חמתי האובססיבית

Nikol777

New member
חמתי האובססיבית

שלום לכולן...

אני בת 25 נשואה עוד מעט שנה ויש לי בעיה קשה עם חמותי בפרט והמשפחה של בעלי באופן כללי .

משנכנסתי למשפחה הזאת אני רק סובלת! כשהכרתי את בעלי הוא היה באמצע לימודים לתואר ואמא שלו פתאום ראתה אז שהוא לא רק בלימודים שפתאום יש לו גם חיים ופחדה חס וחלילה שאפריע לו!! כל פעם היתה באה ביציאה " אתה צריך ללמוד להמשיך לחיות ברמת חיים שאתה רגיל אליה" וכל פעם היתה אומרת את זה על ידי... זאת האישה הכי טיפשה שהכרתי בחיי.... אין לה שום השכלה בחיים , אין חוכמת חיים, כל הכסף זה מבעלה שעבד כל חייו ובאמת שחוץ מקרוא וכתוב אין לה מושג בכלום.. ובגלל שאין לה מושג היא כל פעם באה אלינו ביציאות כאלה מטופשות ופרימיטיביותת שפשוט מוציאות מהדעת (אישה עוד מעט בת 60 נולדה במרוקו, פרימיטבית לגמרי) שעברנו לגור ביחד (שנה לפני החתונה) במרחק של שעה וחצי נסיעה ממנה היא פשוט אכלה תלב, כל יום חייבת להתקשר ולחפור (עד היום) "מה אתם עושים, מה עשיתם, מתי סיימתם לעבוד" ככה חפירה כל יום ביומו...כל פעם היתה מנפנפת בכסף שלה (של בעלה) וחושבת שאני עם הבן שלה בגלל כסף..כאילו שאני באה מהרחוב..(היא לא הכירה את הוריי, רק בערב חינה מצומצם כמה ימים לפני החתונה היו אצלנו וראו איפה אנחנו גרים אז היא הבינה פתאום עם מי יש לה עסק, לא משנה שגם הביאה עוד אנשים מהמשפחה שלה שביקשתי בפירוש שלא והבטיחה לי שלא תביא ובאותו יום פשוט נחתה איתם וכולי הייתי עצבים ובכי! כי זה היה מצומצם רק ההורים והאחים אבל אצלם זה תמיד אובר משפחתיות ואי אפשר לכבד מה שמבקשים) אפילו בחופה עצמה בחתונה מתי שבעלי חתם על הכתובה היא שואלת: " אתה יודע על מה אתה חותם שם" נעצתי בה מבט ועניתי לה- " כן על מיליונים" ועוד לפני החתונה אמא שלו והאבא הבוגד שלו אומרים לו " שים לב על מה אתה חותם שם אה? " וכאילו מגחחים... ובנוסף שישבנו איתם לראות את הדיסק של החתונה , האמא המשכילה שלו שואלת את בעלה: "תגיד איפה הכתובה" ? אז ישר אמרתי לה : "איפה הכתובה שלך" ?? אצל אמא שלך נכון? אז גם שלי. התעצבנתי ונפגעתי מאוד לאור זה שבפעם המאה העלו את זה שוב ועלתי לחדר. יום אחרי אמרתי לבעלי שאני לא מסוגלת איתה ופשוט שונאת אותה ושאני דורשת שידבר איתה ושתתנצל מיד... וכך היה.. היא פתאום עלתה לחדר דיברה וטענה "שהכל בצחוק" פתחתי עליה את כל מה שהיה לי בבטן עליה ובדיוק מה אני חושבת עליה.. שהיא אובססיבית ועוקצנית.. היא התנצלה וחשבתי שבזה זה נגמר... אז זהו שלא.. עץ עקום לא ניתן ליישר.. שבועיים אחרי שבאנו שוב לשישי היא בדיוק אותו דבר, כל פעם עקיצות כל פעם חפירות על מה עושים, נותנת מונולוגים מטופשים ומנסה להעביר מסרים ואפילו פעם עוד לפני החתונה היא ובעלה אמרו לבעלי : "לא כדאי לך להיכנס לחדר לידה" אני זוכרת שפוט יצאתי עליהם והתעצבנתי ממש ( יש לציין שבגלל שאבא של בעלי הוא שוביניסט בוגד מגעיל שלא היה בלידה של הילדים שלו הוא ככה מנסה שגם הבן שלו יהיה וחושב שהדרך שלו זה מה שצריך להיות) כל פעם שאנחנו הולכים לשישי ככה הוא מתנהל- האבא חופר על ילדים (חייב שיהיו זכרים) האמא בעקיצות ומנסה להראות שהיא מכירה את הילד שלה יותר טוב ממני (חיה בסרט) כואב לה שלי הוא מספר הכל ולה לא..(זה תמיד היה ככה) וכל פעם מנסה לצחוק איתו באילוץ או לתפוס אותו לבד כדי להראות שיש בינהם קשר ואותי לשים בצד (אישה פאטיתתתת) וככה ימי שישי שם הם עכורים עם הרגשה מגעילה.. אפילו עכשיו לא בא לי בכלל בעתיד להיכנס להריון רק בגלל מה שאני רואה שהולך לקרות ועם ההתערבויות בחיים שיהיו והערות המציקות במשפחה הזאת...) בקשר לבעלי- הוא מבין אותי , אבל הוא מפחד לצאת על אמא שלו ולהסביר לה חד וחלק את העניינים אז כל פעם הוא מדבר בעדינות ורכרוכיות מה שמרתיח אותי עוד יותר! ובנוסף שהיא שואלת אותנו אם אנחנו רוצים משהו ואני אומרת לה שלא אז היא בכל זאת עושה.. כל מיני קטעים מעצבנים שפשוט נתתי לה כבר להבין שאני אומרת לא אז זה לא.. היא נפגעת מזה ומעקמת את הפרצוף שלה...
באמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות זה לאא מצב שאפשר לפתור.. כי גם אחרי שדיברתי ואמרתי את שעל ליבי זה נכנס ויצא מהאוזן השנייה..
אני לא יודעת עד מתי אני יוכל לספוג את הדברים האלה... כבר מחשבות על גירושים עולות לי לראש בגלל המשפחה המפגרת הזאת!

