חומר למחשבה

topaz300

New member
חומר למחשבה../images/Emo62.gif

המצע של מפלגת שינוי , אומר כך שכדאי לעזור לשכבות החלשות צריך קודם לעזור ולפתח עסקים , ומכאן הצמיחה תגיעה לשכבות החלשות, האומנם?? קחו לדוגמא מפעל אינטל בקרית גת, הוא קיבל השקעות ומענקים של מליונים מהמדינה. המפעל נהפך לבועה בתוך העיר , הקהילה לא השתלבה במפעל והמפעל לא השתלב בקהילה, רוב המהנדסים והמתכנתים באו מאיזור המרכז , והקימו פרבר יוקרתי מחוץ לקרית גת , המנקים, עובדי התחזוקה ,עובדי חדר האוכל, והשומרים -הם כמובן עובדי כוח אדם במפעל . מדוע מפעל רווחי כמו אינטל לא יכול להעסיק את אותם עובדים ישירות?? הוא מקבל מענקים של מליונים ועידוד מהממשלה, אז מדוע הם ממשיכים באינטל להעסיק עובדים שחורים בתנאים נחותים. איפה הצמיחה לשאר האוכלוסיה ?? כנ"ל גם בעוד הרבה מאוד מפעלים וחברות שמקבלים מענקים ועידוד מהממשלה אבל הפריון והרווח לא מגיע גם לקבוצות החלשות.

אשרת

New member
אני תוהה...

מאיפה אתה יודע שהמפעל לא התשלב בתוך הקהילה. הידעת שאינטל הקימה שם מרכזי לימוד , אשר מעודדים את לימודי המחשב? איזה פרבר יוקרתי יש מחוץ לקרית גת? מאיפה אתה יודע את תנאי העסקה של העובדים באינטל בדיוק?

topaz300

New member
הייתי שם 5 חודשים

אני לא עובד אינטל אינטל קיבלה שירותי יעוץ מהחברה שאני עובד בה, ועשינו שפ פרוייקט במשך 5 חודשים , ראיתי ושמעתי מספיק , המהנדסים המתכנתים ומנהלי קוי היצור רובם ככולם נדדו מאיזור המרכז , והקימו שכונה יוקרתית בפרברי קרית גת קראתי עשרות כתבות של מקומונים בקרית גת , שכותרתם הייתה אכזבה מאינטל שלא שילב באמת את הקהילה בעיר ולא פתח את שעריו אלא להפך אומנם נכון יש את חדרי המחשבים באים ילדים לשעורי מחשב וטכנולוגיה (שעות מעטות 17 שעות שבועיות שמתחלקות בין בתי ספר בעיר) שאלתי היא פשוטה, ושאלתי גם מנהלים באינטל. מדוע אינכם מעסיקים את עובדי הנקיון , חדר האוכל , אנשי האחזקה , השומרים- לזה לא קיבלתי תשובה ,רק משיכת כתף ותנועת ביטול ביד.

אשרת

New member
אני אשאל אותך כך.

מי אתה שתכנס לעסקים פרטים את היד לתוך הכיס שלהם? דבר שני, אותם מהנדסים וכו' אמנם לא גרים בתוך קרית גת עצמה, אלא בסביבה, אבל הם משכו אוכלוסייה חדשה מהמרכז לאזור הדרום, שגם זה משהו. כמדומני אינטל מחוייבת לקבל את כל השירותים הלנווטים (כמו שאתה אמרת) מתושבי המקום, ואם אתה חושב שבאמת יש שם לאנשים זמן או חשק לבתחיל לבצע ראיונות עבודה למנקים, עובדי ניקיון וכו' - אז מישהו צריך להחזיר אותך לכדור הארץ.

topaz300

New member
ומענקים של מליונים הם יודעים לקבל

נו אז לאן נשפכים המליונים שהממשלה משקיעה במפעל רוב עמוד התווך של המפעל מגיעים מהמרכז ולא משתלבים בקהילה אלא מקימים להם פרבר יוקרתי וגרים בתך בועה (יש לי לא מעט חברים מהם) את מרבית השירותים והיעוץ הם מקבלים מחברות באיזור המרכז ואת העובדים השחורים , כמו מנקים , עובדי אחזקה, חדר אוכל , שומרים הם מעסיקים דרך חברות כוח אדם למה???? למה כהגדרתך אין להם זמן להעסיק ישירות את אותם עובדים זה כול כך קשה? נו אז איפה הצמיחה לשכבות החלשות שהבטיחו דרך השקעה במפעלים ???????

אשרת

New member
שאלה.

האם אתה מכיר את ההסכם של אינטל מול מדינת ישראל? אתה יודע מה - גם אני, בתור תושבת הדרום - לא משתלבת בקהילה, אלא נהפוך הוא - אני מקווה שתוך כמה חודשים ספורים אני עוזבת את הדרום ואת הפריפריה לכל חיי, כי לאנשים צעירים אין מה לעשות שם. אז ההגיון מאחורי הבאת מפעל כמו אינטל בין השאר, הוא להביא אנשים איכוותים מהמרכז לדרום, אותם מהנדסים אשר גרים ליד קרית גת, לא ישלחו את ילדיהם ללמוד במרכז, הם לא יעשו את הקניות שלהם במרכז, הם לא יתקנו את הרכבים שלהם במרכז, הם לא יתדלקו במרכז, אלא במקומות שהם יותר קרובים להם- קרית גת. וכל הדברים הללו נותנים פרנסה לעסקים שנמצאים בקרית גת. אז הנה לך..

topaz300

New member
הנקודה היא שהמפעל לא פותח את שעריו

לקהילה המקומית זה שיש שכונה שכונה יוקרתית בפרברי העיר והם חיים בתוך בועה לא עוזר בדבר וחצי דבר לתושבי העיר אם היית בקריית גת בקריית גת אין הרבה מוסכים ותחנות דלק אז ספק אם זה מה שיביא לתושבים את הצמיחה הנה הבאתי לך דוגמא טובה מפעל שמקבל מענקים של מליונים , רק לאחרונה קיבל חצי מליארד שקל מהממשלה והצמיחה לא מגיעה לשכבות החלשות (לפי המצע של שינוי צמיחה לשכבות החלשות תגיע אחרי השקעה במפעלים וכו..) ושאני שואל מדוע אי אפשר להעסיק ישירות את אותם עובדי הנקיון והאחזקה את אומרת -למי יהיה זמן בשבילם בכלל.

