חינוך מגיל צעיר

חינוך מגיל צעיר

החינוך הפלסטיני הממסדי מטפח את השנאה ליהודים. החינוך בבית גם מלמד את הצעירים כי זו מצווה לגנוב מהיהודים. התוצאה - טרור וגניבות רכב ורכוש בהיקפים גדולים שמקורו מהשטחים וגם מגבולות ישראל. בסיפור הבא ההורים נותנים דוגמא חיה לילדיהם הקטנים מי שמחפש דו קיום צריך קודם להוריד אותם מתרבות השנאה והפשע מתוך YNET חינוך מתחיל מגיל צעיר. לא כל יום זוכה המשטרה לעצור משפחה שלמה בחשד לביצוע עבירה של גניבת רכב. אתמול זה קרה, ואפילו השוטרים המנוסים הופתעו מהתעוזה והחוצפה של ההורים, שסיימו קניות בקניון עם ילדיהם - ואז גנבו רכב כדי לחזור הביתה. האירוע התרחש אתמול, בחניון של קניון רננים ברעננה. משפחה מקלנסאווה - אבא אמא ושני ילדיהם - הגיעו לטייל ולערוך קניות בקניון. בסיום הקניות, על פי החשד, נכנסו בני המשפחה לרכב שאותו החליטו לגנוב, והחלו בנסיעה במטרה לחזור לעירם.

כמיני

New member
כבר הפסיקו להפתיע אותי

מהשמאל פה, אל תצפה להרבה, או שהם ידלגו על ההודעה הזאת, או שינסו להסביר אותה באמצעות כל מיני נימוקים הזויים. גם אם בסופו של דבר יישארו פה 10 יהודים, ואחד מהם יהיה שמאלני, הוא עדיין יטען שיש סיכוי לשלום.

איזה נימוקים אפשר עוד למצוא?

בחור ערבי עובר בכביש איילון ופולט לזה שיושב לידו - "אתה רואה את כל השכונות היפות כאן? את גורדי השחקים שמכסים את הנוף? הכל היה שלנו עד שבאו היהוד וגירשו אותנו". לך תסביר לו שכשההורים שלי באו לארץ זו הכל היה חולות וכל השכונות, הגורדים, ההי-טק והעושר אנחנו בנינו! אם היו פחות פאנטים ובמקום לפנטז על לזרוק אותנו לים היו משתלבים בבנייתה של הארץ הם עצמם היו גרים לידנו ברמת אביב, בהרצליה פיתוח ובגורדי השחקים. עד שלא ינטשו את תרבות השנאה והפשע דו קיום ישאר מילה סתמית וכאן יטחנו עוד הרבה מילים אבל לא יקרה דבר.

sela v

New member
במדינה בה יש אנשים

שלא רוצים שאתיופים יגורו לידם, אז אני לא מאמין שערבים יגורו כל כך מהר ככה בקלות ברמת אביב.

כמיני

New member
בכל מדינה

תמצא, זבלים כאלו. אבל אתה מסיט את הדיון לכיוון שונה, לא התייחסת לתוכן האמיתי.

sela v

New member
זה אותו דבר לגבי הערבים

הנסיון לצייר את כולם כשווים הוא מוטעה ומסוכן. תזכור פעמים שליהודים התנהגו כקבוצה, ועדיין גם היום זה כך, גם ע"י חלק מהערבים.

כמיני

New member
אבל מה קורה

כשהחינוך לשנאה הוא חלק ממערכת החינוך הפלשתינית? כשהטרור ממוסד? כשהתקשורת הערבית מפרסמת קריקטורות אנטישמיות? כשלערבים 22 מדינות ואפילו לא דמוקרטיה אחת? אי אפשר לטעון שמדובר בעשבים שוטים.

patch8

New member
sela v קראתי את השיחה הקצרה שלכם

ולא מצאתי תשובות לשאלות שלו. הוא צודק. מה יותר גרוע מזה שהשנאה והטרור נמצאים במערכת החינוך של הפלסטינים? תגיד, מה יותר גרוע מזה שזורעים להם שנאה ורצח לתוך הראש? חוץ מזה, כשיהיה שלום, איך מוציאים להם את השטויות האלו מהראש? הרי הפלסטינים הם לא אלו שיעשו את זה...

sela v

New member
בתור אדם שלא משלמים

לא פה לענות תשובות אני אענה על מה שמתחשק לי. גם אני לא קיבלתי תשובות על כל שאלותי. לגבי האשמות שלכם. הם רק מהתקשורת המתורגמת. לא ראיתי פה מישהו שיגיד שנפגש עם ערבים. קרא בעצמו את הספרים שלהם.... אני לא מכחיש שיש הסתה. אז מה עושים? אתם רק תוקפים פה. זה שתגידו לי שהם ככה וככה זה יעזור למשהו? למה שלא תנסו לדבר איתם? כל אחד מאמין בצדקתו ויש לו את דרך חייו, ואנחנו לא יכולים לחנך עמים אחרים. אף עם לא מושלם, וכל מדינה יש אנשים בה ששונאים את השכנים. השאלה מה עושים עם הפלסטינאים, אתם מציעים רק בכח לחנך אותם. אי אפשר לחנך אותם את זה אתם לא מבינים.

