חינוך מגיל צעיר

Ragamala

New member
אתה קורא את מה שאתה כותב?

איך אני יודע שמה שאני שומע מהצד השני הוא נכון? אני לא יודע! אני ספקן. אתה לעולם לא תבין מה זה אומר אבל תנסה להבין שמדובר בגישה שמטילה ספק בכל דבר. את העובדות שלי אני לא מקבל מטלויזיה או רדיו או מאמרים, אני יוצא לשטח לראות. ממליץ לך לעשות כמוני - לך לשטחים כצופה, לא כחייל, ותשב 5 שעות במחסום. אחר כך תדבר איתי על עובדות. מיד לאחר מכן אתה טוען שיורקים עלי ואני לא רואה זאת - אבל שאתה לא מאשים את הצד שני. אז מי יורק עלי? ואז אתה כותב - החברה הערבית לוקה ........ אז אתה כן מאשים את הצד השני בלבד. אל תתחסד ואל תשקר. וההבדל בין קיצוני כמוך למחבל מתאבד הוא הקונטקסט שבו אתם חיים. לך יש את האפשרות לסגור את הטלויזיה, לכבות את הרדיו ולחיות בשקט. לו אין. רוב המשפחה שלו או חבריו נהרגו, ביתו או בית חבריו הוחרב, ירו עליו כבר לפחות עשר פעמים, אין לו עתיד, אין לו עבר. אתה משווה את עצמך לערבי ולאחר מכן טוען שאין סימטריה - תחליט!!!!! אני משווה רעיונית בינכם - אתם שניכם שונאים את הצד השני ומאשימים רק אותו ברוע. אתה חי בעולם של שוטרים וגנבים, קאובואים ואינדיאנים, פיות ומכשפים. תתבגר!!!!!! אין טוב ורע, יש הרבה משניהם בשני הצדדים.

כמיני

New member
אתה לא יודע.

אז אל תטען את כל השטויות שאתה מוציא מהמקלדת. גם העובדות שאתה מקבל מה"שטח" אינן מלאות. יש לך בהחלט בעיה בהבנת הנקרא, זה שאני מביא עובדות כנגד הצד השני אינו אומר שאני מאשים אך ורק אותם, אלא נותן לכם, חומר למחשבה ומעמת אותכם עם המציאות ולא עם החלומות שבהם אתם שרויים. אני לא השוויתי את עצמי למחבל, אתה עשית את זה, אני הראיתי לך את ההבדל, ושוב, ואתה שוב מוצא צידוקים למה אותו מחבל ינקוט בטרור, אני מצטער, אני לא מקבל את זה. אני יודע שיש טוב ורע משני הצדדים, השאלה היא האם אתה מודע לזה????

Ragamala

New member
אתה ממש בדיחה

אם אני, בתור יהודי, מכיר בעובדה שיש פלשתינאים טובים, ואני מכיר בעובדה שיש יהודים טובים (אני וחבריי) אז ברור שאני מכיר בכך שבשני הצדדים יש טוב ורע. אל תחזיר אלי שאלות רק כי אתה לא עונה עליהן! אתה מנסה להביא לי עובדות שמראות לי שאני חי באשליות? למה? אני בסך הכל מסתכל על מצב משני כיוון, ואתה אומר לי, "הי, תסתכל על המצב מהכיוון שלנו", אני לא יכול שלא להסתכל עליו ככה. אני יהודי. אני אוטומטית רואה את הדברים דרך עיניים יהודיות, חינוך יהודי, טלויזיה יהודית, רדיו יהודי, אני לא צריך אותך כדי להסביר לי מה הגישה היהודית. אני חי בתוכה. אז נשאלת השאלה, האם אתה חושב שאני חי במדינה אחרת? או שאתה פשוט לא מסוגל לשמוע ביקורת על ישראל ולשתוק? אני מציע לך, שתוק! הרי את מה שאתה אומר, כולם אומרים, כל יום, בתקשורת, בעיתונות. אני לא צריך אותך בשביל לשמוע דעות של יהודים. אתה מבין??????? אז מה מטרתך בפורום? את האינפורמציה שאתה מביא אני כבר שמעתי, אתה לא מביא שום דבר שמקדם דו קיום, אתה לא רואה כלום מלבד הצד שלנו. אז מה אתה רוצה????? אתה נותן לי חומר למחשבה? אתה ממש מגוחך! אני לא צריך אותך בשביל לשמוע מה יש לימין להגיד. הנה חומר למחשבה - למה אתה חושב שאם אני מבקר את מדינת ישראל, אני לא מכיר את העובדות? כי זה בלתי נתפש בעינך שגם אנחנו טועים. אחרת, מה אכפת לך?

