חומר למחשבה

topaz300

New member
את שמת לב למה שכתבת ...........

אני לא חושב שזה בעיה של זמן זמן יש בשפע .כנראה מדובר בבעיה אחרת =============================================================== ואם אתה חושב שבאמת יש שם לאנשים זמן או חשק לבתחיל לבצע ראיונות עבודה למנקים, עובדי ניקיון וכו' - אז מישהו צריך להחזיר אותך לכדור הארץ.

אשרת

New member
ממש...

אני משערת שלמנהל כ"א אין מה לעשות במשך היום חוץ מאשר לערוך ראיון עבודה לשומרים...ולמנקים... אכן!

topaz300

New member
למה את מזלזלת בהם ??????

יש באינטל מה שנקרא יחידת מנהלה זה כול כך קשה לפרסם מודעה בלשכת התעסוקה באיזור יגיעו אנשים לראיון עבודה , ומי שימצא מתאים יתקבל לעבודה כעובד מן המניין , מה כול כך קשה?? זה הכי פשוט שיש מה שכתבת זה פשוט זלזול באנשים יש פתגם שאומר "אין עבודה המביישת את בעליה "

אשרת

New member
זהו.

שוכנעתי סופית. אני לא מתכוונת לנהל איתך יותר דיאלוג. הבנת הנקרא שלך לוקה בחסר.

topaz300

New member
גם אני למדתי אלייך משהו

שאת מזלזלת בקבוצות אוכלוסיה שאלתי שאלה פשוטה -ואתם מפרפרים סביבה ולא נותנים תשובה לעניין התשובה שלך זה שיא - כי פשוט לא מעניין אף אחד ולא יהיה להם זמן

לא בכדי עובדי אחזקה ונקיון רבים

עובדים בחברות כמו אינטל וגם בחברות קטנות יותר באמצעות חברות כח אדם. אני אתייחס באופן כללי ולאו דווקא לאינטל, כי אינני מכיר את המקרה הספציפי. חברות רבות שוכרות שרותי נקיון מחברות המספקות שירות זה, מכיוון שאין הן זקוקות לעובדים במשרה מלאה בתחומי האחזקה והנקיון. אם החברות הללו היו מעסיקות עובדים אלו במישרחן, העובדים היו נפגעים בכך שהיו מחוייבים למקום עבודה אחד, היו עובדים פחות שעות ביום וכמובן גם שכרם היה נפגע. אני מכיר עובדים כאלה שעובדים ביום אחד (באמצעות החברות המתווכות) ב 3 מקומות עבודה. יש אף חברות שצורכות את השירותים הללו רק בחלק מימי השבוע ולא בכל יום. אם נסגרת האופציה של עבודה דרך חברות מתווכות - העובדים בתחומים אלו ייפגעו, מכיוון שאפשרויות התעסוקה שלהם יצטמצמו. אם במקרה של אינטל, מדובר בתעסוקה במשרה מלאה באינטל בכל ימי השבוע, אזי אכן עדיף כי אינטל תעסיק אותם ישירות. אבל אני לא מכיר את המקרה הספציפי הזה. לא רק בתחום של כח אדם, גם בתחומים אחרים חברות עסקיות משתמשות יותר ויותר בשירותים של חברות מתווכות. הדוגמא הנפוצה ביותר - הליסינג של כלי רכב במקום רכישה ישירה של רכבי חברה.

topaz300

New member
בדוגמא שהבאתי

עובדי היצור , השומרים , המנקים , ועובדי האחזקה עובדים במשרה מלאה מהשעה 7 עד השעה 17 6 ימים בשבוע ואין מקום להשוואה בין עיסקת רכבים לבני אדם

gershon17

New member
היית מעדיף, למשל

שהאוכלוסיה החזקה לא תעבור לגור בקרית גת, ושכל אותם עובדי נקיון, קייטרינג ואחזקה יהיו מובטלים? זו בדיוק הסיבה שהמדינה נתנה הטבות מס לאינטל (אם אני לא טועה, ה"מענק" היה בעצם רק הטבות מס. הוא לא עלה למדינה דבר - אם אינטל לא היתה פותחת עוד מפעל, היא גם לא היתה משלמת מיסים בגלל המפעל בקריית גת) - כדי לעודד אוכלוסיה חזקה יותר להגיע לקרית גת, ולתת עבודה גם לעובדים הלא מקצועיים שנמצאים בקריית גת.

