חינוך מגיל צעיר

ערב רב

New member
מי אמר שצריך לזרוק את כל הערבים לים

אתה? גם במפלגות הימין אין איש שאומר זאת, כך שזה לא רלוונטי. אבל אם אתה מתכוון לומר שמבחינה רחבה יש כאן סתימת פיות של אנשים שאינם תומכים במפלגות השמאל, אז זה אכן חמור מאוד ומעיד על אי-קבלה בסיסית של עקרון ריבוי הדעות.

sela v

New member
במפלגות הימין לא אומרים לשמאל

לזרוק את הערבים (לים) אלא מזרחה לימין כלומר טרנספר.

ערב רב

New member
עדיין לא הבנתי אם אתה פלורליסט

כלומר מקבל את כל המפלגות החוקיות המיוצגות בכנסת או שאתה תומך בסתימת פיות פוליטית?

Ragamala

New member
אתה שוב מתבלבל בקונטקסט

יש מקום לכל דבר, בפורום הזה יש מקום בעיקר לדו קיום - שמן הסתם (ואני אומר זאת בעצבות) אומר שיש כאן יותר מקום לדוברים שמאלנים שדוגלים בדו קיום כנקודת מוצא לחשיבה שלהם. אתה בעיקר מנסה לשכנע שלא יהיה דו קיום, שאנחנו גם מקופחים וכו' ריבוי דעות הוא יפה, אבל יש גבול לכמה דעות צריך לקבל בשביל העניין בו דנים - דו קיום!!! אתה רוצה לדון בחינוך פלשתינאי? בבקשה בהפרות פלשתינאיות? בבקשה בהכללות מטומטמות שכולם גנבים, שקרנים, טרוריסטים? לא כאן!

כמיני

New member
נראה לי שהבלבול אצלך

כי ההפרות הפלשתינאיות הן גניבה, שקר וטרור, אתה מכיר הפרה אחרת שלהם? על איזה דו קיום אתם מדברים, כשעדיין הארגון החזק ביותר אצל הפלשתינאים, דוגל בהשמדתה של מדינת ישראל? "עיניים להם ולא ייראו"

sela v

New member
אולי תגיד במילים ברורת

בעד מה אתה? אתה רק יוצא נגד כולם. אתה לא באמת בעד דו קיום. או שאתה בעצם בעד להכניע את הצד האחר, ואז לחיות באשליה של דו קיום.

sela v

New member
דבר נוסף

את מי אתה בא לשכנע? את השמאלנים הישראלים? את הערבים? אתה סתם שורף את זמנך.

כמיני

New member
אני בעדנו

בסה"כ מציאותי, בניגוד אליך ולמשתתפים נוספים. בטח שאני לא בעד "דו קיום", קשה לי להיות בעד "דו קיום" כשילד פלשתיני לומד בביה"ס שיהודי הוא בן מוות, ובשיעורי גיאוגרפיה, מפת פלשתין משתרעת מהים ועד הירדן. קשה לי להיות בעד "דו קיום", כשהחמאס (הארגון הכי פופולרי ברשות) מצהיר השכם וערב שיש לפעול לחיסולה של ישראל, ואפילו אין כוונה של פירוק כל ארגוני הטרור. "אתה רק יוצא נגד כולם"- ואולי תגיד לי מי אלו "כולם"?????? כולנו בעד דו קיום, ואני מאמין שגם אתה והשאר, הבעיה היא שאני רואה דברים כמו שהם, ודו קיום, מבחינתי, הינו מושג שמבטא הדדיות, הדדיות שעד עכשיו לא קיימת, בגלל כשל תרבותי בצד השני. ואילו אתם ממאנים לראות את המציאות כי זה ינפץ לכם את האשליה שבה אתם נמצאים.

sela v

New member
אז בן אדם שלא מאמין בדו קיום

בה כדי להרוס אותו? לגבי האשמות שלך. האם מפת ישראל בבתי הספר לא משתרעת מהים עד הירדן? מי החליט שהחמאס הוא הארגון הכי פופלארי? יש גם תנועות קיצונית מהצד הישראלי שהן פופלאריות עד מאד. תגיד לנו מהי ההדדיות כפי שאתה רואה אותה?

כמיני

New member
אתה קשה הבנה.

