חומר למחשבה

sheketz

New member
אינני מקבל את המספרים שלך

אבל זה לא קשור למענקים שמקבלת אינטל. אינטל מספקת תעסוקה להרבה מאוד אנשים באופן ישיר ועקיף, ומכניסה הרבה כסף למדינה בזכות היצוא הגדול של המפעלים שלה, גם לכלכלה וגם לקופת האוצר, זהו צידוק מספיק טוב לטעמי למענקים שאינטל קיבלה. מישהו אמר שאילו היו מחלקים את המענק שאינטל קיבלה ל4,400 הפועלים אז זה היה מספיק לשכר מינימום ל10 שנים לכל עובדיה. אבל העניין הוא שהפועלים מקבלים הרבה יותר משכר מינימום אחרי המענק, והם מייצרים משהו, כלומר לכסף הזה יש כיסוי (כמו שלצ'ק יש כיסוי). בסופו של דבר יש לממשלה כך וכך כסף, היא יכולה להחליט לתת מענק למפעל מסוים, או לתת אותו כמתנה לאנשים שהיא חפצה לתת. אבל רמת המשכורות בשוק זה דבר נתון עבור אינטל וחברות אחרות.

topaz300

New member
אם 2900 ש"ח זה שכר הוגן אז

אין לי מה לומר לך כי זה דבר חזירי לחשוב ככה, לגבי תנאים אין מה לדבר כי אין להם שום תנאים כי הם עובדי כוח אדם משוללי זכויות.

תבין

אם אני מעסיק חברת כח אדם שמעסיקה בשבילי נגיד 300 עובדים אני מקבל חשבונית אחת לכולם כל חודש אם אני צריך לדאוג ל300 עובדים שזה אומר ניירת, מנהלי חשבונות נוספים ועוד 100000 דברים נוספים אתה יודע מה אני אעשה? ניחשת נכון! אני אעסיק חברת כח אדם!! כל חברה בארץ ובעולם שבראשה עומד אדם נורמלי אינה מעסיקה ישירות עובדים זוטרים כי זה הרבה בלגן.. תפנים את זה שמדינת ישראל צריכה את אינטל ולא להפך

topaz300

New member
זה הבעייה החשבונית??

זה הבעייה הניירת ?? זה רק התרוץ לתשובות שאין לכם ולמה מדינת ישראל צריכה את אינטל עם היא לא מייצרת מקומות תעסוקה למי שבאמת צריך זה בדיוק מה שרציתי להוכיח יש השקעה עוברים מליונים מי שמרוויח מזה זה העמידים ולא השכבות החלשות

topaz300

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

יש השקעה בחזקים אין השקעה לחלשים הפער הולך וגדל לא חידשת לי כלום אבל גם לא הצלחת לענות לשאלה שלי

sheketz

New member
דווקא יש השקעה בחלשים

40 מיליארד שקל בשנה קיצבאות ביטוח לאומי, איך זה נשמע לך?

topaz300

New member
בו נראה תוריד מזה קצבאות זקנה

שכול קשיש מקבל בלי שום קשר , קצבאות נכות של אנשים שנפגעו בעבודה או בצבא, ועוד כול מני קצבאות המספר הזה לא אומר כלום כי לא ניתן לשייך אותו לאוכלוסיה ברורה אחת אלא לכלל האוכלוסיות , גם חייל משוחרר מקבל מענק מעודף האם זה בתוך ה 40 מליאר?? גם גרושה מקבלת את דמי המזונות שלה דרך הביטוח לאומי והאב מפקיד את הכסף בביטוח לאומי האם גם זה בתוך ה 40 מליארד? אבל אם כבר דיברת קח את הסכום האחרון שהועבר לאינטל 520 מליון ותשקיע בכיתות משופרות בעיר ביום לימודים ארוך בחינוך טוב יותר , היית עוזר להם הרבה יותר ממפעל שתקוע להם בתוך העיר והוא ממש לא מדבר אילהם

