חינוך מגיל צעיר

sela v

New member
איזה אידיוט אתה

אני לא ערבי

sela v

New member
כל ההודעה שלך כתובה

כאילו אני ערבי, אחרת מה פשר ההודעה שלך?

כמיני

New member
בעיה בהבנת הנקרא

הנחתי שאתה ערבי, ולכן שמתי את סימן השאלה, חוץ מקביעה זו, שום דבר לא מרמז על מוצאך, באתה מידה אפשר להבין אותה כמיועדת ליהודי.

Ragamala

New member
כל מי שמאמין בקב"ה בצורה אמיתית

זאת אומרת, חרדים, חב"דניקים וכו מעדיפים דיקטטורה כל דמוקרטיה כי כשכל הכוח ביד אחת - האל - אזי שליחיו של האל הם הדיקטטורים כיוון שלא יכולה להיות להם אופוזיציה (אלא אם היא השטן) והוא לא האדם היחיד בעולם. יש המון כמוהו ולפי הדמוקרטיה שיש לנו בארץ, אני לא בטוח שאני לא מסכים איתו

כמיני

New member
אוקיי, אז גם הם.

סביר להניח שיותר אטרקטיבי לחיות במדינה שכורתת ידיים לגנבים, כולאת הומוסקסואלים (במקרה הטוב), כולאת יריבים פוליטיים, ללא אופוזיציה, מדינה שבה הבחירות הן בין השליט הנוכחי לבין...עצמו, מדינה שבה נשים הן רכוש הגבר, והטרור הוא ערך עליון. כשחושבים על זה ככה, גם אני לא בטוח שאני לא מסכים איתו...

Ragamala

New member
אתה שואל אותו כישראלי?

או כ"כאילו היו נותנים לך את הזכות לבחור מה אתה?" השאלה הראשונה - תשובתה ברורה ישראלי לעולם יעדיף להיולד בארץ השאלה השניה היא שאלה בלתי אפשרית וכל תשובה עליה היא שקר - איך אתה יודע במה היית בוחר לו לא היית אתה?

עוד קצת על התרבות

כתבו כאן אתמול בקשר להודעה שלי שהתייחסה לתרבות השנאה והפשע כי אסור לעשות הכללות. אין ספק כי בחברה הערבית ובעיקר הפלסטינית יש לא מעט אנשים איכותיים ותרבותיים. אך החברה שלהם גדושה בעויינות לכל זר, באלימות ופשע בהיקפים שלא מוכרים בחברה המודרנית. לא אכנס כאן לסיבות ואולי גם אנחנו אשמים במידה מסויימת למצב. הנה עוד דוגמא: ילדה נאנסת באכזריות על ידי אחיה. דבר כזה יכול לקרות גם בחברה שלנו. אבל אצלנו מיד יזרקו את האשמים לבית הסוהר וכולם יתאמצו לסייע לילדה המסכנה. אבל אצלם האמא בסיוע שאר המשפחה מחסלים אותה - בגלל כבוד המשפחה. קראו בעצמכם את הכתבה שמתפרסמת היום ב YNET =================================== אמירה קעאוד מהכפר אבו-קאש, שבנפת רמאללה, לא האמינה. הרופאים בישרו כי בתה בת ה-17, רופאידה, שהגיעה לטיפול בשבר ברגלה בבית-החולים, נמצאת בהריון. העובדה שבתה הרתה מאחד משני אחיה שאנסו אותה באכזריות, לא ממש שינו לאם, וכך בעקבות ביקור תמים בבית החולים בנובמבר 2002, נגזר למעשה גורלה של רופאידה. משרד הבריאות והרווחה הפלסטיני העביר אותה לבית לחם, שם היא ילדה את בנה שנמסר לאימוץ. לאחר הלידה היא ביקשה לחזור למשפחתה, שהבטיחה לא לפגוע בה. אך הבטחות לחוד, ומציאות לחוד. אחרי שרופאידה חזרה למשפחתה, היא נרצחה בידי אמה. האם נעצרה אך בהמשך שוחררה ושנתיים אחרי המעשה היא עדיין חופשייה. שני אחיה נשפטו לעשר שנות מאסר, אולם כלל לא ברור אם הם אכן יושבים בכלא של הרשות הפלסטינית. ===================================== דוגמא נוספת לתרבות ערב (הפעם מדובר בדרוזים) - לפני כחודש פירסם בחור צעיר כי ערבים נוצרים בכפרו הפיצו תמונות עירום (פוטומונטאז') של נערות דרוזיות מהכפר. מיד יצאו המוני דרוזים לשרוף בתי נוצרים ואם המשטרה לא היתה מתערבת זה היה נגמר בהרוגים. מאוחר יותר התברר כי הנער בדה את הכל במוחו. דבר כזה לא היה קורה אצלנו. בקיצור - הם צריכים לעשות עוד כברת דרך לא קטנה לפני שניתן יהיה לדבר על דו קיום אמיתי - להשתחרר מתרבות השנאה, האלימות, הטרור והפשע שמושרשים אצלם בשפע