נומלה

New member
קחי נשינה עמוקה ותרגעי

את לא בתחרות עם אמא שלו. היא אמא שלו ואת אשתו ולשתיכן יש מקום בחייו, בדיוק כמו שתרצי שיהיה לך מקום בחיים של הבן שלך.
אם לא תבואי מראש במגננה הנוראית, תוכלי אפילו ליהנות מהסיטואציה. יש ביניהם קשר ויהיה ביניהם קשר וזה לא על חשבונך. את כל כך לא סומכת על בעלך שאת נלחצת מכל מה שמישהו אומר לו? אז אמרו. תבואי עם ספר, וכשמתחילה חפירה תלכי הצידה תפתחי את הספר שלך (לא בהפגנתיות) ותקראי בנחת. תני לאישך את הקרדיט שהוא יודע להבחין בין טוב לרע ושיש לו קצת עמוד שדרה. בקיצור, תתחילי לעבוד על עצמך ועל ההתיחסות שלך. זו לא מלחמה ולא כל אמירה ליד השולחן היא הסכם ורסאי.

Nikol777

New member
עזבי

ממש אין לך מושג מה את מדברת.. מישהו אמר שאני לא רוצה שיהיה בינהם קשר?!?? אם היית מכירה אותה תאמיני לי שהיית מגיבה אחרת!! אולי את החמה.. מזל שבעלי לא כל כך סופר אותה ... הוא פשוט מכבד לא יותר מזה. העניין הוא שהיא מרגישה איתי בתחרות, וכל פעם שהוא מחבק או מחמיא לי לידה כל הפרצוף שלה מתעקםםם! אז תעשי לי טובה

דווקא נראה שבעלך מאוד סופר אותה וסוחב אותך לשם בניגוד לרצונך

עלמנת שהיא תהיה מאושרת

restart2

New member
שינוי

היי

משפט המפתח שלך " משנכנסתי למשפחה הזאת אני רק סובלת! "
המפתח נמצא בידך- התגובות שלך עם הציפיות שלך מתבדות ואת כועסת \מתאכזבת...
כדי שלא תסבלי עלייך להבין ולהפנים-
אמא שלו לא תשתנה.וכך גם אביו.
את אמורה לעבור שינוי בגישה,בהבנה,בציפייה, ובהתנהגות.
את נשואה שנה וכועסת על האופן בה הוריו מתנהלים ומתקשרים אתכם.
הם מצליחים ללחוץ לך על נקודות כואבות ואפילו שמפחידות אותך.
אל תאפשרי לפחד להפריד ולצור חייץ בינך ובעלך.
הדרישה שלך מבן זוגך להתעמת מול אימו לא מצליחה-
ממליצה לך לצמצם במפגשים אינטראקציה\ לאפשר לבעלך להוביל ולהיות במוקד העניין.
שוחחי עימו על גבולות ובעיקר תקשורת- כשלא ידווח לאימו על כל צעד ושעל לא יהיו "חפירות"..לדוגמא.
דברו על משך ועיתוי המפגשים.חשבי על נושא מעניין והעבירי נושא כשמנסים ללמד אתכם או להורות לכם..