Ragamala

New member
צודק!! אחת הרפורמות הראשונות

שיש לעשות בפלשתין לאחר שתקום היא הרפורמה בחינוך. אני יכול להבין למה זה קורה בדיוק כמו שאני יכול להבין את הסיפור הבא: בימי כסטודנט חנכתי ילד במסגרת פר"ח. באותה תקופה היו בחירות והניצחון היה של ברק (אז צהלנו, בלי לדעת מה יהיה). כשדיברתי עם הילד על הבחירות (הוא היה בן 9 משכונת שביב בהרצליה) הוא אמר שהוא עצוב. שאלתי אותו למה? הוא ענה לי שהוא כועס שהשמאלנים המגעילים האלה ניצחו. כששאלתי אותו מה זה שמאלני הוא לא ידע להשיב לי." תבינו, חינוך לשינאה קיים בכל מקום. ברור שבפלשתין המצב רע ומר ואת זה אפשר לקשר למצבם הנפשי, כלכלי, ביטחוני, וחוסר הזכות להגדרה עצמית. זה לא הופך את זה לבסדר, אבל זה מסביר למה. בכל מקום בו קיימת בורות קיימת שינאה עיוורת. בכל מקום בו קיימת אי וודאות ביטחונית קיימת שינאה. איך אתם הייתם מחנכים את הילדים שלכם אם הבריטים היו ממשיכים לשלוט בארץ עם סגרים, מחסומים, עוצרים, טנקים, מסוקים, טילים, חנק מסחרי, וכו'?? הייתם מחנכים לאהבה? לא נראה לי

כמיני

New member
הכל בגלל ה"כיבוש"

יש משהו שבו אתם לא מאשימים את ה"כיבוש"? 22 מדינות ערביות, ואפילו לא דמוקרטיה אחת! גם זה בגלל הכיבוש? קריקטורות אנטישמיות, במדינות ערב, -> כיבוש. מדינות מפגרות בכל מובן שהוא -> כיבוש. טרור ממוסד בכל העולם -> כיבוש. חשבתם פעם להאשים את הצד השני, ורק אותו, במעשים שלו, או שאנחנו אשמים תמיד? דבר שני, תהליך ה"שלום" לא התחיל מאתמול, הוא התחיל מ-1993, כלומר מלפני 12 שנה, ועד עכשיו לא שונה החינוך, למה מחכים?

Ragamala

New member
לא הכל בגלל הכיבוש -

גם לכיבוש יש "בגלל" משל עצמו. אל תכניס לי מילים לפה הטרור העולמי לא קשור לסכסוך המקומי שלנו - אל תחשוב שכל העולם במלחמה בגלל ישראל. אנטישמיות אינה אשמת הכיבוש - היא היית עוד הרבה לפני, אבל אתה לא רוצה שאני באמת אפתח אתך את הנושא הזה, כי אתה אוהב להתבוסס בקורבנות. שונאים אותנו סתם!! זה מה שאתה רוצה, לא? הכיבוש אשם בהרבה דברים. מה לעשות ששליטה על 5 מיליון אזרחים נטולי זכויות דמוקרטיות היא דבר שעושה הרבה נזק לכולם. ולגבי, למה מחכים? מחכים להתחלה אמיתית של מהלך. עד עכשיו לא הייתה שום התחלה, לא פינוי, לא הפסקת הטרור, לא הפסקת החיסולים, לא יציאת הצבא לחלוטין, לא כלום. כשהסכסוך ירד לרמה ה"קרה" שלו, אז יתחיל שינוי בחינוך (של שני העמים)

כמיני

New member
יפה, אנחנו מתקדמים.

אז לא הכל בגלל ה"כיבוש". והחינוך לא יקדם אותנו לקראת ירידת הסכסוך לרמה "קרה"? ועל איזה חינוך ישראלי לשנאה אתה מדבר? בביה"ס הישראליים מלמדים על השלום,מלמדים על ערכי הדמוקרטיה, על פלורליזם, אף פעם לא עלשיש לצאת יציאה למלחמת ג'יהאד כדי לחסל את האוייב הערבי.

sela v

New member
אתה יודע מהי בדיוק מלחמת ג'יהד

אני לא בטוח. בבי"ס ישראלי מלמדים שיש לשמור על המולדת בדיוק כמו שמלמדים בבי"ס פלסטינאי. בבי"ס ישראלי מלמדים סיפורי גבורה על ישראלים גיבורים שהיו מוכנים למות על מנת להציל את המולדת, כנ"ל אצל הפלסטינאים. אבל אתה קורה להם ג'יהד ואתה נאור.

כמיני

New member
אין ספק

אבל כשההגדרה לשמירה על המולדת מתבטאת בלשחוט בני אדם בלינץ' (כן, עוד פעם זה) או להתאבד בין נערות בנות 16 בכניסה לדיסקוטק אז יש לנו בעיה בהגדרות של כמה מושגים.

sela v

New member
וההגדרה של צה"ל

היא לפגוע במבוקשים, ובדרך אם במקרה יהרגו חפים מפשע אז זה בסדר, שאלוף בצה"ל מודה שלא מזיז לו שמתים חפים מפשע. בכלל מיהו זה שקובע מהי לחימה לגיטימית ומה זה טרור?

למעלה