topaz300

New member
זה בדיוק מה שאני מנסה להוכיח

שציבור שלם במדינה לא אכפת לו משכבות חלשות שימותו מצידם

חומר טוב אך המחשבה רדודה

הבנתי אותך. אתה רוצה לסגור את המפעל כדי לא לעצבן שכנים שלא יודעים לעשות שום דבר חוץ מלנקות, לתחזק או להגיש אוכל כי בזמנו התעצלו ללמוד. הרי המפעל משלם מיסים גם למדינה וגם לעיריה ולפרנס "שכבות חלשות" זה התפקיד של הגורמים האלה. אם המדינה לא מסוגלת להשקיע נכון את הכסף שהיא מקבלת בתור מיסים אז צריך לבדוק לאן בדיוק הכסף הולך. והמדינה זה לא גוף אבסטרקתי אלא היא מיוצגת על ידי אנשים מסוימים. כנראה יש כאן עניין של חוסר יעילות, רשלנות ואפילו שחיתות. וזה בדיוק הדברים שנגדם נלחמת מפלגת שינוי. עכשיו תסביר לי בדיוק, איך אתה רוצה שהמפעל ישתלב בקהילה? דרך שירה בציבור? או עבודה משותפת בקטיף? אשמח אם תפרט את התזה שלך.

topaz300

New member
אבל הלכתי לפי הרעיון של שינוי

מה הרעיון במצע של שינוי שצמיחה לשכבות החלשות תגיעה מעידוד והשקעות של הממשלה במעסקים ובמפעלים. והבאתי דוגמא מצויינת מפעל כמו אינטל שבזכות הגעתו לאיזור פיתוח כמו קרית גת קיבל ומקבל מליונים אבל בפועל לר תורם דבר לקהילה, שאלתי שאלה פשוטה מדוע מפעל רווחי וגדול כמו אינטל שמקבל מענקים גדולים לא יכול להעסיק את המנקה , עובדי האחזקה , השומרים , עובדי חדר האוכל ישירות וכשווי זכיות במפעל , ולא כדרך חברת כוח אדם כהגדרתך הם לא למדו (מאלפי סיבות) אז צריך להעניש אותם ולתת להם להרגיש נחותים.

sheketz

New member
אני לא רואה היכן יש בעיה כאן

אינטל מספקת פרנסה לתושבי קריית גת, עם משכורות יפות גם לעובדי חברות כ"א. זה נכון שמהנדס מקבל יותר מפועל נקיון, אבל כך צריל להיות. העבודה שאדם עובד היא פונקציה של כישורים והשכלה, מי שאין לו השכלה לא יכול לבוא בטענות שלא נותנים לו לעבוד במשרה של מהנדס או מתכנת. מה לעשות, עם שמונה שנות לימוד אדם יכול לעבוד רק עבודות שחורות.

topaz300

New member
זאת לא השאלה

תבין אינטל צקבלת מענקים של מליונים ועידוד הממשלה על כך שכביכול הם נמצאים בישוב ספר , אף אחד לא ביקש להשוות את שכר המנקה לשכר מהנדס אבל למה חברה כמו אינטל לא יכולה להעסיק את המנקה ישירות בחברה כעובד מן המניין ולא דרך חברת כוח אדם.

אנדרי ז

New member
כי אינטל מתמחה בייצור שבבים

לא בעבודות ניקיון. עבודות מסוגים כאלה (לא רק ניקיון אלא גם אוכל, תחזוקה ואפילו ליסינג) נהוג להזמין מקבלנים חיצוניים. למפעל עצמו יש מספיק נושאי התעסקות.

topaz300

New member
זה לא קשור בכלל במה היא מתמחה

מה הבעייה של אינטל להעסיק את אותם עובדים יש באינטל מנהלת אחזקה ומנהלים שאחראים על נקיון , תחזוקה , שמירה ויש את כול הלוגיסטיקה אבל העובדים הם דרך חברות כוח אדם זה עניין של השקפה פשוט יש אנשים שזונחים את זה ומקלים ראש בקבוצות אוכלוסיה , ומכאן באים הפערים

topaz300

New member
בגלל ניירת??????????????????????

זאת הבעייה האמיתית?? זה נראה כמו תירוץ זול

topaz300

New member
לא ביקשתי שמנקה ירוויח כמו מהנדס

אלא שאותו המנקה לא יושפל וישתכר שכר זעום דרך חברת כוח אדם

sheketz

New member
אין שום השפלה לעבוד בחברת כ"א

והשכר לא נמוך יותר מאשר במקום אחר.