אם ההתנהגות שלך תשתנה יתכן וגם הם ישנו אופן התנהגותם .
אתם בשלב ההסתגלות ולמידה, אל תאפשרי לקונפליקטים לסלול דרך קשה.
חשבי באופן מצאותי אלה הוריו -לטוב ולרע. חשבי ומצאי את הטוב.
תני להם להכירך .

בהצלחה

אירית

mykal

New member
לא מבינה אותך,

את טוענת שהמשפחה מפגרת,
שהאמא שלו--טפשה, לא משכילה, 'חופרת' אין לה חכמת חיים, אין לה מושג מכלום,
הכסף מבעלה, כל הזמן מסרים מטופשים--
אז למה את נעלבת? מתעצבנת? אני נעלבת ממישהו ששוה משהו--
ממי שהוא בעיני אדם מכובד --אבל אם את לא מעריכה אותה בכלל--אז למה את נעלבת?
את כנראה, משכילה ממנה, חרוצה ממנה, חכמה ממנה--אז במקום לעשות דרמות,
תעני בצורה שנונה--בהומור--תקטיני את השטויות שלה--אם היא לא תבין בעלך בטוח יבין.
&nbsp
למה אתם מגיעים כ"כ צפוף? תדללו את הביקורים--בהכרזה שא נעים אצלם/איתם--אולי יפנימו.
&nbsp
עוד שתי עיצות יש לי בשבילך---
1)כל ארוע שהם מוזמנים--תעמידי את בעלך--לבירור מדויק מי ומי בבאים--
אל תתמודדי את מולם.
2)אל תדברי נגדם (אני שונאת אותה) לבעלך--ואל תאימי בגירושים,
זה מקטין אותך--זה נותן להם המון כח.--את רוצהלממש--תעשי אלתאימי--כי כך את מפסידה,
אחרי פעמים כאלה--הם כבר לא יבהלו--ואז בעצם אין לך שום כח--חבל!

Nikol777

New member
שאלה טובה

למה אנחנו מגיעים כל כך צפוף? כי מבחינת בעלי חייב שבת אצלי שבת אצלו, כאילו למה נהיה לבד בשבת? אז הולכים להורים... הבעיה היא שהוא מאוד משפחתי ההפך הגמור ממני... אין אופציה כזאת לעשות שבת לבד שנינו בבית ולהגיע פעם ב 3 שבועות... זה כאילו חרב העולם.. זה נשמע כאילו אני קטנונית אבל זה ממש ממש לא ככה... כל מה שסיפרתי פה זה ממש על קצה המזלג... זה מאוד קשה! אני בנאדם מאוד חברותי ויכול להתחבר לכל סוגי האנשים( אני רואה את זה בעבודה ובלימודים) משום מה איתה זה פשוט לא מצליח... צמיג רוע תמיד קנאה

mykal

New member
משהו לטענה

למה נהיה לבד שבת--
כי כל השבוע עובדים, לומדים מתרוצצים--
שבת --יום שלכם, לפעמים ממש לבד, לפעמים מזמינים חברים או מוזמנים,
חשוב לבנות זוגיות בלי 'הרעש' מסביב.
נראה לי שיש מקום לשיחה ביניכם בענין. 'לבנות' מסגרת שלכם,
אז תשכנעי לעשות שבת אצלכם, ושבת אצלו ושבת לבד.
כבר נעשה רוח גדול יותר. חשוב לבנות עצמאות זוגית.
אגב, זה לא על חשבון משפחתיות.