כמיני

New member
כ"כ נכון

העיוורון שבו לוקים אנשי השמאל, הינו קיצוני ביותר. וטענותיהם המסבירים את התופעות המזעזעות הללו מגוחכות ביותר, ניתן להביא עוד מקרים רבים העוסקים בתרבות המוות והשנאה הזאת. עם עצמם הם בקושי נמצאים במצב של דו קיום, אז איתנו?!

אז על איזה דו קיום אתם מדברים כאן?

על דו קיום בין חרדים לחילונים? בין גברים לנשים? או בין מתנחלים לתושבי מרכז הארץ? אני חשבתי שפורום זה מתייחס לדו קיום בין יהודים לערבים במדינת ישראל. אם זה נכון אז הדברים שלי במקומם. לי ממש לא מעניין דתו של האדם. אבל אם תרבותו פאנטית קיצונית קשה לי לראות עצמי מסתדר איתו או חי בשכנותו.

motyka

New member
מדברים על דו קיום בין יהודים לערבים

וההודעה שלך לא מתייחסת לדו הקיום. הודעות נוספות ברוח זו תשורשרנה לשרשור עוף.

כמיני

New member
בטח שהיא לא מתייחסת לדו קיום

קשה לכם לקבל עובדות שמנפצות את הבועה הורודה שבה אתם חיים.

ערב רב

New member
היית צריך להזכיר את החיילים במחסום

בדרך שנתנו לה לעבור, ואז זה היה נופל בקטיגוריה של דו-קיום. במחשבה שניה, עם מוטי כל דבר שאינו מציג את הערבים באופן חיובי אינו נופל להגדרה זו.

טעות להתעלם מהגורמים לאי דו-קיום

המצב העובדתי הוא שאין יחסים של קירבה בין שני העמים. הערבים מסתגרים בכפריהם ומטפחים את ההתרחקות מאיתנו, אינם משרתים בצבא (חוץ מבודדים), בזים להימנום הלאומי, חגי המדינה הם ימי אבל אצלם, מנהיגיהם לא מהססים לתקוף ולהשמיץ את המדינה בכל מקום בעולם שהם מגיעים אליהם (וגם בכנסת), רוב הפיגועים בוצעו בסיוע ערבים מקומיים וכל פיגוע רב נפגעים משפר אצלם את מצב הרוח ועוד. אז מי שרוצה דו קיום ואומר כי הכל בסדר איתם זה כמו בת היענה שטומנת ראשה בחול. עד שלא ישתחררו מהשנאה לנו ולמדינה הדו קיום יהיה מילה סתמית. לילה טוב

motyka

New member
איך אפשר לפתור את הבעיה?

רק עורבים יושבים על היום ואומרם רק רע רע רע. ממך אני מצפה גם להצעות חיוביות לפתרון ולעידוד דו-הקיום.

הצעות חיוביות יש בשפע

השאלה היא אם הם מוכנים להקשיב קודם כל שיהיו אזרחי המדינה וישתלבו בה - כשווי זכויות (על זה הם תמיד מתלוננים) אבל גם כשווי חובות. הם חייבים להפסיק את טקסי השנאה למדינה (יום האדמה וכו'), להפסיק את המהומות בהר הבית, להכיר בדגל ובכל סמלי המדינה, להפסיק להסית נגד המדינה ואז יש צ'אנס לדו קיום. אני מוכן לקבל כאן כל אדם ללא קשר ללאומיותו ובתנאי שיראה במדינת ישראל כמדינתו שהוא רוצה לתרום לשיגשוגה. אם ימשיכו לגדל את ילדיהם על השינאה למדינה ולתושביה (והחלום שיזרקו אותנו לים) אז לא ישתנה דבר. במקרה כזה בלית ברירה כנראה נעביר (כמו שכבר הציעו) את כל איזור המשולש למדינת הטרור של אחיהם תמורת פיסת קרקע ריקה. אני בטוח כי הם לא ירצו זאת כי הם אוהבים לחיות במדינה מפותחת אבל הם גם אוהבים לשנוא אותנו. זה מצב בלתי אפשרי.

