חיילינו הגיבורים

EverMan

New member
איך אפשר להביא , אני הבאתי תיאוריה

לך תפריח אותה. ככה זה פועל במישור המשפטי. בכל מקרה , אני באמת שאין לי כוח ללכת להביא לך הוכחות. גם אין לי זמן לכך. לכן אני זורק את זה באוויר. אני בטוח שלך יש יותר זמן חופשי ממני - לך תבדוק ותחזיר לי צלצול בנידון
 

yoavl1

New member
johnny, באמת? אם ככה...

i rest mt case! לשיטתך, אריאל שרון אכן אחראי למהומות שפרצו בעקבות ביקורו בהר הבית. הלא כן?
 

Johnny the Doe

New member
לשיטתך...

שרון, מאחר והוא ידע את ההשלכות של עלייתו להר הבית, היה אחראי במובן מסויים למהומות. אבל מה ההבדל? שהמהומות היו פורצות בגלל כל דבר ושרון היה רק ה"שעיר לעזאזל" (מרכאות כפולות כי הוא היה שעיר לעזאזל אקטיבי בניגוד להגדרה של שעיר לעזאזל). ילד שהפר עוצר אחראי על גורלו באופן אינדיבידואלי. שרון שעלה להר הבית היה במקרה זה שגרם לפרוץ המהומות כך שההבדל ברור.
 

yoavl1

New member
אבל בדיוק פה ההבדל.

בוא נעשה המשלה קצרה לסיפור אחר. אתה,ג´וני, הולך ברחוב לתומך. פתאום אתה מגיע להצטלבות של שני שבילים. ליידם עומד שומר. השומר אומר לך שאם תלך במסלול הימני, הוא ייתן לך לעבור בשלום, ואם תעבור בשמאלי, הוא יירצח אותך (חס וחלילה....!). אתה חושב לתומך "מממ....זכותי לעבור איפה שאני רוצה. אני לא אעבור בשמאלי בגלל שהוא רוצח?? בהמה?? הרי זו זכותי" ותעבור בשמאלי. כמובן שהשומר יקיים הבטחתו וירצח אותך (חס וחלילה שוב!). על מי מוטלת האשמה? אז אני אומר לך את דעתי. על שניכם. עליו כי הוא רצח ללא סיבה, ועליך כי ידעת שתירצח ולמרות זאת היית צודק ולא חכם. תראה, אני לא אספר סיפורים לגבי הילד בן ה-8. ענבר טוען שהוא לא עשה שום דבר, והשאר פה טוענים שהילד בטח החזיק בקבוק תבערה או אבן בידו. לי קצת קשה להאמין שילד בן 8 יילך ויתקוף חיילי צה"ל, ועוד יותר קשה לי להאמין שחיילי צה"ל לא מסוגלים להתגבר על ילד בן 8 מבלי לירות על מנת להרוג. בכל זאת, גם אם מחשיבים את המקרה הזה, הרי בכל שבוע כמעט אנחנו שומעים על עוד פגז טנק שחיסל אם ו-2 ילדיה, ועוד כמה ילדים שנורו ונהרגו או נפצעו. זה לא מקרה. הקלילות בה לוחצים חיילי צה"ל על ההדק היא מדאיגה. לגבי ההמשלה שלי מלמעלה, אתה מבין למה אני מטיל את האחריות על שרון? אמנם לא מעטים הם הפלסטינים שנחשבים בעיניי כחיות אדם, ולכן האחריות היא גם עליהם, אבל שרון ידע על סמך ידיעות מודיעיניות מפורשות שזה מה שיקרה, ולכן אי עליה שלו, הייתה מונעת את ההתפרצות הזו, ולכן הוא אחראי למה שקרה. מדוע אתה חושב מנע שרון מח"כ קליינר לעלות להר הבית לפני מס´ חודשים?
 

Johnny the Doe

New member
אבל זה בדיוק מה שאני אומר!

