חינוך מגיל צעיר

כמיני

New member
בטח שזה בסדר

ברור שיש מקרים שבהם לא ברור אם הם לגיטימיים או לא, אבל שאלת מי קובע מהי לחימה לגיטימית ומה זה טרור... אז בוא נראה מה אתה חושב: 1.האם להתפוצץ בין נערות בנות 16 לפני כניסה לדיסקוטק, זה טרור או לחימה לגיטימית? 2. האם לשחוט בני אדם בידיים חשופות ולנופף להמון בידיים מגואלות דם זה טרור או לחימה לגיטימית? אני מקווה שאני לא אצטרך לחזור על השאלות כמו קודם, ואני אקבל תשובות לשאלות.

sela v

New member
קיצר אמרת שאתה קובע

לגיטימיות של דברים, וזה גם מה שחצי עולם מנסה להפעיל על חצי העולם השני, ובגלל זה המריבות של הכח בעולם. גם לך כבר ענו על הדוגמאות, אבל אתה חוזר עליהן כמו תוכי. אולי פעם אחת תספר לנו אם אתה היית פלסטינאי, איך אתה היית פועל להקים את המדינה שלך?

כמיני

New member
שוב לחזור על השאלות?

אולי לשם שינוי תענה לי על השאלות. ובקשר לשאלה שלך, אני בטוח לא הייתי שוחט אנשים, או הולך להתאבד בין נשים וטף. מה הייתי עושה? נלחם כנגד חיילים ולא אזרחים, בטח שלא נגד תינוקות.

sela v

New member
לא ראיתי פלסטינאי

שהולך בשם הריגת התינוק. כלומר רואה תינוק ברחוב חוטף ושוחט אותו. אבל כן ראיתי מסוקים שמפציצים שיירה מהאוויר של מכוניות, וגם מי שבצד הדרך מתפוצץ. מה יותר הומני בזה?

כמיני

New member
אולי בגלל שאתה עוצם את עינייך

על התאבדויות שמעת? המתאבד אמנם לא חוטף תינוק ושוחט, אבל לפני שהוא מתפוצץ, הוא רואה סביבו את האנשים שהוא הולך "לקחת" איתו, ביניהם מצויים תינוקות, שלא נדבר על כך שכל האנשים חפים מפשע. והיה את המקרה שצלף פלשתיני ירה בתינוקת שלהבת פס ז"ל, והמקרה שמחבל נכנס לתוך בית פרטי בתוך הקו הירוק וירה על אם ושני בניה הרכים, ממש לוחמי חופש הפלשתינים האלה. בקשר למסוקים, מה לעשות שמחבלים מתחבאים בין אוכלוסיה אזרחית? אז מה, נחכה שהם יפגעו בנו? החיים חשובים יותר.

sela v

New member
לא אמרתי שאני מסכים

עם ההרג מהצד הפלסטינאי, וצודק היו כמה פעמים שהם חדרו לבתים גם בתוך תחומי הקו הירוק. מה שאני מנסה להגיד זה שצריכים להסכים שיש פה בעיה משני הצדדים, לא רק מהצד שלנו ולא רק מהצד שלהם, ולא שכל צד יאשים את השני. לכל צד יש את המוסר שלו, וכמו שאתה רואה שהמוסר שלי לא זהה לשלך כנ"ל את הפלסטינאים. לפעמים זה התבטעויות כמו של מפקד ח"א לשעבר ואף מעשים כמו המחתרות היהודיות השונות.

כמיני

New member
על איזה מוסר אתה מדבר?

אנחנו מדברים פה על אמהות ששולחות את בניהן להתאבד, על רצח תינוקות בכוונה תחילה (תודה שאתה מסכים "שהיו כמה פעמים.."), על איזה מוסר אתה מדבר? אם אנחנו היינו פועלים עם אותו "מוסר", אני לא חושב שהיה נשאר פה פלשתיני אחד.

sela v

New member
גם בהיסטוריה הישראלית/יהודית

היו מתאבדים, ואני לא צריך לחזור עליה שוב.

כמיני

New member
נכון

לפני אלפיים שנה, אני מדבר איתך על כאן ועכשיו, על שנת 2005, איך בכלל אפשר להשוות? אבל למה שתתבלבל עם כל מיני עובדות?

