את* בוחרת להסתכל על זה ככה. כמו שכבר כתבתי, לי זה נראה כאילו היא מנסה להתענג על כל הזדמנות שיש לה עם הבן שלה, להרגיש שהוא לא זנח אותה. היא מרגישה שהוא התרחק-גם פיזית וגם התקדם בחיים והיא מנסה "לגנוב" עוד קצת זמן איתו.
את כ"כ שונאת אותה, שאת יוצרת מעגל של שנאה. היא מציעה להכין משהו, ונכון שביקשתם שלא והיא מכינה בכל זאת, אז במקום להגיד תודה ולאכול/לא לאכול - את כועסת עליה. היא זורקת בדיחה-את כועסת עליה. היא שואלת שאלה-את כועסת עליה. זה יוצר אנטי שלה כלפייך, מה שגורר עוד יותר אנטי מצידך...
נכון שיש הבדלי מנטליות וזה קשה, אבל צריך לבחור את המלחמות וללמוד לסנן. ויותר מזה, צריך לתת כבוד לאדם שעומד מולך ולא להסתכל עליו מלמעלה, כאילו שאת כזאת נאורה והוא כזה פרימיטיבי. ההודעות שלך נוטפות התנשאות ושום רצון לנסות לקבל אנשים ששונים ממך, או שחלילה לא מצדיקים אותך.