היי ניקול
סתם כפתיחה, רוצה להגיד שאני ממשפחה מרוקאית שיש בה הרבה גוונים - יש את החמים והלבביים, יש את הקרים והעוקצים ויש כאלו שהם מאד אינדיבידואליים ולא נופלים לשום תבנית. אני לא חושבת שאת גזענית, אני יכולה להבין מאיפה ההערות שלך מגיעות אבל גם רוצה לומר לך שאל תתחילי להכנס למקומות האלו - תשפטי אדם לפי מעשיו ולא מה המוצא שלו, כי את לא תצאי מזה, לא כולם מתאימים לדפוסים שאנחנו מכירים ובסוף תגלי שהיו דברים שצדקת והיו דברים שסתם הכללת.
ועכשיו לענייננו... אני בתור בחורה רגישה ובמיוחד רגישה למשפחה של הבן זוג, הייתי סובלת במיוחד במשפחה של בעלך, ואלוהים יודע שבחתונה שלך אם הייתי הכלה הייתי מחזיקה את עצמי כדי לא להתפרץ בבכי ולברוח (וכבר כתבתי בפורום בעבר שיש לי חמים לעתיד מקסימים ועדיין אני מוצאת איך להיות מוטרדת מהם גם כשהם בסדר גמור). לגבי מה את יכולה לעשות בנושא, אני באמת חושבת שאין הרבה מה לעשות מעבר להתעלמות. הרבה פעמים אנחנו מצפים שהפתרון יבוא מהחם או החמות אבל למדתי שעליהם אי אפשר לשלוט ושהפתרון נמצא בזוגיות שלך עם בעלך... אם הוא בעל אוהב, מבין, מתחשב - הוא יקשיב לתחושות שלך וימצא דרך פשרה. יכול להיות שזה יהיה להוריד את תדירות הביקורים ויכול להיות שזה יהיה להעמיד את ההורים שלו במקום בכל פעם שהם מגזימים. מהמקום שלך עצמך, הייתי מציעה לך עם כל הקושי להיות יותר סבלנית, גם כי את אוהבת אותו ואת רוצה שהנושא הזה לא יפגע בו, וגם כי את נקלעת לתרבות משפחתית שונה שאין לך הרבה מה לעשות חוץ מלקבל אותה. כשיוולדו הילדים יהיה לך קצת קלף מיקוח ואולי זה יעזור.
אגב גם לי היתה בעיית המשפחתיות הזו והיה לי קשה עם ריבוי הביקורים, בעיקר שנסענו רחוק ולכן כמוכם היינו מעבירים אצל המשפחה שלו את כל הסופ"ש, זה לא תמיד קל. אבל אני רוצה לציין שאני דווקא יותר מאשימה את עצמי בעניין כי אני יודעת שהריחוק המשפחתי אצלנו הוא לא במקום ושהמשפחה שלו דווקא מראה יחסים יותר בריאים.
לסיכום זה לא קל כששתי המשפחות מאד שונות ובעיקר כשיש התנגשות תרבויות. אני חווה את זה עכשיו בארגון החינה שלי. זה דורש מהזוג המון גמישות, הבנה והכלה ולפעמים כל מה שבא לנו זה שיעזבו אותנו בשקט ויתנו לנו לעשות מה בראש שלנו... ואנחנו לא מבינים למה לעזאזל אנחנו אלה שצריכים להתגמש ולהשתנות ולא המשפחות... אבל זו המציאות - תנסי את הדרך (היות מעצבנת) של לבוא אליהם בטוב, כמה שאפשר, ותראי שזו כנראה גם הדרך הכי יעילה... מאחלת לך בהצלחה ומבינה אותך בכל לבי