אני לא מאמין ב"דו קיום" שאתה ושאר אנשים "טובים" מוכרים לנו, דו קיום שבו תמיד ישנה הבנה לצד השני, ותמיד ביקורת ארסית ואגרסיבית לצד הישראלי, זה לא דו קיום, זו סתם שנאה עצמית. מפת ישראל משתרעת מהים עד הירדן, אבל אותי לימדו שישנה מחלוקת לגבי יש"ע והיא רשמית אינה חלק מישראל, אבל נניח לזה, מתי בבתי ספר ישראלים לימדו אותך שערבים הם בני מוות ויש לצאת למלחמת ג'יהאד? ואני מתכוון במיוחד לתקופה שאחרי הסכמי אוסלו. מי החליט שהחמאס הכי פופולרי? אולי הרחוב הפלשתיני? כדאי שתהיה מעודכן, אני יכול להביא לך סקרים שנערכו ברשות, ואפילו מוכן להוריד מהם את הטעות דגימה של ה-4%, תנחש איזו תוצאה נקבל? איזה תנועות קיצוניות ישראליות פופולריות אתה מכיר שדוגלות בהשמדה של פלשתינים? (אני מזכיר שכהנא חי וכך הוצאו מחוץ לחוק, ואינם מגיעים לקרסוליים של התמיכה הפלשתינית בחמאס). הדדיות? נתחיל מחינוך פלשתיני לשלום (מורה שמלמד את תלמידיו שיש לצאת למלחמת ג'יהאד, לא בדיוק עונה להגדרה), פירוק ארגוני טרור (מינימלי, לא?), פירוק נשק והקמה של ארגון בטחוני פלשתיני כללי, ויתור על זכות השיבה, לקיחת אחריות ולא האשמת ישראל בכל תחלואי החברה הפלשתינית בפרט והערבית בכלל, הפסקת ההסתה האנטישמית ברשות (באונ' א-נג'אח לדוגמא,הכחשת השואה מאד פופולרית) ובכלל שנראה איזשהו רצון אמיתי לשלום, ולא סתם הצהרות ריקות מתוכן.

sela v

New member
אתה יכול להביא דוגמאות

של מה שאתה טוען? יש לי ידידה ירדנית פלסטינאית שאני אשמח להעביר לה את החומר, ולהחזיר לך תשובה לכל דבר שתביא. ותסלח לי מאד, אבל אין לי שום שנאה עצמית. ואני רוצה שתביא לי גם רשמית שארגון החמאס דוגל בהשמדה של ישראל, ואיך בדיוק אתה מגדיר השמדה?

כמיני

New member
בבקשה

קישור 1 קישור 2 השמדה? כשמפוצצים לחתיכות חפים מפשע בכוונה תחילה, מקליטים את הרוצח לפני, וחוגגים ברחובות עם סוכריות טבח, כשמנופפים בידיים מגואלות בדם אחרי ששוחטים חד משמעית שני בני אדם, לזה אני קורא השמדה.

sela v

New member
איך המקרה שרצחו

את שני החיילים יכול לשמש כל כך הרבה פעמים? והשוואה של הרצח הזה לפיגוע היא לא אותו דבר. נכון יש אצלהם ששמחים על זה, אבל אני מסתובב בעמי, ושומע תרועות שמחה אחרי שצה"ל מפוצץ בתים בעזה בעזרת מסוק.

כמיני

New member
חסרים מקרים?

"נכון יש אצלהם ששמחים על זה"? אני מדבר איתך על שמחה של אמא שבנה יצא להתאבד ולקח איתו עוד כמה חפים מפשע... אני מדבר איתך על חלוקת סוכריות לאחר טבח של נשים וטף. אתה מדבר איתי ל פיצוץ בתי מחבלים שמתחבאים מאחורי אוכלוסיה אזרחית, פיצוץ של מחסני נשק. זה לא סימטרי בכלל, זה אפילו לא מתקרב לרמה שבה אתה יכול להשוות בין הדברים. הנה, כדי שלא תחשוב שאני ממחזר, קח עוד מקרים.

sela v

New member
השמדה=חיסול טוטלי

כלומר אם היו מפילים על מדינת ישראל פצצת אטום או מקימים מחנות השמדה.

כמיני

New member
אה, הבנתי.

כמו שאמרת, הם פועלים עם דלות החומר שיש להם, ומה אתה חושב שאם הם היו משיגים נשק להשמדה המונית, הם היו מהססים להשתמש בו? יש פה ניסיון להשמדה, מבחינתי זה מספיק, אני בניגוד אליך, לא מחכה שזה יקרה, כדי להגדיר את זה כך. ועדיין, אתה לא עונה על אף טענה שאני מעלה, כל מה שאתה עושה זה לוקח איזשהו משפט קטן ומגיב אליו. שום תשובה עניינית לא ראיתי.