והנה דוגמא לאספקט נוסף

אנחנו מקבלים במייל הרבה התראות להיזהר מתרמיות שונות - ולכולם מכנה משותף אחד. הנה מה שקיבלתי היום. מה הקשר לדו-קיום? תנסו להבין לבד. ---------------------------------- -- מדובר במקרה אמיתי (יש לשים לב גם לסיפא) הטלפון של הבית צלצל וכשעניתי דיבר איתי בחור עם מבטא קל וטען ששמו הוא וואליד והוא מדבר מהמודיעין של בית החולים רמב"ם בחיפה. לטענתו, נמצא אצלם בחדר מיון חולה לא מזוהה אשר מסרב להזדהות ומבקש ( משום מה ) לדבר רק עם מישהו מהמשפחה שלנו .. מוזר מאוד, חשבתי לעצמי .......... אך המשכתי לדובב את הברנש . הוא אמר שיש לבית החולים מספר טלפון חינם שדרכו ניתן לדבר עם החולה .. מספר הטלפון שהוא העביר לי היה : 20546579694 .. לפני שהוא ניתק את השיחה הוא נזכר להודיע לי שחשוב שאחייג לפני כל זה את הקידומת של בית החולים שהיא 7* ( כוכבית+הספרה שבע) ... שימו לב לתרמית : אם הייתי מחייג את המספר הנ"ל כולל הקידומת להלן מה שהייתי בעצם מבצע : 72-054-6579694* שירות כוכבית 72 ( 72 * ) הוא שירות "עקוב אחרי" אשר בעצם מעביר את השליטה מהטלפון שלכם למכשיר אחר אשר מספרו מוקלד ישר לאחר הקשת 72* .. מה שבעצם הבחור רצה לעשות (ע"י סיפור האמתלה שלו ) זה להשתלט על קו הטלפון שלי ולבצע דרכו שיחות לחו"ל .... לאחר שהגשתי תלונה במשטרה , סיפרו לי שם כי אילו הם ערבים פלשתינאים אשר רוכשים מכשירי כרטיס (כמו TALKMAN ) ומוכרים את זה לאנשים בכפר שלהם תמורת סכום כלשהו .... האנשים שקנו את המכשיר ההוא מחייגים על חשבון הקרבנות התמימים לקרוביהם בארצות ערב ואנו מקבלים חשבון טלפון של אלפי שקלים . רק לפני חודש אשה קשישה הגישה תלונה על שקיבלה חשבון טלפון מנופח של 5000 ש"ח .....כמובן שהיא לא תקבל אפילו שקל בחזרה כי בזק צריכה לשלם לספקי הטלפון הזרים .. שימו לב ! העבירו לחבריכם ולקרוביכם שלא ייפלו בפח של השקרנים האילו . טיפ לסיום ! כיצד תדעו אם מישהו ממשפחתכם לא ביצע בתמימותו את הפעולה הזו ? הרימו את שפורפרת הטלפון והאזינו במשך כ-5 שניות לטון הנשמע מהאפרכסת - אם הוא יציב וקבוע אז אין בעיה . אך אם הוא נשמע כמקוטע ( הפסקה של חצי שניה כל פעם- כמו תפוס איטי ) אז כנראה נפלתם למעשה המרמה הזה . כל מה שעליכם לעשות הוא לחייג #72 ( רשתית + הספרות שבע ושתיים ) ולהתלונן במשטרה .

sela v

New member
מעניין שהתרמיות

עם הערבים תמיד קורות רק לאנשי ימין. כנראה לפלסטינאים יש רשימה שלכם

מה הקשר לימין ושמאל?

זה עובדות. תפנה לחברות הביטוח ויספרו לך כי כל לילה נסחבות מאות מכוניות לפירוק בשטחים או בטייבה. זה לא רק גניבות ופריצות ובזמן האחרון גם שוד לאור היום. לא פעם אני מקבל בסלולרי שיחות בערבית ומתברר כי מנסים לגנוב את המספר שלי. אזורים בהם הם גרים הופכים להיות למרכזי סמים וכנופיות פשע. העולם כולו משקיע מאמצים עצומים כדי להתגונן בפני תרבות השנאה לכל זר המושרשת אצלם - שמתבטאים בטרור ופאנטיות (שכחתם כמה אוטובוסים מלאי אנשים הם פוצצו אצלנו). אז לפני שמתחילים לדבר על דו קיום צריך קודם לתרבת אותם. ללמד אותם שחילוקי דעות לא צריכים להיפתר בפיצוץ הצד השני.

למעלה