topaz300

New member
אחרי כול מה שאמרתם לא עניתם

על שאלה אחת ששאלתי למה מפעל גדול ורווחי כמו אינטל שמקהל מענקים של מליונים לא יכול להעסיק את המנקה , השומר ,איש האחזקה , איש היצור כעובד מן המניין ולא דרך חברת כוח אדם זה השאלה תנסו להתמקד בה ולענות רק בה

sheketz

New member
כי אין לזה שום משמעות בעבורם

גם אם יעבור חוק שיחיב את אינטל להעסיק במישרין את עובדי חברות כ"א, תנאיהם לא ישתפרו. אינטל לא הולכת לשלם יותר ממה שמקובל בשוק, וזה מה לעשות, לא הרבה יחסית למהנדסים , הנדסאים, מתכנתים.

topaz300

New member
פה הבעייה התחלת להבין משהו

זה עניין של השקפה של הרגל, אנשים כבר רגילים לבטל אוכלוסיות אחרות לא אכפת להם , ומכאן מתחיל הפער שהולך וגדל רגע אבל הרי אמרו (וגם לפי המצע של שינוי) שהשקעה במפעלים ובעסקים עידודם וצמיחתם , תגיע בסופו של דבר לשכבות חלשות. אז כנראה שלא זה בלוף גדול, שכרגע נתת את התשובה מדוע אותם שכבות ישארו לעד חלשות כי נהיה כבר מקובל שאת אותם אנשים אפשר להעסיק דרך חברות כוח אדם בשכר שלא מאפשר קיום מינימנלי , כי כמו שאמרו הם עניני ניירת ולמי יש זמן בכלל לראיין אותם , בקיצור נהינו חזירים ואלטיסטים כלפי שכבות מסוימות במדינה וממש לא אכפת לנו ואנחנו לט מתכוונים לעצור ולחשוב אפילו לשניה אם זה בסדר או לא .

אבל למה במקום להתנפל על חברות

כח האדם, אתה מתנפל על אינטל? מהשרשור הזה, אני הבנתי שהבעיה שאתה מציג היא התנאים של עובדי חברות כח האדם. זו הבעיה שצריך לפתור ובה צריך לטפל. ולכן חברות כח האדם צריכות להיות המטרה שלך ולא אינטל.

topaz300

New member
לשאלתך ארח חיים

הצגתי דוגמא יפה מאוד שמוכיחה בלי שום ספק את הקלישאה שעזרה ומענקים למפעלים ועידוד השקעות תוביל לצמיחה גם בשכבות חלשות, הוכחתי שמה שקורה זה בדיוק ההפך , הפער גדל הקיטוב גדל. אז אולי זה בכלל טעות לתת מענקים לאותם מפעליםוצריך להפנות את המשאבים בכיתות , מחשבים , טכנולוגיה , יום לימודים ארוך , באותם מקומות שזקוקים לכך , ברור שצריך לבער את נגע חברות כוח האדם שהם בעצם עבדות מודרנית אבל מה שרציתי להמחיש שהשקעות במפעלים ועידוד משקיעים לא מביא צמיחה גם בשכבות החלשות

יכול להיות שאתה צודק

וזה לא מביא צמיחה בשכבות החלשות. אבל אי השקעות ועידוד כאלה, יביאו עוד אלפי אנשים (המועסקים למשל על ידי אינטל), לאותן שכבות. האם מבחינתך השוויון הוא ערך עליון בכל מקרה, גם עם משמעותו שהשוויון הזה יתקיים במקום מאוד מאוד נמוך? במובן - אם אין לי אז גם לך לא יהיה ותמות נפשי עם פלישתים. זו כוונתך?

topaz300

New member
אני לא שאלתי לגבי שכבות אחרות

שאלתי הייתה נקודתית איך השקעה במפעלים ועידוד מעסיקים יביא גם צמיחה (כמו שאומרים וגם לפי מצע שינוי) גם לשכבות החלשות. טוב שאתה מסכים איתי בנושא הזה .

למעלה