חינוך מגיל צעיר

sela v

New member
רשום

על כך שיהודים ניסו לפוצץ כל מיני מקומות במצרים. המוסד עדיין ממשיך לשלוח את נציגיו לכל מיני מקומות, ולא תמיד משיגים הכל בצורה ישרה.

כמיני

New member
ולמה שתהיה עם זה בעיה

לא מפוצצים אזרחים תמימים, סתם ככה, גם אתה מבין את ההבדל. הבעיה אצל הפלשתינאים לא נמצאת בזה שהם נלחמים על עצמאותם, אלא שבניגוד לעמים נורמליים אחרים הם יורים לכל הכיוונים, ולפעמים לכיוונים מאד ברורים (עיין ערך תינוקות). כל מדינה שולחת נציגים לכל העולם שמשיגים דברים בצורה לא כ"כ ישרה, אני לא מבין מה הטיעון פה. שים לב איזה דוגמאות אתה מוצא כדי להוכיח את טענתך.

sela v

New member
מה שאני מנסה להסביר לך

שגם הישראלים לא טהורים, וזה לאורך כל ההיסטוריה. מלפני קום המדינה, וזה המצב שהפלסטינאים נמצאים בו עכשיו, ועד היום שאנו קולעים כל מיני אנשים לשם מטרות נעלות. כמו שאתה לא מבין למה הם עושים מה שהם עושים (גם אני לא תמיד מבין דרך אגב), ככה אני לא מבין למה הישראלים עושים מה שהם עושים.

כמיני

New member
הייתי מסכים איתך

אם היה מדובר רק בזה, אבל הביטוי "לא טהורים" קצת קטן על הפלשתינאים, חברה שמתעללת בעצמה , בנוסף לכל שאר הזוועות המבוצעות על ידן. ברור לי שגם אנחנו עשינו מעשים לא כשרים, אבל בהשוואה (כן!! בהשוואה) אליהם אנחנו מלאכי השרת. מה שאני מנסה להסביר לך זה שלמרות מה שעובר על הפלשתינים שום דבר לא יצדיק רצח בדם קר של אזרחים תמימים, במיוחד לאור העובדה שהתחיל פה תהליך "שלום" לפני 12 שנה. עפ"י אותו היגיון, העם היהודי היה צריך להפוך להיות ברברי צמא דם ,כבר ממזמן. מה שמפריע לי זה הסימטריה שבה אתה וחבריך נוקטים בו, אני אחזור שוב, אין , לא הייתה וגם לא תהיה לעולם סימטריה בינינו.

sela v

New member
אתה לא חייב להסכים איתי

ומבחינתי השרשור הסתיים, ובזמן הקרוב לא יהיה לי גם זמן לפורום הזה. רק רציתי להגיד לך, שאני מציע לך לנסות ולדבר עם הערבים שאתה לא אוהב. שלום עושים עם אוייבים ולא עם חברים. גם להם יש הרבה דברים נגד הישראלים, אבל עדיין אני מאמין שזה ניתן לגישור למרות הקושי, ותאמין לי גם הצד השני חושב שזה לא אפשרי. יש לי ידידה ירדנית פלסטינאית כמו שאמרתי לך אני גר בלונדון ולא בארץ, ובהתחלה היינו מתווכחים בעניינים פוליטים. עכשיו די ירדתי מהעניין. לא הכל ניתן לפטור, ולפעמים צריך לשים פס על העבר ולהמשיך הלאה.

תלוי באיזה צד אתה

בעיני צד א - זה טרור, ובעיני צד ב זה מאבק הפצצות מהאויר - בעיני צד ב טרור ובעיני צד א - פעולות מנע הריגת אנשים ללא משפט - בעיני צד א סיכול, בעיני צד ב - רצח/טרור וכן הלאה. וצריך לזכור שדעת הקהל תמיד סלחנית יותר ללוחמים למען שחרור מקולוניאליזם מאשר לכובשים.

לא

יש מעשי טרור שנעשים על ידי פלשתינים. (ניסוח המשפט כפי שניסחת כוללני מדי, וניתן לפרשו בדרכים שונות.)

motyka

New member
הכללות?

לכל היהודים אף עקום? כל היהודים מלווים בריבית? נסה להזכר להיכן הובילו הכללות כאלו את האנושות והעם היהודי.

כדאי להתרחק מהשוואות כאלו

המציאות שונה המשתתפים שונים ועדף לא לערב את סיפור השואה בוויכוח עכשווי.

motyka

New member
סטיגמות אינן מעודדות דו-קיום

הכותב השליך ממשפחה אחת על כלל האוכלוסיה. ניסיתי להראות מקבילה הסטורית להכללות כאלו, ולדאבוני ההשוואה הטובה ביותר היא אנטישמיות (לא דווקא נאציזם).

כמיני

New member
אתה רוצה שנביא עוד משפחות?

אולי תזכיר לנו, מה קרה פה לאחר הסכמי אוסלו? כמה מכוניות ישראליות "עברו" לצד הפלשתיני?

sela v

New member
שוב אתה חוזר להכליל

ודרך אגב הפושעים הם החברים הכי טובים, המכוניות עברו לצד השני עם הרבה עזרה של העולם התחתון מישראל.

sela v

New member
אתה מצחיק

איזה מכוניות אפשר לגנוב שם? הרי הכסף הגדול הוא בישראל ולא בשטחי הרשות.

ערב רב

New member
אתה כנראה באמת לא ביקרת ביש"ע

במכונית שם נחשבת לסמל סטטוס הרבה יותר ממה שהיא בישראל, ומכוניות יוקרה (מרצדסים לרוב) מצויות בערים כמו בית-לחם ורמאללה. מיותר לציין, כמובן, שרובן המוחלט של המכוניות הגנובות אינן מכוניות יוקרה.

sela v

New member
לצערי

לא רק שביקרתי שם, בזמן שגרתי בישראל נאלצתי גם לשמור על האנשים הגרים בהתנחלויות במסגרת המיל'. וזה שלכמה עשירי רמאללה יש מרצדס לא הופך את הרוב שם למעמד ביניים. הייתי לפני 5 שנים בעזה, ואני יכול להשוות את מצבם לאפריקה, וזה 5 דקות מאשקלון, שאשקלון היא לא מערי היוקרה הישראליות.

ערב רב

New member
נסיון מס' 2

אני מוכרח להודות שהמחיקות הסיטונאיות של מוטי מקשות במקצת את הכתיבה כאן, קשה להבחין היכן הדיון נקטע בפתאומיות על-ידיו. אין ספק שבממוצע ערביי יש"ע עניים מערביי ישראל וכו'.. אבל במובהקות הסטטיסטית אינה מוחלטת וישנם רבים אפילו בעזה שעשירים מרבים בישראל, ובכל זאת- כיוון גניבות המכוניות הוא מוחלט.

למעלה