כמיני

New member
בטח שגם אנחנו טועים

את כל מה שאתה ושאר חברייך טוענים, גם אני שומע ורואה, מאיפה? מהתקשורת הערבית שגם אליה אני נחשף. מצד שני, מה אתה תורם לדו קיום? אם כל הזמן יש לך ביקורת לצד הישראלי? אתה אולי שומע את מה שאני כותב, אבל כנראה שזה יוצא מהאוזן השנייה, כי להקשיב, קשה לך. קשה לך לקבל את העובדה שהמכשול לשלום אינו בצד הישראלי, אלא בצד השני, אתה עוצם את עינייך ואוטם את אוזניך למראה ולמשמע זוועות בצד השני, הצד הדמוקרטי, הפלורליסטי והצד שהושיט יד לשלום כל אותם שנים היה תמיד הצד הישראלי, בטח שנעשו טעויות, בטח שיש גם לנו מגרעות, אבל זהו טמטום שגובל בטירוף להשוות עקירת עצי זית לשחיטה של בני אדם. מה מטרתי בפורום? לעמת אותך עם המציאות שממנה אתה בורח.

sela v

New member
אתה מבין ערבית?

באיזה תחנות טלויזיה ערביות אתה צופה? איזה עיתונים בערבית אתה קורא? למשל אסד הציע לישראל לחזור לשולחן המשא ומתן. אני לא בטוח שאין פה תכסיס, אבל אתה אומר שידה של ישראל לשלום, אבל לי לא נראה כך. גם לישראל יש תכסיסים בדיוק כמו לצד השני.

patch8

New member
אסד הציע?

אז מה אם אסד הציע? דבר ראשון שייצא מלבנון ויפסיק לממן טרור בישראל. וכמובן שיפרק את החיזבאללה לפני שהוא רוצה שלום. שיראה שהוא רוצה שלום.

sela v

New member
זה המילים ששומעים לעיתים תכופות

מהערבים. שקודם הם יצאו מהשטחים שהם כבשו, יפסיקו להפציץ (בסוריה, לבנון ובשטחי הפלסטינאים), ואז אנו נפסיק. זה כמו גלגל אין לזה סוף. כל אחד מחכה שהשני יפסיק ובינתיים ממשיך לתת מכות.

patch8

New member
אסד תומך בטרור

אין שום סיבה לעשות איתו שלום עד שהוא לא מפרק את החיזבאללה. וחוץ מזה הוא רוצה את רמת הגולן(שבטח אתה מוכן להחזיר).