אף אחד לא חושב שמה שסיפרת כאן זה הכל, ברור לנו מאוד
שזה רק קצה המזלג--אבל במקום שתסתכלי על אימו כמי שמתחרה בך
וקנאית אליך--תתיחסי אליה כפי שכתבת--כאשה פרימיטיבית ולא משכילה ולא ראויה ליחס הנפגע ממך.
תתעלמי, תסובבי ראש, תראי לה ש'היא לא ראויה' ליחס ממך.
בלי לערב אותו ברגשות שלך--אלא בלעג שלך--
כשהוא מראה חיבה אליך--ואימו מעקמת פרצוף--תתעלמי, או תעירי הערה צינית,
במקום להתרגז.
את טוענת שאת הרבה יותר ממנה--והיא מקנאה בך--למה אם כן
היא מצליחה לגרם לך להרגיש רע ולא בטוח--תעשי משהו שהמצב הזה יתהפך.
אגב--לכי ליעוץ --את לבד, כדי לקבל קצת טיפים, בשביל הרגשה טובה שלך.

כתבת "שבת אצלי שבת אצלו", וזה מדליק נורה אדומה

בהתחלה לא הבנתי למה התכוונת - מה, אתם חיים בבתים שונים?

ואז קלטתי שאת מתייחסת לבית של ההורים שלך כאל הבית שהוא שלך, והבית של ההורים של בעלך - כאילו הוא הבית של בעלך.

זה רק חלק משאר הדברים שכתבת, שנראה לי שאתם על מסלול לגירושים.
העצה הכי טובה שלי - ללכת ליועץ, ולשבת ביחד ולדבר ולראות אם אפשר לתקן.

נראה לי שזה פשוט מעיד על כך שהיא עדיין לא לגמרי התבגרה,

ולא לגמרי "נכנסה" לנישואים האלה.

Nikol777

New member
ממש תודה לכולן כאן... כמה ״ הבנה ותמיכה ״ ועצות נהדרות..

אף אחד לא איים בפניו בגירושין... זו מחשבה שכרגע נמצאת רק אצלי.. כשבאמת אני ארצה להוציא את זה לפועל אז זה כבר לא יהיה איום , זה יהיה קיום.

mykal

New member
שני ענינים העלית

לגבי--שאין איום מצידך--טוב מאוד ונכון בעיני.
לגבי 'העלבון' שלך בתגובות כאן---
תראי, כתבת בפורום פתוח--את בחרת להביא סיטואציות--ואליהם התיחסו--
אף אחד לא רצה לפגע בך--אלא לתת לך זוית אחרת,
וחבל--שאת נפגעת, את יכולה לקבל או לא--להסביר עוד ולומר למה לא מתאימה לך העיצה.
אבל לכתוב "הבנה ותמיכה" במרכאות כאילו אין--נותן הרגשה כאילו פגעו בך--
למה?
כל מי שכתבה עדלהערה הזו--כתבה ממש רעיונות נכונים--שוה לך שוב לקרא ולראות מה מתאים לך.

Nikol777

New member
איפה ההתייחסות לדברים?

אף אחת פה לא התייחסה לחצי דבר ממה שציינתי בהתנהגויות של החמה וכל המילים שהיא אמרה שהן נוראיותתת!!! ואלו הדברים שגרמו לי להתפוצץ!! זה מגיע למצב שהיא אומרת משהו ואני רואה את בעלי מסתכל עליה המום ונבוך יחד! היא הבנאדם הראשון בחיי שמוציא ממני את ההתפרוציות האלו! תאמיני לי שאני לא אוהבת לפגוע או להעליב.. אבל עם כל הכבוד אני בנאדם, יש גבול מסויים שאפשר להחליק ולהבליג וכרגע אני בנקודה מאוד בעייתית שאצטרך למצוא לה פתרון! ואני ממש לא חסרת ביטחון בחיים כמו שנאמר פה... אין פה לאף אחד מושג מי האדם שעומד מאחורי הדברים... בגלל שאמרתי ״טיפשה״ אז זה ישר זה שם אותי בעמדה של הרעה.. יכלתי לבחור בשפה אחרת ו׳פלצנית׳ ולרשום ׳ כסילה׳ או בכלל לרשום בצורה מתייפייפת שכנראה היתה עולה על הטייטל של דוקטורט ( ותאמיני לי שאני אלופה בזה) אבל בחרתי לכתוב בשפה פשוטה ולא מתנשאת, אני לא באה לעשות רושם על אף אחד, אך אם הייתי יודעת שכמה מילים שאגיד יתפרשו בצורה הזאת , אין ספק שמלכתחילה לא הייתי רושמת בפורום.. גילוי נאות: זו פעם ראשונה בחיי שהעליתי פוסט לפורום, אני דיי בשוק מהאנשים שיש ובאיזו קלות הם מנתחים בנאדם מבלי להכיר בכלל על סמך כמה מילים.. אין ספק שגם פה השכלתי ( ולא מהעצות )

יצא המרצע מן השק...