Ragamala

New member
תשובה עניינית

ראית קיצונית מידי - אתה רואה את הפורום הזה כפורום שמגבה כל פעולה ערבים, ומבקר בחריפות כל פעולה יהודית, ולכן אתה מרגיש צורך לאזן זאת. הבעיה היא שאני בא מאותו מקום קיצוני אבל הפוך. אני שומע (בתקשורת, בממשלה) דברים הפוכים לחלוטין על כמה שהם לא רוצים, הם חיות אדם, הם מחנכים לשינאה - ואז אני שואל את עצמי, האם כל מה שהצד שלנו אומר הוא נכון? כדי להגיע לדו קיום אני שואף לשמוע את הסיפור משני הצדדים. זאת דרכי לדו קיום. כשאני שומע את הסיפור משני הצדדים אני מבין שאין כאן קאובואים ואינדיאנים כמו שאתה רואה, אלא שני עמים שחטאו, וניסו. אתה לא יכול לקבל גישה זאת כי החינוך המפלה שקיבלת, והאנטישמאלניות שלך גוברים על כל רצון אמיתי לשמוע את הצד השני. לכן נוצר מצב בו אנחנו מתקצנים. אני (בפורום הזה) בדיעה שכל אמירה נגד הערבים היא אמירה שנובעת מחינוך לשינאה במדינת ישראל. כמובן שזאת הכללה, אבל אני לא רוצה לכתוב שעה. אתה לעומת זאת, רואה אנשים שמצדיקים ערבים וזה עושה לך את מה שזה עושה ל70% מהעם הזה, עצבים. אז אתה נכנס למגננה שלך. הבעיה היא שאתה מייצג את הרוב הבור של העם - הם (הערבים) אשמים בהכל!! זאת בורות כי בקונפליקט כזה מורכב אין כזה דבר צד שאשם בהכל. ההבנה הזאת היא ההתחלה של תהליך דו קיום. אני לא טוען שאנחנו אשמים בהכל, אבל יש לנו אשמה רבה מאוד מכל הקורה לנו. אני לא קורבן, לא "אכלו לי שתו לי רצחו לי", אני שואל למה זה קרה? איך יכולתי למנוע זאת? איזה פעולה אני עשיתי כדי לתרום למצב להדרדר? אתה מבין? אתה רואה ניסיון השמדה, אני רואה מלחמת הישרדות, למה? כי דיברתי איתם, שמעתי אותם (כמובן שלא את כולם
), ואני יודע שלא כולם מחפשים השמדה. בדיוק כמו אצלנו. ולגבי דעותיך הכלליות - אני מוצא את המראה של דעותיך בטרור הקיצוני הפלשתינאי. הם חושבים כמוך, אבל הפוך. אז לא הגיע הזמן לשנות גישה?

כמיני

New member
אני רואה בפורום אנשים עם טענות

הזויות כ"כ, עד שאני לא בטוח שאנחנו חיים באותה מדינה. ואיך אתה יודע שכל מה שאתה שומע מהצד השני הוא נכון? הרצון שלך לדו קיום מעוור אותך, עד שאינך רואה מי אלו שעומדים בפניך, יורקים עליך ואתה טוען שזה גשם. ומי שמך לקבוע שרוב העם הוא בור? גישת ה"אני ואפסי עוד" במלוא הדרה. כדאי שתתחיל לקרוא טוב טוב את מה שאנחנו רושמים, הכל עובדות, לא ממציאים שום דבר, לא טוענים טענות לא מבוססות, אף אחד לא טען שהם אשמים בהכל, אם זו המסקנה שלך, אז אתה צריך ללכת לבדוק את האיי קיו שלך, כי הוא לא משהו. בטח שהגיע לשנות גישה, הגיע זמן לשנות את תרבות הרצח והטרור שהחברה הערבית לוקה בו. אתה יודע מה ההבדל בין אנשים "קיצונים" כמוני לבין אנשים קיצונים מהצד השני? אז אני אגיד לך, אני לא אקום ואלך להתאבד באיזו עיר פלשתינית, אני לא אתמוך בהרג בכוונה תחילה של חפים מפשע, להבדיל ממלחמה חסרת פשרות במחבלים, שבהן למרבה הצער נהרגים חפים מפשע, אני לא אנופף בידיים מגואלות בדם אחרי שחיטה של בני אדם. כמו שאמרתי קודם, אין פה סימטריה, זה אפילו לא מתקרב לדמיון.

sela v

New member
בקיצר הדו קיום

לא צריך להיווצר בין היהודים ליהודים, ולכן הויכוח איתכם הוא ויכוח סרק, לכן אני חושב שאמרתי את שלי, ואני נוטש אתכם להמשך הויכוחים שלכם. בתור מישהו שלא גר בארץ זו לפי דעתי הבעיה שלך ושל שאר האנשים שגרים בארץ לפתור את מה שקורה שם, אם טוב לך איך שזה עכשיו תמשיך לחיות ככה.

למעלה