כמיני

New member
אתה מתכוון לאותו אסד

שנותן חסות לג'יהאד האיסלמי, לחמאס ולחיזבאללה? לאותו אסד שנותן מעבר חופשי לכל מיני מחבלים לעבור אל עיראק מהגבול הסורי עיראקי? לאותו אסד שמחזיק אסירים פוליטיים בבתי הכלא שלו? שחונק את העם שלו עם השלטון הדיקטטורי שלו? שתכנן והוציא לפועל את רצח חרירי? שמחזיק את לבנון כמדינת חסות בעל כורחה? באמת סביר להניח, שאדם כזה משיט את ידו לשלום, מוזר שבישראל ספקנים לגבי הצהרותיו.

sela v

New member
וחוסיין מלך ירדן

לא שלט בעמו באותה שיטה? וכל האישים הפוליטים מישראל נסעו לשם וחיבקו אותו? אצלך יש טובים ורעים, ומי שמתחשק לך הוא טוב ומי שלא רע. כל מנהיג עושה את מה שהוא עושה מאלף ואחת סיבות. כנ"ל המנהיגים שלך, ומנהיגי ארה"ב. הם ממש לא עושים את מה שהם עושים, כי הם חמודים. אסד מחזיק את לבנון בעל כורחה? ומה עם מדינת ישראל שמחזיקה 2.5 מיליון פלסטינאים בעל כורחם? ושראש הממשלה שלה עשה עבירות חמורות שמנעו ממנו להיות שר הבטחון, עוד לא סיימנו לגבי פרשיות האי היווני....?

כמיני

New member
נכון

אז תן לי לשאול אותך שאלה, אם היו ניתנות לך 2 אפשרויות: לחיות במדינת ישראל או לחיות במדינה ערבית מזרח תיכונית, איפה היית מעדיף לחיות?

sela v

New member
זה שאלה רטורית

כי לא ניתנת לי הבחירה, וגם לא ניסיתי לגור בירדן. אתה יכול אבל לארוז תרמיל לסע לירדן ולנסות לברר כמה ירדנים ירצו לעבור לגור בישראל.

sela v

New member
מה שכן

בישראל היה לי כל כך נהדר, ובגלל זה אני לא מתגורר בה.

כמיני

New member
וזו התחמקות

שוב אני שואל, תיאורטית, נניח ונתנו לך 2 אפשרויות בלבד, מדינת ישראל או מדינה ערבית מזרח תיכונית, איפה היית מעדיף לחיות?

sela v

New member
גם אתה לא עונה על כל שאלה שאני

שואל. ואני חושב שכן עניתי לך על השאלה.

כמיני

New member
התשובה מאד פשוטה

יש 2 אפשרויות : ישראל או מדינה ערבית מזרח תיכונית, לא ענית, וקשה לך לענות כי שנינו יודעים את התשובה. "גם אתה לא עונה על כל שאלה"- ממש בוגר.

sela v

New member
עניתי לך שאני מאסתי במצב

ולכן לא רוצה לגור לא בישראל ולא במדינה פלסטינאית. לי אישית אין בעיה לגור באחת מבירות ערב, הבעיה שהדבר לא יהיה קל מבחינתי מכיוון שהם לא מקבלים בקלות ישראלים. אותו דבר כמו שמדינת ישראל עושה עם הערבים.

כמיני

New member
ואתה שוב לא עונה לשאלה שנשאלת

עדיין לא ויתרתי, ואני אשאל: אם ניתנו לך רק 2 אפשרויות בלי שום אפשרות אחת, כמו מאיסה במצב או מגורים במדינה אחרת, אני מדגיש רק 2 אפשרויות או מגורים בישראל או מגורים במדינה ערבית מזרח תיכונית, איפה היית מעדיף? אני מדגיש ישראל או מדינה ערבית מזרח תיכונית, זהו, אין עוד אפשרויות, ואתה חייב לבחור אחת מבין השתיים, איפה היית מעדיף לחיות? אני מקווה שהפעם אני אקבל תשובה רצינית.

כמיני

New member
תודה רבה!! זה היה כ"כ קשה?

אז 2 דברים, נחמד לדעת שערבי ישראלי(?), מעדיף להגר מישראל למדינה ערבית, ודבר שני, אני חושב שאתה האדם היחיד בעולם שמעדיף לחיות בדיקטטורה מאשר בדמוקרטיה. חבל שערביי ישראל לא חושבים כמוך...

למעלה