חומר למחשבה

אם ההשקעה במפעלים אינה מביאה

צמיחה גם לשכבות החלשות, זו עדיין לא סיבה לא לבצע את ההשקעה הזו. אתה מתלונן ששינוי דואגת רק לנישה קטנה. אבל למעשה גם אתה דואג רק לחלק. ומעשית אתה לא דואג להם, מכיוון שהגישה שלך היא שאם השכבות החלשות לא נהנות אז שאף אחד לא ייהנה. אם השכבות החלשות לא נהנות מהמענקים לאינטל - אז שלא יהיו מענקים. ואז כמובן, השכבות החלשות יהיו הרבה יותר רחבות. ואני מתחיל לחשוב שאולי יש אנשים (ולא רק בש"ס) שזה באמת האינטרס שלהם. שכבות חלשות גדולות יותר - יותר מנדטים. אולי זו המטרה של עמיר פרץ? היכן אני טועה?

topaz300

New member
אז יש ביננו הסכמה

שלשכבות החלשות לא מגיעה הצמיחה >> וזה דבר ראוי לתיקון שנית אני לא דואג רק לשכבות החלשות וצריך שתהיה השקעה גם במפעלים עתירי ידע ובטכנולוגיה . אבל אני לא מסכים לקלישאה שאומרת השקעה ועידוד למפעלים תביא גם צמיחה לשכבות חלשות . אילו זה היה תלוי בי לא בהכרח שלא הייתי מעודד מפעלים והשקעות אך הייתי מחלק את העוגה באופן יותר צודק ושוויוני, לאמור הייתי משקיעה באינטל מביא מהנדסים לדרום מפתח את הדרום בצורה שוויונית ולא בהקמת פרבר יוקרתי , ודואג שגם את המנקים, עובדי היצור , עובדי התחזוקה יעסיקו כשווי זכויות לא ביקשתי להשוות להם את השכר לשכר מהנדס אלא לפחות שתהיה להם משכורת בסיסית שממנה יכולו להתקיים וגם קצת בטחון בעצם העובדה שהם עובדים בחברה גדולה ולא אצל קבלן וספסר בכוח אדם ההפך אני בעד תחרות ושוק חופשי ועידוד השקעות אבל שההשקעה גם תביא צמיחה לעוד שכבות אוכלוסיה . שהפער באמת יקטן שאותה מנקה תרוויח קצת יותר שתוכל לתת לילד שלה רמת חינוך גבוהה יותר כי חינוך טוב עולה כסף שתוכל לרכוש לו מחשב שיוכל גם הוא להתחבר לאינטרנט ולהביע את דעתו אז באמת ההשקעה במפעלים תגיע גם לשכבות החלשות

topaz300

New member
ארח חיים לפחות אתה היחיד פה

שמנסה לענות ולגעת בנושא בצורה עניינית, לא מתלהם והולך סחור סחור סביב הנושא כמו כמה אנשים כאן. ועל זה אני מעריך אותך

למעלה