אבל בדיוק פה ההבדל.
בוא נעשה המשלה קצרה לסיפור אחר. אתה,ג´וני, הולך ברחוב לתומך. פתאום אתה מגיע להצטלבות של שני שבילים. ליידם עומד שומר. השומר אומר לך שאם תלך במסלול הימני, הוא ייתן לך לעבור בשלום, ואם תעבור בשמאלי, הוא יירצח אותך (חס וחלילה....!). אתה חושב לתומך "מממ....זכותי לעבור איפה שאני רוצה. אני לא אעבור בשמאלי בגלל שהוא רוצח?? בהמה?? הרי זו זכותי" ותעבור בשמאלי. כמובן שהשומר יקיים הבטחתו וירצח אותך (חס וחלילה שוב!). על מי מוטלת האשמה? אז אני אומר לך את דעתי. על שניכם. עליו כי הוא רצח ללא סיבה, ועליך כי ידעת שתירצח ולמרות זאת היית צודק ולא חכם. תראה, אני לא אספר סיפורים לגבי הילד בן ה-8. ענבר טוען שהוא לא עשה שום דבר, והשאר פה טוענים שהילד בטח החזיק בקבוק תבערה או אבן בידו. לי קצת קשה להאמין שילד בן 8 יילך ויתקוף חיילי צה"ל, ועוד יותר קשה לי להאמין שחיילי צה"ל לא מסוגלים להתגבר על ילד בן 8 מבלי לירות על מנת להרוג. בכל זאת, גם אם מחשיבים את המקרה הזה, הרי בכל שבוע כמעט אנחנו שומעים על עוד פגז טנק שחיסל אם ו-2 ילדיה, ועוד כמה ילדים שנורו ונהרגו או נפצעו. זה לא מקרה. הקלילות בה לוחצים חיילי צה"ל על ההדק היא מדאיגה. לגבי ההמשלה שלי מלמעלה, אתה מבין למה אני מטיל את האחריות על שרון? אמנם לא מעטים הם הפלסטינים שנחשבים בעיניי כחיות אדם, ולכן האחריות היא גם עליהם, אבל שרון ידע על סמך ידיעות מודיעיניות מפורשות שזה מה שיקרה, ולכן אי עליה שלו, הייתה מונעת את ההתפרצות הזו, ולכן הוא אחראי למה שקרה. מדוע אתה חושב מנע שרון מח"כ קליינר לעלות להר הבית לפני מס´ חודשים?