אשרת

New member
וכי למה שהם יעסיקו את אותם עובדים

ישירות?< עדין לא נתת נימוק אחד שישכנע למה. בנתיים כולם פה נותנים לה תשובות לגבי סיבות המענק וכמה שהמדינה צריכה את אינטל יותר ממה שאינטל צריכה את המדינה. אבל עזוב, מאות מקומות העבודה שהיא הביאה לדרום, האוכלוסייה החזקה שהיא משכה לאזור קרית גת. המיסים הרבים שהיא משלמת למדינה, הארנונה שהיא משלמת לקרית גת. כל זה - כנראה לא שווה. העיקר שבאינטל יתעסקו עם העובדים הזוטרים, ויתעסקו בעוד יותר ניירת. ותסלח לי אם איני מאמינה למה שאתה תכבת לגבי תנאי העבודה של אותם עובדים.

topaz300

New member
ולמה שיקבלו מענקים של מליונים??

הצמיחה של המפעל לא ממשיכה הלאה ומרימה איתה את השכבות החלשות נוח לך לזלזל בהם מי הם בכלל נחותים בשבילך למה מה כול כך קשה להעסיק אותם ישירות עוד ניירת זה התרוץ התורן שלך זה פשוט קו מחשבה גועלי מתנשא אלטיסטי ומגעיל

אשרת

New member
זה לא תירוץ.

כבר הסבתי לך כיצד זה כן יכול לעזור לקרית גת. אתה גם שוכח שהעירייה מקבלת סכום לא מועט כל חודש בגין ארנונה. זה עוד כסף שהעיירה יכולה להשקיע בעיר. וזה תעסוקה של עובדים מהאזור. וזה שהמהנדסים ישלחו את הילדים שלהם לבתי ספר בקרית גת. וזה עריכת הקניות בקרית גת. ודלק, ומוסך, ושירותים נוספים, שמביאים תעסוקה. אתה מוכן לוותר על זה?

topaz300

New member
אפשר להשקיע את המליונים הללו

בקרית גת בחינוך בכיתות במחשבים , במקופ לזרוק אותו במפעל שהוא בועה סגורה ולא תורם דבר לקהילה בעיר

אשרת

New member
אה אה.

ומי ילמד? זה לא סוד שהמורים הפחות טובים מלמדים במקומות כמו קרית גת. תקשיב, אתה יכול להמשיך לצווח כמה שאתה רוצה שאינטל לא תורמת כלום לסביבה ולקהילה. היא תורמת יותר ממה שאתה תתרום לקרית גת במהלך כל חייך. היא תורמת למדינה (בהתחשב בעובדה שיש לה עוד כמה סניפים במדינה) במיסים יותר ממה שאתה תתרום כל חייך למדינה. היא משלמת ארנונה יותר ממה שאתה תשלם כל חייך. מה הבעיה שלך בדיוק? שהיא ספקה מקומות עבודה? שהיא פתחה קורסי מחשבים, אגב, גם למבוגרים. שהיא משכה אוכלוסייה חזקה ממרכז הארץ לדרום?

topaz300

New member
היא תורמת והמדינה תורמת לה גם

אבל היחידים שלא צומחים הם אותם השכבות החלשות היא סיפקה מקומות עבודה -למהנדס ותכנת שהיגר מהמרכז והקים שכונת יוקרה בפרבר העיר המליונים שנתנו למפעל יכלו להיות מושקעים בעיר אולי הפער היה קטן היחידה שצווחת פה שטוית סחור סחור זאת את שלא נתת תשובה לעניין ואני חוזר - על פי המצע של שינוי צריך להשקיע במפעלים ובעסקים ומכאן הצמיחה תגיע לשכבות החלשות , האומנם ?? הוכחתי לכם שלא

אשרת

New member
יש לי דה זוו' של הדבר הזה.

בוא נחסוך זאת מאיתנו. אתה תטען שכולנו טיפשים , צווחנים וכו'. וזהו. הבנו.

topaz300

New member
שיהיה לך תשובה נורמלית

למה מפעל כמו אינטל שמקבל מענקים של מליונים לא יכול להעסיק את כול העובדים שלו ישירות ולא דרך כוח אדם . אז תעני כי כרגע אף אחד לא הצליח לענות ישיות בנקודה ששאלתי

אשרת, אם את היית מחפשת תשובות

לשאלות באנציקלופדיה מסויימת והיית רואה שאין לך שם מענה לשאלותייך, מה היית עושה? לא היית מנסה לבדוק באנציקלופדיה אחרת? היית מתעקשת על אותה אנציקלופדיה שלא נותנת שום תשובה לעניין?

אשרת

New member
אני מחשיבה את עצמי לאדם הגיוני.

הייתי מן הסתם מחפשת במקור מידע אחר... אבל זאת רק אני!!

topaz300

New member
אדם הגיוני לא היה נותן תשובה מופרכת

בסגנון נראה לך שיש להם זמן לראיין את..................

למעלה