אם התגובות שלך פה מייצגות אפילו שמינית מאיך שאת מתנהגת בחיים האמיתיים מול חמותך ובעלך, אז מאוד ברור למה הם עויינים כלפייך או מלגלגים עלייך - את פשוט קיפוד. את כל כך מפוחדת ומאויימת ממנה שאפילו כשהיא מנסה לעשות משהו טוב (מציעה לכם דברים), את מסרבת כנראה מתוך החשש שבעלך דווקא עשוי לשמוח נגיד מהמאכלים שלה או חלילה ליהנות מהם יותר משהוא נהנה שאילו שלך... כל מילה שנאמרת בסביבתך חשודה כביקורת כלפייך, את מפרשת כל פרצוף כלעג כלפייך ולוקחת כל דבר שמתרחש בסביבה אישית נגדך... את מדגישה שהיא מתחרה בך, אבל בשביל תחרות צריך 2 ואת משתפת פעולה בתחרות הזאת כמו גדולה. גם מול בעלך את מתנהגת באותו חוסר ביטחון ולא מסוגלת לעמוד על דעתך שאחת לשלוש שבתות תבלו לבד רק שניכם בבית. את כנראה פוחדת שאם תציבי בפניו עובדה - בשבת הזאת אני נשארת בבית ואתה מוזמן להישאר איתי - הוא עוד עלול חלילה לנסוע בלעדייך, או גרוע מכך - תצטרכי - שומו שמיים - להתעמת איתו!
הבעיה שלך היא חוסר ביטחון מוחלט במקום שבו את נמצאת. מסתבר שהשכלה, דוקטורט והורים טחונים הם לא ערובה לביטחון עצמי ולראייה - אשה שאת מדגישה שוב ושוב כמה היא עלובה - לוקחת אותך בסיבוב ומצליחה להוציא אותך לחלוטין משיווי משקלך.
אגב, הדבר הבולט ביותר בפוסט שלך הוא ההשמצות כלפי חמותך מול מניית המעלות והסגולות שלך. שזה בפני עצמו מעיד על חוסר הביטחון שלך.
הם באמת כנראה אנשים פשוטים ולא מתוחכמים והפגיעות שלך היא בשבילם כמו סדין אדום לשור...

Nikol777

New member
אוייש... כמה שטויות בתגובה אחת...!

את יודעת מה מצחיק פה?!?? שאם בנאדם מתבטא פה בצורה חופשית ישר יש עליו דעה שבטוח כך הוא מתנהג בחיים.. את מנסה לעשות לי פה ניתוח פסיכולוגי בשקל שאין לך מושג מי אני בכלל.. את מנסה לעקוץ ולפגוע ומרגישים מדברייך שאת אישה שאוהבת לפגוע ולעקוץ... ומאיפה הבאת את השטות הגמורה הזאת של ׳ מאכלים שהיא עושה יותר טוב ממני׳ את מכירה אותי או את היכולות שלי?!? את יודעת אולי שדווקא בעלי מבקש ממנה שתכין לשבת אוכל כמו שאני מכינה?!?? כי היא אישה שיודעת להכין בדיוק כמה דברים בסייסים ופשוטים?!??? דווקא באוכל נגעת? אז נפלת בהימור שלך... עצה לחיים- לעולם אל תסיקי מסקנות ותעלי אינטרפטציות שלך על סמך צורת דיבור של בנאדם... אם היית יודעת מי אני תאמיני לי שהיית משנה את גישתך ב 180 מעלות.. אבל לא נורא.. זה פורום נשים אז אני לא מתפלאת. יום טוב.

Nikol777

New member
התכוונתי לזה שנשים הן עוקצניות זה לא סוד!

ואין אחת שלא תסכים עם זה, באותו פורום גם נשים וגם חמיות... או מיי גאדד!
לא קשה לראות שהרוב המוחלט כאן הן אתן.. יש פה מיעוט של כלות ושלא נדבר על כלות צעירות...
אתן תוקפניות ואגרסיביות... ואובססיביות.
היו כמה כלות מדהימות שרשמו לי בפרטי והצדיקו אותי בכל מילה ומילה.. אז הכל מובן עוד יותר עכשיו.
מעכשיו אוריד את העידכונים של הפוסט פה.. הוא הולך ומידרדר מגרע לגרע, מאוד נעמתן לי.

למעלה