וגם אין לו את היכולת הכלכלית ללמוד אם היה לו היה משקיע בילדיו אבל לפחות שיועסק בתנאים הוגנים ולא בתנאי השפלה . תראה קח אדם בן 40-55 שלא למד מאלף סיבות , מהנדס או איש פיתוח הוא לא יהיה אבל לפחות תעסיק אותו , בתנאים הוגנים! בשכר הוגן! אולי הפער יצטמצם ויהיה לו את האפשרות הכלכלית לתת לילדים שלו את המשאבים לחינוך טוב יותר מכאן יצטמצמו הפערים. או לחילופין קח את ה 520 מליון ותשקיע בצעירים במקומות כמו קרית גת תבנה מעבדות תבנה תוכנית לימוד שתצמצם את הפערים וגם מקרית גת יצאו מהנדסים ואנשי פיתוח . הרי איך כול הדיון התחיל ששאלתי איך השקעה במפעלים ובמעסיקים תגיע לשכבות החלשות (הרי זה המצע של שינוי) והוכחתי שלא מגיע מהצמיחה הזאת שום דבר לשכבות החלשות!
אתה צריך למשוך אוכלוסייה חזקה לאזורי הפיתוח על מנת להשקיע שם בחינוך. את הארנונה ואתה מיסים שאינטל משלמים למדינה, אתה לא תצליח לתת גם אם תחייה 100 שנה. ואם אינטל לא היו פותחים שם את המפעל, תהיה בטוח שאחוז האבטלה בדרםו היה יותר גבוה ממה שהוא היום, וקרית גת לא היתה זוכה אפילו לכמות של אותם מהנדסים אשר מתגוררים בה כעת.
המענקים שאינטל קיבלה אם היו הולכים לחינוך בעיר לשיפור התנאים בבתי ספר לחינוך טכנולוגי אולי היו הפערים מצטמצמים אגב לאינטל יש הנחה בתשלומי הארנונה אז שמזה לא תבוא הישועה ומה עוזר לתושבים שבאו מהנדסים אבל הם חיים בתוך בועה סגורה מרוחקים ולא משתלבים בקהילה
מוציאים את כספם בקרית גת אם זה על ידי חינוך, חוגים, מוסכים, דלק, קניות של אוכל, קניות בגדים ונעלים, מסעדות, בילויים?! ואתה יודע מה , גם אחרי ההנחה, אתה לא תשלם כמה שהם משלמים. תפסיק להיות כבר ילד קטן.
ברגע זה אתה ממש ממציא את זה. אתה עברת משפחה משפחה ושאלת איפה הוא קונה את הבגדים ולמה? אני משערת שאתה לא, ולכן אתה ממציא. באמת עדיף עבורך שתפסיק את הויכוח. אם דנדן רותם אומר שאתה קשקשן.. אז כנראה שאתה באמת כזה.\
ללא תנאים ללא פנסיה ללא כלום!! באותו הקשר אין שום סיבה שאינטל תקבל מענקים של מליונים ונכון הם לא יקבלו שכר גבוה במקום אחר כי לאף אחד במדינה לא אכפת מהאוכלוסיה הזאת , אולי זאת הסיבה שעלה עמיר פרץ בגלל שרבים רוצים תהפוכה מחשבתית בנושא החברתי
שנזרק במפעל שלא עוזר ולו בקצת במקום שבו הוא נמצא בו הרי הוא קיבל מענקים של מליונים רק בגלל המיקום שלו בדרום אבל הצמיחה לא הגיעה לשכבות החלשות להפך הפער גדל
אפשר לנעול את השרשור הזה. אתה תמשיך להתעלם מהתרומה של אינטל ולהמציא כל מיני נתונים, ואנחנו נמשיך לדפוק את הראש בקיר. בשלב זה , אני מסיימת את הדיון שלי.
כולם הלכו סחרור סחור בתכל'ס אין לאף אחד תשובה לעניין זוהי ההשקפה וזה הבלוף (הרי לפי המצע של שינוי כדאי שתהיה צמיחה בשכבות החלשות צריך להיות השקעה ועידוד של מפעלים ועסקים) בפועל מה שקורה שהחלש נהיה חלש יותר והחזק מתחזק יותר הקיטוב הולך וגדל והפערים גדלים
אלמלא אינטל הרבה אנשים היו מובטלים, אתה רוצה להגיד לי שעדיף לה למדינה שיהיו יותר מובטלים בקריית גת? מדוע אתה חושב שזה מחליש אותך שיש מישהו שמקבל משכורת יותר יפה ממך?
אני אומר לך מה כאן בלוף ובלוף גדול חברה גדולה שאומרת שהיא מקימה מפעל בישוב ספר ומוכה אבטלה , ובזכות כך היא מקבלת קרקעות בחינם ומענקים של מליונים , אמרו המפעל יעסיק מובטלים מהעיר ומהצמיחה תבוא גם צמיחה לשכבות החלשות , מה קרה בפועל המהנדסים התכנתים הגיעו מהמרכז והקימו להם פרבר יוקרתי מחוץ לקרית גת הם לא השתלבו בקהילה כלל וכלל , המשיכו לקבל מליונים שהם כביכול מעודדים צמיחה בעיר , מה שקרה הוא להפך נוצר פער יותר גדול האוכלוסיה החלשה המקומית לא מועסקת במפעל , ומי שכן מועסק דרך חברת כוח אדם בשכר זעום ללא תנאים מינימלים זה הבלוף