חמתי האובססיבית

Nikol777

New member
אני האחרונה ששוביניסטית!

כי אם הייתי כזאת אז הייתי מסכימה עם הדרך של "הבעל בעבודה והאישה במטבח" גם בעלי במטבח וגם אני עובדת! ומה הקשר שהיא עבדה בלגדל את הבעל שלי!?!? אם יש ילדים אז צריך לבטל את עצמך? נגמרים החיים?? אמא שלי גידלה אותנו למופת ובמקביל עבדה!! הילד שלה מגיל 0 במעון, מה יש לה לעשות בבית מהבוקר עד הצהריים?? צאי תעבדי בחצי משרה משהו, לא אמרתי שתעבוד עד 6 בערב! זה מראה המון בעיניי על בנאדם!! גידול ילד זה רק תירוץ לנשים שלא בא להן לצאת לעבוד! כמה אפשר להירקב בבית?! מצטערת זו ממש לא גישתי לחיים... אולי אם היתה עובדת וקצת מעסיקה את עצמה היו לה חיים משל עצמה ולא היתה מחפשת להתערב בחיים של אחרים.

ומהודעה להודעה את הופכת ליותר ויותר שובניסטית

את לא צריכה להסכים לשום דרך חוץ מאשר לדרך בה את חיה את חייך.
אם חמותך בחרה להיות אמא ועקרת בית זו החלטה שלה ולא לקבל את ההחלטה ולבטל את העובדה שהיא עבדה קשה בבית כל השנים ולטעון שעבודתה לא שוות ערך למשכורת מלאה בחוץ ולכן הכסף הוא של בעלה זה בדיוק השובינזים שלך וזה מוכיח שאת לא פחות פרמיטיבית .

ואז הילדים שלך כותבים משפטים כמו:

"הבעיה היא שהוא מאוד משפחתי ההפך הגמור ממני"? אולי הוא משפחתי כי טוב לו במשפחה שלו? אולי אמא שלו יצרה סביבה שטוב לו בה?

לא ידעתי שלהיות משפחתי זו בעיה

אז מי יעמוד לצדך כשתצטרך?
ראש מחלקת משאבי אנוש?
הפרופסור במחלקה?
&nbsp

ברוכה הבאה

קראתי את כל מה שכתבת, ואולי את לא מתכוונת לזה אבל את יוצרת אנטגוניזם בדרך התגובה שלך.
כשקוראים תגובה ולא שומעים, כל אחד קורא לפי הטון שנראה לו, ולפי התגובות אני יכולה לנחש שדרך הקריאה הייתה תקיפה של חברות הפורום.
אנחנו באמת רוצות לעזור לך ואולי זה לא מה שציפית, אבל נעשה פה ניסיון לתת לך כלים להתמודד עם מצב סבוך עם החמות.
זה מאוד עצוב שהיא מדברת אלייך מגעיל ולא מעריכה אותך, והעובדה שנעלבת ממנה, מראה עד כמה היא חשובה לך, וכמה שהיית שמחה אם המצב היה אחרת.
אבל לא כך המצב. כמו שנאמר, לא תוכלי לשנות את אימו ואביו, אבל כן תוכלי לשנות את דרך התגובה שלך אליהם. ובוודאי שלא תוכלי לשלוט במה שיוצא לאימא שלו מהפה.
נעשה פה נסיון בתגובות שקיבלת לעזור לך להתמודד להבא במפגש עם החמות.

אני חושבת שאם את רוצה שינוי. זה צריך לבוא ממך. האם את מוכנה לשנות את דרכי התנהגות שלך על-מנת להעביר שעתיים בשישי בערב בשקט?

Nikol777

New member
לטנגו צריך שניים...

למה השינוי צריך לבוא רק ממני?? היא גם צריכה בזה.
תאמיני לי שניסיתי המון, דיברתי איתה, ניסיתי יותר להתעלם משטויות ודברים שלא שווה להתעצבן עליהם, אבל אני מרגישה בבירור שהיא לא רוצה בשינוי הזה..
אני בטח לא אתרפס בפניה.. והלוואי וזה היה שעתיים בארוחה אז הכל היה טוב..
אנחנו במרחק שעה וחצי נסיעה מהם.. הולכים בשישי בערב עד מוצאי שבת... את מבינה?
לא נורא אני אסתדר.

הבנתי

זה באמת מסובך.
גם קראתי שאת אמריקאית שנפגשה עם משפחה מרוקאית... הלם תרבות ועוד איך.
בהחלט...
תראי, יש פה הבדלים מהותיים בתפיסת העולם. בהלך חשיבה שונה. בהבדלים תרבותיים וכו'.
את מנסה לשנות אותה למשהו שהיא לא. היא מנסה לשנות אותך למשהו שאת לא.
אני מציעה שבתור התחלה תקבלי אותה כמו שהיא. ממליצה לך לא להתנשא מעלה ולכנות אותה פרמיטיבית, רק בגלל שהתרבות שלה והמנטליות שלה שונות ממך. תכבדי אותה ותקבלי אותה כמו שהיא, וכשהיא תראה שאת מכבדת אותה, היא תכבד אותך.
למה את ראשונה? כי את צעירה יותר, והיא מבוגרת ממך. לך יש את היכולת להשתנות, לה פחות. ככל שאנחנו גדלים בשנים, ככה ההרגלים שלנו יותר מגובשים ופחות קשה לנו להיפטר מהם.
לך יש את היכולת אם את רוצה לעשות שינוי. קודם כל במחשבה שלך, אחר-כך בהתנהגות שלך כלפיה.
לפי דעתי אם תכבדי אותה, היא תכבד אותך בחזרה. אם היא חושבת שאת מזלזלת בה, מתנשאת מעליה ובכלל חושבת שאת טובה ממנה, אז גם התגובה שלה היא תגובת התגוננות שהיא פגיעה בך. הרבה אנשים חושבים שהדרך הטובה ביותר להתגונן זה על ידי התקפה וזה מה שהיא עושה.

בתור אחת שמכירה מרוקאים יחסית טוב לדעתי

אין לך מה להיעלב. היא לא נשמעת אישה רעה, חמותך. היא מנסה למצוא דרך אליך כפי יכולתה ואת -נראה לי שאת חוסמת אותה. היא לא אשמה שהיא פרימיטיבית. במקום להילחם בה ממקום של "ריגשי" - תנסי להגיע אליה. ממה שאני מכירה, מעט מאד מרוקאיות הן ממש רעות. היא שואלת אםאתם רוצים משהו?? מה רע בזה? - תתני לה לתת לכם. נדיבות זה לא רק לתת - זה גם לדעת לקבל בסבר פנים יפות מה שמישהו רוצה לתת.

הדסהש1

New member
זאת טעות איומה..מרוקאיות הן לא רעות..הן נשים

נהדרות.עקרות בית מופלאות...יש בכל עדה יוא מהכלל...חמותה של אחותי
מרוקאית מהדור הישן והמובחר.די לשייך מוצא של אדם לאופיו....

AYELET1

New member
מרוקאיות הן נשים ככל הנשים בסביבתן מן הסתם...

חלקן נחמדות וחלקן מכשפות.

למעלה