לא חסכתי משרון את האשמה, רק הצבעתי על הבדל בין עלייתו להר הבית לילד שנהרג בגלל שהפר עוצר. אתה רק הוכחתי את צדקתי בכך שציינת שבזמן האחרון אנחנו שומעים על הרבה תקריות של ילדים פלסטינים שנהרגים מירי של חיילי צה"ל. הרי זה אמור לספק הרתעה לילדים ולהורים שלהם שדואגים להם. "לי קצת קשה להאמין שילד בן 8 יילך ויתקוף חיילי צה"ל, ועוד יותר קשה לי להאמין שחיילי צה"ל לא מסוגלים להתגבר על ילד בן 8 מבלי לירות על מנת להרוג" - אתן לך שתי דוגמאות שאמורות להאיר את עיניך: 1. רק לפני כמה ימים ראיתי בחדשות טנק שעובר בעיר פלסטינית (שכם כמדומני) וילדים קטנים זורקים עליו אבנים בלי פחד. 2. יש תמונה מפורסמת (יכול להיות מתקופת האינתיפאדה הקודמת) של ילד שניצב מול חייל עם אבן בידו והחייל נסוג אחורה. זו תשובה לכך שאמרת שלדעתך ילד קטן לא יילך לתקוף חיילי צה"ל. דרך אגב, לאחר שהתמונה הזו פורסמה היו תגובות מאוד נזעמות של ח"כים מהימין שכעסו על כך שהחייל נרתע מילד קטן ולא מזיק. לעומת זאת ח"כים מהשמאל טענו שהחייל צדק בהחלטתו לסגת. זה רק מראה לך שאתה לא יכול להציג מצב כזה של חייל מול ילד ולומר שברור שהחייל "יביס" את הילד או איך שלא תקרא לזה, מהסיבה הפשוטה שזה מצב בעייתי בו החייל לא יכול לירות בילד קטן כי העיתונים יחגגו על זה אבל מצד שני ההרתעה של צה"ל תרד לשפל אם החייל יסוג. לדעתי מאוד הגיוני שיש מספיק פלסטינים שמודעים למצב הבעייתי הזה ומנצלים זאת באופן לא הכי מוסרי...
 

CANDY MAN

New member
אוי באמת - דמגוגיה זולה ביותר!

שנינו יודעים שהכיבוש הוא לא רצוף! צה"ל נכנס שיש לו מה לעשות ולא כדי להיות שם לכיף! אף אחד לא התרגל לכיבוש של 35 שנה וזה בטח לא הפך אצלהם לשיגרה כזאת שהם מוכנים להמר אם הילד שלהם יחזור הביתה או לא כשהוא נמצא בשטח של קרבות אש.
 

EverMan

New member
שום דמגוגיה.

הכיבוש אינו רצוף , בתקופת אוסלו היה פחות , אבל עד אז היה משטר צבאי שלם. כולל עוצר.
 

CANDY MAN

New member
מה הקשר? זה כמו פינוי זבל...

זה קורה כבר במשך 35 שנה אבל זה לא רצוף... כל כמה ימים באה משאית ואוספת את הזבל אצלך בבית וכשהיא עושה זאת אתה יודע שאתה לא מנסה לצאת מהחניה בבית כי היא חוסמת את הכניסה... אותו דבר עם הפלשתינאים! כשיש עוצר לא יוצאים! צה"ל מידי פעם מקל בעוצרים... ובכלל את מזבל בשכל... כי לפני חומת מגן לא היה דבר כזה עוצר מהסיבה שצה"ל לא שלט בשטחים! אמא שבנה יוצא מהבית בזמן עוצר אשמה במוות שלו! בדיוק כמו מה שאמרתי על ההורים המתנחלים!!! אני לא מתכוון לוותר לאך אחד!
 

EverMan

New member
אני לא מדבר איתך על תקופת אוסלו.

מספיק כבר. ההבדל הוא בין הבחירה. המתנחלים בוחרים לגור שם. הפלשתינאים נולדו שם - זאת אדמתם - שם הם חיים.
 

iKilledKenny

New member
למה זה אשמתינו

שהשכנים שלנו משתמשים בילדים שלהם כמגן אנושי??? ואי אפשר להשוות אפילו ילד שנהרג בטעות לילד שנרצח בפיגוע...פשוט אי אפשר!!!
 

לירן2002

New member
הם לא צדיקים תמימים.

הם זאב בעור כבש.
 

Johnny the Doe

New member
נצל"ש - ענבר, אני מחכה לתגובה

אני מקווה שההתמהמהות שלך בתגובה להודעה שלי נובעת מהפנמת העצה שלי אליך לגבי תגובה רק לאחר קריאת כל ההודעה.
 

Johnny the Doe

New member
ההודעה שלי לא כזו ארוכה

ואני רואה שאתה במילא מגיב די הרבה בפורום אז למה לא להקדיש 10 דקות, מקסימום רבע שעה ולהגיב?
 

EverMan

New member
אתה גם רואה שאני כותב דיי חפיף.

כי זה בעיקר שבזמן שאני עובר על הפורמים לבדיקות הודעות לא תקינות.
 
למעלה