כמיני

New member
שוב אתה מתעלם מכמה פרטים

מה היה מימד התמיכה בהם בציבור הישראלי? האם היה להם גיבוי ממשלת ישראל? האם התופעה קיבלה תמיכה ונמשכה לאורך זמן? האם ניתן להסיק ממחתרת קטנה על כלל הציבור הישראלי? השב"כ עצר אותם, הם נכלאו ובקושי קיבלו חנינה, שלא לדבר על כך שרוב תוכניותיהם סוכלו. על מה אתה בכלל מדבר? נותן לי איזשהו מקרה שבכלל לא מתקרב לקרסוליים הפלשתיניות, שאם אני אזכיר לך אפילו גינוי (גינוי!!! אתה שומע?) לא קיבלנו בפיגועים הראשונים שלאחר אוסלו, לעזאזל, עד עכשיו אף ארגון טרור פלשתיני לא פורק, ככה מקדמים את השלום? אבל נעזוב את הטרור לרגע, דיברנו על מוסר, על המוסר של הפלשתינאים:נשים הן רכוש הגבר,חמולות, שבטים, הוצאות להורג לאחר משפטי בזק, רציחות של משת"פים, על הומוסקסואלים אני אפילו לא יודע איפה להתחיל, הערצת המוות, פנאטיות דתית,רצח נשים על כבוד המשפחה (איזה כבוד?)... יש ללמוד הרבה מהעם המקסים הזה.

sela v

New member
האם אתה בעד נישואים של זוג

מאותו מין? האם אתה בעד חתונות לא דרך הרבנות? האם אתה תומך בתחבורה ציבורית בשבת? האם אתה תומך שיפתחו סופר שמוכר בשר לבן ליד הבית שלך? לגבי התמיכה שלהם בטרור? כמו שהרוב בישראל תומך בפעולות של צה"ל, כך הפלסטינאים תומכים בארגון מסוים. בדיוק כמו שהיהודים תמכו בארגונים האהובים עליהם לפני קום המדינה (הגנה, לח"י ואצ"ל), ואת ההשואות תעשה מול הארגונים האלה אם אתה רוצה. בכלל קשה מאד לעשות השוואות, אבל אתה מחפש תמיד הקבלה מדויקת. אתה לא באמת רוצה פתרון של שלום. הפתרון שלך זה כמו פתרון שאתה חושב שרוב הפלסטינאים תומכים בו, וזה לזרוק אותם מהמדינה.

כמיני

New member
לגבי שאלותייך

אני בעד חתונות מאותו מין. אני בעד חתונות שלא דרך הרבנות. נגד תחבורה ציבורית בשבת, ולא מטעמים דתיים. נגד מכירה של בשר לבן ליד הבית ובכלל, כן מטעמים דתיים. יש הבדל ענק בין הפעולות של צה"ל לבין פעולות של ארגוני הטרור (בגלל זה קוראים להם ארגוני טרור). למה אני לא באמת רוצה פתרון של שלום? כי אני מתעלם מהפשעים של הפלשתינים, כמוך? כי אני מחפש איזון בינינו לביניהם, בלי שום קשר לעובדות, כמוך?

כמיני

New member
תיקון

כי אני לא מתעלם.... כי אני לא מחפש.... השאלות הן בשלילה.

sela v

New member
הבעיה שהרבה מאד אנשים

לא רואים בהם ארגוני טרור. השאלה למה ההגדרה שלך יותר טובה מהגדרה של מישהו אחר?

כמיני

New member
נכון

הפלשתינאים והשמאל ההזוי, חוץ מהם כולם חושבים כמוני, גם השמאל השפוי מחשיב את החמאס, הג'יהאד והחיזבאללה לארגוני טרור ואת צה"ל לצבא לגיטימי, השאלה היא איפה אתה ממקם את עצמך, ומה אתה חושב. למה ההגדרה שלי טובה יותר? לא יודע, אולי כי קשה לי לראות בצליפה על תינוק פעולה לגיטימית? כזה אני, מוזר.

sela v

New member
לגבי חתונה מאותו מין

אני בטוח שיקומו הרבה שיגידו איך אתה מעיז ושזה נוגד את חוקי הדת.

sela v

New member
הנה עוד דוגמא מהעיתון של היום

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?contrassID=2&subContrassID=3&sbSubContrassID=0&itemNo=561574 שגם מדינת ישראל שולחת/שלחה אנשים לעשות מעשי התאבדות. עם איזה תירוץ תבוא עכשיו? אותם אנשים אפילו מקבלים פרס מנשיא המדינה הדמוקרטית.

כמיני

New member
כמה דברים לא מובנים

קודם כל כתבת "שולחת/שלחה" והבאת לי מקרה שקרה לפני עשרות שנים, דבר שני, למבצע קדם מבצע מצרי לרצוח ישראלים, ומי שחוסל היה מפקד המבצע המצרי, אז על איזה התאבדויות אתה מדבר? מדובר על מודיעין שפעל ונכשל בארץ אויב עויינת, לא ברור לי פה מה היה לא בסדר??? וגם אם לא היתה לי תשובה למקרה זה, ויש לי, אתה לא ענית לי על כל עשרות המקרים שאני הבאתי, פתאום נאלמת דום.

למעלה